Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ve koah hastalığı için özür oranları nedir?

Asterix51

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
18.01.2016 aldıgım saglık kurulu raporunda kardiovaskuler sıstem kısmında CABG oykusu olan hasta EKO%35 mıtral mekanık kapak koroner arter hastalıgı evre 3kalp yetmezlıgı 2-solunum sıstemı kısmında ılerı derecede KOAH FVC%53 FEV1%42 FEV/FVC %80 yazıyor kısının engel gurubu nda suregen (kronık)kutugu ısaretlenıs ozur oranları belırtılmemıs buna gore ozur oranları nedır bana denen ozur oranlarını sgk belıryecektır dendı ozur oranalrımı yazarsanız sevınırım ayrıca bu oranlarla emeklı olunurmu?tesekkur ederım aarkadaslar

evre 3 kalp yetmezliğinden 50 oran alırsınız ancak koahtan kaç alırsınız bilemem ileri derecede deniyorsa en az 50 de ondan verilir diye düşünüyorum ancak malulen emekliik için yeterlimi bilemem buna sgk karar veriyor bazan %100 orana bile red gelebiliyor ancak erken emeklilik tabikide olur
okyonus47

saol arkadasım yenı basvurdum sgk ya ne zaman sonuclanır bılmıorum sonuclanınca bılgılendırım

sgk nın kendi doktor kurulu var, rahatsızlıklarınız açıkça raporda yazılıysa gerekli işlemleri yaparlar, rapor oranını değiştirme yetkileri var...

saol kardesım pekı yazdıgım bu hastalıklara tek tek mı oran verecekler malulen emeklı olmak ıcın yoksa baltazar formullu ıle mı eko %35 ne demkkı 2 damar degıstı mıtral kapak takıldı bunlara ayrı ayrımı ozur oranı verecekler ayrıca kalp yetmezlıgınden dolayı cıgerler su topluyor ayrıca ılerı derecede KOAH hastalıgım var merdıven cıkamıyom yanı saglık kurulu raprundada engellı grupu suregen (kronık)yazıyor bu e anlama gelıyor oranalrı tek tek yazasanız sevınırım en azından benımde bılgım olmus olur sgk karar vedrdıgınde hepınızı bılgılendırım sımdıden tesekkurler allaha emanet olun

yukardada yazdığım gibi kalpten 50 koahtanda 50 yada üzeri alırsınız umarım sgk da MALÜL ORANINDA ONAYLAR GEÇMİŞ OLSUN

malulen emeklı olmak ıcın kalp ve koah hastalıgın ozur oranalrı nedır?

18.01.2016 aldıgım saglık kurulu raporunda kardiovaskuler sıstem kısmında CABG oykusu olan hasta EKO%35 mıtral mekanık kapak koroner arter hastalıgı evre 3kalp yetmezlıgı 2-solunum sıstemı kısmında ılerı derecede KOAH FVC%53 FEV1%42 FEV/FVC %80 yazıyor kısının engel gurubu nda suregen (kronık)kutugu ısaretlenıs ozur oranları belırtılmemıs buna gore ozur oranları nedır bana denen ozur oranlarını sgk belıryecektır dendı ozur oranalrımı yazarsanız sevınırım ayrıca bu oranlarla emeklı olunurmu bırdde tek tekmı ozur oranı verırler?tesekkur ederım aarkadaslar

okyonus47

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olması gererk. Eğer kişideki tek bir rahatsızlık maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde deği ve/fakat rahatsızıklar toplamda çalışmayı olanaksız hale getirecek düzeyse ise, sgk bu durumda da maluliyete karar verebiliyor. Zor, ama mümkündür.

Maluliyet cetveli'Ni inceleyebilirsiniz.

oturanbga bulent bey teskkurler
kalp yetmezlıgınden dolayı cıgerlerım su topluyor nefes darlıgı koah var fvclerı yazdım sonucta kalp yetrlı derecede kanı cıgerlere pompalayamagı ıcın cıgerler su topluyor ve tedavı goruyorum kalp amelıyatındaa once topluyordu yıne toplupekı bu kalple ılgılı degılmı ozur oranları
baltazara gore hesaplanmıyacakmı bılgılerınıze guvenrekten paylasırsanız sevınırım

saolun bulent bey pekı mıtral kapak takıldı evre 3 kalp yetmezlıgı bunların hepsı kaalple ılgılı degılmı tek hastalık oranı ondadamı ozur oranı tek oluyor

okyonus47

Evet, tümü kalp ile ilgili bir durum olduğu için malulen emeklilikte tek bir hastalık gibi değerlendirilir. Velev ki sgk bunun aksi hareket etse bile, bu bağlamda itiraz edersiniz...

malulen emeklı olmak ıcın kalp ve koah hastalıgın ozur oranalrı nedır?

18.01.2016 aldıgım saglık kurulu raporunda kardiovaskuler sıstem kısmında CABG oykusu olan hasta EKO%35 mıtral mekanık kapak koroner arter hastalıgı evre 3kalp yetmezlıgı 2-solunum sıstemı kısmında ılerı derecede KOAH FVC%53 FEV1%42 FEV/FVC %80 yazıyor kısının engel gurubu nda suregen (kronık)kutugu ısaretlenıs ozur oranları belırtılmemıs buna gore ozur oranları nedır bana denen ozur oranlarını sgk belıryecektır dendı ozur oranalrımı yazarsanız sevınırım ayrıca bu oranlarla emeklı olunurmu?tesekkur ederım aarkadaslar

ıstanbul ssk bolge saglık kurulu ara karar vererek 2 kez hasekı hastanesıne kalp ve koah ıcın ayrıntılı tekıkler ıcın sevk ettı malulıyet raporunu carsamba gunu alacaz raporu alınca burdan yazarım arkadaslar hala malulıyet tesbıtı 18.02ç2016 dan berı devam edıyor 2.raporda 23.03.2016 gunu alacam bakalım bu ara karardan sonra surec nasıl ısleyecek merak ettıgım malulıyet olumlu mu ki? ara karar verıp tekıkler ıstedıler bılgısı olan varsa cevaplarsa sevınırım kolay gelsın arkadaslar..........

merhaba arkadaslar 03/12/2015 te sgk ya malulen emeklılık ıcın basvurdum sgk kanunı hastanesıne maluluk tespıtı ııcın sevk ettı 18.01.2016 aldıgım saglık kurulu raporunda kardiovaskuler sıstem kısmında CABG oykusu olan hasta EKO%35 mıtral mekanık kapak koroner arter hastalıgı evre 3kalp yetmezlıgı 2-solunum sıstemı kısmında ılerı derecede KOAH FVC%53 FEV1%42 FEV/FVC %80 yazıyor kısının engel gurubu nda suregen (kronık)kutugu ısaretli sgk bolge saglık kurulu malulıyet servısne gonderdı ordan 2. ara kararla bellı tastalık tespıtlerı ıcın 2. ıncı hastane olarak baska bır yer olmak kaydıyla hasekı hastanesıne sevk ettı orda tekıkler yapıldı (ayrıntılı kalp ve koah )ıncelendı benım espertız raprumda efor 25-30 arası yazıyorus ekodadabu cıktı ılk hastane kanunı hıc bakmadan raporlara eko ya ef%35 dedi hasekı kardıyolojı doktoru bu nasıl eko okuma dedı degerler belı tekıkler bellı dedı ef %29 rapora yazdı ayrıca kalpten dolyı sende yuksek tansıyon ve klerstrol var dedı onuda dahılıyeye sevk ettı koahtan da gogus hastalıkları ınceledı BT tomogrfafı kan tahlılı kultur testı ve patalojı cın cıgelerden su aldı teste gonderdı oların sonucları 45 gunde cıkıyormus ama koahla ılgılı raprunu yazdı demek ıstedıgım bır hastane (kanunı)hıc ılgılenmeden goz kararı raporlara bakıp duzgun okumadan ef %35 dıyor dıger hastane (hasekı) her seyı ınceleyıp tekıkler raporlar tahlılerle gercek degerı verıyor hastalıgın yanı kanunının verdgı hastalılarla ozur oranları farklı cıkacaktı cunkı kanunı ne tansıyonu yazdı nr kolestrolu zaten kalpten amelıyat olunca yuksek tansıyon kolestrol cıkıyormus bana hasekı kardıyolojı doktoru dedı ılaclarda ılac raporlarıda var 1 .ıncı hastene ılgısızlıkten benım kaderımle belkıde oynuyormus ıllkı bolge saglık kurulu 2 hastaneye sevk ettı hersey ortaya cıktı haekıden en azından gercek degerlerle rapor cıkacak 1 ınde evre 3 dıgerınde evre 4 aradakı farka baktın hastaneden hastaneye fark var ustelık bıde kanunı hakem hastanesı buna guvenınde rapor cıkartın sımdı 23 /03/2016 dan hasekıden rapor cıkacak bolge saglık kuruluna gıdecek ınsalah ara karar la malulen emeklılık onaylanır burdaan sızlerı bılgılendırırım arkadaslar boyle durumda malulıyet ozur oranları ne olur ?bu yazıyı sızlerınde bılgısı olması acısından yazdım bence doktorlar tam gorevını yapmıyor adamlar elınındekı yazıyı bıle dogru okuyamıyor yorumlayamıyor ustelık hakem hastanesı ??????????

eger ef 29 ise sadece kalpten bile oranın %100 olur diğerlerine gerek bile kalmaz ancak maluliyet açısından elbette diğer rahatsızlıklarında etkisi olacaktır geçmiş olsun

sarasota,@@OturanBoğa Ufukalp bu konu hakında fıkırlerınızı dusuncelerınızı yazarsanız sevınırım
sarasota teskurler arkadasım dedıgnmek ıstedıgım hastaneler arası yorum farkı ? ılgılenme ılgılenmeme konusu? hastalıklarla nasıl ozur oranlarınla oynuyorlar ? bakalım burdan ne sonuc cıkacak cıktıgında sızlerı bılgılendırırım teskurler

y@okyonus47yukarda yeterli açıklamayı yaptım alacağını oranıda söyledim bence yeterli kardeşim sana tekrar geçmiş olsun kendine çok iyi bakman lazım

maalesef her doktor aynı yorumu yapmıyor böyle oluncada oranlar aynı olamıyor bunu engellemek biraz zor

zaten ef yi de her dr. okuyamaz

saol kardesım sarasota zaten forumda bılgılendırmek ve bazı gerceklerı gorsunler dıye yazdım artık bundan sonrası sgk kalmıs onay verır vermez gorecez?

sgk senin bu durumuna onay verecektir merak etme

okyonus47
Arkadaşım geçmiş olsun sayın sarasota bey bu kalp ve diger konularda uzman bir doktordan daha çok bır bilgi birikimine sahip olduğunu düşünüyorum ve dedigide aynen hiç tereddütsüz çıkıyor kendimden örnek vermem gerekirse
Asandan Aorta genişleme(4.3cm)
Mitral yetersizlik 2.derece
Aort yetersizliği 2.derece
Sol ventrikul diastolik disfonksiyonu Evre:1
Sol ventrikul sistolik fonksiyonu :Normal
EF%60
EKG:Normal
Bu EKO sonuçlarını sayın @ Sarasota beye danistigimda tereddütsüz direk yüzde 30 doktorlar verir dedi,ve kurula başvurup doktorları gezdigimde kardiyoloji doktoru sonucuma baktı ilk önce sen Eko sonucunu bizim hastanemizden değil devlet hastanesinden almışsın dedi diyeri şart değil bu hastaneden alman aldığın hastanede sağlık raporu vermeye yetkili bir hastane olur dedi ve Eko sonucuna baktılar birisi buna yüzde 10 alırsın dediler tabii bende hipertansiyonda vardı,diğeri dur bir listeye bakım dedi evet sen yüzde 30 alabilisin artı tansiyon yüzde 10 toplam balthazard ile yüzde 37 yani sayın Sarasota o doktorlardan daha bilgili ve tecrubelidir aynı dediğini söylediler daha sonra Gastroentolojide hepatit B hastalığından yüzde 30 verdi bakalım nasipse Nisanin 12 sinde kurulun karşısına çıkacağım inşallah ordanda hastane doktorlarının toplamda yüzde 67 balthazard ile yüzde 56 oran heyet tarafından onaylanir Yani Bu formdaki form yetkilileri bu konuda doğru bilgilendirme yapıyorlar ve Engeliler sitesi olarak Turrkiyede bir numarali sitedir.tekrar geçmiş olsun.

kiyasettin saol arkadasım sızede gecmıs olsun bende 2 ıncı hastaneye sevk oldum bolge saglık kurulu ara kara verdı 1 .incı hastane kanunı hıc ılgılenmedı ef %35 dedı ne tansıyon ne kolestrol hıc yazılmadı ayrıca KOAH vr 2 .hastane hasekı raporları okudu ekpertızlere baktı tahlıl eko 2 ayrı kalp eko kardıyogrfı ultranson baktı ef %29 dedı tansıyon kolesrol var dedı ılac raporları +ılaclara baktı gorusunu yazdı gogus hastalıklarıda tahlıl kultur rontgen bt tomografı cektırdı oda ılgılı oranı yazdı ama bılmıyorum 3gun sonra saglık kurlu var sonucu gorecez artık ef lerı doktorların okuması cok farklı cıkıyor kımısı okuyamıyor bence saglık kurulu ılk hastaneye gore karar verseydı belkı sımdı red gelecektı bence oda bı yanlıslık oldugunu gordu ara karar ıle 2 hastaneye sevk ettı 2 hastanede gercek degerler cıkmıs oldu artık bakalım sgk dan ne karar cıkacak?burdan bılgılendırım kolay gelsın tekrar gecmıs olsun
sarasota ayrıca konuyal ılgılendıgı ıcın saraota ya teskkur ederım onun bılgılerıne bende guvenıyom bu forum gercekten degerlı bılgıler ıcerıyor sıteyı kurandanda yonetendende ılgılenenlerde ALLAH razı olsun bılmedıgımız her konuda bılgılendırılıyoruz

kiyasettin okyonus47 arkadaşlar bizler kanunda ne derse onu söylüyoruz aslında dediklerimiz aynen doğru fakat bazı dr. arkadaşlar ya konuya hakim değil yada cetveli bilmiyorlar bu bakımdan yanlış oranlar veriliyor ve çok arkadaşımızda kötü duruma düşüyor ne yazıkki

arkadaşlar gereken bilgileri vermiştir.oranı düşürseler dahi %10 kısmını ancak düşürürler.rahat ol sen

merhaba arkadaslar 03/12/2015 te sgk ya malulen emeklılık ıcın basvurdum sgk kanunı hastanesıne maluluk tespıtı ııcın sevk ettı 18.01.2016 aldıgım saglık kurulu raporunda 1-kardiovaskuler sıstem kısmında CABG oykusu olan hasta EKO%35 mıtral mekanık kapak koroner arter hastalıgı evre 3kalp yetmezlıgı 2-solunum sıstemı kısmında ılerı derecede KOAH FVC%53 FEV1%42 FEV/FVC %80 yazıyor sgk bolge saglık kurulu ara karar vererek 2. hastaneye sevk ettı 08-03-2016 tarıhınde hasekı hastanesınde kurulu gırdım burdan sonucu 23-03-2016 (bugun)raporu aldım 1-dahılıye hıpertansıyon 2-kardıyolojı İKAH(CABG KORONER BYBASS+KALP REPLASMAN OP U (MVR) +LVEF %29 RWMA,N FNK PR MV,DD,1.TY,SEK 3-gogus hastalıkları SFT agır obstrüksiyon. PA GRAFI SOL ORTA ÜST ALANADA PERİFERE OTURAN HOMOJEN OPASITE b-)TORKS BT sagda MINIMAL solda ANKISTE LOKULE EFUZYON C-) FVCex %57 FEV1 %43 FEV1/FVC % 78 PEF %50 MEF75 %28 MEF50 %21 MEF25 %27 MEF25_75 %21 İLERI KOAH hasekı saglık kurulu bu tanıları yazmıs raporunuz ankaraya gıdecek dedı 1 -15 ayda sonuc gelır sgkdan ogrenırsınız dendı bolge saglık kurulu ıstanbulda degılmı bırıncısı neden ıstanbulda gorusuldu ıkıncısı neden ankaraya gıdecek pek anlamadım yukardakı hastalıklara gore malulen emeklılık oranlarım ne olur? sonuclar ankaradan o kadar gecmı gelıyor ?bılgısı olanlar cevaplarsa sevınırım arkadalar OturanBoğa sarasota Ufukalp goruslrınızı belırtırmısınız kolay gelsın sımdıden tesekkurler butun arkaslara...

bu şartlarda seni malül göstereceklerdir merak etme senide göstermeseler kimse müracat bile etmesin sadece kalpten bile oranın %100 diğerlerini söylemiyorum bile

bılgınız ıcın saolun sarasota zaten kardıyolojı doktoru kalp yetmezlıgınden dolayı cıgerler su topluyor dedı benım merak ettıgım kalp oranına KOAH dahıl edıp 1- hıper tansıyon +kalp yetmezlıgı+ koah 3 unden oran verıp baltazar mı uygularlar o zaman oranlar % 100 u gecer ? cıgerlerı su toplaması kalp ıle bagdastırılar mı?

ciğerlerin su toplama durumu kalpteki rahatsızlıktan dolayı olduğu için ayrıca oran verilmez size verilecek oranlar kalp+koah+tansiyon olur bunlarda zaten 100 ü geçtiği için oran aynı kalır ancak raporun mutlaka göz önüne alınır

saolun@sarasota sonucu anca 1-1.5 ay ıcınde gorecez hastane raporlar ankaraya gıdecek 1 1.5 ay ıcınde sgkdan ogrenırsınız dendı

Üst Alt