Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
18.01.2016 aldıgım saglık kurulu raporunda kardiovaskuler sıstem kısmında CABG oykusu olan hasta EKO%35 mıtral mekanık kapak koroner arter hastalıgı evre 3kalp yetmezlıgı 2-solunum sıstemı kısmında ılerı derecede KOAH FVC%53 FEV1%42 FEV/FVC %80 yazıyor kısının engel gurubu nda suregen (kronık)kutugu ısaretlenıs ozur oranları belırtılmemıs buna gore ozur oranları nedır bana denen ozur oranlarını sgk belıryecektır dendı ozur oranalrımı yazarsanız sevınırım ayrıca bu oranlarla emeklı olunurmu?tesekkur ederım aarkadaslar
evre 3 kalp yetmezliğinden 50 oran alırsınız ancak koahtan kaç alırsınız bilemem ileri derecede deniyorsa en az 50 de ondan verilir diye düşünüyorum ancak malulen emekliik için yeterlimi bilemem buna sgk karar veriyor bazan %100 orana bile red gelebiliyor ancak erken emeklilik tabikide olur okyonus47
saol kardesım pekı yazdıgım bu hastalıklara tek tek mı oran verecekler malulen emeklı olmak ıcın yoksa baltazar formullu ıle mı eko %35 ne demkkı 2 damar degıstı mıtral kapak takıldı bunlara ayrı ayrımı ozur oranı verecekler ayrıca kalp yetmezlıgınden dolayı cıgerler su topluyor ayrıca ılerı derecede KOAH hastalıgım var merdıven cıkamıyom yanı saglık kurulu raprundada engellı grupu suregen (kronık)yazıyor bu e anlama gelıyor oranalrı tek tek yazasanız sevınırım en azından benımde bılgım olmus olur sgk karar vedrdıgınde hepınızı bılgılendırım sımdıden tesekkurler allaha emanet olun
malulen emeklı olmak ıcın kalp ve koah hastalıgın ozur oranalrı nedır?
18.01.2016 aldıgım saglık kurulu raporunda kardiovaskuler sıstem kısmında CABG oykusu olan hasta EKO%35 mıtral mekanık kapak koroner arter hastalıgı evre 3kalp yetmezlıgı 2-solunum sıstemı kısmında ılerı derecede KOAH FVC%53 FEV1%42 FEV/FVC %80 yazıyor kısının engel gurubu nda suregen (kronık)kutugu ısaretlenıs ozur oranları belırtılmemıs buna gore ozur oranları nedır bana denen ozur oranlarını sgk belıryecektır dendı ozur oranalrımı yazarsanız sevınırım ayrıca bu oranlarla emeklı olunurmu bırdde tek tekmı ozur oranı verırler?tesekkur ederım aarkadaslar
Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olması gererk. Eğer kişideki tek bir rahatsızlık maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde deği ve/fakat rahatsızıklar toplamda çalışmayı olanaksız hale getirecek düzeyse ise, sgk bu durumda da maluliyete karar verebiliyor. Zor, ama mümkündür.
oturanbga bulent bey teskkurler
kalp yetmezlıgınden dolayı cıgerlerım su topluyor nefes darlıgı koah var fvclerı yazdım sonucta kalp yetrlı derecede kanı cıgerlere pompalayamagı ıcın cıgerler su topluyor ve tedavı goruyorum kalp amelıyatındaa once topluyordu yıne toplupekı bu kalple ılgılı degılmı ozur oranları
baltazara gore hesaplanmıyacakmı bılgılerınıze guvenrekten paylasırsanız sevınırım
saolun bulent bey pekı mıtral kapak takıldı evre 3 kalp yetmezlıgı bunların hepsı kaalple ılgılı degılmı tek hastalık oranı ondadamı ozur oranı tek oluyor
Evet, tümü kalp ile ilgili bir durum olduğu için malulen emeklilikte tek bir hastalık gibi değerlendirilir. Velev ki sgk bunun aksi hareket etse bile, bu bağlamda itiraz edersiniz...
malulen emeklı olmak ıcın kalp ve koah hastalıgın ozur oranalrı nedır?
18.01.2016 aldıgım saglık kurulu raporunda kardiovaskuler sıstem kısmında CABG oykusu olan hasta EKO%35 mıtral mekanık kapak koroner arter hastalıgı evre 3kalp yetmezlıgı 2-solunum sıstemı kısmında ılerı derecede KOAH FVC%53 FEV1%42 FEV/FVC %80 yazıyor kısının engel gurubu nda suregen (kronık)kutugu ısaretlenıs ozur oranları belırtılmemıs buna gore ozur oranları nedır bana denen ozur oranlarını sgk belıryecektır dendı ozur oranalrımı yazarsanız sevınırım ayrıca bu oranlarla emeklı olunurmu?tesekkur ederım aarkadaslar
ıstanbul ssk bolge saglık kurulu ara karar vererek 2 kez hasekı hastanesıne kalp ve koah ıcın ayrıntılı tekıkler ıcın sevk ettı malulıyet raporunu carsamba gunu alacaz raporu alınca burdan yazarım arkadaslar hala malulıyet tesbıtı 18.02ç2016 dan berı devam edıyor 2.raporda 23.03.2016 gunu alacam bakalım bu ara karardan sonra surec nasıl ısleyecek merak ettıgım malulıyet olumlu mu ki? ara karar verıp tekıkler ıstedıler bılgısı olan varsa cevaplarsa sevınırım kolay gelsın arkadaslar..........
eger ef 29 ise sadece kalpten bile oranın %100 olur diğerlerine gerek bile kalmaz ancak maluliyet açısından elbette diğer rahatsızlıklarında etkisi olacaktır geçmiş olsun
saol kardesım sarasota zaten forumda bılgılendırmek ve bazı gerceklerı gorsunler dıye yazdım artık bundan sonrası sgk kalmıs onay verır vermez gorecez?
okyonus47
Arkadaşım geçmiş olsun sayın sarasota bey bu kalp ve diger konularda uzman bir doktordan daha çok bır bilgi birikimine sahip olduğunu düşünüyorum ve dedigide aynen hiç tereddütsüz çıkıyor kendimden örnek vermem gerekirse
Asandan Aorta genişleme(4.3cm)
Mitral yetersizlik 2.derece
Aort yetersizliği 2.derece
Sol ventrikul diastolik disfonksiyonu Evre:1
Sol ventrikul sistolik fonksiyonu :Normal
EF%60
EKG:Normal
Bu EKO sonuçlarını sayın @ Sarasota beye danistigimda tereddütsüz direk yüzde 30 doktorlar verir dedi,ve kurula başvurup doktorları gezdigimde kardiyoloji doktoru sonucuma baktı ilk önce sen Eko sonucunu bizim hastanemizden değil devlet hastanesinden almışsın dedi diyeri şart değil bu hastaneden alman aldığın hastanede sağlık raporu vermeye yetkili bir hastane olur dedi ve Eko sonucuna baktılar birisi buna yüzde 10 alırsın dediler tabii bende hipertansiyonda vardı,diğeri dur bir listeye bakım dedi evet sen yüzde 30 alabilisin artı tansiyon yüzde 10 toplam balthazard ile yüzde 37 yani sayın Sarasota o doktorlardan daha bilgili ve tecrubelidir aynı dediğini söylediler daha sonra Gastroentolojide hepatit B hastalığından yüzde 30 verdi bakalım nasipse Nisanin 12 sinde kurulun karşısına çıkacağım inşallah ordanda hastane doktorlarının toplamda yüzde 67 balthazard ile yüzde 56 oran heyet tarafından onaylanir Yani Bu formdaki form yetkilileri bu konuda doğru bilgilendirme yapıyorlar ve Engeliler sitesi olarak Turrkiyede bir numarali sitedir.tekrar geçmiş olsun.
kiyasettin saol arkadasım sızede gecmıs olsun bende 2 ıncı hastaneye sevk oldum bolge saglık kurulu ara kara verdı 1 .incı hastane kanunı hıc ılgılenmedı ef %35 dedı ne tansıyon ne kolestrol hıc yazılmadı ayrıca KOAH vr 2 .hastane hasekı raporları okudu ekpertızlere baktı tahlıl eko 2 ayrı kalp eko kardıyogrfı ultranson baktı ef %29 dedı tansıyon kolesrol var dedı ılac raporları +ılaclara baktı gorusunu yazdı gogus hastalıklarıda tahlıl kultur rontgen bt tomografı cektırdı oda ılgılı oranı yazdı ama bılmıyorum 3gun sonra saglık kurlu var sonucu gorecez artık ef lerı doktorların okuması cok farklı cıkıyor kımısı okuyamıyor bence saglık kurulu ılk hastaneye gore karar verseydı belkı sımdı red gelecektı bence oda bı yanlıslık oldugunu gordu ara karar ıle 2 hastaneye sevk ettı 2 hastanede gercek degerler cıkmıs oldu artık bakalım sgk dan ne karar cıkacak?burdan bılgılendırım kolay gelsın tekrar gecmıs olsun sarasota ayrıca konuyal ılgılendıgı ıcın saraota ya teskkur ederım onun bılgılerıne bende guvenıyom bu forum gercekten degerlı bılgıler ıcerıyor sıteyı kurandanda yonetendende ılgılenenlerde ALLAH razı olsun bılmedıgımız her konuda bılgılendırılıyoruz
kiyasettinokyonus47 arkadaşlar bizler kanunda ne derse onu söylüyoruz aslında dediklerimiz aynen doğru fakat bazı dr. arkadaşlar ya konuya hakim değil yada cetveli bilmiyorlar bu bakımdan yanlış oranlar veriliyor ve çok arkadaşımızda kötü duruma düşüyor ne yazıkki
bu şartlarda seni malül göstereceklerdir merak etme senide göstermeseler kimse müracat bile etmesin sadece kalpten bile oranın %100 diğerlerini söylemiyorum bile
bılgınız ıcın saolun sarasota zaten kardıyolojı doktoru kalp yetmezlıgınden dolayı cıgerler su topluyor dedı benım merak ettıgım kalp oranına KOAH dahıl edıp 1- hıper tansıyon +kalp yetmezlıgı+ koah 3 unden oran verıp baltazar mı uygularlar o zaman oranlar % 100 u gecer ? cıgerlerı su toplaması kalp ıle bagdastırılar mı?
ciğerlerin su toplama durumu kalpteki rahatsızlıktan dolayı olduğu için ayrıca oran verilmez size verilecek oranlar kalp+koah+tansiyon olur bunlarda zaten 100 ü geçtiği için oran aynı kalır ancak raporun mutlaka göz önüne alınır