Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği % 50, Ülseratif Kolit % 50 verildi. Malulen emekli olabilir miyim?

yadeller333

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
hocam ben heyete girdim kalp yetmezliginden %50 ülseratif kolitten %50 verdi doktorlar malulen emekli olabilirmiyim tskr

mrb

benim ssk baslangıcım 1994 ve 1806 günüm var haslık 2 senedir oldu cevabınız için teşekür bi sıkıntı olmaz malulen emekli olmamda galiba

Dediğim gibi sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzeri oranında rapor yoksa, ve sonrasında şimdi bu orandan fazlasını aldığınız için sorun çıksa dahi dava açma hakkınız var...

malülen emeklilik

mrb 1994 ssk başlangıcım 1806 günüm var 2011 yılında hastalıklarım başladı kalp kırizi sonrası kalp yetmezligi sonra ülseratif kolit heyete girdim kalp yetmezligi %50 ülseratif kolit %50 verdi doktorlar ssk buna ret verme hakkı varmı verirse benim dava acınca kazanma şansım yüzde kac olur üç gün önce kolonoskopi yapıldı ve ülseratif kolite bide pan kolit var dediler şayet heyete girmeden konsaydı tanı yuzdem artardı galıba raporda bilgilendirirseniz sevinirim tşkr

Kalp yetmezliği ile ülseratif kolit biraraya geldiğinde çalışmanıza mani olacak derecede işgücü kaybına neden olmalı ki, sgk malulen emekli etsin. Toplam oran % 60'I geçse bile sgk maluliyet cetveli'ne göre malulliyet yoksa emekli etmeme eğiliminde.
Hüseyin bey, bakalım sonuç ne olur... Şimdiden bir şey söyleyip stres yapmaya gerek yok.

mrb öncelikle tşkr peki bu durumda ssk red verirse mahkemede kazanma şansım kactır sizce

bülent bey nasıl bir yol izlemeliyim red verirlerse sizin öneriniz nedir

mrb kısmet hanım benim ssk başlangıcımda hic bir hastalıgım yoktu 1994te başladı hastalıgım 2011de başladı ssk nın red verme hakkı varmı ben 2 senedir calısamıyorum

SGK son karar merciidir. Ama maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumda iseniz, er ya da geç malulen emekliliğiniz onanacaktır. En kötü olasılıkla yukarıda aktardığım bağlantıda yer aldığı şekilde dava açarsınız...

mrb hocam kronik iskemik kalphastalıgı ve konjestif kalp yetmezligi %50 + ülseratif kolit 3cü derece %50 verdi doktorlar ama ssk red cevebı verdi maluluyete nereden ve nasıl baslamalıyım yardımcı olursanız sevinirim hastalıkgım emekliligi hak etmiyormu yardımınız için tşkr

Red kararına karşı yüksek sağlık kuurulu tarafından yeniden değerlendirilmesi talebiyle itiraz edin. Sigorta müdürlüğüne gidip bu konuda dilekçe doldurun...

maluluyet ve haksızlık

mrb benim %66özürlü raporum var onda aritmi yani ritim bozuklugu kalpbin %20 yazıyor ben maluluyet için rapor aldım ona yazmadı gecmez diye bilen varsa beni aydınlatırsa sevinirim bide kalp yetmezligine %50 ülseratif kolite %50 verildi konya red veriyor ankaranın vermesi gerekmezmi kararı ritim bozuklugumu yazsalardı sanırım red verilmezdi bilgi verirseniz memnun olurum saygılar

sen haline sükret senden beteride var :( bizde % 96 raporla red geldi ve ben artık bu maluliyet sans meselesi oldugunu düsünüyorum.adamlar kafasına göre sonuclandırıyolar malesef...

ne yapacaz kaderimize boyunmu egecez müdür benimde heyete gıden rapor %100 yapıyor % 20sinide yazmadı doktor benim hak etmem gerırdı

Maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmanız gerektiğini düşünüyorsanız, red kararına itiraz edin. Yine reddedilirse, yukarıda yazdığım gibi, dava açmaktan başka seçenek yok maalesef

malülen emeklilik

mrb arkadaşlar ben kalp ve ülseratif kolit hastasıyım ben özürlü raporuna baş vurdum ikitane sitentim var kalp yetmezligine %100ve ülseratif kolite %50 verdi doktorlarım kronik iskemik kalp hastalıgı ben malülen emekli olabilirmiyim tüm krıterlerim uygun ssk ya kalp ef%25 bilgi verirseniz sevinirim bide kalpte sol vertükül duvar hareket bozuklugu var dedi

mrb kelebek hanım ben özürlü raporuna başvurdum kalp yetmezligi ef %25 %100 ülseratif kolit %50 verildi sol vertükül duvar hareker bozuklugu kronik iskemik kalp hastalıgı malülen emekli olabilirmiyim tum kırıterlerim uygun

Tüm şartlarınız uygunsa başvurunuzu yapın, sonucu bekleyin bakalım... Sorun çıkarırlarsa ona göre hakkınızı ararsınız... Oranınız yeterli, sigorta başlangıcından önce hiç yoksa rahatsızlığınız, ya da % 60'dan yukarı değilse, şimdi bu oranı geçtiğiniz için emekli etmeleri gerekiyor. Ancak buna uymayabiliyorlar. Bu yüzden sorun çıkardıklarında itiraz, mahkeme vs.. haklarınızı kullanırsınız.

1994 ssk başlangıcım var ben 2011de hastalandım 1806 günüm var halen bu durumada red verilebilirmi tşkr

verilmemesi gerekiyor tabiki, verirlersede geçerli bir sebepleri olması gerekiyor. siz rahat olun yapın başvurunuzu. şuan çalışıyorsanız, işinizden olmamak için maluliyet tespiti yaptırabilirsiniz. sonucunda malul olursanız işten öyle çıkarsınız.

hayır iki senedir çalışmıyorum kalp yetmezligim agır ef %25 daraltıyor çabuk yoruluyorum bide ülseratif kolit var ritim bozuklugumda var ama doktorum ona oran verilmez diyor verdiginiz bilgiye tşkr

bi sorun var ben eski raporumla itiraz etmiştim red kararına ankaradan cevap gelmemiş yeni müracaat yapamıyorum özür oranı ozaman %50 %50 idi şimdi farklı

malulen emekli olunca ne kadar emekli maaşı alacaksın bunu da araştır...

mrb arkadaşlar kalp yetmezliginden malülen emekli olan varmı lütfen yardım

mrb oturan boga benim kalp % 100 ve ülseratif kolite % 50 verdi doktor beinim özürlü raporum agır özürlümü olur normalmi normal olursa ne yapmalıyım

yadeller333 maluliyet cetveli 'ne göre şu seviyede olması gerekiyor.
  1. Kalp Yetmezliği
A. Maksimum medikal, cerrahi ve perkutan tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptom ve bulguları olan ve ejeksiyon fraksiyonu %30’un altında olan kalp yetmezliği
veya
B. Maksimum medikal, cerrahi ve perkutan tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptom ve bulguları olan İnvaziv olarak ölçülmüş kardiyak indeksi 2.2 nin altında, pulmoner kapiller kama basıncı 18 mmHg üzerinde olan kalp yetmezliği

* reddedilmesi durumunda : http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

mrb kelebek hanım bugun aldım özürlü raporu %100 ve şu bulgular yazıyor DAHA ÖNCE LAD STENT UYGULANMIŞ KALP KIRIZI GEÇİRMİŞ MEDİKAL TEDAVİ ALIYOR EKG SÜNÜS AKIŞ HIZI 115/DK RBBB(+)VES(+)EKO EF%25BİATRİAL DİLATASYON LV SEGMENTER DUVAR HAREKET KUSURU ORTA MİTRAL YETMEZLİK HAFİF TRİKÜSPİT YETMEZLİK PAB 40MMHG KONJESTİF KALP YETMEZLİGİ ÖZÜR ORANI YÜZDE YÜZ bu durum maluliyeti getirmezmi tskr

Gerektirir çünkü EF'si % 30'un altında olanlar denmiş, sizin % 25 vermişler.

evet ekoda ef %25 siz uygunmu diyorsunuz şartlarım şimdiden teşekkür bilgilerinizden dolayı

mrb kelebek hanım benim mayıs ayında itirazım olmuştu ssk ya malulüyet için tabi o eski raporlaydı henüz ankaradan sonuc gelmemiş ben şimdi maluliyete başvuramıyom ne yapmam gerek büyük ihtimal yine red gelir kalp % 50 ülseratif kolit % 50 idi ozaman oran şimdi sade kalp%100 ne yapabilirim şimdi ben

121.07.2014konya sgim giden evrak servisineelden sevk edilmek üzere işlendi
221.07.2014konya sgim giden evrak servisinezimmetten çıkarıldı
321.07.2014genel sağlık sigortası genel müdürlüğü gelen evrak servisinetaahhütlü gön. üzere işlendi
422.07.2014genel sağlık sigortası genel müdürlüğü gelen evrak servisinezimmetten çıkarıldı
523.07.2014ehgm maluli. Ve sağlk kurul.d.b.gelen evrak servisineelden sevk edilmek üzere işlendi
623.07.2014ehgm maluli. Ve sağlk kurul.d.b.gelen evrak servisinezimmetten çıkarıldı
724.07.2014ehgm maluli. Ve sağlk kurul.d.b.yüksek sağlık kurulu kararları şb.md.elden sevk edilmek üzere işlendi
824.07.2014ehgm maluli. Ve sağlk kurul.d.b.yüksek sağlık kurulu kararları şb.md.zimmetten çıkarıldı
926.09.2014destek hizmetleri d.b. Evrak işlemler servisineelden sevk edilmek üzere işlendi
1026.09.2014destek hizmetleri d.b. Evrak işlemler servisinezimmetten çıkarıldı
1129.09.2014konya sgim gelen evrak servisineö.kargo ile gön. üzere işlendi
1229.09.2014konya sgim gelen evrak servisinezimmetten çıkarıldı
1301.10.2014konya sgim emeklilik işlemleri servisi-1elden sevk edilmek üzere işlendi
1401.10.2014konya sgim emeklilik işlemleri servisi-1zimmetten çıkarıldı
mrhb burda yazanlar ne anlama geliyor benim maluliyet itiraz dilekçemin evrak takibi

Abi servisler arasında gidip geliyor sanırım evrağın. En son orada şahısa gönderildi yazıp zimmetten çıkarıldı denilene kadar bekle az daha istersen... Sana göndermek üzere düzenliyor olabilirler.

bu benim eski dilekçem %50 %50 raporumn ankaradan gelen evrak bu buyuk ihtimalle red gelir ben bu gelince yeni raporumla tekrar müracaat edebilirmiyim tskr simdi raporum %100

Üst Alt