Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp Yetmezliği hastasıyım. Nakil için sıraya girmem gerektiği söylendi..?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba,Ben kalp yetmezliği hastasıyım.6 aydır önce emekliliğe başvurdum. Sonra beni Diyarbakır kalp hastanesine gönderdiler.Kalp hastanesinde heyete girdim benim kalp efe normalde 25 ilaç kullandığım için 25-28 arası.NYHA'de 3 ,1 ay sonra kurul bana yüzde 25 red kararı verdi.
Toplam 3700 gün sigorta günüm var.Doktorlar bana çalışmamı,çalışırsam sağlık sorunu yaşıyacağımı ve nakil için sıraya girmemi söylediler.Gelen karara şok oldum. Ne yapmam lazım? Şimdiden teşekkür ederim.

Şu anda çalışıyorsanız vergi indirimi için başvuru yapın
Elinizdeki EF değerlerine göre % 100 rapor alırsınız

eyüp hocom red kararına itiraz ettim yüksek sağlık kuruluna incelenmesini istedim ankaradan iyi bir karar cıkabilirmi bölge sağlık kurulu yüzde 25 oran vermişti ben hastslıktan dolayı calışamıyorum sigortam kesildi bir özrüm daha var anadan doğuş sol kalca cıkıklığı 4 cm kısa ondan dolayıda calışmakta zolanıyorum ankaradan gelen sonucu beklesem yoksa vergi indirime nasıl başvurmam lazım şimdiden tşk ederim saygılar

Allah yardımcınız olsun kardeşim ef deeriniz epey düşük

sagol sedat abi kurulun bize verdigi karara hatta inanamıyorum insanları ölüme terk ediyorlar saygılar

Hocam bu ülkede malülen emeklilik çok zor
Geçenlerde SGK adana il müdürünün bir röportajını okudum
İnsanın 2 ayağıda kesilmiş olsa bizim içim malül sayılmaz,protez takıp çalışabilir diyor adam
Böyle bir zihniyete karşı yapacak pek bişey yok
Ben itirazdan bir sonuç çıkacağınıda zannetmiyorum.
Bana sorarsanız 1 günlük bir işe girip vergi indirimine başvurun

sedat abi 6ay hastane hastane dolaştırdılar gönderdigi hastaneler efe 25ve 28 arası nyha 3 derece rapor verdi 2ay sonra yinede kurul red verdi saygılar abi

mahkemeye verirsen kesin kazanırsın ama biraz zaman alır bir avukata danışmanı önereiyorum

sedat abi red kararına itiraz ettim yüksek saglık kuruluna ankaraya dosya gitti onun sonucuna bakıcaz

arkadaşlar slm vergi indirimine başvurmak icin sigortalı calışmak lazımı bana yardımci olursanız çok sevinirim şimdiden tşk ederim bir sorum daha olucaktı maliliyete baş vuru yapmıştım dosyam yüksek saglık kurulunu gitmişti yoksa sonucumü beklesem saygılar

Malulen emeklilik ile vergi indirimi farklı birimler tarafından takip edildiği çıkış çakışacak bişey yok
Bi yere 1-2 günlüğüne sigortalı olarak işe girin
Sonra vergi indirimi için vergi dairesine başvuru yapın

hocam kalptenmi ayaktanmı baş vuru yapayım iki hastalıktan gire bilirmiyim tşk ler

Heyete girince hepsini söyle
Muhtemelen % 100 rapo verecekler

sedat abi 6ay hastane hastane dolaştırdılar gönderdigi hastaneler efe 25ve 28 arası nyha 3 derece rapor verdi 2ay sonra yinede kurul red verdi saygılar abi

arkadaşım bak şimdi ef 25-28 demişsin ama dönmüşsün nyha 3 dediler diyorsun bunda bir yanlışlık var ef 29 ve aşağısında hiçbişeye gerewk yok oran 100 olur ancak senin bu raporuna red gelmesinin sebebi muhtemelen raporda yazan nyha 3 yazısıdır çünkü klas3 demek oluyor bu bunun karşılığıda % 50 dir oysaki senin ef değerin (25_28) nyha yani klas 4 olur bunun karşılığıda % 100 dür bence nyha 3 görünce sana % 50 yi yapıştırıp red etmişlerdir ona göre davran

sedat abi malüliyet cetvelinde baktığımda nyna 3 ve nyha 4 efe 30 altındakilere malüliyet verildigini okumuştum yanlışm olabilirmi demek istedigine göre yüksek sağlık kurulundan bir şey cıkarmı tşk ler

5. Kalp Yetmezliği
A. Maksimum medikal, cerrahi ve perkutan tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptom ve bulguları olan ve ejeksiyon fraksiyonu %30’un altında olan kalp yetmezliği

diyor malüliyet cetveli

nyha 3 demek kalp yetmezliğinde oran olarak % 50 demektir ve bu oranla malül olamassınız size bide tansiyondan 10 puan verseler 55 yapar gene olmaz nyha 4 %100 orana denktir bununla malül olabilirsiniz ancak

ama sen sadece nyha 3 yazıyor diyorsun sgk bunu ciddiye almış olabilir

sedat abi yüzde 25 ile ropor yüksek sağlık kuruluna gitti bu oran yüksele bilirmi yüksek kurul efeyemi bakar yoksa nyhayamı bakar şimdiden tşk ler

kardeşim neye bakarsa baksın senin oranın 25 olamaz bu yüzden değişir diye düşünüyorum ayrıca ef değerin bukadar düşükken nasıl oluyorda sana % 25 deniyor anlamışta değilim ya sende bir yanlışlık var ya raporu düzenleyenlerde eminmisin ef değerlerinden

abi sgk dan raporun fotokopisini aldım şuan elimde en son diyarbakır kalp hastanesine gönderdiler efe ve nyha istemişlerdi ordan gelen rapor foto kopisi elimde efe 28 ve nyha ııı diyor aynen bu şekil sonra sgk dan öğrendim yüzde 25 ile red etmişler tedavi gördügüm hastanelerde doktorlar yüzde yüz alırsın diyorlardı çalışmamın tehlikeli oldugunu söylüyorlar sağlık acısından

evet doğru söylemişler yükselmesi lazım baktın olmuyor yapacak bişe yok yargıya gidersin sende artık

arkadaşlar itiraz dilekcesi vereli bir ay oldu daha yüksek kurula gitmemiş gec gidermi tşk

sedat abi nasılsın iyimisin bir sorum olacaktı yüksek sağlık kurulundan dosya gittiginde nezaman cevap gelir cok beklermiyim sonucu nereden öğrenmem lazım şimdiden tşk

kurulu takip et telefonla 2-3 günde bir ara belli olmuyor nezaman raporun çıkacağı bişe diyemeyiz bu bakımdan takipte ol ve sonucu mutlaka buraya yaz seninle aynı durumda olan bir arkadaş % 100 alırken sen nasıl olurda % 25 alırsın anlamak mümkün değil

sedat abi bende anlamıyorum dedigin arkadaş benim hastalıgımdanmı raporu yüksek kurulamı gitmiş yüksek kurulun tlf bilen varsa yaza bilirmi

yüksek kurula falan gitmesine gerek kalmamış sgk dan direk emekli etmişle r bu hastalıktan dolayı

sedat abi kuruldan bilgi vermiyorlar başka nereden ögrene bilirim hangi aşamada olduğunu tşkler

Üst Alt