BuTcHeR OturanBoğa
Öncelikle tekrardan merhabalar konu kirliliği oluşturmamak adına size danışmak istediğim durumları buraya yazdım. Yukarıda da belirttiğim üzere babamın raporunun yanlış hesaplanması üzerine sağlık kurulu raporu 2016 yılında % 89 olarak verildi.
Babamın raporuna 3 yıl önce itiraz ettim ama babamı yormamak için hastaneye gitmedik. Fsm hastanesi ile görüşmemde itiraz üzerinden uzun zaman geçtiği için itirazın iptal olduğunu söyledir. Bu 3 yıl içerisinde babamda bazı yeni hastalıklar gelişti(böbrek yetmezliği, işitme problemleri ve koah gibi). Son 1 yıl içerisinde 4 defa yoğun bakıma girdi çıktı. Yaklaşık toplamda 50 gün çeşitli hastalıklardan hastanede tedavi gördü. 2 gün önce acaba yönetmelikte bir değişiklik var mı diye girip kontrol etmek istedim ve yönetmeliğin değiştiğini gördüm. dikkatimi çeken 11.maddenin 4. satırındaki ;
"Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi halinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir." oldu.
Şimdi ben bu maddeye istinaden raporu aldığım hastanenin KKB, Nefroloji yada Göğüs hastalıkları bölümlerinden herhangi birine gidip doktora durumu izah edip babam için 2016 yılında aldığım raporu güncelleyebilir miyim ? Eğer güncelleyebiliyorsam diğer puan aldığı branş doktorlarına tekrar muayene olmasına gerek var mıdır ? Çünkü babamın diğer hastalıklarıda ilerlemiş durumda ve tedavisi mümkün değil.
Birde dün il sağlık müdürlüğünün rapor itiraz bölümü ile görüştüm. Babamın yeni hastalıklarının ortaya çıktığını sürekli enfeksiyon kapıp hastanelik olduğumuzu hastane hastane gezdirmek istemediğimi ilgili maddeden nasıl faydalanabileceğimi sordum. Yönetmelik yeni olduğu için konu hakkında bilgilerinin olmadığını hastane ile görüşmemi istediler(hastane yönetmelik daha bize gelmedi gibi bir cevap verdi
) ve yeni yönetmeliğe göre hakem hastane olayının değiştiğini rapora itiraz edersem 2. hastaneden aldığım raporun istediğim oranda çıkması halinde 3. hakem hastaneye gitmeme gerek kalmayacağını bildirdiler. Bu konu hakkında bilginiz var mıdır ? Biraz uzun oldu şimdiden kusuruma bakmayın.