Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar merhabalar sorum@OğuzHan112 size şöyle bir sorunumuz var karar vermekte zorlanıyoruz annemin kalpte ritim bozuklugu var. İlaç kullanıyor ayrıca tansiyon ilacı kullanıyor. Devlet hastanesine gitti doktor kalbine bakmış önceki ilaçları düzenli kullan demiş . Bir kaç gün önce sol koltuk altının aşagısından agrı girdi gögsüne kadar devam ediyor . Oturup yatınca geçiyor yürüyünce oluyor agrı ilaç ismi yazabilir miyim bilmiyorum . Dikloron ve vermidon agrı kesici içtiginde geçiyor. Devlet hastanesinden sonra agrı olunca üniversite hastanesine gitti orada anjio yapılması gerekiyor demişler. Başka bir belirtisi yok . Kolda uyuşma gögüste baskı hissi sırt agrısı falan yok yaşlı oldugu için korkuyor anjio olmaktan engelli çocugu olunca dahada tedirgin oldu @OğuzHan112 kalpte şuan bir sıkıntı olsa agrı kesici kullanınca agrı geçer mi? Ben çok üzülüyorum
Ritim bozukluğunun türü sıklığı önemli
Holter takıldımı tansiyon ve yapısal kalp sorunları varmı kapak duvar kalınlaşması vb biliyorsanız ona göre cevap vereyim
@CORTU, Tansiyon varsa hele hele birde şeker varsa böbrekleri devamlı risk altında Dikloron, Dolorex, Voltaren, Cataflam gibi ağrı kesiciler çok zararlı, Anjiyoda birşey yok 2 kez oldum 1 stent takıldı bir de ablosyon uygulandı, haraket halinde güçten düşüyorsa sorun vardır üste arkadaşın dediği gibi holter takılır efor testi yapılır, ona göre karar verilir
@senerbey66 türünü bilmiyorum ritim bozuklugunun 1 kaç yıl önce teşhis konuldu. Holter takılarak ilaç kullanıyor ritim bozuklugu ilacı 1 kaç yıldır. Ama bulundugumuz yerdeki hastanede insanlar muayne olmaya gittiginde anjio diyorlarmış giden insanlara
Kalp kapakçıgında ilaçla tedavi edilebilecek bir açıklık varmış tansiyon rahatsızlıgı sürekli vardı. Genç degil yaşlı
@Beylikduzu tansiyon var şekeri yok dikloronu çok nadir içen birisi diger yazdıgınız ilaçları kullanmıyor
Bu şikayetler yürürken veya hareket halinde oluyor veya sıklaşıyorsa dikkate almak gerekir,Dikloron vermidon gibi Ağrı kesicilerle baskılamak doğru değil.
Anjiyo denilmişse mutlaka yapılmalı,en azından BT anjiyo şart.
@OğuzHan112 yani daha çok yatınca geçen bir agrısı var . Proftan randevu aldık. Yarın tekrar gidecek. BT. Anjio nasıl oluyor yaşlı oldugu için korkuyor riskli birşey mi ? Engelli çocugu olunca biraz daha düşünüyor
@OğuzHan112 bulundugumuz ilde kalp doktoruna randevu aldık. Kalbe kamera ile ve ultrasonla bakıp gerekli görürse anjio yapacakmış büyük ihtimalle yaparım demiş öncesinde bu tetkiklerle emin olmak istemiş . Kalp yorgunluguna ne iyi gelir? Birde ritim bozuklugu çok uzun zaman sürmüş demiş. Size sordugum agrı kas agrısı, imiş. Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum
@OğuzHan112 merhaba annem anjio olacak diye size sormuştum . Hatırladınız mı? Annem acil anjioya alındı . Önce dr. Bilekten yapmayı denemiş , bilekten yapamamış. Kasıktan girip anjioyu yaparak damarı açmış. Sonra annemin el bileginde şişlik ve agrı oluştu. Dr. Tekrar gitti tıp dilinde ne denir bilmiyorum . Enjektörle bilekteki sıvi yada ödemi almış. Bilek agrısı geçti . Şuan işaret ve orta parmagı çok acıyor sızlıyor agrıyor diyor . Nasıl bir sıkıntı oluşmuştur. Dr a gittigi zaman bilekteki şişlik inmiş nabız varmış birde el parmagına bişey takarak bişeye bakmış. Sorun yokmuş demiş. Bilegi çok zorlamadan egzersiz yap demiş. Elini kapatıp açma egzersizini düşünün elini kapatıp açabiliyor. Hala ödem var girilen yerde şişlik var. Ben engelli oldugum için doktorlarla görüşmeye gidemedim . Annem için çok üzülüyorum rahatsızlıgıma baglı sıkıntılarım arttı. Annem çok korkuyor. Elimi kullanamayacagım diye sızlama acı agrı kullanmasına izin vermiyor.. inşallah kalıcı bişey degildir. Baş parmagında da sıkıntı vardı. Dr enjektörle sıvıyı alınca başparmaktaki sıkıntı azaldı.
Sekonder bir durum gibi görünüyor Korkulacak ve endişelenecek bir yok,bu gibi komplike durumlar olabilir zamanla düzelir.
Doktoru ne önermiş ise öyle yapmaya çalışın,tabi önceliğiniz anjiyo yapan hekimle görüşmek olsun,bence tekrar bir kontrole gidin içiniz rahatlamış olur.. parmağa takılan oksimetri,tansiyon ritim ve oksijen bunlara bakmıştır.
@OğuzHan112 doktorumuza kontrole gitti. Annem ilk önce bileginden sıvı alan doktor bakmış. Bilekte nabız var demiş zamanla geçer bekleyin demiş annem pazartesi günü dr. Randevusuna gitti. Doktor kalbin arka tarafına bakmak için gün vermiş ki pazartesi gece acil anjio ya alındı. Şimdi dr tekrar ultrasonda bilegine bakıp zamanla geçecek demiş
İyileşmeyecek elim diye çok korkuyor çevremizde çok insan anjio oldu. İnsanların kolu neden böyle olmadı. Benim oldu diyor. Cevap verdiginiz için çok saolun..
Uzun süre duran damar yolu veya bu gibi girişimsel işlemlerde buna benzer durumlar olabiliyor,yani emboli den söz ediyorum.
Ultrason ile bakılmış bir sıkıntı görülmemiş söylediğim gibi zamanla düzelir demişler.
Teyzemize çok geçmiş olsun,korkmasın zamanla düzelecek bir şey bu,siz kontrollerini aksatmayın,elinde veya parmaklarında giderek artan şişme ve morarma olursa mutlka doktoruna götürün oldumu.
@OğuzHan112 doktorumuz istediginiz zaman gelebilirsiniz demiş. Kontrolde ilaç düzenlemesi yapmış. En önemlisi eline bakmış. Size çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Geçecek bişey olması bizi çok mutlu etti.
@OğuzHan112 annem sizin bilmenize çok şaşırdı. Annemin elindeki sıkıntıyı ne zaman geçermiş diyor? Günlük azalmasını istiyormuş. Acı agrı ve sızlaması aynı düzeyde artma ve azalma yok diyor. Bize göre diger günlere göre daha az gibi sanki.. Annemin adına size çok teşekkür ediyorum ( annem teşekkür ediyor) yaşlı insanlar hassas oluyor hemen iyi olmak istiyor. Farklı bir psikolojileri var.