Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışan engellilere Yeşil Pasaport verilmesi için teklif...

Bu yasa teklifini destekleyelim arkadaşlar. Şahsen teşekkür attım sayın Ruhsar Demirel hanıma.

evet sana katılıyorum genel olarak tüm engeli kardeşlerimizi ilğilendiriyor bu gelişme.
.
.

teklif şu an hangi aşamada? yasalaştı mı? bilgi verirseniz seviniriz

iyide zaten 3. dereceye düştüğünde yeşil pasaport alabiliyorsun ne gerek var

3. dereceye düşmek kolay mı sanıyorsunuz?

Ben bu teklifi desteklemiyorum.

Neden memur olanlara yeşil pasaport da, işçi olanlara normal pasaport?

Engellisi, engelsizi bir tarafa bırakalım. Memur dediğin adam belki 40 yılda 1 yurt dışına çıkar. Bugün bir iş adamı (veya bir şirkette işçi statüsünde çalışan bir yönetici) yılda 8-10 kez yurt dışına çıkıyor. Öğrenciler, eskisinden farklı olarak burslarla vs. sürekli yurtdışına gidiyor. Sen tutup bunlara normal pasaport verip sürekli vize peşinde koşturuyorsun... Memur olana ayrıcalık yapıp yeşil pasaport veriyorsun... Bunun mantığı nerede?

Engellilere de yeşil pasaport verilmesini doğru bulmuyorum. Önemli olan pasaport verilmesi değil, vize işlemlerinden muaf tutulması veya kolaylaştırılmasıdır.

Bu arada -bilgi açısından- bazı konsolosluklar engellilerin ve yaşlıların vize işlemlerini adrese gelerek hallediyorlar.

teklif yasalaşmadı. kardeşim siz yasa teklifinde gerekçeleri okumadınız mı???!!!
rampa yok bedensel engelli vize alırken zorlanıyor, işaret dili bilmiyor görevli işitme engelli zorlanıyor. şu var bu var!!
ayrıca vizeleri kaldırmak çok zor. yapamıyorlar işe YAPAMIYORLAR!!!
engelli memur çile çekeceğine gitsin. parası olan gitsin size ne!!!
işçi de istesin!!! çemkireceğinize iş yapın!!!

bu ülkede insanlar güzel bir şeyi destekleyip hakkı olanı almak için çabalayacağına benim olmuyorsa kimsenin olmasın mantığında :D arkadaşım sen engelli işçilere de yeşil pasaport verilsin diye bir girişimde bulundun da biz desteklemedik mi? mantığa bak bana vermiyorlarsa size de vermesinler diyorsunuz bu hasetliğiniz olduğu sürece sürekli kaybedersiniz siz uğraşın bana deyin ki şuralara mail atalım diye mesaj atın sizin kadar uğraşmazsam en adi insanımdır.

thief27;
Bu işçilerin hem memurlardan fazla para kazanıp memurları kıskanmasını bi türlü anlayamadım. Olay tamamen ırkçılık :D

cok saçma bence olacaksa tüm engellilere olsun ayrımcılık yapıldıgının herkes farkında

Niye sadece memur diye ayrım yapılıyor...işçi den engelli olmuyormu

Meclis'in internet sitesinde kanun tasarısı ve teklifleri incelenebiliyor, biliyorsunuz (Yasama>Tasarı ve Teklifler altında). Ama en son bugün yaptığım incelemede engelli kadrosunda 10 yıl ve daha fazla çalışan memurlara yeşil pasaport verilmesi ile ilgili tasarıyı/teklifi göremedim, bundan bir kaç hafta öncesine kadar görüyordum, "İçerik Arama"ya pasaport yazınca çıkıyordu ama şimdi çıkmıyor. Acaba bilgisi olan var mı, bu kanun tasarısı/teklifi ne aşamada, acaba geri mi çekildi?

Sanırım bu konuda bilgisi olan yok ya da bu ileti burada gözden kaçmış olabilir. Ben bu konuda yeni bir başlık açayım.

Bu Tasarı komisyondan ne zaman çıkacak komisyon sıralamayı neye göre yapiyor arkadaşlar bilgisi olan varmı?:confused:

yahu bu işin peşinden gitmemiz lazım arkadaşlar yeşil pasaport çok büyük bir nimet.

aynen katılıyorum .eşitliğede aykırı onlara varda bizeyokmiiiiiiiiiiiiiiiiii

Bu konuda gelişme yok mu? Teklifi veren milletvekiline mi sorsak..

1 sene olmuş bu komisyon ne iş yapıyor ya olumlu cevap ver yada olumsuz ama cevap ver...

Olumlu versinler, dünyayı gezmek için yeşil paşaport bekliyorum:)

Ergül arkadaşıma aynen katılıyorum. Madem ki özürlülere seyahatlerde kolaylık, yani indirim yapılıyor. Kamuda çalışan engellilere yeşil, diğer engellilere hizmet pasaportu verilmeli. Bu iki pasaport tipi de vizesiz seyahat imkanı sağlıyor. Ayrıca bu pasaportlar ücretsiz. Normal pasaportlar biz engelliler için oldukça pahalı, takriben 500.- TL civarında. Bu oldukça yüksek pasaport harcını çoğumuz ödiyemeyiz. O zaman bize tanınan yolculukta indirim yapmanın anlamı kalmıyor, yani yurtdışındaki yakınlarımıza ulaşmak için, veya gezip görmek için veya eğitim-öğretim için v.s. ön koşul olan pasaportumuz olmayınca yolculukta yapılan indirimin bir anlamı kalmıyor. Bu nedenle engelliler için pasaport verilmesinde kolaylık sağlanması, 'gerçekten yerinde, oldukça insani ve haklı bir talep' diye düşünüyorum.

cicikıs o eskiden di senin dediğin para kazanma olayı şuan yeni giren bi memur 10-15 yıllık işçiden fazla maaşla başlıyo

KırımTilkisi;

Değerli Ergül kardeşim bu öneri engelli bireyler için çalışanlar için güzel bir teklif. Başlıktaki vermiş olduğunuz mesajı yasama ve yürütme oluşturan mercie mail atarak bir kamu oyu oluşturmamız lazım .

Bu konuda bir gelişme varmı? Teklifi veren milletvekiline ulaşıp durumunu mu sorsak??

Teklifi veren milletvekillerinden bilgi istedim. Umarım dönüş yaparlar..

Üst Alt