Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışanlar ya da emekliliği gelenler EKPSS tercihi yapmasın!

Hoca01

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar eğer Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına girdiyseniz dikkat etmeniz gereken bazı hususlarda sizleri bilgilendirmek isterim. Sizlerden sınava girmiş olanlardan eğer ki kamuda çalışıyorsanız ya da emekli durumda iseniz tercih yapma olasılığınız bulunmamaktadır. 07.02.2014 tarihli resmi gazetede yayımlanan yazı ile ilgili olarak sizleri bilgilendirmek istedim. Örneğin; halen memur kadrosunda çalışan bir engelli, EKPSS sonucuna göre memur veya eş değer bir kadroya atanamayacak, ancak kariyerine uygunsa Mühendis kadrosuna atanabilecektir. Böylece hem açıkta bekleyen adayların istihdamlarına fırsat sağlanması öngörülmüş, hem de engellilerin kariyerlerine uygun kadrolarda çalışmalarına imkan tanınmıştır. Kaynak : Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmalarını Düzenleyen Yönetmelik Resmi Gazetede Yayımlandı

Ayrıca buyurun yayımlanan resmi gazetenin linki : Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Lütfen tercihlerimizi yaparken dikkatli olalım. Kamu görevinde çalışan veya emekli olan arkadaşlar lütfen tercih yapmaktan kaçınınız.

şöyle düzeltelim mühendis demiyelim de .. kendi netelik kadrolarına yani düz memurdur tekniker kadrolarına ,hizmetliyse normal memurluğa ,düz memur öğretmen mühendis vs.. kendi branşlarına atamaları olacaktır bu arkadaşların..

İcim kurt dusurdunuz Ben malul emekliyim 2014 kasimda sgk rapor heyet emeklilik yenilemesi var ...Ekpss yede girdim lise fen bilimleri mezunuyum Puanim 84,987 siralamam ise 2019 Yani tercih .atanma imkanim yokmu . Son olaraak sen zatten emeklisiin napcan isi diyecek olan arkadaslara"""adim emekli aldigim maas 450 yani yuzde seksen raporlu 2022maasi ile ayni

Çalışanlar atanamayacak diye birşey yok sadece çalışanlar bulunduğu kadroya atanamayacak o kadar. Kimse kimsenin hakkını gasp edemez. Sende dersini çalış sende kazan.

ben zaten kazandım allah sizin gözünüzü doyursun çalışanlar sadece okudukları bölümü tercih edecekler bu durumda ben sizin hakkınızı gasp etmiyorum yazarken biraz düşünerek yazın çalıştığı halde tekrar sınava girenler mi kasp ediyor yoksa çalışmayıpta sınava girenler mi yorum sizin

engelsiz yanliş biliyorsun bulunduğu kadro derken kadro sınıfı aynı olanlara atanamayacak örnegin meb' sağlık bakanlığı'orman , aklına gelebilecek memurluklar bunlar genel hizmet kadrosu , bu sınıf teknik hizmete geçebilirler , yardımcı hizmet kadrosu dediğimiz hizmetlilerde bu genel hizmet kadrosuna geçebilir bunu bi açığa kavuşturmak lazım .. yoksa yok öyle ben mebde düz memurum sağlık bakanlığı düz memurluga geçeyim ... önü açılan yardımcı hizmet genel hizmete, genel hizmet teknik kadroya atanma olayıdır..

örnekliyeyim ...

Mebde hizmetli , herhangi bir düz memurluk kadrosuna geçebilir

sağlık bakanlığında memur bölümünün teknikerlik kadrosu açılmış geçebilir ,

mebde memur ama öğretmen , öğretmenlik kadrosuna geçebilir,

mebde memur mühendislik kadrosu açılmiş geçebilir,

mebde memur, sağlık bakanlığı memur kadrosuna geçemez.
sağlık bakanlığında memur , mebde memurluga geçemez..
adliyede memur sağlık bakanlığı memurluga geçemez
sağlık bakanlığında memur içişleri bakanlığı memurluga geçemez

kısaca kodu 3001den yada 4001den açılan hiç bir memur geçiş yapamaz ..
yeterince açık olmuştur umarım ..

teşekürler arkadaşım sanki ben gasp etmişim gibi laf söylüyor birde

Çalışanların bir üst kademeye geçmesi neyse anlaşılır ona laf yok fakat emekli olanın atama beklemesi kadar saçma bir durum yok sonuçta bir geliri var bir şekilde durumları kurtarmış tekrar girmesi aç gözlülükten başka birşey değildir.

norman yeterince açıklayıcı yorum yapmış

Devlet personel başkanlığı ile bizzat konustum hizmetli kadrosundaki çalışanlar kariyerleri gereği memurluk kadrosuna atamaları muafakat almaları durumunda yapılabilecek. 657 nolu kanunda kariyer hakkı verilmiş kanunen olanı devlet engellemez....

ne kadar anlamsız bir yaklaşım bu

arkadaş emekli oldugunu belirtiyor ve not düşüyor aldıgım 450 lira siz olsanız ne yaparsınız bunla evet siz benim 450 liram garanti der oturur musunuz . yok öğle yağma bende sınava girdim ve 82 puan aldım emekliyim fakat tayin bekliyorum neden mi dilenmez dilencilikden cıkmak için ve kanun atanamaz demiyor şartları yetiştirir sen evragını getirirsen diyor benim evraklarım var ilk tercihte inşallah atanır ve bal gibi gider işime başlarım Allah ömür verir ise ikinci emeklimi olur ve saglıgım yeterse ikisinide alırım hem ssk hem emekli sandıgı maaşımı tşk

Çok güzel bir paylaşım yapmışsınız da bunu anlamayacak - anlamak istemeyecek çok kişi çıkacaktır. ben 80 küsür puan aldım tercih yapmayacağım, Emekliler ve halen Memur olanlar eş değer kadrolar için tercih yapamaz fakat bunu bile ble tercih yapacaklar ve kuruma yerleşemedikleri halde pek çok kişinin önünü tıkayacaklardır..

Online tercih ekranında hata vermesi lazım - kabul etmemesi lazım ki tercih yapacak arkadaşlar için adaletli bir durum olsun..

bu arada Tercihler Haziran ilk haftası yayınlanır tahminimce

Arkadaşlar amacımız kimsenin hakkının yenmemesidir. Umarım kimse kimseye ENGEL olmaz.

Yerleştirme ve atama yapılmayacak haller

MADDE 14- (1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

(2) Diğer kanunlarla memurluğa atanmaları engellenen adaylar da bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

(3) EKPSS veya kura sonucuna göre yerleştirildiği halde atama için aranılan koşulları taşımayan veya istenilen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adayların atamaları yapılamaz.

(4) EKPSS ve kura sonucuna göre yerleştirilmiş olmak bu maddede sayılanlar için herhangi bir hak teşkil etmez.

(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, herhangi bir kadroya yerleştirilen ancak atanamayan adaylar, aynı dönem içerisinde yapılacak yerleştirmelere başvuramaz.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu aylıkları kesilmeksizin; genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, fonlar, belediyeler, il özel idareleri, belediyeler ve il özel idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmeler, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları ile müessese ve işletmelerinde ve sermayesinin %50'sinden fazlası kamuya ait olan diğer ortaklıklarda herhangi bir kadro, pozisyon veya görevde çalıştırılamaz ve görev yapamazlar.

Diğer kanunların emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta iken emeklilik veya yaşlılık aylıkları ve/veya diğer tazminatları kesilmeksizin atanmaya, çalıştırılmaya veya görevlendirilmeye izin veren hükümleri ile 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun ek 11 inci maddesine göre 1.1.2005 tarihinden önce alınmış Bakanlar Kurulu kararları uygulanmaz.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu aylıkları kesilmeksizin; genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, fonlar, belediyeler, il özel idareleri, belediyeler ve il özel idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmeler, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları ile müessese ve işletmelerinde ve sermayesinin %50'sinden fazlası kamuya ait olan diğer ortaklıklarda herhangi bir kadro, pozisyon veya görevde çalıştırılamaz ve görev yapamazlar.

Diğer kanunların emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta iken emeklilik veya yaşlılık aylıkları ve/veya diğer tazminatları kesilmeksizin atanmaya, çalıştırılmaya veya görevlendirilmeye izin veren hükümleri ile 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun ek 11 inci maddesine göre 1.1.2005 tarihinden önce alınmış Bakanlar Kurulu kararları uygulanmaz.

Sonuç Değerlendirmemiz; 5335 sayılı Kanuna bakıldığında, işçi olarak çalışmanız ve özürlülüğünüzden dolayı da yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra, özürlülüğünüze istinaden Devlet Memuru olmanız durumunda aylıklarınızın kesilmesi gerektiğini değerlendirmekteyiz.

Emekli veya yaşlılık aylığı almakta iken Devlet memurluğu kadrolarına atananların bu aylıkları kesilmektedir. Bunların içerisinde özürlülükten dolayı yaşlılık veya emekli aylığı alanlar da girmektedir.

Emekli olduktan sonra kamuda işe başlarsa
Nereden emekli olursa olsun ne kadar ücret alıyor olursa olsun kamuda memur veya işçi olarak işe başlayanların emeklilere, 5335 Sayılı Kanun gereğince EMEKLİ AYLIĞI ödenmez. Eski ve yeni durumda da bir değişiklik yapılmamıştır. Eskiden olduğu gibi şimdi de nereden emekli olursa olsun emekli olanlardan kamuda işe girenlerin emekli aylığı alma hakkı yoktur.

Emekli olduktan sonra kamuda işe başlarsa
Nereden emekli olursa olsun ne kadar ücret alıyor olursa olsun kamuda memur veya işçi olarak işe başlayanların emeklilere, 5335 Sayılı Kanun gereğince EMEKLİ AYLIĞI ödenmez. Eski ve yeni durumda da bir değişiklik yapılmamıştır. Eskiden olduğu gibi şimdi de nereden emekli olursa olsun emekli olanlardan kamuda işe girenlerin emekli aylığı alma hakkı yoktur.

kanun tanımıyoruz herkes kendi derdinde engelli olsak da benciliz bu forumda onu görüyorum, engelli diye kimseye acınmamalı, engelli olsak da olmasak da kibir , bencillik , kul hakkı yeme gücümüzü yettirebildiğince var hepsinden tadıyoruz

Cenk19 un yazisina gore malul emekliligi iptal edip kamuya atana bilirim YAnlismiyim .......ben emeklilik felan istemiyorum zaten verdigi maas 450tl salik giderlerime yetmiyo ..bide alnim terlesin karnim doysun onu istiyorum.

onlwolf;

kardeşim malulen emeklilik ayr tutuluyor.sebebide şu.çalışamaz diye rapor verildiği için işe girişi yasaklamışlar.engelli olan yani engeli 60 altında olanlarda çalışabilir olarak sınıflandırmışlar.

bu forumda şunu anlayamadım gitti.bir istememezlik ve bencillik görüyorum yazan bazı arkadaşlarda.devlet sınav yapıyor ve herkese sorduğu sorular var.engel sınıfalarına görede farklı soru ve zaman aralığı var.herkes aynı şartlarda soruları cevaplıyor.kimse kimsenin verdiği cevapları silmiyor yada yazmasını engellemiyor.sonuçta verdiğin cevaba göre puan veriliyor.burda kul hakkının nerede olduğunu anlamadım gitti.sen 60 puan aldıysan diğer bir arkadaş 80 yada 90 puan aldıysa senin hakkınımı yemiş oluyor.ayrıca emekli arkadaşlar genç arkadaşlardan daha dezavantajlı.çünkü okuldan çıkışları çok daha bir eski zaman diliminde.sınavın amacı nedir.bilgi sorgulaması değilmi.kızmak yerine çalışmak daha akıllıca olurdu bence.

Üst Alt