Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışıyorum. Evde bakım aylığı alınması mümkün mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SITKI35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben %69 ortopedik engelli bi gencim 3 ay önce evlendim, oluşan bi sıkıntıdan dolayı annemi yanıma almak istiyorum, evde 3 kişi yaşayacağız, annemin ya da eşimin 2022 bakım maaşını tekrar alma şansı varmı? Evde kişi başı düşen para ne kadardır bilmediğimden hesaplama da yapamadım ben kamu da çalışıyorum tek maaşım var sadece bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

SITKI35
2022 3 aylık için hanede kişi başı 392 tl bakım aylığı içinde hanede kişi başı 780 tl calışıyorsan 3 aylığı unut bakım aylığı belki alabilirsiniz aile sosyal politikalara sor

3 aylık değil zaten çalışıyorum 3 aylık ihtiyacım yok şu anda zaten de, bakım aylığı için gerekli olan meblağı kestiremedim 785 tl dediler 793 tl dediler emin olamadım yılbaşından sonra zamlanacakmış diye bahsettileri en sağlıklısı bu siteye yazmak diye düşündüm bende.

en sağlıklısı aile politikalara evraklarını ver bağlanırsa bağlanır

Olmaz bosuna eziyet cekipde ugrasma.
Adi ustunde bu evde bakim.
Is yerinde bakim degil.
Kamu maas yuksek.

Evde bakıma ihtiyacin olsaydı kamuda calisamazdin alsan bile harama girer ve3 ayda bir tespit etmek için kontrole geliyor lar evde bakıma muhtaç olduğun anlaşılsa kat fazlasını odersin

785 tl dediler sosyal politikalar bakanlığından, ben kamuda taşeron işçi olarak çalışıyorum kadrolu değilim maaşım 2300 tl, 785 tlden 3 kişi 2355 tl ediyor az farkla alma hakkına sahipmişim, annem babam ayrı annem bi göz evde soğukta kaldığı için yanıma aldım, çıkıyormuş öğrendim, kadroya geçirmediler o yüzden sorun olmuyormuş.

Daha yenisin yillandikca kadroya gecersin kesin.
Annen baban emekli maas almazlarmi?
Istersen eve 5 kisi kat yine olmaz cunku engellinin calismamasi gerekiyor.

babam ceza evine girdi çıktı banka borcundan ötürü, daha yeni işe başladı, emekliliğine 2,5 sene var, annem ev hanımıydı durumlarımız bozulunca ister istemez işe başladı sigortalıydı şimdi işten ayrıldı evde tek başına kalıyor, bende o sebepten yanıma alayım dedim, babam annem ayrı emekli maaşı alma durumları maalesef yok, bi tek benim maaşım var maalesef, 5 yıldır çalışıyorum siyasi durumlardan dolayı il başkanı ile bizim başkan arasında sıkıntı var kadro çok zor diyorlar erdal bey, bizde maalesef başımızın çaresine bakmak durumunda kaldık annemde ortada kalacağına yanımda olsun istedim, bi arkadaşım var engelli, annesi de yanlarında yaşıyor ve maaş alaabilyorlar sosyal politikalar bakanlığından da bu şekilde bi açıklama gelince bende burda bilgi alıp ona göre yön vereyim dedim

Annen babandan resmen ayri degil.cikar bi gelir.
Baskanlarin durumun iyi olmamasi sana engelmi.
Masallah e.bakim parasinin 2.5 kati fazla maas alin kamuda.
O arkadasin durumu nedir bilmem ama adaletsizlik olmaz.
Sonucta kat ceza oder kuruma.
Yillar sonra.
Adi ustunde engelliye evde bakim parasi bu.diger kisilere degil.
Isterseniz kuruma gidin basvurun.
Insan sarrafimi olduk diye firca yemezseniz iyi.
.

Son düzenleme:
(Başımızın çaresine bakmak durumunda kaldık annemde ortada kalacağına yanımda olsun istedim, bi arkadaşım var engelli, annesi de yanlarında yaşıyor ve maaş alaabilyorlar sosyal politikalar bakanlığından da bu şekilde bi açıklama gelince)demisdiniz.
Sitki bey derhal muracat edin.ettinizmi?

yeni bir gelişme ya da herhangi bir değişiklik mi oldu erdal bey daha müracaat etmedim araştırma aşamasındayım hala malum devlet işi yanlış bişey yapmak istemediğimden temkinli yaklaşıyorum durumlara

Engelli bakım maaşı bağlanması

Merhaba arkadaşlar daha önce yazmıştım, ama tam net bi bilgi alamadım ufak bi rahatsızlık yüzünden çıkamıyorum evden, 4 ay önce evlendim, babam banka borcundan ötürü cezaevine girdi çıktı daha yeni işe başladı ama farklı bi yerde ikamet ediyor annem de tek kaldığı için yanıma aldım, tek maaşla çalışıyorum kamuda işçiyim taşeron olarak, anneme ya da eşime bakım maaşını bağlatma şansım var mıdır? Iyileştiğim zaman sosyal politikalar bakanlığına da gidip soracağım, ama siz abilerim ablalarımdan da bi fikir edinmek istiyorum. Tek çalışan benim 3 kişi beraber kalıyoruz babam asgari ücret ile çalışıyor aldıkları borçlara gidiyor, bize bi katkısı yok hali ile, benimde evim kira 750 tl kira ücretim var sizce bağlanır mı? Kişi başı düşen gelir ne kadardır bakım maaşlarında?

agır özurlu raporunun olması lazım çalışıyorsan baglanması zor gibi engelli sen isen işten çık şansını bir dene agır özürlü raporu aldıktan sonra gerisi kolay

Ağır özürlü raporum mevcut şu anda işten çıkma gibi bi düşüncem yok açıkcası yani aynı ofiste çalıştığım bi arakdaşım var o da tekerlekli sandalyede evli annesi ile yaşıyor ben bağlattım sorun olmadı dedi bana bende sağlam fikir edinmeden bi hamle yapmak istemedim açıkcası işten çıksam bakım maaşı engelli maaşı geçim zor olucak

benimde agır özürlü raporum mevcut ekpss yle atandım bakım maaşımı kestiler çalışıyorsan alamazsın dediler müdür öyle dedi şerefsiz yönetmenlikte alabilecegi yönünde açıklama var çalışanların
bende bakıma muhtaçlık kıriteri tutuyor herşey tutuyor
fakat sırf çalışıyorum diye kestiler

annenle eşinde çalışsa elden gelen öğün olmaz oda vaktinde bulunmaz...

sıtkı nasıl bir taşerondur o maaşın 2300 anlamış değilim ?

@SITKI3
taşeron ve maaş 2300 ?

evet işçilere ödediği maaş 2200-2300 arası, seçimlerden önce 1800 TL alıyorduk, yerel seçimler gerçekleştikten sonra yeni yönetim 1400 TL maaşa düşürdü ücretleri 1 sene sonra da 2200-2300 civarına çıkardı bu şekilde devam ediyorum

o zaman il aile ve sosyal politikalara gitmeniz, yapmanız gereken tek şey...

yahu kardeş çalışıyorsun hayatını idame ediyorsun hala evde bakım maaşı peşinde koşuyorsun yapmayın allah aşkına gerçekten ihtiyacı olan bi arkadaşımız kardeşimiz alsın şu maaşı elinsaf yahu ...

doğru söylüyorsun ustam da, gelirim varken ya da karnım tok iken peşinde koşmuyorum fazla paranın babam banka borcundan ödeyemediği ve taahhüt imzalama hatası yaptığı için cezaevine girdi çıktı 3 ay yattı, 3 ay işsiz kaldı 30,000 TL kredi borcu var hala, kardeşim askerde, ben 4 ay önce düğün yaptım, düğünümde ne kredi alabildim ne de para bulabildim hiç kimse işyerim bile destekçi olmadı ilçedeki engelliler derneği bile düğünden sonra takı paramı vereyim borç verir misiniz dediğimde (hesaplarında 130,000TL para vardı) kapı dışarı ettiler beni, tefecilerden kurtuldum 2 sefer düğünden sonra ödemeli anlaştım hala borç ödüyorum, anlayacağın güzel kardeşim batmış durumdayım annem tek kaldı iki ev kirası ödemeyelim diye kadını yanıma aldım yaşı 50 çalışamıyor hali ile eşim iş bulamıyor tek bana bakıyorlar 750 TL kira ödüyorum 500 TL fatura kalanı ile geçim derdindeyim keyfimden koşmuyorum bi taksidim bi borcum erken bitsin diye koşuyorum meraklısı değilim emin ol paranın ama şu şartlarda çok ihtiyacım var, babam çalıştığını banka borcuna yatırıyor ne ev kirası verebiliyorlar ne fatura

yuh artık

hem çalısıyorsun hemde evde bakım parası istiyorsunuz, aslında devlet sizin gibi insanları hiç çalıştırmayacak ayda bilmem şu kadar aylık verip vur patlasın çal oynasın, yedi bir ceddine bakacak, asıl suçlu bürokrasi,

baksın güzel kardeşim, benden öte neleri var ne soytarılarını biliyoruz biz nelerini görüyoruz, yukarda anlattım sıkıntımı önce oku ondan sonra yorum yap bekara karı boşamak kolay aslanım

derdin neki baban bankaya borcunu ödememiş atmışlar içeri kabahat devlette değilmi, güzel insan önce şükredeksin, devleti dolandırmaya çalışmayacaksınız, bakım parasının birinci şartı hasta günlük ihtiyaçlarını karşılamayacak kadar engelli olması, siz maşallah olsunki bunun haricinde üstüne üstlük utanmadan birde çalıştığını yazmışsın,

bir arkadaşımız bir soru soruyor, bilgisi olanlardan görüş talep ediyor, bazı kendini bilmez arkadaşlar acımasızca yargılıyorlar, kendilerini hakim savcı kolluk kuvveti olarak görüyorlar, yapmayın arkadaşlar sizden istenilen sorulan soru hakkında bilgin varsa yazmandır, senin görüşünü sormuyor, senin ne düşündüğünü sormuyor,

@SITKI35
arkadaşım yanlış bir şey yapmıyorsun, müracatını yap, kriterlerin uyuyorsa alabilirsin, çalışıyor olman evde bakım maaşı almanıza engel değildir.
aile ve sosyal politikalar bakanlığının 16 ekim 2012 tarihli 2012/ 24 sayılı genelgesi

5-[FONT=Arial]SGK kapsamında çalışan özürlü bireyin bir işte çalışıyor olmasının evde bakım hizmetinden yararlanmasına tek başına engel teşkil etmemesi gerektiği, çalışan özürlünün de bakıma muhtaç durumda olmasının mümkün olabileceği değerlendirilmektedir. Bu kapsamda aktif bir biçimde iş yaşamında bulunan özürlünün durumunun Bakımı Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik doğrultusunda Bakım Hizmetleri Değerlendirme heyeti tarafından "bakıma muhtaç özürlü" olma koşullarının değerlendirilmesi ve oluşan kanaat çerçevesinde işlem yapılması gerekmektedir.[/FONT][FONT=Arial]Genelgede de açıkça ifade edildiği gibi evde bakım maaşı alan engellinin sosyal güvenceli olarak çalışmasına engel her hangi bir durum bulunmamaktadır.[/FONT]

Iste devleti para makinesi olarak gorurler ve yonetmelige hakaret ederler bu kamuda olanlar.
Zaten devlet size bakiyor.
Balta kurekle calismazsiniz sukredin.
Aslinda devlet boyle talep yuzunden evde bakim yardim ucretlerini kaldirirsa hic sasmayin.
Yerine engellinin evde ne ihtiyaci varsa yerine getirilecek.

kendini çok bilmiş gibi zan edenler sizin gibiler ve sizin gibi düşünenler yüzünden gerçek ihtiyacı olan kişiler yanıyor, yanmayada devam edecekler gibi, çok bilmişler lütfen ve lütfen bakım alacak kişilerden aranan ilk üç şıkkı burdan açıklarsanız çok memnun olur vede birazcıkta bizler birşeyler öğrenmiş oluruz. kendini iyi bilenler kendini bilmeyen milleti yargılalıyormuş gibi gösterdiğin insanları bilgilendirmiş olursunuz. çok bilmişler.

Arkadaşlar evde bakım aylığı için aranan şartlar bellidir:
1. hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altında olacak ( bu miktar 2016 yılı için geçerlidir. 1.1.2017 tarihi itibariyle yeniden belirlenecektir.) SITKI35 arkadaşın da aylık kazancı dediğine göre 2300 TL. hanede 3 kişi olduklarına göre bu durumda kişi başına düşen aylık geliri 784,97 TL'nin altında oldugundan geliri uygundur.(tabi başka gelir yoksa).

2. bakıma muhtaç durumda olacak. bakıma muhtaç olma durumu da şu linkteki kriterlere göre belirleniyor:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

3. % 50 ve üstü "ağır engelli" ibareli engelli sağlık kurulu raporu olacak.

bu şartların hepsinde uygun bulunursa evde bakım aylıgı baglanır. aksi takdirde baglanmaz.

Kimsenin burada başkalarını yargılamaya hakkı yok. mevzuat belli bu konuda. çalışanlar alamaz diye bir şey yok. çalışıyorken de bir başkasının bakımına ihtiyaç duyanlar bir başkası olmadan hayatını devam ettiremeyecek olanlar elbette evde bakım aylıgından faydalanabilir.
siz bile çalışanların evde bakım alamayacagını düşünüyorken bakım hizmetleri değerlendirme heyeti nasıl farklı düşünsün ki!
bakım hizmetleri değerlendirme heyeti de aktif olarak çalışanlara "bakıma muhtaç değil" diye tıpkı sizler gibi olumsuz kanaat bildiriyor!
kendi bacagınıza kurşun sıkmayın derim.
SITKI35
yukarıda verdiğim linki dikkatle incele. linkteki A,B,C,D bentllerini kendini çalışıyorken değerlendir. eger çalışıyorken de en az bir bentte tam olarak veya en az iki bentte kısmen bir başkasının bakımına muhtaç durumda isen ve bu yönde bakım hizmetleri değerlendirme heyeti olumlu kanaat bildirirse diğer şartların da uygunsa evde bakım aylıgı baglanacaktır.
ama saydığım 3 şarttan birinde bile uygun bulunmadığın takdirde evde bakım aylıgı baglanmaz.

Son düzenleme:
@ahmetk0661
ahmet okuduğunu anlamakta bir problemin yoksa bir önceki mesajımda yazdıklarımı anlayabilirsin arkadaşım. kriterlerin uyuyorsa alabilirsin dedim, uymuyorsa zaten alamıyacak, bunuda sen veya ben belirlemeyeceğim,
ayrıca ilgili bakanlığın yani bu parayı ödeyecek olanbakanlığın genelgesini ve ilgili maddesini yazdım, bu genelgeyi hazırlayanlara ters gelmemiş bu durumda ahmetemi ters gelmiş,
bu parayı alıp alamıyacagına karar verecek olan ilgili kuruma müracat etmesini ve verilecek cevaba göre hareket etmesi gerektiğini söyledim, yanlış bir şey varmı bunda, ayrıca bu arkadaşa evde bakım parası verilirse inanki sen ödemiyeceksin bunu ahmet arkadaşım, eğer engelliysen engelli arkadaşına köstek değilde destek olmaya çalış sevgili dostum...

ayrıca ben mesajı yazarken Kalem hanım ne güzel açıklamış, kalemine sağlık ablacığım,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt