Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışıyorum. Evde bakım aylığı alınması mümkün mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
öncelikle kalem hanıma çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım. kazazede benim anlama kabiliyetim inanınki senden ve senin gibi düşünenlerden çok fazladır, lakin engellilik denen allahtan gelen bazı şeyleri bu kadar ayak altına almanıza kullanmazına şaşıyorum, tekrar tekrar yazıyorum, sen ve senin gibi düşünenleri şiddetle kınıyorum. demem oki yani senin fikrin bumu devlet deniz yemeyen .... öylemi,

Bizim burda %90 tekerli sandalyede engelli genc pazarlarda seyyar saticilik yapar.bakim maas alirdi.
Yakalandi.sen calisiyorsun diye bakim maasi kesilecek demisler memurlar.
Zavalli engelli genc pazara gitmez artik.

Bu nasil haktir soruyom.
Kamuda calisana varda bu garibe yokmu.

Bazı insanlar bazı şeyleri bazen ANLAMAMAKTA direniyor.

Sitki bey,
Gelir kriteride artmiş 847 tl.
Yinede basvurun
Olurmu olmazmi kurum bilgilendirir.kaybedeceginiz bisey olmaz endiselenmeyiniz.
Burayada yaziniz bilgilenelim.
Kolay gelsin.

Hadi gözünüz aydın en düşük memur maaşı 2600 tl. Oldu.

@SITKI35
banka kredi borcu yüzünden kimse cezaevine girmez burada başka bir durum var icra davası açar banka maaşına haciz koyar babanın ödemese bile cezaevine girmez. eğer bu dediğin olsa Türkiye nin yarısı cezaevinde olurdu. 30 milyon kredi ve kredi kartı borçlusu var.

@erdal71
benim bildiğim bakım maaşı alan kişi sgk lı çalışamaz ancak sigortasız çalışır adı üstünde ağır engelli bakıma muhtaç kendi işini kendi görememesi demek zaten çalışıyorsan bakıma muhtaç değilsindir.

burada kanunu iyi okuyup anlamak lazım bakıma muhtaç biri evde çalışıyor ve gerçekten yeme içme wc ihtiyacını annesi eşi yaptırıyorsa hem çalışıp maaşını alır hem bakım parasını alır bu gayet doğal call center olarak evden çalışıyordur ama şirkete giden ve çalışan biri bakıma muhtaç değildir kimse kimseyi kandırmasın.

BU tarz baslıklar açıldığında bazı engelli arkadaşların tepkilerini okudukça inanın benim yüzüm kızarıyor.

Evde bakım maaşını almak isteyen arkadaş şu kadar maaş alıyorum, kamuda çalışıyorum dediği anda bazı engelli dostlarımız kamuda müfettiş pozisyonundaymış gibi bir psikolojiyle arkadaşımızı yargılamaya başlıyorlar. Utanmıyor musun? Zaten çalışıyorsun niye bu maaşı almak istiyorsun? 2300 TL maaş alıyorsun. Allahtan daha belanı mı istiyorsun?

Ayıptır yahu. Öncelikle herkes haddini bilsin lütfen. Bu arkadaş yasayla kendisine tanınan haktan yararlanmak istiyor. 2300 TL maaş alsa bile bu para insanca yaşamak için yeterli değildir. Normal koşullarda bu paraya hiç dokunmasanız bile onunla kendinize bir bakıcı tutmanız neredeyse imkansızdır.

Sizler hayatınızı kuru ekmekle geçirmeye alışmış olabilirsiniz. Ancak ülkemizde asgari insani standartlarda yaşamanız için değil 2300 tl 6 bin tl de alsanız eger üç beş kişinin geçiminden de sorumluysanız oldukça zorlanacaksınız demektir.

Yapılan şey çok ayıp. Çünkü devletin düştüğü hataya en azından aynı sancıları çeken engelliler düşmemelidir. Devlet sizin gelirnize bakar ama giderinize bakmaz. Devlet bu adam 3200 tl alıyor iyi para der. Ama o insanın istanbulda minimum 1000 tl ev kirası verdiğini, minimum 700 tl dogalgaz su elektrık telefon ınternet faturalarına gittiğini, engelli bir insanın kulaklık, scooter, tekerlekli sandalye gibi çok pahalı ve çeşitli ihtiyacları oldugunu ve bunların cogunu cebinden karsılaması gerektiğini bilmez. HAtta devlet yürüyemeyen ve arac kullanan ınsanların aylık benzın arac kasko sıgorta vb gıbı gıderlerı de hesaba katmaz. Devlet sizi nefes alan bır organızma olarak gorur. Ama sizler bizler insanız dostlar. İnsanca bır yasam için gereken meblag devletın çizdiği standartların cok daha otesındedir.

Devletten alınacak para sizin cebinizden de cıkmıyor. saga sola mılyarları gomen devlet emın olun evde bakım maasıyla batmaz.

Bu yüzden lütfen bu maası almak isteyen arkadaslarımıza karsı bıraz daha saygılı olalım. Kaldıki zaten gereklı kosullara sahıp değilse devlet bu maası baglamayacaktır. Sizin boşu boşuna kalp kırmanıza gerek yoktur.

Herkese Günaydın
Pegasus doğru söylemiş. Biz verilenle yetinmeyip daha fazlasını talep etmeliyiz.

banka borcu yüzünden cezaevine girdi şu şekilde girdi, avukata gidip taahhütname imzaladı, taahhütname işin içine girince hapis cezası da eklenebiliyor, avukat tanıdığınız var ise araştırıp öğrenebilirsiniz, son taksidi 17.000 TL idi, ödeyemedi kamyon şoförü olarak çalıştığı firmada bir gece uzun yoldan gelirken GBT kontrolünde yakalandı ve 3 ay yattı

bizi eleştiren arkadaşlar demişki bu para sizin cebinizdenmi çıkıyor evet benim cebimden çıkıyor senin cebinden çıkıyor vergisini veren vatandaşın cebinden çıkıyor tabiki karşı çıkarım ki şöyle bi durumda var evde bakım maaşına gerçekten ihtiyacı olupta alamayan insanlar var yapmayın arkadaşlar bu maaşı hak eden alsın ...

Aklima takilanlar şu:
Sitki beyin, ayni kendisi gibi kamuda calisan engelli arkadasi annesini yanina almis ve bakim maasi alirmis.
Ve kalem hanimin kamuda calisana hak vermesi,
(Mevzuat belli bu konuda. çalışanlar alamaz diye bir şey yok. çalışıyorken de bir başkasının bakımına ihtiyaç duyanlar bir başkası olmadan hayatını devam ettiremeyecek olanlar elbette evde bakım aylıgından faydalanabilir.)
Yazmisdi burda.

yani konu baya karmaşık bi hal aldı gerçekten şu anda, öncelikle çalıştığım kamu kurumunda engelli kadrosu ya da memur olarak değil, taşeron işçi sıfatında görünmekteyim, onu yenilemek istedim, aynı ofiste benimle aynı şartta tekerlekli sandalyede iş arkadaşım annesi eşi ve kendisi aynı evde yaşamakta ve engelli bakım aylığı eşine bağlı şekilde her ay 15inde para almaktalar makbuzunu gördüm bankadan çıkan, kalem hanımın açıklamalarından sonra araştırmaya başladım, detaylı bilgi alınca buradan paylaşacağım. fazladan hak yemek para almak için değil her insanın sıkıntısı kendinedir ona bi sözüm yok elbette, ama banka borcunu ödemeyerek avukatlık olan; avukata da bir hata sonucu taahhüt imzalayan babamın ödeyememesi sonucu cezevine girmesi bizi 65,000 Tl borca sürükledi avukatlık tüm borçlarım ödemekte zorlanıyorum tek maaş ile ev geçindirmek avukata ödemek sıkıntısı mevcut. Eşim ve Annem iş bulamadığı için sıkıntılı süreç yaşıyoruz bu sebepten sormak istedim

Başvurup en doğru bilgiyi alabilirsiniz diye düşünüyorum

Aynen, bende müracaat ve bilgi almak için yarın görüşmeye gideceğim detaylı bilgi alacağım

SITKI35

hata yapmış babanız keşke imzalamasaydı avukat parayı almak için çakallık yapmış evet bu durumda babınız imza atıp taahhütname yaptığı için hapis yatar. Ben senin samimi ve içten yaşadıklarını inanıyorum zor durumdasın bu süreçten kurtulmak için her yolu dene ama dediğim gibi evde bakım maaşını bağlarken şunu göz önünde bulunduracaklar gerçekten ağır engellimi ihtiyaçlarını kendi karşılayabilir mi , sen evde call center olarak çalışıp yeme içme giyinme wc ihtiyacını annen veya eşin yaptırıyorsa bu maaşı çalışıp para kazansan bile hakkedersin yada tekerlekli sandalye ile seni eşin veya annen işe götürüp getirse bu parayı alacaksın . eğer zaten şartlar uyarsa alırsın bu ülkede hak etmeden torpille maaş alan çok insan var .

duşa girerken tuvalete geçerken yatağa geçerken destek alıyorum giyinirken eşim yardımcı oluyor günlük hayatımda, biliyorum haksız yere alanları durumları imkanları çok iyi durumdayken para alanları, bende haksız kazanç almak istemiyorum bu yüzden bu sitede fikir sahibi olayım sonra gidip görüşeyim sosyal hizmetler ile diye düşündüm eğer hakkım ise talep edeyim haksız isem zaten istemem

Vallahi haksiz yere bakim maaş ve engellli maas alanlar dolu.
Devlet bu konuda sıkı denetim yapmiyor
* Mesela,ankarada biri kosuyor,düzgün konusur,markete gider,eve tasir cikar,sapasaglam. şizofreni diye raporu var.babasi asgari ücretle sigortasiz calisir.halbuki devlet babayi çalişmaz biliyor
Ev kirada,anne bakim maas alir
3 kisi yasar hanede.
Sizofreni engelli,2022 3 aylikda maasda alir,odun,kömür yardimida alir.
** Böyle haksiz maas alanlara tanik olan arkadaslar yazsin buraya?

bu kadar saçmalık yeter!

kimlerin hangi şartlarda evde bakım aylıgı hakkından yararlanabileceği mevzuatla belirlenmiştir. eger haksız yere alanlar varsa geçersiniz alo 183'ü arar ihbar edersiniz.
ama geçip de burada hak arayışında bulunan insanları rahatsız edip haddinizi aşamazsınız. bu insanlar buraya bilgi almak için geliyor. tıpkı sizler gibi. şartları tutmuyorsa baglanmaz aylık onlara merak etmeyin!

geçip de buraya bilgi almak için gelenlerin hak sahibi olup olmadıgını ölçmeye kalkmak hiç kimsenin haddine değil!

ne o buradakilerin engelini mi ölçeceksiniz?
buradakilerin gelirini mi hesaplayacaksınız?
bu kadar bu işleri biliyorsanız oturun forumda onca cevap bekleyen soruları cevaplayın!

buradaki uyenin maaşı 2300 TL üçe bölünce sınırın altında kalıyor.
maddi olarak şartları tutuyor. niye rahatsız oluyorsunuz bu durumdan? size ne yahu!

Kıskançlık Kalem abla çalışmayan engelli arkadaşlarımızın çalışan engellileri kıskanıyolar

erdal71
erdal sana şizofrenler bişeymi yaptı işine bak çakallık yapma

Kalem
sagol kalem apla halimizden sen anlıyorsun

şansını denemekten başka çaren yok. madem raporunda var. şansını dene? en fazla evde bakıma uygun değil derler para bağlamazlar.

yazıları baştan sonuna okudum.ve anladımki bizim forumda bile çakal insanlar mevcut.gerçi kalem abla ve pegasus çok güzel cevaplar yazmış. adam derdini anlatmış,sıkıntısınıda uzun uzun anlatmış ve bu insana yapmadıgınız saygısızlık hakaret kalmamış,yinede bu arkadaş güzel ve saygılı şekilde halini anlatmaya çalışıyor ama bazı dengesiz insaanlar ona karşı saygısızlık yapmaya devam ediyor. sıtkı kardeşim sen başvur,burda kimseye bakma alabilirsende al senin hakkın.emin ol burda atıp tutanlar o parayı alabileceklerine inansalar senden önce koşarlar.:D

Sitki
Noldu basvurdunuzmu?
Siz kiradamiydiniz?
(Kendisi gibi kamuda calisan engelli arkadasi annesini yanina almis ve bakim maasi alir)dediydiniz.
O kiradadir evi.

erdal71

Buradaki durum nasıldır bilmiyorum ama diyelim ki kişinin bakıcısı evdeyken tüm ihtiyaçlarını görüp (yedirme-içirme, tuvalet, giydirme) akülü aracına bindiriyorsa, o bakılan kişi de akülü aracıyla bir yere çalışmaya gidiyorsa (fiziki durumundan dolayı yarı zamanlı çalışıyor, toplam çalıştığı süre 4,5 saat) yine de bakıma muhtaç sayılmıyor mu? Kendisine bakan kişi sayesinde hayatta kalıyorsa, bir de gelir kriterine uyuyorsa tamam. Gerisine niye karışıyorlar?

bütün forumlara saçma sapan yorum atıyorsun erdal kardeşim, konusu biten konulara bile giriyorsun işine gücüne baksana sen kaçtır yazıyorsun çok merak ediyorsan söyleyeyim işlem olacak sanırım sana bu kadar bilgi yeterli

bakıma muhtaç evden çıkamayan evde bakıma muhtaçlar için verilen bir para siz alamazsınız

yani ben öyle biliyorum yinede hakkınızı arayınız varsa hakkınız inşallah alırsınız, Rabbim herkesin yardımcısı olsun

Şu açıklama üzerine hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamıyorum!

Arkadaşlar evde bakım aylığı için aranan şartlar bellidir:
1. hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altında olacak ( bu miktar 2016 yılı için geçerlidir. 1.1.2017 tarihi itibariyle yeniden belirlenecektir.) @SITKI35 arkadaşın da aylık kazancı dediğine göre 2300 TL. hanede 3 kişi olduklarına göre bu durumda kişi başına düşen aylık geliri 784,97 TL'nin altında oldugundan geliri uygundur.(tabi başka gelir yoksa).

2. bakıma muhtaç durumda olacak. bakıma muhtaç olma durumu da şu linkteki kriterlere göre belirleniyor:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

3. % 50 ve üstü "ağır engelli" ibareli engelli sağlık kurulu raporu olacak.

bu şartların hepsinde uygun bulunursa evde bakım aylıgı baglanır. aksi takdirde baglanmaz.

Kimsenin burada başkalarını yargılamaya hakkı yok. mevzuat belli bu konuda. çalışanlar alamaz diye bir şey yok. çalışıyorken de bir başkasının bakımına ihtiyaç duyanlar bir başkası olmadan hayatını devam ettiremeyecek olanlar elbette evde bakım aylıgından faydalanabilir.
siz bile çalışanların evde bakım alamayacagını düşünüyorken bakım hizmetleri değerlendirme heyeti nasıl farklı düşünsün ki!
bakım hizmetleri değerlendirme heyeti de aktif olarak çalışanlara "bakıma muhtaç değil" diye tıpkı sizler gibi olumsuz kanaat bildiriyor!
kendi bacagınıza kurşun sıkmayın derim.
@SITKI35
yukarıda verdiğim linki dikkatle incele. linkteki A,B,C,D bentllerini kendini çalışıyorken değerlendir. eger çalışıyorken de en az bir bentte tam olarak veya en az iki bentte kısmen bir başkasının bakımına muhtaç durumda isen ve bu yönde bakım hizmetleri değerlendirme heyeti olumlu kanaat bildirirse diğer şartların da uygunsa evde bakım aylıgı baglanacaktır.
ama saydığım 3 şarttan birinde bile uygun bulunmadığın takdirde evde bakım aylıgı baglanmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt