Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışıyorum. Zorunlu olarak emekli etmek istiyorlar. Ne yapabilirim?

Evet yokmu cevap Arkadaşlar 2008 SGK giri %70 raporum var vergi indirimini iptal ettim kurum bu şartlar la beni emekli edermi

Arkadaşlar size şöyle bir özet geçiyim. ben 19 yıl yerel yönetimde norm kadrosun da(engelli)çalıştım 14.08.2021 de emekli oldum ve son 8 yıldırda sendika içinde temsilci ve şube yönetiminde görev aldım bizim kurumda çalışan(taşeronlar) iş gücü alımı temizlikçi, park bahçeler, şöför vs vs şeklin deki personeli KHK ile kurumun kurduğu yeni şirkete geçirdiler şirketin sendikalaşmasını da bizim sendika şubesi yaptığı için az çok khk lı arkadaşların konusunu biliyorum ister engelli olsun isterse normal bir birey emekliliği hak ettiği zaman iş veren khk da ki emekliliği dolan emekli eder şeklinde bir ibare var maalesef vergi indiriminiz varsa şirket sizi pirim ve yol şartınız dolduğu taktirde emeklilige yolluyor bunu mahkeme ile de iptali mümkün değil maalesef khk olduğu sürece de mahkeme sizi haksız bulacaktır onun için mahkeme yoluna gidip boşa kürek çekmenin bir anlamı yok derim.

Mahkeme yoluyla sonuç alınamayacağı yönündeki yorumlara itibar etmeyiniz. Engelliler zorla erken emekli edilemez, böyle bir uygulama ile karşılaşırsanız mahkemeye başvurun mutlaka. Bahsi geçen KHK engellilere yönelik ve engelli emekliliğini düzenleyen bir KHK değil, esas itibariyle yaşı düzenleyen bir KHK.

Recep66

Şu anda çalışmaya devam ediyorsunuz zaten o nedenle kurumunuz bir işlem yapana kadar herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Talebiniz olmadan emeklilik işlemi yaparlarsa o zaman mahkemeye gideceksiniz.

Evet arkadaşlar 2008 öncesi SGK girişi olup 696 KHK kkadroya geçen arkadaşlar vergi indirimini iptal ettirip zorunlu emeklilikden kurtula bilirler kendim yaşayıp bizzat gördüm

Hüseyin İlik

Emeklilik için şartları yerine getiren biri, zorla değil de yönetmelik gereği emekli ediliyor olamaz mı? Şimdi, yıllarca vergi indirimi ile çalışan birinin, emekliliği yaklaşınca vergi indirimini iptal ettirmesi ya da rapor oranını düşürmek istemesi ne kadar etiktir. bunları düşünen biri ben çalışmak için böyle yapıyorum diyecektir. fakat asıl olan emeklilik maaşının aldığı maaştan düşük olması. :) (gerçekler bazen acıdır.) Emekli olunsun ki, atama bekleyen binlerce kişiye de kontenjan açılsın. :)

Arkadaşlar engelli khk ile taşerondan kadroya alınanlar zorla emekli edilebilirmi emekli edilen varmı

tb2nhf

Taşerondan geçmek bu bağlamda farklı bir uygulamaya neden olmaz. Yani somut olarak bildiğimden demiyorum da, aksini düşünmek için bir neden yok...

Üst Alt