Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda engelli personel olarak çalışanların mesai saatlerine dair düzenleme var mı?

eMeL_eMeL

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
5
Herkese merhaba :) Kamuda engelli personel olarak çalışıyorum. Çalışma saatlerinin düzenlenmesi ya da evden çalışma konusunda haklarımız nelerdir merak ediyorum. Bu konuda başvuru yapan veya olumlu sonuç alan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

@eMeL_eMeL, maalesef elle tutulur bişey yok amir ile alakalı tamamen yani başınızdaki sizi istese her türlü idare eder kurum ve yaptığınız işte burada önemli kendimden örnek vereyim günlerce evden de çalıştığım oldu (5 gün falan)
Ama hiç bir mesele yok iken ortada sendikal baskı yüzünden uyarı cezası da aldım savunmamda engelimden bahsetmeme rağmen

İnternette araştırdığımda ikinci engelli hakları ulusal eylem planı içeriğinde engellilerin uzaktan çalışması ile ilgili yani evden çalışması ile ilgili projelerin olduğu söyleniyor ama ikinci engelli hakları ulusal eylem planı daha net olarak kamuoyu ile paylaşılmadığı için tam bilgi verilemiyor içeriği hakkında kulis bilgilerine göre bu eylem planının 3 Aralık 2026'da paylaşılması bekleniyor ama paylaşılma tarihi net bir bilgi değildir daha önce veya daha sonra paylaşılabilir ama en güçlü senaryo bu planı 3 Aralık 2026'da paylaşılması

@emre 78, aile sosyal politikalar bakanı açıklamayı 3.12.2025 de yapmış, üzerinden 6 ay geçmiş. 2026 yılı bitecek hala daha eylem planı açıklayacaklar. Ne diyim Allah yardımcımız olsun.

Evden çalışma pandemi zamanında oldu bitti diye biliyorum. Bazı kurumsal firmalar benimsedi bazıları hem evden hem ofisten çalışma oluyor diye biliyorum. Hazır işi bulmuşsunuz ha ev ha iş ten çalışın ne farkeder işe gitmeye erinmeyin.

@Alman, Yok kardeşim bu sadece kamu için geçerli şu anlık hani Özel sektör için bilmiyorum kamuda hem engellilerin işte işe gidiş gelişinin zor olması fiziksel sıkıntılar yaşamaları hem de kamunun kurumlarında işte engellilerin erişilebilirlik ortamını sağlamak amacıyla ekstra masrafa girmemesi için hani çünkü erişilebilirlik sağlayacak rampa sığdı cardıydı curluydu hem hükümet engelli kazansın hem biz kazanalım 1000 1000 anlayışını benimsemek için evden çalışma modellerini yaygınlaştırılması bekleniyormuş

" engellilerin erişilebilirlik ortamını sağlamak amacıyla ekstra masrafa girmemesi için hani çünkü erişilebilirlik sağlayacak rampa sığdı cardıydı curluydu"

Bu masraflar yapılmak zorunda.

Bu ülkede:

çalışabilen her engelli mutlaka bir işe girsin, çalışsın, erinmesin.
Tertibatla vs. Araba kullanabilecek olan mutlaka ehliyet alsın, ihtiyacım yok demesin.
Madde-2'dekilerden imkanı olan herkes 2.el bile olsa araba alsın, en azından MTV indirimi bile olsa yararlansın.
Mümkün olduğunca toplumun her kesimi ile aktif olsun. (Sadece kendi aramızda değil)
Gönül ferman dinlemesin, çekingen olmasın, bi ömür yanımda olur dediği biriyle yuva kursun

Bizi bizden başka düşünen yok. Haklarımızı korumak için her şeyi zorlamamız gerekiyor.

@Mehmet_Can, keşke mümkün olsa ama birçok şeyi daha da zorlaştırıyorlar ben 2 kere ehliyet için başvurdum cücelik var bende ehliyet vermediler benim gibi olup gerek yurt içi yurt dışı ehliyet alıp araba kullanan engelliler var ben hayatımı kolaylaştırmak için çok istemiştim ama olmadı hani bir söz var ya herkes bir engelli adayı diye çok doğru bir söz fakat maalesef her şey standarta göre yapılıyor bu iş hayatı konusu da tercihe bırakılmalı kişi isterse evden çalışsın isterse kurumda çalışsın ama çalışsın maddi kazancı olsun.

@eMeL_eMeL, keşke siz de özel hastaneden sürücü olabilmek için rapor alsaydınız bu yasa ile pek ilgili değil genellikle doktorun insiyatifi de etkili oluyor

Benim iki tane öğretmen adayı engelle tanıdığım var birisi öğretmen olabilir raporunu çok rahat aldı diğerinde doktor bayağı bir zorluk çıkartmıştı ikisi de görme engelli ikisi de aynı oranda hemen hemen engeli var

Yani aday memurluk sürecinde olan adayı derken memur adaylık süreci oluyor Bir sene

Üst Alt