Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda işçi olarak çalışanlar, ÖMSS tercihi yapacak olan var mı?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar meb de daimi işçi olarak çalışıyorum ömss ye girdim önlisans 87 aldım 1. Tercihi yapmadım şimdi yapmak istiyorum böyle bir hakkımız varmı yani işçi olarak kamuda çalışan biri memur olmak için tercih yapabilirmi

Arkadaşlar meb de daimi işçi olarak çalışıyorum ömss ye girdim önlisans 87 aldım 1. Tercihi yapmadım şimdi yapmak istiyorum böyle bir hakkımız varmı yani işçi olarak kamuda çalışan biri memur olmak için tercih yapabilirmi lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi

Allah gözünüzü doyursun ya sizin gibiler yüzünden bizler atamada geri kalıyoruz zaten kamu da işiniz var Diyabetliler ve sizin gibiler hak yiyorsunuz haberiniz olsun

Tercih

kardeşim öncelikle tercih yapabilirsin ama meb evine yakınsa hiç yapma derim çünkü koop iş sözleşme yapacak ve memurdan çok fazla alacaksınız. ikramiye bayram yakacak sosyal yardım felan filan yani senin bilecegin bir şey kolay gelsin HERKES KISMETİNİ YER ÖTESİ YOKTUR..

bende kamuda işçi idim ilk tercihde yerleştim tarım bakanlığınabelediyede işçilikten istifa ettim tazminatımı da aldım. 87 puanla atanmama ihtimalin yoktur. eğer işçilikte bir konumun varsa kendini ispat etmiş durumda isen memurlukta kendini yeniden ispat etmen gerekir. bu arada ikramiye ve sosyal haklar memurda yok

sdt rumuzlu arkadaşım ;
istifa etmem gerekiyomu gerekiyorsa hangi zaman diliminde etmeliyim lütfen bana yardım edrmisin

bende belediyede kadrolu işçiyim. ilk tercihte bende terrcih yapmöadım. 95 aldım ömms den. tercih yapmamızda sıkıntı yok diye biliyorum.

sayın sedat jorkmaz süreç hakkında bilgi verirmisin. yerleşme atama istifa ve tazminat konusunda.

hangi zaman diliminde etmeliyim. belli bir vakti zamanı var mı?

Müsait bir zamanda anlatacağım detaylı bir şekilde arkadaşlar işteyim şu anda

SDT nasıl tazminatını aldın normalde istifa edince vermiyorlar ayrıca bir süre var o süre öncesinde istifanı bildirmen lazımmış yoksa kurum sizden tazminat alabilirmiş ihbar öneli diye

marticik;
doğru söylüyosun kop işe de üyeyim zaten ama insanın siniri bozuluyo 1200 lira maaş alıyorum ben yok sa mebi seviyorum aslında

selo46;
sizde tercih düşünüyormusunuz

düşünüyorumda. hangi kurumu tercih edeyim orda biraz sıkıntı var. milli eğitim ne kadar maaş veriyor. şu an

hanghi kurumu tercih edeym

selo46;

bunu tabikide siz bilirsiniz ama memur maaşları çok değişmezki 10-20 maxsimum 30 lira diye biliyorum bu arada ne mezunusunuz lise -önlisans-lisans

aslında işçilik daha iyi hem maaş hem ikramiye hem emeklilik ayrıca gelecekte işçilerin memuriyete alınması gibi bir dedikodu da mevcut memuriyet açısından ise yükselme ve 657 nin iş güvencesi ayrı bir cazibe

Arkadaşlar gücenmeyin ama siz bulmuşsunuz aztıyorsunuz bizler değil kamuda özelde işi zor buluyoruz sizler hem atama bekleyen arkadaşların hakkını gasp ediyorsunuz hemde atamalarda kadronun birini boşaltıp birini doldurarak ismini bile bilmediğiniz arkadaşlarımızı madur ediyorsunuz bizler için işçilik yada memurluk önemli değil tamam hakkınız var ama birde bizim yerimize kendinizi koyun evine ekmek götürebiliyormusun Allahaıma şükür deyin az ile yetinmeyen çoğu hiç bulamaz kırıcı olduysamda özür dilerim

aksamcı;

Çoğunun fazla bir engeli de yok terbiyesizlikten başka bir şey değil hırsızlık bu istismar Allah affetmez ve inş affetmeyecek

arkadaslar ömss 2. tercıhler ne zaman yapılcak bılgısı olan soleyebılırmı..kacırmayalım 2. tercıhlerı..

inanın arkadaşlar böyle kamuda işe yerleşipte değişiklik isteyenleri gördükçe midem bulanıyor yazık çok yazık deiginiz gibi belkide bu arkadaşlar engelli bile değiller olsalar anlarlar işsizliğin muhtaşlıgın ne oldunu yazacak söylenecek çok şey var ama anlayana

DİKKATLİCE OKUYUN !
Iğrençleşmeyin ya rapor bakkalda satılıyodu bizde alıverelim dedik aldık ayıp olan bişey yok kamuda işçi olan benim kpss ile atandım ama işçi olarak atandım ömssye girdim önlisans da neredeyse derece yaptım 87 aldım 6950 kişiden 183. Oldum bileğimin hakkıyla geldim buralara baktım memur olma şansımda var neden tercih yapmayayım ben ders çalışırken sabahlara kadar belkide siz uyuyodunuz yada buralarda ne olacak diye yazışıyordunuz vakit öldürüyordunuz ms hastasıyım öyle raporumuda merdiven altından almadım hiç kusura bakmayın zenginin parası ..................... Hesabına döndü bu iş

arkadaslar lütfen ben 85 puan alıp kpss de 2005 yılında işçi olarak işe basladım bazılarının babaları gibi akrabaları gibi torpille hatırla ricayla yalvarmayla işe yerleşmedim o açıdan BEYİN BEDAVA o saksılarınızı çalıştırsaydınızda az buçuk burda çene yapacagınıza kamuya girseydiniz :)))) şimdide ömss den 92 puan aldım ve düşünüyorum işçi olarak kalsammı memur mu olsam ayrıca ben torpille engelli olmadım bazıları gibi :))

fyffgdrtyfgErdem olarak bu atama sıkıntısı artık beni çileden çıkardı
Artık güvenin kalmadı
Allah bizleri umutsuzluğa atanları bildiği gibi yapsın

SLİMMER rumuzlu ;arkadaşım tercih yaptıktan sonra hangi zaman diliminde istafa edicez yada istifa etmemiz gerekiyomu yani kararname elimize geçince mi istifa etmemiz lazım bunu araştırıyorum yardımcı olurmusun

sendika kitapcığına bak orda bazı maddeler var şimdi mesela ben 8 yıllığım ben durumdakiler 8 hafta önceden istifa etmesi felan diyor ama o genelde uygulanmıyormus kamuda ben tam olarak ögrenince söylerim

meraba arkadaşlar lütfen bilginiz varsa bu kanuda benide aydınlatırsanız sevinirim ..sorun şu ; iş-kur un sitesinde kpss puanı ile 3 kişilik engelli işçi alım ilanı verildi meb adına , bende başvurumu yaptım hem kpss hemde mulakat sonucunda ilk üçe girerek işe girme hakkı kazandım amaaaa daha sonra boş kadromuz yok denildi bir kişi işe başladı ve bizi beklemeye aldılar .. 6-7 ay oldu halen bekliyorum ..sorun şu ki madem boş kadro yoktu neden 3 kişilik ilan verdiler ve neden beklemeye aldılar ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

slimer;
ilgin için teşekkür ederim ama ben işe başlayalı 6 ay oldu yani senem bile dolmadı siz nerde çalışıyorsunuz?

anlamsız32;
bende mebin açtığı özürlü kadrosu ile 6 ay önce atandım 2 kişi alacaklardı ama ilk 6 kişi çağırdılar ve altı kişiyi mülakata aldılar 2 tanemiz atandı bende onlardan bi tanesiyim bilgin olsun işçi statüsünde alıyo çünkü işkur üzerinden açıyo bu kadroyu şartların aynen benim gibi ama maaşlarımız çok düşük haberin olsun gerçi şimdi koop-iş sendikası milli eğitim çalışanları adına görüşmek için yetkinlik belgesi aldı hatta ilk görüşmesini bugün yapacak sonuç ne olur bilmiyorum ama bilgi vereyim dedim

hatice hanım bende sizin gibiyim kimse halimiz bilmediği için bilen bilmeyen konuşuyor boşverin.

hatice çevik;

tercih sizin hatice hanım tayin sorununuz yoksa meb de devam edin derim. şuan 1200 ama yarın ne olur onuda düşünmek lazım zaten hesaplarsanız aldıklarınızı sözleşme sonrası memurun aldıgı parayı geçecektir ve lise mezunu bir memur 12-1 ile başlarki oda 1500 ila 1650 arasına tekabül eder düşünmek hakkınız hayırlısı bakalım

MARTICIK;
Öncelikle teşekkür ederim amaistifa etmem gerekiyormu gerekiyorsa ne zaman istifa etmeliyim bu konuda bi bilginiz varmı yardımcı olabilirmisiniz

Üst Alt