Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuya engelli memur alımı %3'ten %10'a çıkarılsın....

Konular
5
Reaksiyonlar
0
sevgili arkadaşlar biz engelliler neden bu konuda sessiz kalıyoruz yıllardır devletimiz bize üvey evlat muamelesi yapıyo sağlıklı vatandaşına %97 kadro biz engellilere %3 kadro bakınız ne büyük bi haksızlıkla karşı karşıyayız ve yıllardır sessiz kalıyoruz bizde bu ülkenin insanıyız niçin işe alınırken sadaka gibi verilen bir rakamla sınırlandırılıyoruz..yıllardır 2 kişilik 3 kişilik kadro verildi ve binlerce engelli başavuru yaptı binbir güçlükle sınava girip hayalleri yıkıldı neden çünkü o kadroya da torpili olan girdi ne yazık ki kendi ülkemizde biz engellilere yaşama hakkı tanınmıyo..lütfen bu konuda daha fazla sessiz kalmayalım ve hep birlikte sesimizi duyuralım hakkımız olanı isteyelim....gerekeni yapalım...

toplumdaki engelli oranı ile alakalı bişey oran %10 çıkarsa bu sefer çalıştırıcak kotayı doldurucak engelli bulamassın uygulamada sorunlar çıkar gibi geliyor

bence de %10 büyük rakam %4 ya da %5 bile yeterli olur diye tahmin ediyorum. %1 lik artış bile binlerce kişi demek bilgilerinize!!!

arkadaşla r%10 gerçekten abartılı bir rakam 2milyona yakın memur var %10u 200bin yapar gerçekten abartılı ve halkın isteklerine devlet zaten yeterince karşılık veremiyor bu sefer toptan veremez ama %4-5 civarı olabilir tabi ama gerçekten %10 abrtılı bir rakam

Yüzde 10 az bu toplumun % 90 ı engelli zaten başı ağrıyanın engelli raporu var. Nasıl almışsa almış zamanında:confused:

Bence en az % 60 - 70 ağır engelli grubundan olmayanı bu gruba dahil etmem.!
Etmek zaten başlıbaşına bir hak gaspııdır.
Adı üstünde zorunlu kadro. Yani durumu ağır olanlar için açılmış kadro suistimal edilerek dolduruluyor.
Yetkililer bu işi bu şekilde düzenlemeyerek ağır engellinin hakkını gasp ediyorlar.
Zorunluluğun yanına oran koymalılar. Ağrı engelli ve en az % 60 engelli diye yazmalılar.

yüzde onu bilmem de CHP önerge verdi yüzde 3 olan oranı iki katına yani yüzde 6 ya çıkarmak için..gündemi takip edin..bakalım ne olacak..bence 6 olursa o bile yeter..gerçi ben şimdi diyecem ki,devlete bununla ilgili yazı yollayalım falan bişey yapalım diyecem..aaa bi bakacam o zamanda etrafımda kimse kalmamış :)

yüzdenin artırılması derdine gireceğinize nsan sonundaki sınava çalışın daha %3 lük kadro doldurulmamışken nelerle uğraşıyorsunuz.

20.000 kişi alacaklar uyanın da ders çalışın..

arkadaşlar diyelimki 100 kişilik kadroyla çalışan bir kurumda 10 engellinin çalışma zorunluluğu getirilse biz ve bizden sonraki engelli adayları için istihdam sorunu çözümlenir diye düşünüyorum rakam çokta uçuk bi rakam değil yıllardır biz çok isteyelimki nasılsa onlar az vercek :)%6 yada razı oluruz bence bimere yazalım sesimizi duyuralım biz sustukça ve kabullendikçe kimse umursamaz....

golden_heart ben yanındayım sen yaz:)

ben %4 de razıyım bi aralar özürlü istihdamı %4 dü devlete alım olacağında %3e düştü...

bence %6 da yeterli ama ondan önce eğitim mevzusu halledilmeli yoksa zaten %10 okumuş insan kalmayacak o yüzden ilk isteklerimiz eğitim yönünde olmalı

okuyamamış insan ölsünmü?engelli insanda okumuşluk aramak olamaz okuyamayan insan keyfinden okuyamamıştır tabi okulların yapısı gidiş gelişi herşeyi engelliye göre insanlarda keyiflerinden okumuyor okumuş,okumamış ne olursa olsun hepsine devlet kucak açmalı özel sektör iş vermiyorsa devlet vermeli...

arkadaşlar siz önce %3ün dolmasını sağlayın sonra gelin bunları tartışın ...

arkadaşlar daha %3'lük oranlarını doldumamışken %10 u düşünüyorsunuz..

aza kanaat etmek güzel bişey..ancak % 3 dolmamışken %10 yada %6'yı düşünmeye ne gerek var diyen arkadaşlar ;

farkında değilmisiniz,artık bizler için bişeyler yapılmaya çalışılıyor..e durum böyle iken neden her sorun dillendirilmemeli ki..sen bu gün dersin ki % 3 bize yeter,bizim yerleşmemize yeter deyip ilerisini düşünmezsen senden sonra gelecekleri umursamamış olursun.bu güne kadar engelli bazı kesim tıpkı evdeki küpürü,tozu halının altına itekler gibi ertelemişler..ben desemki 40 bin üyelik şu sitede 1000 kişi aynı tarihte,aynı günde,aynı merciye,aynı anda yazı yollayıp sesimizi duyuralım sürekli..organize olalım desem adım gibi eminim çoğu şunu diyecek; "amaaaaan bizi kim kaale alır,kim dinler,kim adam yerine koyar" demeye başlar ..100 kişi bile çıkmaz... evet % 3 dolmamışken % 6-10 konuşulması abes gibi gelebilir..istekleri ertelemenin bence hiç bir anlamı yok..sen istemeye devam et de bir gün olur gerçekleşir..

neden %10 çok olsun arkadaşlar golden_hearta sonuna kadar katılıyorum biz sessiz kalırsak kimse bizim hakkımızı savunmaz bakınız sayın millet vekilleri kendi maaşına 17 binlik zamı yaparken hiç uçuk bi rakam demedi bi gecede kabul ettiler neden bizim %6 lık kadro teklifimiz reddediliyo çünkü bizler kabullenmeyi seçiyoruz tek sorumlu bizleriz..sessiz kalarak kendi geleceğimizi kurtaramıyoruz %3 kadroyu doldurmaktan aciz bi hükümet var onlar yapamıyorsa biz zorlayalım hakkımızı istemeyi bilelim....

lütfen bu işinde cılkını çıkarmayalım arkadaşlar.....%3 doldu da 10 u kaldı...... hayelperest olmayalım..

bir kurumda %3 kaç kişi oluyor nasıl hesaplanır

aykut1972 ;

cılkını çıkarmak ölemi :) yazık ..

ben burda ne hükümet aleyhine ne de lehine bişey savunuyorum..aykut bey bundan 1 sene önce bu gibi sitelerde "bize özel sınav açsınlar..birlik olalım arkadaşlar" diye boğazımız yırtılırken aynın senin verdiğin tepkiyi verenler vardı..hayalperest olmayın ! diyenler vardı..onlardan ezberimde olanlar var şuan..onlar o gün hayalperestlik deyip geri durdukları bu sınava şimdi gerile gerile girecekler..soruyorum bu hayaldi gerçek oldu da..%6 olmasımı hayal !!!!!!!!!!!!!

amacımızda bu olmalı zaten dolduramadıkları %3 lük kadroların biran önce doldurulup gelecek için bi adım daha atılıp en az %6 ya çıkarılmasını isteyelim...böyle hayal olarak görmeye dvm edersek zaten hayal olur...biz ve bizden sonrakiler kaderlerine terkedilerek yaşamaya dvm eder...

golden_heart;

ismail kardeş CHP nin sundugu önergeyi internetten araştırdım bulamadım. sen nereden haber aldın bir de önerge ne zaman verildi aydınlatırsan sevinirim

arkadaşlar önce %3lük kısmı dolduralımda %10nuna sonra bakarız sizde he adamı güldürmeyin mübarek gecede :))

meğer ne çok engelli varmış ülkemizde birde%10 rakama uçuk diyenler gördünüzmü ömss ye başvuru için emeklisi çalışanı... engelsizi ise engelli raporu alabilmek için yarıştılar %10 yetmez az bile ülkemizin %90 engelli.......bu işe gerçekten ihtiyacı olan yine açıkta kalıcak ne yazıkki...

Ben girmiyorum. Boykotcuyum.
Hakkım olan 1 kişi lik kontenjana devlet haksız yerleştirmiş olucak.
Hakkımıda helal etmiyorum bu düzenin destekcilerine...

tsunami ;

rkadaşlar önce %3lük kısmı dolduralımda %10nuna sonra bakarız sizde he adamı güldürmeyin mübarek gecede

senin bu cümlenin benzerlerini bu engelli sınavı olsun diye bizler uğraşırkende sölediler..ne sınavı yaw sınav falan yapılmaz güldürmeyin dediler,şimdi ise sınava girmek için rapor telaşında olanlar var onlardan..ne yüzle insan gidip başvurur ki..sen devletin üst makamına bir e-mail atmayı çok gör,destekolma şimdi gel sınava gir..elbette girecek sınava ancak keşke onlarda destek olsaydı,tıpkı senin verdiğin bu tepkileri vermeselerdi..demek istediğimiz bu bizim,sen azla yetinirim,dersen o senin bileceğin iş..ama eğer ki bu dediğimizde olursa sende bundan faydalanıp bir işe girersen,yüzdeik dilimin artmasından faydalanırsan diyecek sözüm yok..burdaki engellilerin en büyük engeli birbirlerne destek olmayışları,birlik olmayışlarıdır...

bu miletin hakkaten gözü dönmüş yaw yüzde 3 neyine yetmiyor kardeşimmm. 75 milyonluk ülkenin yüzde 3'lük dilimi ne kadardır sanıyorsun. oldu yüzde 10'a çıkaralım bu rakamı pekii o kadar engelli varmıdır bu ülkede onuda geçtimmm istersen bütün kamu kuruluşlarını engelliler doldursun diğer normal insanlar ne yapsın :)

saww;

nankörleşmeyin devlete karşı.Bırakın globak şöyle böyle şatafatlı mesajlar yazmayı.%3lük kısım dolunca zaten açıkda kimse kalmıyor sen gidiyorsun %10a. Neyle dolduracaksın o %10 luk kısmı kendini 10 parçaya bölerekmi ?

ortada bir gerçek var yıllardır hep ezilen bizler olduk bekleyen acı ceken yıpranan olduk yerine göre insandan sayılmadık her neyse hep devlete millete kusur bulduk buna bende dahilim bende veryansın ettim bosuna etmissim bize devlet engell koymuyor asıl engelli malesef ama engelli arkadaşlarımız koyuyor burda hep bizler olarak kendimizi düşünürsek bir yol gidemeyiz bakın sınavdan önçe herkessınav açılsın diye ugras veriyorduk açıldı sonrada bakın engelli arkadaşlara ben emekliyim girebilirmiyim bunun gibi daha bir sürü sey yolumuzu resmen kendimiz kesiyoruz bukadar basit %10da olsa bu oran böyle düsünceler oldugu sürece kusura bakmayın ama hiç bir yol olmaz bizler sadece yasalarda ney çıkıyorsa cıkarılıyorsa onun hakkını iştiyoruz bırakında herşeye olumsuz bakmayı hep birlikte nasıl hareket etmeyi ögrenek

hakkiten bazıları beni şoke etti birbirimize destek olup birlikte bütün engellilerin iş sahibi olup rahat bir yaşam sürmesi için çabalamak yerine köstek olmayı tercih edenler var yazık...%3 lük kısım dolunca açıkta nasıl kimse kalmazmış.. inanamıyorum sana tsunami-devlet 20 bin memur alınacak dedi şimdilik 60 bin kişi başvurdu..kuraya katılan ilköğretim mezunları eklenirse 100.000 bini bulucak açıkta nasıl kimse kalmaz..görmediniz mi engelli olabilmek için rapor kuyruğunda bekleyenleri...ne demek hep engellimi çalışacak kamuda yirizma sağlıklı kişilere %97 kadro veriliyo ülke de bu kadar engelli varken haksızlık değilmi yaa...siz yerinizde saymaya dvm edin tsunami ve yirizma bizler çabalayıp bu hakkı kazanınca sizde işe girmek için hangi yüzle ilk sırada yer alacaksınız ömss sınavı gibi!!

Bence

Yukarıda bir arkadas yorum yapmıstı.Oran %10 olursa ıstıhdam sayısı 200 000 ne çıkar diye.Bu OMSS ye 60 kişi basvurdu.Eminim onun yarısı kadarda kura için basvurulacak.Toplamda sayı 100 bin sınırına ulaşacak.Bu sene yerlestirilmesi planlanan sayı 20 bin civarı bı 80 bine yakın kişinin 2 yıl sonrasını beklemesi demek oluyor.Bu arada artıslarıda varın siz ekleyin bekleyen kitlenin üzerine.İstihdam olustuktan sonra doldurlmaması gibi bir ihtimal pek düsünmüyorum.Pek genel engelli arkadasım özel sektorde çalısmakta ve iyi yerlerdeler.Bulundukları pozisyon artı sınav stresi sınava gırmelerini engellemiştir.Ama istihdam konusunda cok fazla sıkıntı olmayacagını dusunselerdi emin bu basvuru sayısı kuraya kalanlar harıc cok rahat 100 gecerdi.Bunları dusunerek siz karar verin %10 azmı cokmu.Saygılar.

Üst Alt