Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser hastasıyım. Engelli raporu alabilir miyim?

ORTAYAŞ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
2016 yılında kolon kanseri teşhisi nedeniyle ameliyat oldum. 8 kur kemoterapi aldım.40 cm civarında bağırsağım alındı.
Engellik başvurusu yapmamın bir faydası var mıdır? oran olarak durumum ne olabilir?
bu ve bunun gibi yakın hastalar veya çevrenizdekilerden bir emsal durum var ise bildirmenizi rica ederiz.
Desteğini bekliyoruz.
Saygılarımla,

öncelikle geçmiş olsun umarım şimdi en ufak bir sorun yoktur.
Halen daha kanser tedavisi görüyormusun ? çünkü tedavisi devam edenlere süreli rapor ,
Tedavi biten ve saglıklı olanlara %20 oran veriliyor diye hatırlıyorum

arizona

Aynen o şekilde tedavi süresince verilen oran %80 ama tedavi bittikten sonra %20 veriliyor.tedavi süresince verilirse rapor süreli olarak verilir.

bi yakınım akciger kanseri % kaç alır ameliyat oldu bi tarafını aldılar

Teşekkür ederim bilgilendirme için. evet şimdilik sorun yok görünüyor, doktorda bir şey beklemiyorum der ancak sürekli bir kaygı var!
şu an sadece kontrolleri ve takibe devam ediliyor. Aldığım herhangi bir tedavi yok.
Emekliliğime 4 seneden biraz fazla var. anladığım kadarıyla bu şekilde başvuru yaparsam %20 yi geçmeyecektir.
O halde başvuru yapmakta herhangi bir farklılık yaratmayacak. Doğru mu anlıyorum?
tekrar teşekkürler,

[FONT=sans-serif]Merhaba bi sorum olacak size,

meme kanseri teşhisi ile sağ meme tamamı lenf bezlerinin bir kısmı ile ameliyatla alınmış, sağ kolun iş görme gücü düşmüş ve halen tedavisi devam eden bir hastaya yüzde kaç engelli raporu verilir acaba bilginiz var mı?[/FONT]

[FONT=sans-serif]Merhaba bi sorum olacak size,
[/FONT]

Oran kanserin türüne ve evresine göre değişir. Meme kanserleri genelde çok yavaş ilerleyen kanserler olduğu için oranları düşüktür. Kol hareketlerinin kısıtlanması için fazla bir oran verilmez.

Metastas vs gibi bir durum yoksa, kanser sadece meme dokusundaysa, yani evre1-2 gibiyse %20-30 üstünde oran vereceklerini pek sanmıyorum.

ORTAYAŞ
%20 yi geçmez demişsiniz :D yahu tedavi edilmiş ve bölgesel veya ileri evreden sonra iyileşip herhangi bir organ veya doku kaybı yoksa %20 verilir tamam da 40 Cm Bağırsak alınmış bu rapora dahil değil mi ki :D +10 veya +25 gele bilmesi lazım ,raporuna...Son durumda bilgilendir.

Tablo3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri..Özofagus (Yemek Borusu), mide ve duodenum (Oniki Parmak Bağırsağı), ince bağırsak, ve pankreas..)

Sınıf 1:Özür Oranı:% 10
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik / kayıp ya da değişim / Ve Sürekli tedavinin gerek olmaması Ve İstenilen düzeyde kiloyu sürdürebilme Veya Operasyon sonrası sekel olmaması

Sınıf 2: Özür Oranı:% 25
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik / kayıp ya da değişim / Ve Semptom ve işaretlerin kontrolünde uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi gerektirmesi veya nütrisyonel yetmezlik Veideal kilonun en fazla % 10 altında olma.

Aynen öyle oldu % 20 verdiler malesef :(

Genel cerah oran vermedimi sana sadece Onkolojiye mi gittin yoksa

Çok tuhaftırki genel cerrahıda ilgilendiren bir konu olmasına rağmen, sağ kolumu alınan lenflerden sebep çok fazla kullanamadığımı şişme ve ağrı olduğunu anlatmama rağmen aldığım cevap fizik tedavi uygulanması gerekli olduğunu belirterek hiç bir oran vermedi,bugün bir kez daha bizim ülkemizde hiç bir şeyin adil yapılmadığını anladım, tansiyon kolestrol şekere bi oran verilirken , ameliyat olmuş lenfleri ve göğsü alınan ve halen tedavisi devam eden hastaya sadece % 20 verilmesi traji komik ne yazıkki

Ben de eski kanser hastasıyım. %20 aldım. Ama diğer şeylerle de birleştirdim. Bel fıtığı vs öyle 2 senelik süreli rapor aldım. %41 raporum var. Bu senenin eylül ayında süre doluyor. Tekrar yeniletmeye çalışacağım.
,

Geçmiş olsun başka hastaneleri deneye bilirsin hata yapabiliyorlar doktorun verdiği %20 oran heyette % 50 yapıldı benim

Hayatımda gördüğüm en duyarsız bütün refleksleri alınmış bir heyet gurubuyla karşılaşmam beni gercekten çok şaşırttı zaten, başka hastanede şansımı denemeyi düşündüyorum bende fakat korkum şuki bütün hastanelerdeki heyet topluluğunun bu şekilde olması :(

Merhba Ben yemek borusu Kanseriyim 2yıl kemoterapi aldım. O sırada engelli rapor çıkarttım kemoterapi aldıgım için yüzde 8o sürekli verdi aradan 3 yıl geçti saglık bakanlıgına atandım ve benden yeni rapor istediler yeni rapor çıkarttıgımda onkoloji yüzde 2o verdi bunun nedeni kemoterapi almayışımdı. bunun yanı sıra ortpedik rahatsızlıgım oldugu için yüzde 75 alıp işimi gördüm

Öncelikle geçmiş olsun.Bende onkoloji %20 verdi.endokrinde sürekli kullanmam gereken ilaç için %10 verdi.sürekli kullanmanız gereken bir ilaç sözkonusuysa onuda değerlendirebilirsiniz.

Sürekli kullandığım ilaçlar evet var ama onları söylemeyi hiç düşünemedim , yani o kadar basite alarak değerlendirdilerki herşeyi ilacın geçerli olabileceğini hiç düşünmedim , mesela her seferinde hastanelik olduğum migren krizlerm var onu dikkate almadılar, defalarca fizik tedavi gördüğüm boyun düzleşmem var dikkate almadılar, bilmiyorum benim şansımamı böyle bir heyetle karşılaştım yoksa hepsimi böyle bilemiyorumki

Merhabalar. İsmim mustafa yeniyim. Annen tam 62 yaşında ilk sigortalılık giriş tarihi 22-03-2001 ve annemin 4a prim gün sayısı 4014 gün, 4b isteğe bağlı prim gün sayısı 612 gün annem raporlu ve insülin kullanan şeker hastası, aynı şekilde kolesterol hastası, böbrek yetmezliği ve geçen sene kolon kanseri teşhisi konularak bağırsağından 20 cm si alındı. Hastalıklarını bir kenara bırakırsak yaşından sebep çalışma gücü zaten yok, bu hastalıklar ile yüzde kaç malüllük alınabilir? Yada şöyle sorayım annemin emekliye ayrılma durumu varmı? Teşekkürler..

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
Öğretmenim eşim erken teşhis göğüs hastası kemotrapi bsşladı ben refakatçı raporu için bozyaka ssk hastanesi saglık kuruluna danıştım biz vermiyoruz dedi onkoloji dr veriecek dendi fakat milli eğitim tek onkoloğ raporu kabul etmiyor eşi tedavi gören öğretmen sağlık kurulu raporu ile baş vurur üç ila altı ay refakat izni kullanır diyor ne yapacağımı şaşırdım benden başkada ailede genç yok refakat edebilecek evde ani ateş kusma da hastaneye gitmesi gerekli bir bilen varmı
Özelden mail olursa daha erken görürüm
kar.pxxxx@gmail.com

Annemde Meme Kanseri 4. Evrede Kemiklere Metastaz yapmış bulunmakta aynı zamanda sağ ve sol mastektomi olmuş(2 göğüse alınmış). 1 kulağı tamamen duymuyor diğer kulağı yüzde yanlızca %25 duyuyor . Rapor almak istiyoruz yüzde kaç verilir ilk kez böyle bir başvuruda bulunacağız yüksek oranda almak için nelere dikkat etmeliyiz 56 yaşında annem

arkadaşlar konuyla ilgili yazıyorum; şubat 2019 tarihinde yeni yönetmelik ile onkoloji hastalıkları puanları değiştirildi...yeni yönetmeliğe göre onkoloji tanısı almış herkes ilk 5 yıl %60 (remisyon süresi) ve 5 yıl sonra (remisyon sonrası) sürekli %40 alır...artı olarakta varsa ameliyat organ doku kaybı vs eklenir..kemoterapi vs tarzı agresif tedavilerdede ekstra puan verilir...ben mide tümörü nedeniyle ilk %81(60 onkoloji 50 genel cerrahi ve 5 dermotoloji ) 1 yıl süreli aldım ,sonra itiraz ettim hakem hastahane 64 sürekli verdi(%60 onkoloji,%10 genel cerrahi %5 dermotoloji)….

yani onkoloji hastalarının %40 altına düşme ihtimali arrtık yok....hepinizin bilgisine..

suzerk

ben 2018 de başvurdum troid kanseriydim ameliyat falan oldum tekrar nüks etti bir daha ameliyat oldum troid bezlerim alındı şuan nüks yok. 30 vermişlerdi şimdi başvursam yüksek mi oran alacam ?

Onurkeles

kesinlikle .....sadece onkoloji minimum 40 verir...diğer ameliyat ,tedavi vs hariç....

suzerk
Birde remisyon nedir? yani ben ilk ameliyatı 2018 haziran ikincisini eylül 2018 de oldum. farkeden birşey olur mu ? ve kaç alırım tahminen ? sadece kanserden

Mrb arkadaşlar benimde babam ne yazıkki pankreas kanseri wipple ameliyati ile pankreas dalak 12 parmak tamamen alındı mideninde bir kısmı alındı pankreas olmadığı icin şeker hastası oldu insulin vuruluyor ayrıca yüksek tansiyon var 3 kez kemoterapi 1 kez radyoterapi aldı şuan karin boşluğunda lenf modları mevcut kırmızı reçeteli ilaçlar kullanıyor bizde 17 sine randevu aldik ankara şehir hastanesine sonucu burdan bildiririm onkoloji hastanesi de veriyormuş sanirim ama yeni haberim oldu bakalim

Onurkeles

remisyon hastalık beklemde demek yani hastalık belirtilerinin sönmesi..dediğim gibi en az 60 alırsınız onkolojiden..ameliyatın içeriğini bilmiyorum yani ne kadar doku ,organ kaybı varsa ona göre yönetmelikte bir puanı vardır...yönetmeliği açıp okuyun..onkoloji 60 verir....

suzerk

Tamam teşekkür ederim endokrin 10 veriyor troid bezlerim alındığı için

Merhaba Suzerk öncelikle geçmiş olsun.
Bende kanser tedavisi gördüm bana da 1 yil süreli %64 oraninda rapor verildi itiraz etsem benimkide süresiz rapora döner mi hakem hastaneye süresiz rapor için mi itiraz etmek istiyorum diyeceğiz bu konuda bilgi verir misiniz?
1 ay içinde İl sağlik müdürlüğüne itiraz yapilabiliyor benim bu sürem henüz dolmadi en kisa sürede bilgin dahilinde cevap yazarsan sevinirim.

Merhaba Onurkeles öncelikle geçmiş olsun
1 yil süreli onkoloji %60,iç hastaliklari-endokrinoloji %10 başka rahatsizliğin yoksa %64 alirsiniz yeni rapor sistemine göre 5. Yil sonrasi onkoloji %40'a düşer.

Flowers

merhaba.. raporu geçen yıl agustos ta(2 yıl süreli) aldım şimdi oranlar değişince gittim tekrar başvurmaya yeniden başvuramazsınız hastalıgınız ilerlediyse yada başka hastalık cıktıysa alabilirsiniz diyor anlamadım bu işi. Burada yeniden başvuru yapılabilir deniyor ama hastane ve il sağlık müdürlüğü öyle olsa herkese 6 ay verilirdi deniyor. raporu ne zaman aldıysam o oran geçerliymiş

Flowers

merhaba,çok geçmiş olsun;

inanın sürekliye dönermi bilemiyorum,benimki ilk 81 1 yıl süreli verdiler il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim onlarda izmirde bulunan diğer 2 hakem hastahaneden birini seçmemi istediler..64 sürekli olarak aldım..fakat düşünün ilk rapor 81 ikinci 64(hatta 64 olan yanlış hesaplanmış balthazard ile 66 olması gerekiyorken 64 yazmışlar) yani tamamen doktorların insafına kalmış ...

81 aldığım hastahane mide subtotal rezoktamiye 50 puan verdi (yönetmleiğe göre rezektomi 25+kilo kaybı 25olarak) fakat 64 aldığım hastahane aynı hastalığa 10 puan verdi yani yönetmeliğe uymadı bile..hadi kilo kaybını dikkate almadı diyelim 2. hastane..en az yönetmeliğe göre 25 vermesi gerekirken 10 puanı nereden uydurdu anlayamıyorum...

umarım anlatabilmişimdir...yani deneyin ve görün raporun sürekli olmasını istediğiniz belirtin il sağlık müdürlüğü dilekçesinde...

Üst Alt