Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser hastasıyım. Engelli raporu alabilir miyim?

suzerk

Merhaba suzerk ben şöyle duydum doğru mu acaba 1. Hastanenin raporuna itiraz ettim diyelim il sağlik müdürlügü yeni hastaneye sevk etti o hastane rapor oranini düşürdü ancak süresiz verdi 3. Hastane yani hakem hastaneye gidilecek mi sizin süreçte 2 hastane de mi süresiz oldu yoksa 3. Hastaneye gitti mi raporunuz bu konuda da yardimci olursaniz sevinirim çok soru sorup umarip rahatsizlik vermiyorumdur tüm yanitlariniz içinde ayrica teşekkür ederim.

Onurkeles

Merhaba
Şahsim adina üzüldüm anladigim kadariyla ayni rahatsizliktan muzdaribiz ne çektiginizi anlayabiliyorum ama insanliktan çikmiş ya da nasibini almamiş kişilerle muhattap olmak durumunda kaliyoruz. Siz de yeniden rapor süreniz dolduğunda başvuru yapin yeni oranlar üzerinden raporumu yenilemek istiyorum diyerek bir de şansinizi deneyin.

Flowers

merhaba,

hayır öyle değil...önceden o şekildeymiş fakat il sağlık müdürlüğü memuru 2. raporda istediğinizi aldığınız takdirde 3.hastahaneye gitmek zorunda değilsiniz dedi bana...önceden o şekildeymiş raporlar arasında ufacık bir fark dahi olsa 3.hakem hastahane nihayi sonucu veriyormuş..artık öyle değil dedi ...önemli olan sizin istediğinizi almanız dedi..haa 2.hastahanede istediğinizi vermezse yada alamazsanız o zaman 3. hastahaneye gönderiyoruz dedi...

suzerk

Merhaba yeni katıldım aranıza 2013 de meme kanseri oldum sağ gogsum alındı koltuk altİda kemoterapi radyoterapi gördüm bu %40 oran benim içinde gecerlimidir anlayamadım

Babam pankreas kanseri kemoterapi aldigi zaman gittik ne yazıkki öyle denk geldi onkoloji yüzde 80 verdi toplamda 91 oran aldik

Merhabalar. 2004 2005 yıllarında kanser hastasıydım kemoterapi ve radyoterapi aldım iyileştim. Bu geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı engel raporuna başvurduğum da her hangi bir yüzdelik alabilirmiyiz. Bilgisi olan varsa açıklarsa sevinirim

120130031
Merhaba 120130031 bende dün basvurdum tıbbi onkoloji direk %40 yazdı 2013 de hastalanmistim.şansınızı deneyin mutlaka.

120130031..uzun zaman geçilen ve iyileşilen bir hastalıktan oran alabilmek yanlış anlamayın da bana biraz saçma geldi??...çok geçmiş olsun bu arada..

Arkadaşlar merhaba, annem 30 Nisan 2020’de Meme kanseri nedeniyle ameliyat oldu. Sol memenin tamamını aldılar. Koltuk altı lenflerine de ufak işlem yaptılar. 1 tane lenf nodu tespit ettiler. Yani buraya metastaz yapmış. Bugün onkolojiyle görüştük kemoterapi almamız gerektiğini söyledi. Yaşı 68. Annemde bunun dışında hipertansiyon, diyabet, astım ve kalp ritim bozukluğu var. Sizce bunların tamamına yüzde kaç engelli raporu verirler? Malum virüs tehlikesi var, hastaneye götürüp risk altına sokmak istemiyorum. Konuyu bilen ya da daha önce başvuru yapan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

GeçmişteMeme kanseri olan biri rapor alabilir mi

Annem 2002 de meme kanseri tanısı kondu ve bir göğsünü aldılar daha sonra rahminide aldılar şuan 2020 de engel raporu alabilir miyiz

Herkese Merhaab,

Ortak bir cevap olarak yazmak istedim.2019 yılı şubat ayında değişen erişkin engelli yönetmenliği ile belirlenen oran cetvelinde Tıbbı Onkoloji(Kanser) oranları tedavisi bitmiş(kemoterapi ve,veya radyoterapi ve,veya tıbbi müdahele) kişilerin oranı % 40 olarak belirlenmiştir.Tedavileri devam eden kişilerin organ eskikliği(ilgili branş doktorunun verebileceği oran),tradyoterapi ve kemoterapi alması ile ilgili olarak %60-%80 gibi oranlar alınabilmektedir.

Raporun süreli yada süresiz olması tedaviniz devam etmesi ve tıbbi müdahalenin süreç ve sonuçlara bağlı olarak sağlık kurulunca karar verilmektedir.

Saygılar.

İbrahim3564

evet alabilirsiniz, yönetmelikteki karşılığı 5 yıl sonrası %40 olarak görünmektedir. polikilik görüşmeniz sırasında hastalığınızla ilgili tahlil tetkik, epikriz vs tüm belgeleri yanınızda bulundurmanız işlemleri hızlandıracaktır. geçmiş olsun.

Şuanda ameliyat sonrası kemoterapi ve radyoterapi alan kişinin oranı %80 mi oluyor?

Yaş 71 yaştan dolayı da bir oran ve bazı başka hastalıklar ile de %90 süreli mi alır?

Sn suzerk

suzerk

Yönetmeliği ben de okudum fakat süresiz diye bir ifade bulamadım. Benim eşimde kanser hastası. 2020 de ameliyat oldu. 2021 Aralık ta 5 yıl süreli rapor aldık %60. Ama 5 yıl sonra ne alacağız bilmiyorum. Yani yönetmelik 40 diyor ama süresiz yazmıyor. Yani her 5 yılda bir rapor mu almamız gerekir. Diyelim ki 5 yıl sonra bir doktora denk geldik ve bize 20 verdi. Eşimde bu arada engelli olarak emekli oldu diyelim. Emekli maaşı iptal mi olacak. Nasıl olacak. Teşekkür ederim

cancancancan238

hayır işte o bahsettiğim remisyon süresi nedeniyle verilen puan farklılıkları yüzünden süreli veriyorlar raporu..muhtemelen 2. aldığınız rapor süresiz olacaktır..korkmayın emeklilik iptali vs olmaz lakinzaten 40 altına düşme olasılığı yok şuam için..kimse kafasına göre 20 veremez..bunun bir yönetmeliği var..

Merhabalar benim tümör nedeniyle sağ testisim alındı çok şükür iyi huylu çıktı ve onkoloji de sadece kontrol verdi.duzenli kontrol yapılacak. Sorum şu ayın 19 unda onkoloji randevum var acaba bana oran ne çıkar, bana diyebilir mi sen hiç kemo vesaire almamissin senin onkolojik durumun yok oran falan yok diyebilirmi sonuçta tümör vardı ve alındı.tesekkurler

Üst Alt