Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kara Kuvvetleri Komutanlığı engelli memur olmamı engelliyor!

sekobaba

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben yüzde 40 engelli kas hastasıyım (SMA) işletme lisan mezunuyum.
Özürlü memur sınavı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığına atandım evrakları teslim ettik ve beni GATA a yeniden memur olabilir diye rapor almam için yölendirdiler.
6 gündür gitmediğim 14 bölüme gittim , kan ,röntgen , tomografi , ultrason hepsini çektim ve nöroloji doktoru emg istedi çekilip götürdüm . bana engelli memuru olamazsın kas hastaları (SMA ) ilerleyen hastalık olduğu için engelli memur olamıyor ama normal memur olabilir diye benim bu kazandığım hakkımı yok sayıyorlar.
Önceleri askeriye laf edildiğinde kızıyordum ama içine girince görünce anladım
Devlet içinde devletleşme var ben Ankara numune hastanesinden almışım raporumu sınav a girmişim kazanmışım ama bir doktor yüzünden bu kazandığım hakkım yanıyor...
Sizce ne gibi bir yol izleyim..

kardeş nasıl engelli memur olamaz düz memur olurmuş :rolleyes: ilerleyen hastalık oranı yüksek olur nice hastalıklara veriyorlarda kas hastalığına mı vermiyorlar mahkemeye kadar yolu var kas hastalığıda engel değilse hiç bi hastalık engel sayılmaz zaten vücudun kasla hareket eder senin kaslarda hasta olduğu için hareket edemiyon yada kısıtlıdır...git psikolojiye millet nasıl alıyorsa sende öyle al :D

Engel az olunca sorun çok olunca sorun ve şuanda ben otobüse binebiliyorum veya yürebiliyorum ellerimi kullanabiliyorum, tekerlekli sandalye kullanan insanlar ne yapacak çok merak ediyorum
milletin hakkını yemek nasıl bir vicdanları var ! ben başka kurumuda tercih edemeyeceğim. atandığım için !

engelli memur olamazsın da normal memur olursun öyle mi? hem de ilerleyen hastalığına rağmen:confused:bir saçmalama var sanki bu işte:confused:normal memur demek sağlıklı demek oysaki senin hastalık günden güne ilerleyebiliyormuş
n'apmaya çalışıyorlar bu dr.lar saçmalık resmen...

gul2011;
Engelli sivil memur da ilerlememesi lazımış öyle yönettmeliği varmış , normal memurda ise böyle bir detay aranmıyormuş doktorun dediği aynen öyle ve size karşı söyleyişlerini görseniz aşalıyorlar resmen..

adı üstünde özürlü seçme ve kura ile yerleştirme degilmiydi bu ösym yapdıgı nasıl oluyorsa özürlü memur olamaz diyorlar hayert WALLAHA inamadım hala nasıl bir ülkede yaşıyoruz inanmak güç

Bizim buradaki askerlik şubesinde çalışan özürlü devlet memuru var o nasıl girmiş hayret bişey ya tam trajikomedi ülkesiyiz vesselam.

Hakkım yanacak kendim gitmemış gibi olacak ve eylüldeki dönemde başka bir tercih de yapamayacağım ! hakkımı helal etmiyorum.

kara kuvvetleri komutanlığına yerleşen olmayacak sanırım pişmanım valla tercih ettiğim için...Ek yerleştirmelerde de siz siz olun asla k.k.k yazmayın!!!
serdar kardeş ne çabuk halletin işlemlerini daha benim gözükeceğim 8 klinik var...
Sonuc inş hayırlısı olur.Heyete kalmış her şey...Ama çok saçma ya şikayet etsek bile bir faydası olmayacak avukatla görüşsek ne olucak ne yapabilir ki.

Arkadaşlar kurumların yönetmeliği değişkenlik gösterebiliyor siyasi kurumlar esnek davranabiliyor ama malesef askeriye bu konularda çok katı raporla alakalı ilk önce cetvelin düzelmesi gerekli ve kurumların yönetmelikleri değişmeli tek rapor ve sürekli tamamen artık heryerde geçmeli yasal olarak öyle ama malesef uygulamada sıfır bu işi halletmeliler şimdi bu atananlar gidemezse adamların 2014 kadar atanma şansıda kalmıcak buneya :(

Arkadaşlar ben de aynı durumdayım. Ankara mevki hastanesinden aynı cevabı aldım kas hastalıkları gerileme gösterebilen hastalıklar sınıfına girdiği için (% 40 oranında problem yok onu alırsın dediler). Yönetmelikleri gereği memur olamazsın dediler. Ben de işlemleri tamamlamadan oradan ayrıldım ve Özürlü Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne gittim ve burada bir uzmanla görüştüm. Daire başkanları Elçin hanım olmadığı için konuyu uzmana ayrıntılı olarak anlattım ve durumu anlatan dilekçe teslim ettim.Kazanılmış hakkımızın takipçisi olmamız için öncelikle kurul işlemlerimizi tamamlayarak red yazısını almamızı istedi. Bu yazıyla birlikte tekrar giderek dilekçe vereceğim. Kara Kuvvetlerinin böyle bir yönetmeliği varsa bunu tercih kodlarında belirtmeliymiş, zaten bilsek tercih etmezdik. Sonuç olarak anlattığım gibi yapın arkadaşlar. Kazanılmış hakkımızı bırakmayalım, büyük bir ihtimalle de hakkımızı alırız. Aile ve Sosyal PolitikalarBakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eskişehir Yolu SöğütözüMah.2177. Sok. No: 10/A Kat 16 tel: 70570 16 Daire başkanı Elçin ER

sekobaba burda kimsenin tsk ya hakaret edeceği yok ama eleştiri hakkımız var yıllarca bünyesinde bulunan biri olarakrahatlıkla söyleyebilirim ki anayasanın başta eşitlik ilkesi olmak üzere birçok maddesiyle tamamen zıt olan tek kurum tskdır ama şunuda söyleyim tskda yüzbaşı olacağına sivil memur albay olacağına sivil işci ol daha iyi ne demek istediğimi saçma sapan engelleri aşıpta göreve başlayan arkadaşlar çok daha iyi anlayacaklardır bende eskiden askeriye hayranıydım herşeyin planlı ve adil yapıldığını sanırdım ama beni işlemediğim bir suçtan mahkemeye verdiler mahkemenin tek celsesi dahi yapılmadan ordudan attılar mahkeme 3 yıl sonra suçun işlenmediği yönünde karar verdi :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Askeri hastane zorluk çıkarıyorsa evet dediğin gibi önceki aldığın yere gidip sağlık kurulu raporu almak daha mantıklı olacak.Ben askeri hastanesinden alamaz isem itiraz edip eski hastanemden alacağım heyet raporunu.

itiraz için başka hastaneden değil. sevk edildiğin askeri hastanede ki işlemleri tamamlaman lazım

arkadaşlar önce sevk edildiğiniz hastanede işlemlerinizi bitirin ardından itiraz edersiniz itiraz sonucu sizi başka hastaneye sevk ederler oradan olumlu rapor alırsanız hakem hasteneye sevk edilirsiniz hakem hastanenin verdiği karar kesindir yalnız ben askeri bir hastanenin veriği kararı ankara gatanın bozduğunu hiç görmedim ve genelde hakem hastane gata olur

zaten bu devlette adamın varsa işin halelur yada hiç bişi olmazsın

bizim red alacağımız kesin arkadaşlar. çünkü nörolojide ki doktor gata ve kurullardaki doktorlarla görüştü. gata da hayır dedikten sonra karar değişmez. gerileme gösteren hastalık grubuna sokuyorlar. bizim amacımız, red yazısını alıp yapılan uygulamaya itiraz etmek. Adamların böyle bir yönetmeliği varsa bunu neden tercih kılavuzunda belirtmediler. Burdan haklıyız yani. en son hukuki yolları deniyeceğiz

arkadasdım bende t.s.k da mmeurum banada hastanede aynı cevabı vermışti doktor bende kurula gırmrden doktor red hakkı oldugu ıcn dogktoru red ettım kurula gırdım kurulda son sözu gene brans doktoru son sözu söyluyor onun tavsıyesıne göre kurul kararı verıyor bende kurul kararından sonra ıtıraz ettım DEMİRC arkadasın dedıgı gıbı hakem hasanesı ne gönderıldım ama DEMIRC ARKADASIN bu konuda bıraz yanlısı var hakem hastanesı gata degıl dır ünıversıte hastanelerı hakem hastaneleırdır son sözu kararı onlar vedrır sende kurul sonu ıtıraz et sonuc olumsuz olurda eger senın bölgendekı universıte hastanesıne yönlendırırler alaah sükür 17 yıldır calsıyorum doktorum yanıldı yanı ama benmkı kas hastalıgı dııldı askerı doktorlar bır kere engelı kadrosu ne oldugunu bıle bılmıyorlar onlar sanıyokı asker secıyorlar saglıklı benm kurul baskaında doktora bunları sölemıstı adam zaten engeleı kadrosunda alınıyo saglık beklelemeız gerkır demıstı adam hak etmıs sınavı kazanmıs bızede onaylamak duser demisti BİLGİNİZE

şunuda belırtıyım t.s.k da calısmak cok zor ne mesaısı bıter ne ıkınıcı emırı bıter ne nöbetı :))

şunuda belırtıyım t.s.k da calısmak cok zor ne mesaısı bıter ne ıkınıcı emırı bıter ne nöbetı :))

Valla Türkiye de iki kurumda çok çalışmak isterdim.
Biri askeriye biri Emniyet.
Yanlış anlamaşılmasın ne para isterim. Ne kadro...
Bir kaç sene içerisinde direk Of (Vilayet) lu misali gezineyim.. Sınırsız yetki ile gezeyim Yeter. Bakın bakalım 1 tane içinde asker veya polis kalıyormu...:)

Anlayan anlamıştır. Anlamayanlar ülkenin haline iyi baksınlar.

Bazı meslekler vardır. Hata götürmez. Hata yapanın kellesini vurmazsan. O çürük domates bütün kasayı helak eder.

Sonrasında da meclisi fesh ettimmiydi. İş tamamdır.

Öyle zeka testi beyin chek up ı yaptırmadan seçmen hakkı verip ülke esir alınmaz.

Müslümanlar reis seçer elbet.
Bu insanların beyinleri doğruyu yanlışı ayırt edebiliyormu bakalım? Şu 70-80 milyona önce bir beyin chek up ı yapalım.
Bakalım içinden kaç kişinin seçme ehliyeti çıkacak??

Öz akrabamın Cem Uzan a oy verdiğini biliyorum. Ordan anlayın bu toplumun seçme ehliyetine ihtiyacı olduğunu!!!

Nitekim adam %8 gibi bir rakama ulaşmıştır.

Ülkede belki 100 bin kişiye akıl ehliyeti çıkar. Ama 100 bin kişi işi ehline verir. He ne dersiniz??

Belki yanlış yapanların alayını asar. He ne dersiniz?

Banka hortumlayan birinin yaşamaya hakkı varmdır? Depremde yıkılan evlerin sorumlusunun yaşamaya hakkı varmıdır?
(Cankaya Bel. İzinsiz bildiğiniz park yapamıyorda, bu yıkılan binalar nasıl yapılıyor? Sonra yıkılınca bel. ler suçsuz. Ne savcısı. Ne hakimi hesap sormuyor? Heralde parkın kimseye zararı yoktur. Yararı vardır. Yıkılan binalara izin veren belediyelerin bu zihniyeti beni hayretlere düşürmüştür... İşinize gelmedimi çivi çakılmıyor. İşinize geldimi görmemezlikten geliniyor??)
Ülkenin sermayesini kötü yöneten siyasetçisinin yaşamaya hakkı varmıdır?

İdama karşı olan zaten müslüman olamaz. Allah suçluyu kitabında öldürme yetkisi vermiş.. Allah Kur' an da katilleri öldürün diyor.

Asın kardeşim ne kadar pislik varsa. Bunları beslemeye devam ederseniz. Yarın sizin gözünüzüde oyacaktır.

evet bugun heyete gireceğim fakat umudum yok askeri hastane kbb odyo raporumda oynama yapıp %40 oranında rapor almamı engelleyecek...rapor oranım %41 idi ... 500-1000-2000-4000 frekanslara göre toplamları 275 çıkıyordu işitme kaybı oranı %70 lere özür oranıı ise %41 e denk geliyor ölçüte göre...Askeri hastane ise 12 polikliniği 2 haftadan fazla süre ile koşturup durdum... odyocunun yapmış olduğu bu haksızlık benim hayatımı mahvettii... odyocu test sonuçlarını kafasına göre yaptı sol total dedim sola bakmadı sağda orta derecede işitme kaybı mevcuttu ama oranlara gelince 500-1000-2000-4000 frekansın toplamı 205 çıkarttı.bu da %33 lere denk geliyo özür oranım.. testi baştan savma yaptı ya konuşmayı ayırt etme oranını kafadan salladı benimle konuşmadı bile kadın bu oranı nasıl kafasına göre veriyor:( rabbim görüyor Allah'ım çoluğundan çocugundan çıkartır inşşşş... inşş o hale kendiside düşer.. sabahdan heyete gireceğim benim tahminim %33 ..o kadar pişmanım ki tercihlerde kkk yazdığıma anlatamam.ne beklenir ki askeriyedennn.

baştan savma konusunda askeri hastanelere rakip tanımam ben gölcük deniz hastanesinde deniz altı için rapor almaya gittim 12 yerde muayene vardı sadece gözde doktoru gördüm gerisi bakmadan sağlam kaşesini basmıştı:confused::confused::confused:

bugün red kararım çıktı biraz önce kronik hastalık diye memur olamazsın dedi yüzde 41 rapor verdiler..

yok arkadaşlar gatanın kararının üstüne bir karar çıkacağını hiç kimse söylemiyor. ama tercih klavuzunda bunu belirtmediği için bakanlığa ve kkk a dilekçe vereceğim

ben devlet personlle görüştüm onlar işi baştan sıkı tutuyorlar ama eski sürekli raporları kabul etmezler ise itiraz hakkınız var diye sırf sizin için sormuştum Allah yardımcınız olsun üzülmeyin mücadeleye devam siz asker olmuıcaksnız memur olacaksınız arkadaşlar bendede kronik rapor oranım yüzde 88 birinci derece vergi indirimi aldım vergi indirimi demek çalışan insanın vergi indirim hakkı demektir sizlerde mücadeleye devam...

sekobaba;

Allah yardımcın olsun dostum.evet aynen klavuzda bu durumların belirtilmesi gerekiyordu.işe giremesen de tazminatın peşini bırakma.mağdur durumdasın, klavuz hazırlanırken kkk özel şartları bildirmeliydi ösym ye.

Ne tazminatı alacak anlamadım tugay kardeş.bir kere serdar istediğin yere çık sana yardımcı olmazlar bu konuda...heyete yarın girecekmişim...sevk ederlerken tebliğ/tebellüğname de belirtmişlerdi zaten %40 altında bir oran belirtilirse şayet itiraz edip tekrar kkk ye dilekçe ile başvurup başka bir hastaneye sevk ediyorlar.sevk tarihinden itibaren başlayan bir ay gibi bir süre vermişlerdi adaylara..

arkadaşlar sizin kazanılmış hakkınızı hiçbirşekilde geri alamzlar sizler rahat olun. ( eger ki ömss tercih kitapçıgında kara kuvvetlieri komutanlıgı için tekrardan rapor çıkartılacagı yazmıyorsa ) sizler memursunuz kesin kez kazanırsınız mahkemeyi tekrar söylüyorum rahat olun))

twilight;

klavuzda özel şartlar belirtilmedi ve tercih yapılırken de kısıtlama yapılmadı.böylelikle engel durumu göz önünde bulundurulmadan yerleştirmeler yapıldı.
bu konuda bir bilgilendirme dahi yapılmadı.doğal olarak serdarın kazanılmış hakkı elinden alınırsa mağdur durumda olduğu için mahkemede haklı çıkacağına şüphem yok.tabi hukukçular daha iyi bilir.

adam o boş yere seni almayıp yiğenini alacak elindden geleni yap bence

Üst Alt