Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kara Kuvvetleri Komutanlığı engelli memur olmamı engelliyor!

[SIZE=2]Ben İlk yazımdan Bu Son yazıma Kadar Alımların Özür Guruplarına Göre Olmasını Savundum ....1. Sebebi Bu İdi Atandığımız Kurumda Bin derden Bin Su getirmesinler diye (özür gurubuna göre atamada kimse senin özüründen dolayı seni yargılayamaz , nedeni benim özürüm o işe atanırken uygun bulunmuştur)......2. sebebi ise sınav soru süre ve benzeri durumların farklı olmasaydı 'Aykusu yüksek olduğu söyenen 1000 kadar zihinsel engelli düşük ayku sorularını çözdü ve emin olunki bu 1000 kadar kişi 90 larda puan almıştır,

1)Ben şunu merak ediyorum ? Bu Konuyla ilgili Mahkemeye Dava Açılmasında da İki tane derin çelişki var ....... Hakim kararını Resmi gazetede Yayınlanan ÖMSS yönetmeliğine göremi verecek, Yoksa ÖSYM 'nin Yayınladığı ÖMSS tercih kılavuzuna göremi verecek .........Sorun Şu ki ;Yönetmelikteki çok önemli şartlar tercih kılavuzu'da göz ardı edildi yönetmelik ve tercih kılavuzu bir birine uymuyor.......
Örenek :Tercih Kılavuzu Öncelikle Öğrenim ,Mezun Olunan Bölüm , Puan ve Sertifika Göz Önünde Tutularak Hazırlandı ve Şu sıralamayla devam etti tercih edilen şehir kurum ve başka etkenler.......

Örnek : Yönetmelik İse Nerdeyse özür guruplarına göre ve Dahada Kapsamlı olarak özür Durumun ayrıntılarına Göre Hazırlandı .....Budurum Tercih klavuzuna yansımadı....

[FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=Verdana]Yönetmelikten Alıntılar [/FONT]
BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
[SIZE=2]MADDE 1 [/SIZE]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2][FONT=ArialUnicodeMS][FONT=ArialUnicodeMS][/FONT][/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=TimesNewRoman][FONT=TimesNewRoman](1) Bu Yönetmeliğin amacı; Devlet memurluğuna atanacak özürlülerin alımına ilişkin olarak özür[/FONT][/FONT][/SIZE]
[FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][SIZE=2]grupları ve eğitim durumları itibarıyla yapılacak merkezi sınav ve kura usulüne, merkezi sınav ve kura sonucuna göre[/SIZE]
[SIZE=2]yerleştirme işlemine, özürlülerin hangi işlerde çalıştırılacakları ile istihdamlarının takip ve denetimine, istatistiki bilgilerin[/SIZE]
[SIZE=2]temini ve tutulması ile ilgili diğer hususlara ilişkin esas ve usulleri belirlemektir[/SIZE]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2][FONT=TimesNewRoman][FONT=TimesNewRoman]Nitelik-Kod Kılavuzu
[/FONT][/FONT]
[/SIZE][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1]
[SIZE=2]MADDE 12 [/SIZE]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2][FONT=ArialUnicodeMS][FONT=ArialUnicodeMS]‒ [/FONT][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=TimesNewRoman][FONT=TimesNewRoman](1) Özürlü alımı yapılabilecek memur kadrolarına ilişkin Nitelik-Kod Kılavuzu Başkanlıkça hazırlanır.[/FONT][/FONT][/SIZE]
[FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][SIZE=2](2) Nitelik-Kod Kılavuzunda, özürlü alımı yapılacak kadrolara ilişkin olarak eğitim durumuna göre program adları,
[FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1]
yapılması halinde ise söz konusu bilgilerin, aynı şekilde Merkeze de bildirilmesi
zorunludur.
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1]
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
İşyerlerinin özürlülerin çalışma şartlarına göre düzenlenmesi
MADDE 20
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=ArialUnicodeMS][SIZE=1][FONT=ArialUnicodeMS][SIZE=1]‒ [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1](1) Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, özürlülerin erişebilirliğine uygun[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1]
duruma getirmek, özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve özürlülerin görev yaptıkları kadronun
gereği olan işleri yapabilmeleri için özür durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin
etmek zorundadır.
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1]
Özürlülerin çalıştırılacakları işler
MADDE 21
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=ArialUnicodeMS][SIZE=1][FONT=ArialUnicodeMS][SIZE=1]‒ [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1](1) Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

[/SIZE]
[SIZE=2]cinsiyet ile bonservis, sertifika ve benzeri belge ve özel şartlar yer alır.
[/SIZE]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2][FONT=TimesNewRoman][FONT=TimesNewRoman](2) Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre
[/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][SIZE=2]yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini artırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamaz
[/SIZE][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

Şimdi Ayırtla Pirinci Taşını .....Yönetmelik Böyle Diyor ......ÖMSS tercih Kılavuzu Başka Diyor......[/SIZE][/SIZE]

Özürlülerin çalıştırılacakları işler
MADDE 21

(1) Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.

bu maddeye bakarak söylüyorum ki benim mesleğimden kadro bile açılmadı güler misin ağlar mısın???:confused:

Sorun Askeri Hastane sorunu değilki sorun , Yönetmeliğe uymayan tercih kılavuzu...

evet askeri hastane %33 olarak onayladı malesef tüm emeklerim boşa gitti... itiraz edip başka bir hastaneye sevk istedim...elimden başka hiç bir şey gelmiyor.

Hadi ya ciddimisin twilight:((((( ben dp ile görüştüğümde eski raporların kabulü için itirz etme hakkınız hakkınızı arayabilirsin demişlerdi:( pes etmeyin...

bence hakkınızı hukuki yollardan arayın sonuçta siz yerleştiniz ve kimse memuriyete yerleşmişken bu hakkı elinizden alamaz

böyle saçmalık olmaz işe girenleri işe alın arkadaş öyle şey olurmu ya

evet askeri hastane 3 olarak onayladı malesef tüm emeklerim boşa gitti... itiraz edip başka bir hastaneye sevk istedim...elimden başka hiç bir şey gelmiyor.

itiraz et hakkını al.devlet sana raporunu vermiş, seni sınava sokmuş, tercih ettirmiş ve sonucunda bir kadroya yerleştirmiş.
ben de askerlik işlemlerim için ilk defa gata'ya sevk edildiğimde doktorların hastalığım kalıcı olduğunu ve tedavisinin olmadığını bildikleri halde ertesi yıla bırakma vermişti.
1 yıl sonra tekrar gata'ya gittim ve yine hastalığımın kalıcı olduğu bilindiği halde kafa derimden biopsi yaptılar bizi kobay olarak kullandılar.böyle bi kurum.
son 60 yılda bütün g.t verenlerin toplandığı yegane yer neresi dersen askeriye derim.işin içine girdiğinde göreceksin.dedikodu çoktur.kıskançlık hat safhadadır.( abim eski astsubaydı, istifa etti.şimdi özel bir şirkette insan kaynakları uzmanı olarak çalışıyor.)

Ben Askerlik yaparken şöyle Derlerdi , Mantığın Bittiği yerde Askerlik Başlar......Ben şahsım Birtane Bile Askeri kurum veya güvenlik soruşturması isteyen devlet dairesi yazmadım.Tercih kılavuzu yayınlandığın da Bu Durumu Açıklayan Bir Başlık Açacakdım fakat çekindim , Yazılarımın genelinde hep mualefet ve karşı suçlamalarla kaldım . Lakin kaleme aldığım çok büyük bir kesim yazımın tamamı gerçekleşti. Ben ÖMSS de Hep göz önünde olmayan gerçekleri yazdım . Gerçeklerden ders alıp ondan menfatimizce yararlanmak yerine ; sanki önümüzde bir engel düşmanmış gibi onunla kavga ediyoruz.....

Güvenlik Soruşturması ile ilgilide çok fazla sorun yaşayan kişi olacaktır ALLAH' onlarında yardımcıları olsun .....

ya arkadaşlar ben rapora itiraz edip yeniden sevk istedim. şimdi başbakanlığa bakanlıklara şikayet etmeye çıksam beni kaale bile almazlar. işleri güçleri avutmak onların adım gibi biliyorum.ama kalendar arkadaşın dediği gibi bu sınavı geçsek bile güvenlik soruşturmasında önümüze engel koyacaklardır elbet.

twitlight Elinde vergi indirimi roprun yokmu...

Güvenlik soruşturması daha da sorunlu ...... Fakat Hakkını ara mahkemye vermeden git yeni bir hastaneden %40 üzeri bir rapor al ama geçikme....

arkadaşlar ben meb e atandım sizle ilgili durumu okuyunca inanın çok üzüldüm ve sinirlendim. okens arkadaş bahsetmiş ben de şeker hastasıyım onun dediği gibi gatadan çürük raporu alana kadar beni de az kalsın öldüreceklerdi. ilk yıl beni de 1 yıl tecil ettiler ertesi yıl şekerimi parmaktan kan alarak ölçtüklerinde iki yüzün üstünde çıktı tabip binbaşı bunu gördüğü halde şeker yüklemesi yaptı şekerim altı yüzlere çıktı ve hiperglisemi yaşamıştım sonra kalp ritmim bozuldu ekg mi çekip yoğun bakıma kaldırmışlardı yani az kalsın ölüyordum. askeriye böyle bir kurum ve kimse düzeltmek adına en ufak bir girişimde bulunmuyor. şimdi her şeyde bir hayır vardır diyeceğim ama biliyorum kızgınlığınız geçmeyecek sonuna kadar haklısınız da. Allah bunlara vicdan merhamet versin hakkımızı bunlarda bırakmasın

Gerekirse farklı bir kaç tane hastaneden rapor al ve hastalığının özür cetvelindeki karşılığıda önemli %40 üzeri olması lazım ....Burası Türkiye hakkını aramayı bilirsen, Adalet geçte olsa tecelli eder, ...Burası Bir Hukuk devleti....

evet vergi indirimim var ... maliye onaylamıştı..bugun öğleden sonra gideceğim işte ilk işim kbb sonra odyocu olacak ona göre adımımı atarım zaten odyo sonucundan özr oranını hsaplarım orda.

Bu GATA veya Başka Bir Hastane Sorunu Değil , Sorun Sınavı Düzenlerken Bu Aksaklıkları Göz Ardı eden Birokrasi sorunu.....

Onun üzerinde bir rapor yok T.C'tinde kimse o raporun oranının altında da Bir Rapor veremez....Gataya Git ve onu ibraz et.....

sen Gata da o evrakları ve eski raporlarını yanında götürmedinmi...

Dahada Aksaklık olursa izliyeceğin yol belli ....Ama Önceki gibi herdediği me mualif olma ...

Kusura bakmada arkadaşım bi sınavla iş hakkın olduğunu nerden çıkardın? Falanca dersaneye gitsen %95 başarı garantisi veriyorlar zaten!
Çok dersaneye gittim Allah için hocalar canavar gibi. Öyle devlet okulundaki gibi aç kitabı mehmet oku arkadaşlarında öğrensin demiyorlar.
Çıkabilecek soruları birebir benzerine sizi çalıştırıyorlar. Öğretiyorlar.

Eeee şimdi mülakatsız soy sop araştımasız, devlet çalışanı yapanlar, bi düşünsünler bakalım, sınav gereklimiymiş, gereksizmiymiş?

Bu işlerin sınavla mınavla ilgisi yoktur. Askeriye gibi bir kuruma herkezi sokmazlar. 7 ceddine kadar soruştururlar.
Sınav mınav hikaye.
Haklılarmı? Haklılar.

Şunuda gönül rahatlığıyla söyliyebilirm. Siz haberlere bakmayın. Bu ülkenin en temiz kurumu askeriyedir.
Darbe yapmışlardır. Eyvallah, haksız olabilir bazı komutanlar eyvallah.

Ama asker devleti Polis devletinden milyon kat iyidir.
Nedenini er yada geç anlıycaksınız.

güvenlik soruşturmasında birinci derece tüm akrabalarınız incelenir ihtiyac halinde 2.derece akraba ve arkadaş çevresinede bakılır

Güvenlik soruşturmasında Bahane Bulmak İstensin, Güvenlik soruşturmasından Kimse geçemez.....Bu Birazda Tahtikatı yapan Kurumla İlgili ...... Bazı Kurumların Siyasal ve idolojik Düşünce yapıları var Asıl Tahtikat Birazla Bunla İlgili........

İşallah bir sorun olmaz ya, Okadar Arkadaş Güzenlik soruşturmasından geçip poliste oluyor askerde,Ama yinede sıkıntılı bir süreç Ben 2022 den çok ihtiyaçlı bir zamnımda maaş alamadım ya varmı Böyle Bişey....

Geçmiş Bir Yazımdan ALINTI :ÖMSS sonucunda atandık, ya sonra..?

Maddiyat Onu hiç Söylemiyorum Bile.. Madiyatı iç açıcı değil....
Sosyal Yardımmı.....Özürlüler İÇİN koskep ŞU BU kıredisi diyorlar ya hikaye ...
YARIN Baş vursanız Bindereden bin su getittirirler .....Alırmısınız bilmem ..zor
Bunların Üstüne Özürlüler için esnaflık gerçekten çok zor .
Hem bedenen hem ruhen ,hem maddi ,hem manevi ...zor
Olsun Rızık derdi ...YAŞAM MÜCADELESİ.... Nefes aldıkca varız .....

Bundan yıllar önce 2022 ye baş vurdum İŞLERİM bozuldu , mağdur düştüm geçinemedim,OZAMANLAR ÖZEL SEKTÖRDEDE özürlünün iş bulması nerdeyse imkansızdı ...sağlamlar boştaydı özürlü ne yapsın....
2022 den istenilen tüm evrakları eksiksiz gönderdim
cevap aylar sonra :Red geldi ....
Onların deyişiyle muhtaç diğilmişim .....
Burdan gönderdiğim İL ÖZEL İDARESİNİN vb Kurumların muhtaçtır yazıları HİÇTE önemli diğilmiş ....
Bu Kararı onlar rahat koltuklarında huzurla vermişler....
Onları ALLAHA havale edyorum benim hakkım helal değil ....
Zor günlerdi geçti kara gün hep kara kalmıyor ....
Şu an ; Günde 12 veya 13 saat arası çalışıyorum ,cumartesi pazar dahil .
Nerdeyse hiç iznim yok ... yinede işimi seviyorum rabbim bir iş nasip etmiş , ALLAH olmayan arkadaşlarıma nasip etsin RABBİM bir rızık kapısı açmış bin şükür ....
Ama artık yoruldum bedenim ve ruhumda yoruldu ,Bir Devlet Kurumunda Çalışmak Memur olmak,cumartesi pazar izini bayram tatili düzenli maaş sosyal güvence ....... Bunların hepsi latife Asıl yarın ne olacak kaygısından kurtulmak istiyorum .......

Bu Örneği neden verdim 2022 ye Başvurunca da Güvenlik soruşturması benzeri bir soruşturmadan geçiliyor.... onca çabama ve gayretime ramen mağşı hiç alamadım...daha sonralarında ihtiyaçlıdır yazısı çıkartıp onaylatsamda fark etmedi....

bugun etimesguta gittim resmen dassk geçiyorlar benle ya %39 verdiler bu nedir arkadaş elimden illa kazamı çıksın istiyor bu odyocular bu kadınlardan nefret ediyorum bunların eline o mesleği verenn ben..... kardeşim bu nedir çektiğim ya odyoya giriyosun kadın gözlerimin içine baka baka tehdit ediyor beni duysanda duymasanda basacaksın o düğmeye diyo yoksa vermem vala istediğini diyo.. eğer ailem olmasa sevdiklerim olmasa allhın üzerine yemin ederim ki o kadını oracıkta boğup öldürürdüm elimden kimse alamazdı.ne yapcam ben ya resmen hakkımı yediler :(

twilight;

dostum bence o red kararını al masraftan kaçınma bi avukata git.yada tanıdığın bi avukat varsa ona git şikayet et sen bu raporu devletin hastanesinden almadınmı.ben askeriyeden çürük raporu alırken benden hastane raporlarımı istemişlerdi.yetmedi bide kendileri tetkik etti ultrason tomugrafi kan tahlili idrar tahlili uğraştırdılar.hakkını ara bence.engelli derneklerine başvur onlar seni en iyi şekilde yönlendirir.askeriyeden aldığın kararı ve önce hastaneden aldığın kararı kaybetme göster her kuruma.emeklerin boşa gitmesin

Bülent abi bana bir yol çizsene ben dava açacam ama aramızda en tecrübeli kişi sensin biraz fikir alabilir miyim senden. Bu işin peşini bırakmıycam bana yardım eder misin?
Teşekkürler abi.

twilight, dava açmaktan başka bir yol yok gibi görünüyor. Davayı da elinde "sürekli" ibaresi bulunan raporun kabul edilmesi gerektiği temelinde açmalısın.
Elindeki raporu sunmalısın, labul edilmediğine dair yazılı bir evrak istemelisin, sonra da o yazıya karşı dava açmalısın. Dayanağın:

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Kazanılmış haklar
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

kardeş umudunu yitirme mahkeme inanıyorumki sen senin gibi kkk atanan arkadaşlara hakkınızı kesin teslim eder.

arkadaşlar davayı kkk açmak ve yürütmek zor çünkü yönetmeliklerinde kronik hastalığı olanları kabul etmeyeceğini söyluyor
bu sınavı yapanlar bunu bize bildirmeleri gerekliydi ? biz ne yapalım :confused:

askeriye hala yontma taş devrinden kalma usulleri uyguluyor bir çok konuda .

sekobaba;

ozaman ösym ye açılabilr dava.çünkü bana öyle geliyor ki daha biçok farklı kurumun yönetmeliğinde yazan uygulamaları ösym hazırladığı tercih klavuzuna koymamış.aday bakıyor tercih niteliğine ona göre tercih yapıyor.bence klavuz alel acele hazırlanmış bi sürü sorun çıkıyor.asıl suç ösym nin.

fatma şahin in bakanlığı konuyla ilgileniyor eğer atanamıyorsak yeniden tercih hakkı istiyoruz !!

Üst Alt