Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde değişiklikle özel donanımlı aracı eşler de..?

Otomatik Vites ve Tertibat Olmayan Yani Salt Otomatik Vites Araçları herkes kullanabilir arkadaşım. Onun için herhangi bir yasaya veya maddeye gerekyok.

İlk fırsatta trafik tescil bölümüne gidip sorsam diyorum ama onlara bilgi gelen kadar kim bilir ne kadar süre geçer...

selamlar iyi pazarlar dilerim trafik ehliyet yonetleligine gore ben sol ayak femur başı protezim var e sınıfı ehlıyetım var bunu tekrar sınava gırıp artı h ehlıyetı eklemek yane e-h gibi yenı yonetmelıkte bu var ne derce dogru bılen arkadaslar varmı .

Sanırım kısa zamanda bir açıklayıcı genelge yayınlanır. Yayınlanmassa Bilgi edinme yolu ile konulara bir açıklama isteriz.

E+h ehliyeti olanlar kullanacak yeni yonetmelikte e sınıfıla h ehlıyeti alabılecek ikisi bir olacak sekilde duzenleme varmi bilgisi olan varmı

tg04;
1 ) arkadaşım belirtmiş . 3. dereceye kadar yakını kullanır . tertibat olsun olmasın . tertibat yoksa herkez kullanır

2 ) [FONT=sans-serif]karayolları trafik yönetmeliği değişti ve ehliyet sınıfları da değişti . h sınıfı diye bir ehliyet yok . ve bu yönetmelik 01 01 2016 da yürürlüğe giriyor . peki h sınıfı ehliyeti olmayan engelli ötv yönetmeliğine göre nasıl araç alır ? cevap alamaz çünkü h sınıfı ehliyet ve rapor şarttır ve bu yeni ötv yönetmeliğinde de böyle[/FONT]

[FONT=sans-serif]saygılar[/FONT]

DADAŞ06, peki Ocak 2016'ya kadar mevcuttaki H sınıfı ehliyetlerini değiştirmemiz gerekmez mi? Şimdilik prosedürün nasıl olacağı belirli değil sanırım?

selda*

prosedür belli . yeni rapor alınacak 1 ocak 2016 dan sonra emniyete gidilecek . rapor ve eski ehliyet verilecek . 10 yada 15 günlüğüne geçici araç kullanma belgesi verilecek . daha sonra yeni ehliyet gelecek

DADAŞ06

benim ehliyetim H sınıfı. Sol ayaktan engelliyim, salt otomatik vites aracı rahatlıkla kullanıyorum, bu noktada benim yeni ehliyetim B sınıfı mı olacak?

MADDE 49/ğ :“H” sınıfı sürücü belgeleri, engellinin kullanmaya yetkili olduğu araç cinsine göre “A” veya “B” sınıfı sürücü belgesi ile değiştirilir. Değiştirme işlemi sırasında sağlık raporu istenir. Engelli kişinin kullanacağı araçta bulunması gereken özel tertibat, Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmeliğe göre hazırlanan listeden belirlenerek kodu ile birlikte sağlık raporuna yazılır.
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce verilmiş olan ve 2918 sayılı Kanuna göre değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri beş yıl içerisinde tamamlanır. Gerekmesi halinde bu süre İçişleri Bakanlığınca uzatılabilir

Madde hükmü açık, ehliyet değişimi için 5 yıllık süre verilmiş.

Levent54

Bende 2015 yılında alınmış rapor var ve raporumda otomatik vites araç kullanır ibaresi yazmaktadır. Bunun dışında bir maddenin mi işaretlenmiş olması gerekiyor. Kısaca ben şimdi yeni rapor mu almalıyım?

OturanBoğa Engelli adına tescilli aracı kimlerin kullanabileceğine dair bilgi burada

slm arkadaşlar bu bilg yurilıye girdimi engeli aracını kendinden başkasıda kulanmilecekmı yani yakınları

GoXEl

arkadaşım yeni ehliyeti almanız için gerekli olan raporun tarihi 6 aydan eski olmamalı ve yeni ehliyeti 01.01.2016 dan önce alamayacağın kesin olup bu durumda eski raporlarımızın hiç bir geçerliliği yok . kıssaca hepimiz paşa paşa yeni rapor çıkartacağız hatta hatta engelli olmayanlar da yeni rapor çıkartacak . işin iyi tarafı ise bu yeni raporu polikliniklerden alabiliriz devlet hastahanesi zorunluluğu yok . polikliniklerden alınan raporla ehliyet alınır ama araç alınamaz bu da ek bilgi olsun

beş yıl süremiz varmış yahu, beş yıla kim öle kim kala telaş yok :D

Üst Alt