Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşin de olsa, an geliyor halden anlamıyor işte!

eşim felç kaldığından beri kan bağımız olmayan, akrabalıkla uzaktan yakında alakamız olmayan insanlar öz kardeşimiz ağabeyimiz gibi oldu, maddi manevi destek oldular, her halimizi anladılar. gel görki eşimin gerçek ağabeyi eşimi bilerek ve isteyerek üzme ve yıpratma adına şeytanla iş birliği yapıyor. açıkça eşimin sağlığını kaybetmesinden mutluluk duyuyor ve bu fesatlığı her haline yansıyor. biz ağlarken o gülüyor. ve bunu hiç çekinmeden yüzümüzede söylüyor. o eşime "iyiki düştün layığını buldun" derken eşimin buynu bükük, bütün o ağır laflara rağmen ağzını açıpta tek laf çevirmeyen halini görüp çileden çıkıyorum ve bağırmaktan sesim kısılıyor. ben eşim gibi sabırlı değilim. o anlardan birinde elime bir kesici veya delici bir alet geçmesin diye dua ediyorum. belkide geçse iyi olur....

nuran;
mesajını biraz rötarlı (7.5 ay kadar):p gördüm ...pardon...özel hayatlarımız her zaman yolunda gitmiyor haklısın...aile yanına geri döndüysen zor bir durum tabi...hayatla toplumla aile bireyleriyle mücadele oluyor...birazda maddi durum ne aç ne toksa kaderin sana sunduklarıyla tırmalamak zorunda kalyorsun...yinede sabırlı olmanı isterim güçlü olman lazım...en azından evladın için katlan bazı şeylere...gerçek olan şu ki küçükler büyükleri hiç anlamaz...bazı kardeşler anlayışszılık hususunda özel çaba sarfederler...ona verdiğin değeri azaltırsan belki kıymetin artar diye düşünüyorum...bir bağımlılığın varmı kardeşine sana olan tavırlarına bu kadar önem veriyorsun ...benimde abim var yaşıyormu yaşamıyormu arada bir eve gelirse öyle öğreniyorum...mükemmel aile ilişkileri olacak diye bir kaide olmasa gerek...ben sevgiyle büyüdüm diyebilirim ama abimle yıllardır pek anlaşamam...

kzmrl;
özel değilse sormak isterim...madem kaynınız böyle şeyler yapıyor onu hayatınızdan çıkarmak zormu bu kadar...maddi bir desteği falanmı var...yani kapıyı yüzüne kapatsanız kovsanız bir daha gelemez...benim sarhoş kumarcı bir dayım vardı..kamyon şoförü...bunu bizzat ben kovdum 96 yılında babama kazık attı borç alıp taktı geri vermedi...o gün bugün gelemez bize...bu kadar nasit değilmi sizce...

yazın eşimin morali yerine gelmesi için köye gittik. o sırada oldu bu olaylar. zaten bu olaylar üzerine apar topar döndük. üstelik planımızda tedavi için hastaneye yatış yapmakta vardı ama onuda yapamadık. şimdi görüşmüyoruz ama o arada arayıp can sıkıyo. pişman abi numaraları yapıyo ama arada sokuyo lafları.
bu adam değil bize maddi destek olmak kazanın ilk günlerinde hastanede yatarken bile defalarca para koparmaya çalıştı. açıkçası eşimin babasının eşime yardım etmesini istemiyor çünkü kendisi hiç bir engeli olmamasına rağmen babasının sırtından geçiniyo, babamın bize ziyarete gelmesine bile engel oluyo. eşim onu binkere cebinden çıkarır. neyse bayağı bir nefretimi kustum bunları her zaman dışa vuramıyorum, içim şişiyo...

niye senin yanında film izlemelerini komik şeylere gülmelerini istemiyorsun onlarda mı kulak tıkasınlar onlarda mı engelli gibi yaşasınlar gülmekten vaz mı geçsinler,bence sen onları kıskanıyorsun duyabildikleri için tıpkı bizlerin bazen merdivenleri hızlı hızlı çıkanları yada koşanları kıskandığımız gibi .benim ailemde beni anlamıyor hiç bir şeye üzülmemesi kafamı takmamaları istiyorlar.ama onar beni engelli gibi görmediklerinden beni böyle sevdiklerinden kaynaklanıyor sanma ki onlar engelli çocuklarının engelini unutuyor gülüp eğleniyor onlarda bizim kadar olmasa da bundan etkilenip bunun zorluğunu çekiyor bence her engelli birey zırlayıp ailesininde onlarla beraber ne yaşıyorsa yaşamasını isteyeceğine ailesi gibi olmaya çalışsın normal olmaya çalışsın bırak komedi filmleri izleyip gülsünler sende seni anlamadıkları için değil senide mutlu görmek istedikleri için bence gülmeni istiyorlar.

mete han teşekkür ederim yazdıkların için...
beni ancak sevdiklerim üzebilir...
kardeşimi de biraz fazla seviyorum ki ufacık bişey üzmüş beni...
geçti de gittii...oldu da bitti......unuttum da gittii......
nasibe ne kadar farklı bakıyorsun ya kusura bakma bakış açılarımmız çok ama çok farklı.....
elbette ki ailemin benim mutluluğumla mutlu olduklarını ben de biliyorum...
ben burda da yazmışım _normal duymanın nasıl olduğunu unutmuş bir insan _neyi kıskanayım....?????????
bilmediğim birşeyin nesini kıskanayım...
tek istediğim madem ben anlamıyorum az biraz anlayış gösterip ya benimle elt yazılı izlesinler ya da kapasınlar bir saatliğine..
ha bu arada ben 16yıldır evden ayrılmış bir insanım kardeşimi de sene de bir hafta ya görürüm ya göremem...
engelli birey zırlamak...yok nasibem çok farklı bakıyoruz...
kzmrl....uzak dur o abiden eşinin yanında sizirlenme kızıp bağırma abisi sonuçta üzülüyordur mutlaka....
bırak ne derse desin.....ALLAH a havale et......görelim mevla neyler neylerse güzel eyler...
bu arada bende bazen kimseye diyemediklerimi buraya yazıyorum kendimi yazı ile daha iyi ifade ettiğim için burası bana da iyi geliyor...varsın kim ne düşünürse düşünsün iyi ki bu forum var...

bende biraz içimi dökeyim bari ne güzel sonuçta yanınızda kardeşte var annede var ya ben 3,5 sene oldu annem yolda gördümü yolunu değiştireli ağbim dersen oda aynı (annemin evine iyileşince gidecekmişim) öyle söyledi bekliyorum bakalım iyileşmeyi bir zahmet bi omuz atsanızda kalksam ayağa tekerlekli sandalye ile kabul etmiyorda...

yasin üzüldüm durumuna ya...
bu ne ki anne yol değiştrirmesi falan ....ben anlayamıyorum böyle insanları...
e peki sen nerde kalıyorsun?
ALLAH yardımcın olsun kardeş inşALAH ailenden değilse bile yanında sana yardımcı olabilecek.olmasa bile yanında olmaları yetecek insanlar vardır....varsa yardım edebileceğim bir durum elimden geleni yaparım....

sağol nuran, bende böyle düşünmeye çalışıyorum. hayatımda hiç kimseye bu kadar nefret duymadım. en sakinleşmiş halimde bile o cahilin eşimi aradığını görmek cinlerimi tepeme çıkarıyor. çünkü ben eşime karşı çok hassasım, ona karşı fazla korumacı davranıyorum. bana yapılsa bu kadar sinirlenmem ama ona gelen bir kötülük bana cinnet getiriyor. ben ona gözüm gibi bakıyorum, o kendini kötü hissetmesin, yanlız hissetmesin, çaresizliğe kapılmasın diye bir çocuğa bakar gibi aşırı bir sevgiyle besliyorum onu. ki cahilin biri gelisin onun gözünden yaş getirsin, onu hoyratça hırpalasın, abi mabi gözüm görmez benim, ettiği lafları boğazına tıkarım. kanını akıtırım onu...
off Allahım aklımı koru, insanlıktan çıkıyorum galiba...

kzmrl nefrette bir duygudur insan oğlundan var olan bir duygu....
ama öyle kan akıtmak falan:p öfkeni kontrol altına almaya çalış.....
o insanı gördüğünde _görmek mecburiyetinde kaldığında_öfkeni yenecek birşey bul kendine....
sakız çiğne....örgü ör...yokmuş gbi davran...yemek yap....temizlik yap ...
bilemiyorum ama öfeken mutlaka hakim ol....
eşini madem bu kadar seviyorsun sen abiye bi zarar versen ALLAH korusun hapse girsen eşinin hali ne olacak bunu düşün....
ki eşini bu kadar el bebek gül bebek sahiplenmişsin sensiz kalsa kolu kanadı kırılır kendin için olmasa da onun için öfkene hakim olmayı bil....
eşinle mutlu olmaya çalış....
bir iki kendini bilmaz insan yüzünden mutluluğuna gölge düşürme...:eek:

nefret yok, dünden beri çok pozitifim, artık 3 kişiyiz :) bebeğimiz tüp bebeğe gerek kalmadan kendiliğinden oldu....

Nuran,bence bu yazilari kardesinize gosterseniz her sey yoluna gelir

kzmrl hayırlı olsun ALLAH kucağına almayı nasip etsin ....
göreceksin bak insanın çocuğu olunca tek düşündüğü onun yüzünün gülmesi...gerisi hikaye....
:)
gurvan,benim bahsettiğim kardeşimde bu siteye üye ....
çok nadir de olsa arada bakıyor sanırım...hem söyledim ben ona buraya yazdıklarımı başta biraz alınır gibi oldu....şimdi iyi ama.....ya bir anlık kırgınlıkla yazmıştım bu başlığı nerelere geldi....:)
üniv.te okurken gazetede bill clintonun işitme cihazı taktığı yazısını görüp onu kesip zarfa koyup bana gönderen bana moral olacağını düşünen de bu kardeşim.....:)
benim bir küçüğüm olmasına rağmen olgun duruşu, karakteri,ciddiyeti,_tabi birazda boyu_yüzünden hep abla sanılan da bu kardeşim....:p
18 yaşında üniv bitiren_dikkatinizi çekerim başlayan değil bitiren_,yüksek lisansını doktorasını yapan,üstüne işinde en üst noktalara gelen,zekasına hep gıpta ettiğimde bu kardeşim....:)

Yalnız onlara karşı ben, eski ben değilim. Hiçbir şeye layık görmediler. Ne varsa biraderi desteklediler. Artık hiçbir şeylerini istemiyorum. Halen aynı tas aynı hamam.

Valla tek engellim benim diye üstüme düştüler tam aksine. Benim de oğlum epilepsi bende onun üstüne düşüyorum şimdi annesi de Yok yetim. Elden geldiği kadar bakıp istediklerini yapıyorum. Bu tamamen bakış açısı başka birşey değil Yani. Aydın tatilinde biz çok güzel kaynaştık, herkes birbirini tamamladı. Tamamen bakış açısı yani bu.

Üst Alt