Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardiyolojik rapor verebilen hastaneleri bilen var mı? Maceralarım!

Gelince görücez...benim içimde azda olsa bir ümidim var...çünkü sizin verdiğiniz ve onların uyması gereken tabloya göre aslında %40 üstü almam gerekirdi...hatta doktorda bana yazarken sorunlarıma karşı %40ı geçersin diye kendi ağzıyla dedi...
içimdeki tüm samimiyetimle o doktorun benim sorunuma %40 üstü verdiğine inanıyorum.. .ama ne olduysa çarşamba gelin sonuç öğrenin dedikleri gün gittim ve memur bana muafiyetiniz %36 dedi... şok oldum yani sanki birileri bilinçli bir taş koymuş (diğer doktorlar olabilir mi? )
neyse boynumuzu büktük döndük. şimdi beklemedeyim. aslında etraftan duyduğum bu gibi oranda hiç umutlu olmamam gerekiyor ama diyoruz ya umut dünyası... bende biliyorum çok az şans var ama eğer bu Ankaradaki büyük sağlık heyeti adil davranıyorsa mutlaka olmalı diyorum. .bakalım görücez..

cevap için çok teşekkkürler abi...(bu arada bu yeni profil resmin diğerinden daha güzelmiş)

Merhaba...Merhaba...buradan başta Oturan Boğa abime ve tüm bu site dostlarına merhaba....... Bu güzel siteye giriş yapıp çoktandır bir şey yazmamış olsamda hemen hemen hergün sitede yazılanları giriş yapmadan dahi okumaktayım.... tüm dostlara öncelikle kolaylıklar dilerim....

Oturan Boğa abi biliyorsunki benim heyet raporu 03 ocakta hastaneden defterdarlığa ve oradan Ankaradaki asıl büyük heyete gitmişti.. .benim almam gereken oran%40 üstü olması gerekirken Hasekiden %36 çıkmıştı.. ama öyle olsa bile Ankara asıl heyet olduğundan benim raporda düşükte çıksa oraya gitmişti....
ben içimde azıcıkta olsa bir ümitle beklemekteydim.... ve Bülent abi senin vermiş olduğun telden bu gün arayıp acaba sonuç nedir diye sordum... Bana telefondaki memur dosyanızda bilgi eksikliği varmış o yüzden biz yazınızı İstanbul Defterdarlığına yolladık dediler...

Şimdi abi bilgi eksiklği nedir diyorum defterdarlığa sorun diyor(tabiii evrak gelince) henüz gelmemiş onlarda bilmiyor... Bülent abi bu eksiklik nedir? benim için iyi bir şey olma ihtimali var mı bu saatten sonra yoksa uğraştırmamı yapılıyor? İş yerinizede yazı gelir dendi acaba iş yeriyle alakalı bir durummu var... ama diyorum ne alakası var bizim şirkette herşey prosüdüre uygun ve eksiksiz yapılıyor... yada diyorum bir takım testlermi isteniyor yine...
yani abi sonuçta anlaşılan bir koşturmaca yine var ama sen bu işin pirisin lütfen bu neyin nesi abi bana bir yazsan....

maceran film gibi akıcı kardeşim taklıp kaldım sonunu merak ediyorum yazmayı unutma inşallah orda yükseltilir de gelir

Evet arada size yazamadım ama benim eksik evrak ef'eymiş bu arada öğrendim... yani eko çektirmem gerekiyormuş...
ama ben zaten eko çektirmiştim ve aynı zamanda tüm testlr ameliyat raporları vs vermiştim neyse hasekideki bayan eko çektir getir dedi haseki çekmiyormuş bende eyüp devlette çektirdim verdim tamam biz bunu yollarız dediler
yani sonuç ne olur bilmiyorum ama son durum bu...

Bir de buradan asıl önemli bir sorum olucak Bülent abi bana defterdarlığın verdiği eksik evrak yazılı kağıdın altında zımbalı olarak hasekiden aldığım ve %36 verdikleri raporumun fotokopisi vardı.. yani uzun uğraşlar sonucu koşturup büyük bir hevesle almayı umut ettiğim rapor işte bu raporda ben arka tarafında süreli yada süresiz diye bir ibare görmedim o kısım boştu... acaba diyorum ankaradan daha neticelenmedi diyemi boş yoksa haseki raporu ankaraya yollarken o kısmı gözdenmi kaçırmış yani bu raporumun süresi neden boş %40ı geçemeden hasekiden çıktı ankaraya gitti diye mi boş
aksi halde tutki ekomdan sonra raporum onaylanıp gelirse vede %40 olaki geçmişse diyelim bana bu kısım sorun olur mu acaba
doğrusu nedir abi lütfen bana bu süre kısmını yazabilir misin?
Başka kişilerin yazılarında okuduğum bir şey kafama takıldı diyorlarki artık raporlara süre yazılmıyor çünkü hepsi süreli... yada diyorlarki işte süre yazılmamışsa o rapor süresizdir...abi sen bu konuyu bir aydınlatırmısın...

çok teşekkür ederim...

Bülent abi doğru söylüyorsun...ama ben bu dakikadan itibaren ne yapabilirim yani ekomu çektirdim ve hastaneye verdim onlarda biz bunu yollıyacağız dediler..inanırmısın hastane tıklım tıklım yetkililere bir şey söylenmiyor ve söyleyemedimde...peki ben şimdi ne yapayım acaba diyorum Ankara sağlık kurulu bu süre kısmına bir bilgi yazarmı?yada senin dediğinden anladığım illaki hastanemi yazmalıydı?..Hastanede benim bu raporum %40ın altında çıktı diyemi yazmadı?

birader senin aort kapakmı degişmişti? sadece kapaktanmı 36 vermişler

Benim sadece aort kapağım değişti+hiper tansiyonum var....bunlar görünenler yani taploda olupta değerlendirmesi yapılması gereken rahatsızlıklarım...ancak birde görünmeyen varki daha doğrusu o saçma sakatlık tablosunda olmayan ama çok önemli bir hayat meselesi oda şu:aort anevrizması...yani kalpten çıkış noktasındaki ana damarda anevrizma var ve çok tehlikeli...ancak bu anevrizma tabloda yok maalesef ve doktorlarda oran vermiyor....

bende aort degişti artı ileri düzeyde olmasa ankilozan spondolit var bel egriligi yani egrilik yok ama bana vermiş olduğu sancıyı ancak ben ve çekenler bilir vergi indirimine başvurdum beni hastaneye sevk ettiler artık bilmiyorum 40 albililecekmiyim

Benim aort değişti derken aort kapakmı değişti yoksa aort damarınmı değişti...

geçmiş olsun ne diyelim inşallah alırsın istediğini......benim henüz neticelenmedi...bakalım daha neler çıkıcak...

srk usta acaba hipertansiyon icin ne gibi ölcümler yapıyorlar kurulda bende 3 derece aort kapak yetmezligi var aynı zmanda enapril kullanıyorum anihipertansif ilacı tuzsuz diyetimde var

Pek okadar bilgim yok ancak sen zaten eko çektirince neyin var neyin yok ortaya çıkıyor ve doktorlar bunun hepsini çok iyi biliyor...anlıyacağın tıp çok gelişti eko dediğimiz şey senin kalbin geçmiş ve geleceğini ortaya döküyor...eğer tansiyon varsa kan basınç değerlerinden ekoda gözüküyor...yani durum bu.....

Ve tansiyon varsa %10 gibi bir şey veriliyor...ama 3.derece yetmezliği bilmiyorum ben aort kapak ameliyatlısıyım ona %30 veriliyor ayrıca tansiyonda %10 etti sana %40 ama bırak ankarayı buradaki heyetten bile %36 olarak çıktı anlıyacağın durum bu....kendi rahatsızlığın için oturan boğanın siteye koyduğu tablodan bul....

Evet arkadaşlar benim sonucu kesin ve net olarak Ankarayı arayıp dün öğrendim...ve maalesef telefondaki bayan memur %28 dedi...Mayıs 2sindede postaya verilmiş diye söyledi...ne diyelim sonuç bu...

yaklaşık 8-10 aydır buradan başta Oturan Boğa dostumuza ve tüm bu site dostlarına çok teşekkür ederim...çok yardımcı oldunuz...
Bana gelince benim zaten bir tane daha olmam gereken anevrizma damar ameliyatım var ama bunun ne zaman olacağına doktorlar karar veremiyor nedeni damar sınıra çok yakın ama sınırıda geçmiş değil yani..o yüzden bu böyle yıllarcada sürebilir 6-8 ay içinde ameliyatta gerekebilir deniyor...
ama sonuç ne olursa olsun bu ameliyatıda atlatınca yani aort kapak ameliyatım+hiper tansiyonuma bu yeni damar ameliyatımıda ekleyip gerekirse ileride tekrar şansımı ve haklarımı deniyeceğim ama bu süre yıllar sonramı olur yoksa ne zaman olur bir şey diyemiyorum...aslında hiç böyle olmamalıydı yani mevcut tabloya göre bu benim hakkımdı ama hastane heyeti veya Ankara mutlaka bir sorun çıkarıyor maalesef böyle tam ortada kalıyorsun...bende buradan daha önce okuduğum arkadaşların durumuna düştüm yani ne özürlüyüm ne değilim...peki biz neyiz.......

Ben pes ettim buradan herkese kucak dolusu sevgiler.....

ya arkadaş sen %36 demiştin nasıl oliyor bu sefer 28 oliyor? sadece aort kapağa 30 veriyorlar demedinmi?

Dedim güzel kardeşim dedimde...ben ilk heyete girince (zaten hayatımda ilk defa girdim) çıkan sonuç %36 işte bu sonuç hastane tarafından defterdarlığa gidiyor defterdarlıkta bu sonuç ister 40 ve üzeri olsun ister 40 ve altı olsun ankaraya vergi indirimin onaylanması için yada varsa haksız bir durum adaletli bir karara varsın diye yüksek sağlık kuruluna gönderiyor....işte bu ankara benden bu 36 sonuç gidince bir eko istedi(onca test eko tomografi ameliyat raporları olduğu halde)illa devlet hastanesinden birinden bir eko çektir gönder ona göre sonuç vereyim dedi...bizde ümitlendik tabiii ulan bak görüyormusun bize haseki haksızlık yaptı 36 çıktı işte asıl noktayı burası boşuna koymuyormuş diye sevindik...neyse ekomuzu çektirdik...en yakın devlet hastanesinden ve gönderdik...derken gelen çıkan sonuç %28 oldu...yani durum bu...bilmem anlatabildimmi...gerçi elime resmi yazı gelmedi tc nomla telden memurdan sonucu öğrendim...ama kesindir değişmez...işte böyle...ayrıca evet doğru söylüyorsun sadece tek kapaktan 30 + hiper tansiyon 10 toplam sadece bunlar 40 ama onlar farklı bir şekilde hesaplıyorlar...

desene vay halimize bunları özürlü olarak görmiyenlerde aynı duruma düşerler inşalah diyelimki halimizi anlayabilsinler

evet aynen öyle....diyoz diyoz ama bir şey değişmiyor...şimdi mesela ben ne özürlüyüm ne değilim...yani olduğum ağır ameliyatlar var ama tın kimsenin umurunda değil...

bakırköy sadi konuk hastanesinden aldınmı raporu orayı dene bence
mehmet akif ersoy kalp ve damar hastaneside var aralardan dene bi
özürlü kimlik kartı alacam diye başvur parasız nasıl olsa onlar kaç verecek raporu onlarda düşük verirse yapacak bişi yok

anladmki kapak ameliyatı olnlara ameliyatlı olarak bakmiyorlar iyileşti olarak bakiyorlar ekodaki ef miydi unuttum şimdi ismini onun derecesine bakiyorlar

evet aynen öyle benim ef de yüksek çıkınca böyle oldu...ogun aynı yerde tesadüh 2 eko çektirdim.saba kendi kontrolum için özel hastanede öğleden sonrada devlet hastanesinde.devlet olanı ankaraya yollamak için çektirdim..inanırmısın özeldeki ef 65 devlette aynı gün ef 71 çıktı eee haliyle onlara göre bayağı yüksek sayılır...ama şunu unutma hangi devlet hastanesine gidersen git normal bir kontrol için bile gitsen devletteki ekonun ef si 5-10 puan yüksek çıkıyor bu ispatlanmış kanıtlanmış bir olaydır kime sorarsan sor böyle oluncada sen o tablodaki ef yi nasıl tutturacaksın kardeşim....

Kardiyolojik bölümünden pek macera cıkmaz, ürodinami bölümünden cıkar :)Sonuç hayırlı cıkar inşanlah Serkan.

Ne gibi faruk...macera çıkmaz derken ?...ayrıca ürodinami ne?

Madem sordunuz acıklayım, ürodinami testi ,idrarın akışını ölçen test ,tak yapar gibi sonda takıyorlar ,cok zahmetli bir test espiri olsun diye söyledim macera derken benim aklıma yaptırdığım bu test geldi.Maksat konu güncel olsun.Bilmeyenlerde öğrenmiş oldu.

Tamamda güzel dostum ürodinamiden bize ne....o senin sorunun bizimkisi kalp ile ilgili...illa rapor için şimdi başka tarafımızıdamı bozucaz....ne yapalım vermiyor adamlar dünyanın sonu değil yaa..

serkan bey oğlum.rahatsızlığı olan herkese geçmiş olsun diyorum.bende geçen yıl mitral ve aort kapak ameliyatı oldum.izmirde oturduğum için şanslıyım galiba çift kapaktan 23 puan , tansiyondan 10 puan ,60 yaş üstü olduğumdan 10 puan olmak kaydıyle %43 lük raporu bir günde aldım.ben emekli olduğumdan rapor aynen geçerli kaldı.ama çalışan olsaydım bu rakam ankarada %40 altına düşecekti.siz tek kapak %30 demişsiniz ama çift kapağa bile verilmiyor o oran.herkese sağlıklı günler.

Sayın Suat Pelen,konuyu bu kadar net anlatamazdınız doğrusu...yani kesin ve net olarak dediğiniz çok doğru....ben sadece tabloda yazanı demiştim....yani bu rapor alma işi zor kimse ümitlenmesin...

Üst Alt