Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastaları ehliyet alabilir mi?

zakzom

Üye
Konular
59
Reaksiyonlar
1
kas hastasiyim ince motor gucsuzlugu var digerleri normal yani parmaklarimi kullanamiyorum fazla ama kol iyi ehliyet alabilir miyim yurtdisinda bunun cok ornekleri var felcli insanlar bile aparatlarla kullanabiliyor ?

Hastalığınız nedir . Eğer elinizde ve ayaklarınızda hareket kısıklığı yoksa ehliyet alırsınız bence ben de muskuler distrofi hastasıyım elden gaz fren tertibatlı aracım ve h ehliyetim var.

bir cismi sıkamam ama kavrayabiliyorum dediğin şekil aradaşında arabası var sürerken video aldım

Ben de müsküler distrofiyim. b sınıfı ehliyetim var. Ehliyet yenileme için aile hekiminden gözlük ve lens olması kaydıyla sürücü olur raporu aldım. Normal yürüyorum ama belli oluyor yürüyüşümün normal olmadığı. Yenileme için trafik şube ortopediden rapor ister mi.

zakzom bende herediter sensorimotor polinöropati var parmaklarda ince beceri yok yazıyor. Noroloji doktoru ehliyetim olmasına rağmen sürücü olamazsın dedi raporu sürücü olamaz diye işaretledi gitti. Yani ibarelere takıyor doktorlar. arabayı sürüp sürememen önemli değil.

Zakzom inşallah doktor sorun çıkarmaz da ehliyetinizi alırsınız.
Murat220 trafik şube ne der bilmiyorum da yürüyüşünde zorluk yoksa sorun çıkarmazlar sanırsam bence şansınızı bi deneyiniz en azından.

akullu arabadayim hocam ben ben bikere gittim noroloji fln onayladi gicik bir fizikci yok olmaz dedi sonra arastrdim herkeze aynisini yapmis aradan baya zaman gecti simdi sansimi baska hastanede deniyim diyorum

Evet bazen sorun çıkarıyorlar bencede başka hastaneden dene.
Hastalığınızın teşhisi ne.

Birde hangi ilde siniz.

Kas hasalığı olup ehliyet alan hastalara sağlık müdürlüklerinde hangi kodlar yazıldı??

mustafa450

Mustafa bey raporunuz hayırlı olsun ehliyet değişimi yaptınız mı. Birde komisyonda zorluk çıkardılar mı.

@i_brahi_m

Ben ehliyet değişimi için başvurmamıştım. Daha önce ehliyetim olmadığı için ehliyet alabilmek için başvurdum. Hafta sonu sürücü kursuna gidip kayıt olacağım. Ama raporda denilene göre manuel vites veya otomatik vites ayrımı yapılmamış.

İl sağlık komisyonu 102 , 47 ve 103,4 kodlarını yazdı. Herhangi bir tertibat yazmadılar.
Acaba il sağlık komisyonuna gitsem otomatik vites ve 20.03*Sol ayağa uyarlanmış fren pedalı kodlarını eklerler mi?
Kas hastasıyım. Manuel vitesli aracı kullanamam diye düşünüyorum...

Size zaten neden tertibat yazmadılar şaşılacak konu belkide sağlık durumunuz iyi diye gerek duymadılar bence komisyonla ve emniyetle bi görüşün sonradan problem çıkmasın tekrar rapor getir demesinler.
Raporada sonradan eklenebilir belki tam bilmiyorum siz yinede bi sorun derim.

mustafa450

İl sağlık sınırlama getirmediyse kendini neden köşeye sıkıştırasın ki?

Eğer araç alımı söz konusu olacaksa ilerde, o zaman komisyona giderek kullanım kısıtlılığına dair kodları değiştirmelerini isteyebilirsin. Ama sadece sürüş içinse, bu ehliyetle sürün gitsin...

Evet ehliyet alımını gerçekleştirdikten hemen sonra araç almayı düşünüyorum. 3 yılda bir kontrol dediğinden dolayı 3 yıl sonra mı giderek kullanım kısıtlılığına dair kodları değiştirmelerini isteyeyim OturanBoğa

mustafa450
Rahatsizliginizi tam olarak yazabilir misiniz? Bir de engel oranınız yüzde kac?

Son düzenleme:
Bence bir nöroloji doktoru ile görüşüp sorun durumu anlatın ona göre rapor alın bence şuanda ne desek boş. Doktor kullanırsın derse ehliyet alırsınız. Doktorun kararı çok önemli ve kendinizi iyi ifade etmeye çalışın.
Allah herkese kolaylık versin inşallah.

@OturanBoğa @Ufukalp

Komisyonu arayıp sordum değişiklik yapılamıyormuş. Tekrardan nereden bulupta bir araya geçereceksin komiyondaki doktorları dediler. Bende vazgeçtim değişiklikten. Zaten 3 sene sonunda kontrol var.

. Yukarıda yazılan " 102 , 47 ve 103,4 " kodlara göre ;

1. Benim merak ettiğim hani Engelli kişiden engelli kişiye araç satımı olayından bende indirimli olarak yararlanabilirmiyim.
  2. Ötv indiriminden faydalanabilirmiyim.
  3. tertibat kodları olmamasından dolayı örneğin 2. el bir araç alırken normal şekilde alıyormuş gibi işlem yaptırılarak alınacak değilmi?

mustafa450
1- Hayır
2- Hayır
3- Tamamen normal işlem, sadece satış için noter ve ruhsat için trafik tescil.

Bir de bir konu dikkatimi çekti raporunuzda, göz doktoru gözlükle B sınıfı ehliyet alabilir yazmış ama raporda gözlük kodu da yok ???

Ufukalp

Pardon ÖTV indirimi değil MTV 'den faydalanabilirmiyim diye yazacaktım. Evet gözlük kodunu yazmamışlar. Ben bu doktorları hiç anlamıyorum. İşlerini düzgün yapsalar dişimi kıracağım. Size şöyle anlatayım.

2015 Temmuz ayından beri ehliyet raporu alabilmek için uğraştım. 2 hastane sürücü olamaz dedi. Dayanak yok. En son Aralık ayında bir başka hastaneye başvurdum. H ehliyeti alır raporu verdiler , bu seferde sürücü yönetmeliği değişti. Yine aynı hastaneye gittim. Sürücü olur dediler bu sefer de komisyonda sıkıntı yaşıyoruz. Bu kanunlar bir kaç kişi dikkate alınarak çıkıyor yani kişiye göre çıkıyor herhalde...

mustafa450
Malesef şu an içinde bulunduğunuz şartlarda MTV muafiyetinden de faydalanamazsınız.
Bunun için de sol alt ekstremite kısıtı haricinde engel durumlarına uygun tertibat olmalı, ruhsat proje gibi belgelerle vergi dairesinde işlem yapılmalı.
Sizin öyle bir raporunuz olmadığı gibi ehliyet raporunuzda bile hiç bir tertibat kodu yok.

Sürücü raporunda açıklama kısmında gözlük yazmasına ragmen kodunun yazılmamış olması sorun teşkil eder mi? Ufukalp

mustafa450
Trafik orayı görüp sorun yapar mı bilmiyorum, trafik tescilde sorun çıkarmazlarsa ehliyet gözlüksüz olur.

@mustafa450

Aynı nöroloji uzmanı bana engelli raporu verirken sürücü olmak için başvurursam alabilir miyim dediğimde bence alabilirsin dedi ancak aynı hastanedeki başka 2 nörolog da kesinlikle alamazsın dedi. Bir standart olsa ne yapacağımızı biliriz. Üstelik 1000 m lik yolda manue vitesle sadece 1saat molayla gittiii söylememe rağmen. Aslında araç kullanırken yanımıza bir nörolog da oturacak rahat kullanıp kullnamadığımızı görecek

Mustafa450 aynı şehirdeyim ben de. Şu an hastalığının durumu ve ehliyetinin 10 yıllık mı beli yılda bir sağlık kontrolü şartıyla olup olmadığını yazabilir misin.
Aile hekiminden sürücü olur raporu aldığım halde çok anorml yürümediğim halde trafikteki memurlar çok biliyorlarmış gibi ortopedi doktorunun onayladığı sağlık raporu istedi.

murat220

Benim daha önce hiç ehliyetim yoktu. Yeni sıfırdan ehliyet almak için başvurdum. Hastalığımın durumu ise yürüyebiliyorum. İşe gidip geliyorum. Yani başkalarına ihtiyaç duymadan hayatımı devam ettirebiliyorum.

Sağlık raporunuzda 3 yılda bir kontrol diye bir ibare görmedim de. Merdiven çıkmanız nasıl. Size rapor veren uzman bana %40 rapor verdi. Ehliyet için ne olur diye sözlü olarak sorduğumda bence mahsur yok dedi. Ama dier nörologlar da durumuma bakmadan veremeyiz dedi.

Üst Alt