Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastaları ehliyet alabilir mi?

O zaman hiç uğaşmayayım en kötü ihtimalle 4,5 yıl daha ehliyetim var. Başka şehirden de randevu aldım. Umarım aile hekimi raporuyla B sınıfı ehliyetimi yenilerim.

Sonunda ehliyetimi yenilemeyi başardım. Biz aksilik olmasa 10 yıl daha B sınıfına devam.

Arkadaşlar bende kas hastasıyım 2 sene önce büyükçekmece devlet hastanesine h ehliyeti almak için başvurdum nörolojiye sevk etti doktorun odasına girer girmez olumsuz cevabı aldım yönetmenliğin kanununa göre sen rapor alamazsın dedi ondan sonra dahada uğraşmadım şimdi nasıl rapor alabilirim @OturanBoğa abi ne yapmam lazım bilginiz vardır diye umuyorum vede tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim... Bide bende durum derece bildirir sağlık kurulu raporu var h ehliyet alabilir yazısı alırsam bu iptalmi olmuş oluyor biraz uzun oldu ama kusura bakmayın

cemil er

Devlet hastaneleri doktorları ezbere konuşup suya sabuna dokunmak istemeyen tipler. Bazı genç kuşaklar bu konuda daha anlayışlı. Yined tavsiyem tıp fakültelerine gidin. Hatta üniversite içindeki özel muayene kısmına giderseniz derdinizi daha kolay anlatırsınız çoğunda da kontrol şartıyla alabileceğinizi düşünüyorum. Zaten doktorlar yönetmeliği yanlış yorumluyorlar. Hafif vakalarda kas hastaları ehliyet alabilir. ayak yerine el ile ya da ayak bilek kas gücü yeterliyse ayaktan bile verebileceklerini düşünüyorum. Eğer H sınıfında ısrarcı değilseniz aile hekiminden alabilirsiniz. Bazı aile hekimleri bunu çok önemsemeyip verebiliyor. Zaten aile hekiminizi de değiştirebiliyorsunuz. Türkiyede kimse hakkını zaten alamıyor. Adamını bulabilenin işi çözülüyor.

murat220 aynen öyle ama işte doktor öyle bi anlattıki h ehliyetini o kadar çok istememe rağmen vaz geçirttirdi bana...tamam çok teşekkür ederim yinede bilgileriniz için... zaten yeni çıkan kanunla aile hekime gidilip sonra onların sevk ettiği hastaneye felan gitmem gerekiyormuş neyse bide böyle şansımızı deniyelim hayırlısı bakalım... :)

Kas hastası olup ehliyet alanlar

Kas hastası olup öyle böyle bir şekil ehliyet alanlar var ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla gittikleri için benim gibi binlerce arkadaşa yardım etmiyorlar

Arkadaşlar ben LGMD2A kas hastasıyım ayaklarımda ve ellerimde güçsüzlük yok ama kollarımı tamamen havaya kaldıramıyorum yani kuvvetsizlik daha çok kollarımda H sınıfı ehliyet alabilirmiyim açıkçası otomatik vites araç kullanırken hiç zorlanmıyorum araba benim için çok önemli bu konudaki fikirlerinizi alabilirmiyim

Bu konuda güncel deneyimi olan arkadaşlar yazarsa herkes için faydalı olur

ılgınnehir
Kas hastaları söz konusu olduğunda doktorun inisiyatifi ile ehliyet için rapor veriliyor. Ancak 1-2 yıl sonrası için kontrol talep ediliyor. Durumunuzu anlayıp hangi kısıtlılıklar ile araç kullanabileceğinize dair fikri olan uzman doktor ve il sağlık komisyonu bulmanız gerek.

Kas hastaları buraya

Merhaba bundan 3 yıl önce bir hastaneye gittim bütün doktorlar tamam dedi noroloji filan sadece fizik doktoru olmaz dedi ama herkeze aynısını yapmış bu kadın ve benim araba sürerken videom var ellerimde güçsüzlük var parmaklarımda daha doğrusu ama bu engel olmuyor kavrıyabiliyorum sürüyorum hiç olmazsa el aparatıyla hiç bir sıkıntı olmadanda sürerim fakat mevzuat değişmiş artık heyet vs yokmuş şimdi ben tekrar başka hastaneden denicem ama nasıl oluyor neler yapmam lazım ?

zakzom

Uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> sürücü kursu -> emniyet süreciyle rapor ve sonra da o rapora karşılık ehliyet alabilirsiniz.

LGMD Tip2A hastasıyım. 30 Yaşındayım. 2015 yılında ehliyet ve araç almak için sağlık kuruluna müracat ettim. 2015 yılında teşhisim BMD olarak biliniyordu. Heyete girdiğimde Fizik Doktoru ehliyet verilmesini kabul etmedi bende orada kısa bir konuşma yaptım dışarı çıkmam söylendi. Tekrar çağırdılar ve 1 yıl sonra kontrole gelmem şartı ile rapor verildi. Ehliyetimi ve aracımı aldım. Ama bu zamana kadar tekrar kontrole de gitmedim. Ehliyet yenilemek için 2020 yılı içerisinde mecburen gideceğim. Kontrole gitmemiş olmamda sorun yaratır mı bilmiyorum. Ehliyetimi yenilerler mi orasıda meçhul.

Hayırlı olsun kardeşim

Darısı hepimizin başına

umut38

Denetime takılırsanız, trafik kazasına karışırsanız vb. olağan dışı bir olayla karşılaşırsanız, evet bu bir sorun teşkil edebilir.

Kas hastası ehliyet başvurusu

Evet arkadaşlar Ben bir kas hastasıyım tekerlekli sandalye kullanıyorum ( akülü ) on yıl önce ehliyet için devlet hastanesine başvurdum araba sürerken videom olmasına rağmen doktorun tenezzül Edip bakmayıp direk kullanamaz İbaresini yapıştırdı ve aradan on yıl geçti sistem biraz da olsa değişti yarın aile hekimine gidip önce kan grubunu öğreneceğim sonra da işlemlere başlayacağım bu süreci bu konu altında sizlerle paylaşacağım

30 senedir özel tertibatlı araç kullanabilir h Ehliyetim var Aktif olarak araç kullanıyorum Ehliyet yenileme için nöroloji ye sevk edildim Dr hanım müsküler disrofi olduğumu bilgisayar dan görünce muayene etmeden müsküler disrofi kas hastaları Ehliyet alamaz deyip komisyon a sevk etmedi ortopedi yide tamamlayıp itiraz hakkımı kullanacağım bakalım ne olacak

Gerçekten büyük bir rezillik aradan on yıl geçmiş hiçbir şey değişmemiş elimiz kolumuz bağlı bu konuda hiçbir çıkış yolu bulamıyoruz

EHLİYET DEĞİŞİMİ YAPARKEN EHLİYET TEN OLMAK
Maalesef Ehliyet değiştirme süreci içinde yaşanan zorluklar keyfi uygulamalar yüzünden engelli lerin Ehliyet lerine el koyuluyor Avrupa Birliğine gireceğiz diye leblebi gibi verilen Ehliyetler şu an alınmış bir hakkı gaspediliyor yok başını döndüremedin yok elin kalkmadı yok parmağın yok kalp hastasısın yok şeker hastasısın yok kulakların duymuyor yok renk körsün bunlara Ehliyet verirken zamanında Dr lar heyetler komisyonlar neredeydi şu an avrupa da gözleri ile araç kullananlar günümüzde bizim ülkemizde geçmiş zamanda verilen Ehliyet lerin iptal sürücü olamaz raporu verilmesi engelli camiası için özgürlüklerinin alınması demek tir umarız bu hatadan dönülür iptal edilen Ehliyet lere engelli arkadaşlarımız kavuşur

Üst Alt