Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastaları: Evde yaşam koşullarınızın iyileştirilmesi için neler yapıyorsunuz?

dostum kas hastası isen kashastalıkları derneği telefon ile ara..sana çok iyi davranıyorlar ve neler yapman gerektiğini söylüyorlar...elektrikli sandalyeni bedavaya getirebilirisn.ama bir ara derneği

[FONT=Verdana]Sizinle örnek bir akülü raporu paylaşmak istedim. [/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana]Raporda “Mental fonksiyonları açısından akülü tekerlekli sandalye kullanmasına engel bir psikopatoloji yoktur” ibaresi çok önemli, eğer bu ibare yoksa SGK Bölge Müdürlüğü, bu notun eklenmesini isteyerek hastaneye geri yolluyor. [/FONT]

[FONT=Verdana]Bu raporda geçerlilik süresi “1 yıl” olarak belirtilmiş, bu durumda hasta 1 yıl sonra tekrar kontrole gitmek zorunda. Raporda “sürekli” ibaresi olsa daha iyi olacaktı.[/FONT]

[FONT=Verdana]Daha önce de belirttiğim gibi akülü tekerlekli sandalye raporu vermemek için olmadık sorunlar çıkarılıyor. [/FONT][FONT=Verdana]Oysa kas hastalarında en önemli kural yorulmamaktır. Kollarını az da olsa kullanabilen hastaların normal tekerlekli sandalye kullanması durumunda hastalığının ilerleyeceği, en basit kişisel ihtiyaçlarını karşılayamayacağı muhakkaktır. Diğer taraftan en iyi durumdaki hastalarda bile solunum problemleri az ya da çok vardır. Peki üst bedenini kullabilen genç ve güçlü bir felçli yokuş çıkabilir mi? Çıkarsa ne kadar mesafe çıkabilir? Düz yolda ne kadar mesafeyi tekerlekli sandalye ile gidebilir? 50 yaşında bir felçli normal tekerlekli sandalye ile evinden ne kadar uzaklaşabilir? Bu uygulamaları düzenleyenler ve yapanlar sadece bir gün tekerleklide otursa ne olur acaba? [/FONT]

[FONT=Verdana]Üstelik akülü sandalye için devletin yaptığı ödeme de en basit model bir akülü almaya tam olarak yetmiyor. Buna rağmen rapor vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. [/FONT]

[FONT=Verdana]Selam ve sevgiler.[/FONT]
[FONT=Verdana]Saadet[/FONT]

Ablacım çok iyi bir insansınız teşekkür ederim beni çok bilgilendirdiniz. Tepkimizi Devletin bir kurumunun web sitesini Hackleyerek göstersek nasıl olur acaba :D :D :D :p

haha..esprin güzeldi cem..bir de snipercem damgası basarız sitelere demi :D

bu arada rapor alırken elektrikli sandalye vermemek için elinden geleni yapıyorlar doğru..biz de denedik devletten almak için ama baktık ki bunlar vermemek için bayağı bir uğraştırcaklar biz de sonra vazgeçtik....doktor bana diyor ki elini kullanamıyor arabayı nasıl kullanacak diyor..o anda içimden yumruk atmak geldi. elimin elektirikli sandalye kullanacak kadar çalıştığını o anda göstermek istedim doktora :D...neyse önemli değil zaten evden dışarı çok fazla çıkmıyorum..

bu arada aradın mı derneği cem

Üst Alt