Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalığım sebebiyle B ve A1 ehliyetim iptal edildi, süreli ve kod içeren ehliyet verildi!?

Yar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba B ehliyetimle A1 ehliyetim vardı kas Hastalığımın olduğunu Aile hekimine söyledim beni nörelejiye sevkitti nörelejide kendini güvenemedi il sağlık müdürlüğüne sevkitti il sağlık müdürlüğüde B ehliyeti ile A1 ehliyetimi iptal etti otomotik vitesli araç sür dedi el tiertipatlı verdi kendi ehliyetimin 1 yıl süresi var 2 yıl bekleyip özelden rapor alıyım yeni verilen ehliyet şimdiki ehliyetimi iptal ettiririm yardımcı olurmusunuz. Bilgi verirseniz

01.01. Gözlük,
103.04 Üç yılda bir sağlık kontrolü ,
10.02 Otomatik vites ,
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi,
47. İki tekerlekli araç kullanamaz,
78. Sadece otomatik vitesli araç kombine fren ve hızlanma sistemi,
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

G72.9 MİYOPATİ, TANIMLANMAMIŞ
KARAR : Engelli B

@Yar,

Merhaba
Komisyon tarihinden itibaren 30 gün içinde itiraz hakkınız var.İtiraz ederseniz sizi en yakın başka il sağlık müdürlüğüne gönderirler orada komisyon aynılarını yazar ise rapor kesinleşir.Farklı rapor düzenler sizin talebinizi yaparsa sizi Hakem Komisyona sevk ederler.Orada ise rapor kesinleşir.Fakat tahminin bu kodları muhtemelen kaldırmazlar. 2.sorunuz ise mevcut sürücü belgenizin süresi var ise Değiştirmediğiniz sürece onu kullanmaya devam edebilirsiniz.Karar sizin.

@Yar,
Müsküler disrofi kas hastasıyım 35 yıllık ehliyetim kas hastalarına ehliyet verilmiyor diye 2 defa hastahane heyetinde Sürücü olamaz raporu verildi sen almışsan kurcalama derim

@bilgeadam, normalde 10 yıl önce rapor aldım ama kas hastalığımı dememiştim ehliyeti büyütüyüm dedim rapor almaya gittiydim öncesinde aile hekimine kas hastalığım var dediydim ayağıma dolandı sevk etti nörelejiye o da kendine güvenemedi il sağlığa sevkitti böyle karar aldım

@Yar,
Bence kurcalama raporunla ötv indirim li araçlar alırsın sıfır alamassan bile ruhsatı engelli araç yapar mtv ödemessin yoksa ehliyet te gidebilir 35 senelik ehliyetim gitti ehliyet i iptal olan kas hastalığı olan arkadaşlar da var iyi bir dr a heyete denk gelmişsin

@bilgeadam dediğine aynen katılıyorum. Hatta bende 3 yılda bir sağlık kontrolü var. Forumda kas hastalığından dolayı ehliyeti iptal edilenleri görünce 3 yıldır sağlık kontrolüne gitmiyorum. Ehliyeti iptal ederler diye. Defalarca kez trafik çevirmesine girmeme rağmen sağlık kontrolünü sormadılar ve hiç bir sorun yaşamadım. Yeni tip ehliyeti 2016 da almıştım ve süresi 2026 da dolacak mecburen o zaman yenilemek zorunda kalacağım için şimdilik sağlık kontrolü işini erteledim.

Kas hastaları için otomatik vites özel tertibat sayılıyor mu yani ÖTV den muaf olunuyor mu? ÖTV GENEL TEBLİĞİ'nde
Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, (Ek ibare:RG-10/8/2019-30858) fren ve gaz pedallarında özel tertibat yaptırılmasını gerektirir başkaca engelinin olmaması kaydıyla, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.(Mülga paragraf:RG-10/8/2019-30858)
(Ek paragraf:RG-10/8/2019-30858)(29) 20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için raporun “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz.
böyle maddeler var. Bu maddeye göre Sağlık Raporunda “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” ibaresinin yer almasıyla birlikte aşağıda yer alan sürücü kodlarıyla birlikte ötv indirimli araç alınabilir mi?
10.02 Otomatik vites
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
103. Sağlık raporu yenileme süreleri
Bu konuda bilgisi olan ve bu şekilde yakın zamanda(2019 dan sonra) ötv indirimli araç alan oldu mu?

@bilgeadam,
Ehliyet engelli ehliyetse den kastınız nedir hocam? Kısıt kodları veya yukarıda yazdığım kodların olması engelli ehliyeti olduğu anlamına gelmiyor mu?

Üst Alt