Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalıklarında kabızlıkla mücadele..?

zeytinyağı işe yarıyor bende yani.ama en iyi lifli gıdalar işe yarıyor .bir hafta yemek düzenimi bozayım kabız oluyorum.hafta sonu bulgurdan yapılan acılı adına kısır diyoz biz burda ondan yapip marul veya asma yaprağına sarıp yiyoz o günü
wc de geçiriyom :mrgreen:

verdiginiz bilgiler için teşekkürler bu gün kızımı doktora götürdüm kabızlık için farklı birşey önermedi onun için kefiri deneyecegim murattolga havalar sogusun kefiri alırım senden

murattolga' Alıntı:
svegili babur abi kefir hakkında alıntı yapmışsında üniversiteler vermiyor.ben egeden istedim emaille.cevap bile vermediler.bende ankarada bir arkadaş vasıtasıyla bir abi gönderdi.bir şartla madem biyologsun sende çoğalt ve bulunduğun bölgeye belli bir fiyat karşılığı ver.hem sevap işle hem ihtiyacın olan kefiri yap iç dedi.bende çok vardı.öncelikle çok sevdiğim hocama yani sütçü imam ünv. gönderdim.bir miktarını buzluğa koymuştum saklamak için su donunca boğmuş ama sıcak havalar bitsin isteyene kargo ödemesi onlara ait belli fiyat karşılığı gönderebilirim. isteyenler biyolog_mtb@mynet.com

Valla ben zaten TÜBİTAK'ın yalancısıyım.. ;) Ülkemizde e-mail kültürü henüz gelişmiş değil. :( Karşında muhatab bulamıyorsun.. Hele bu tür kargoydu, ödemeydi falan işler söz konusu olurasa en baştan "umutsuz vak'a" oluyor... Bu tür işleri, mümkünse bire bir gidip halletmekten başka çare yok! Ya da orada çalışan bir tanıdık bulacaksın. Ona ısmarlayacaksın.

Yaptığın iş çok güzel! Gönderdiğin arkadaşlara da e-maille, nasıl çoğaltılması gerektiğini anlatırsan daha iyi olur!

Sevgili kimse, sen de acılı kısır yeme kardeşim!! :oops: Zorla mı yediriyorlar? :evil: :wink:

destek verdiğin için teşekkür ederim babür abi.ben bizim bizden başka dostumuz olamadığı için yardım amaçlı hem kendi işimi görüyorum yani sütü alıp çalarsam ben kefirimi üretiyorum.mayasınıda ihtiyacı olan bizler gibi insanlara veriyor ve bulunduğu bölgeye çoğaltıp vermesini öneriyorum.zaten güven önemli ben parasında değilim.kargo ödemeli gönderiyorum.alınca allah rızası için gönderirse gönderir.şifa olsun ona yeter.ben ankaradan mayaya 25ytl kargoyada 10ytl verince ve 250ml sütle işe başlayınca.dedim insanlar için üretmem lazım.35ytl çok para dedim.babam emekli öğretmen aldığı para belli sağolsun yinedebize yetiyor.ama 35ytl çoğu insana dokanır.tuzlu gelir.ben 15-20ytl 4ytl de kargo 1lt mayalayacak şekilde gönderiyorum.güven herşeyden önemlisi.ben öncelikle faydalı olabilmek için uğraşıyor.dünya malı beni ilgilendirmiyor.işte dediğim gibi maya üretebilmem için günlük 2lt süte ihtiyacım var onuda maya almak isteyenlerden karşılamak amacım.

Valla teknik konular beni aşıyor biraz. Benim üç-dört aydır, hemen her akşam bir bardak kefirim hazır. Yengem günübirlik hazırlıyor.. Bayağı faydasını görüğüme inanıyorum.. Kolay gelsin sana da..

Google'da "kefir" diye aratıp ilgili sitelere reklam verebilirsin aslında..

Sayın kimse,hatırlattı bır kaçkişi tanıyorum kabız olayını acıllı sivri bir iki ufak biber yediklerinde kabızlıklarını çözüyorlarmış her zaman anlatırlar,
'acıllı bibermiş onların ilacı', basur olanlarda da kanama yapabilir bence,
ama ben denemedim mideme dokancak veya kanama yapabilir diye,
herkese sağlıklı gunler dilerim , saygılarımla

Sinamekili çaylar uzun dönemli kullanıldığında durumu daha da kötüleştiriyo genelde. Uzun dönemli çözüm için beslenme alışkanlığının tamamen değişmesi lazım. En başta beyaz ekmek ve beyaz unlu yiyecekleri unutup sadece bol kepekli veya tam buğday ekmeği tüketmek lazım. Bir süre düzeni sağlayana kadar çiğ sebzeyi (yemeklerle salata, kahvaltıda domates vs.) her öğüne koyduktan sonra büyük bir fark olacaktır. Kola içmemek lazım ama fazla şekerli olmadıkça yada şekersiz olduğu sürece çay veya kahvenin pek olumsuz etkisi olduğunu sanmıyorum. Birde hazır mevsimiyken karpuzda yiyebilirsiniz oldukça etkili. Probiyotik yoğurt veya sütleri de yemekle birlikte yada hemen sonrasında kullanmazsanız daha faydalı gibi geliyor bana.

şekersiz ılık süt sabah öğle ve akşam

bütün arkadaşlara geçmiş olsun

bağırsak gereğinden fazla uzun olmasından kaynaklanıyor sindirim sistemine ulaşıncaya kadar sindirilip kana karışması
kabızlık hastalığını ortaya çıkartıyor

slm baben abi.reklam ver demekle beni kastediyorsan.benim reklama ihtiyacım yok.ben zaten para amaçlı yapmıyorum.bilirsin frederich ataksi hastalığım için denemeler yapıyorum.yani ben sinir güçlendirici olarak içiyorum.siteyi gezerken kabızlık sorunu olan hastalara rasladım ve bilgi vereyim dedim.zaten satacak şuan mayam da yok.verdiğin bilgi için sağol.frederich ataksi konusun da bir gelişme varmı?babür abi.

"Reklam"dan parayı kastetmemiştim. Tıpkı burada yaptığın gibi, ne kadar çok kişiye ulaşırsan, ne kadar çok kişinin derdine derman olursan hayır duasını alırsın. Sen problemine çözüm arıyorsun/bulmuşsun. Problemi olan diğer insanlar da yararlansın..

FA konusundaki gelişmeleri pek takip edemiyorum. Malum iyi derece yabancı dil bilmek gerekiyor, internetten takip etmek için.

SELAM

bende 2 yıldır kabızlıkla uraşıyom ben suyu az tükettigimden fazla hareketsiz kaldıgımdan çok ekmek yedigimden geçen ay 12gün büyük wcmi yapamadım yeşil çay içtikden sonra ekmek yemedikten sonra çorba içtikden sonra düzelme oldu

yav bu kocakarı ilaçlarını çok denedim olmuyo libalaks enkötü lavman fleet en iyisi 4 yıl önce libalaks kullandım i iğrenç o

Ben 7 yıllık omurilik felçlisiyim bende çok kabızlık çektim ama ben kendi sorunu mu buldum kayısı kaynatıp şekersiz bilendıra vurup kuyu koyu ılık olarak aç karnıma günde 2 kere içiyorum çok faydasını gördüm . :D

Doğru bir beslenme alışkanlığı,posalı gıdaları mutlaka tüketme ve günlük bir kaç bardak asgari su içmeyi hayatımıza sokabilirsek eğer ki fiziksel olarak başka bir problem yoksa çok sıkıntı çekmeyiz gibi geliyor,bende kışın günde bir kaç bardak ılık su içiyorum mutlaka ve aklıma geldikce kuru kayısı yiyorum günde bir kaç tane bile yetebiliyor,çok problem yaşamıyorum beslenme tarzımda çok katı gıdalardan oluşmuyor meyve ağırlıklı,ekmeği çok tüketmiyorum çay ve kahveyide onların yerine bitki çayları ve süt...

Kabızlığı yenen müthiş karışım
26 Ekim 2007 10:20
Posalı yiyeceklerle kabızlığa veda edin!

Didem SEYMEN

Stres ve yanlış beslenme pek çok metropol insanında kabızlığa yol açıyor. Posalı yiyecekler yerine karbonhidratlı gıdalarla beslenen ve su içmeyen birçok kişi, hayatlarının belli bir döneminde kabızlıkla ilgili savaş veriyor. Anadolu Sağlık Merkezi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, posalı yiyeceklerle kabızlığı yenmenin ipuçlarını verdi:

* Günlük beslenmenizde tükettiğiniz basit şekerler size yüksek oranda kalori sağlarken kan şekerinizde dalgalanmalara yola açarak çabuk acıkmanıza neden olur. Posa ise su çekme yeteneği olduğundan mide içerisinde şişerek hacim yaratır ve kendinizi daha tok hissedersiniz. Ayrıca posa mideyi geç terk ettiği için, tokluk hissiniz uzun süre devam eder.

VAR OLANI DA ÇÖZER

* Kalori içermeyen posa, formunuzu korumak adına birebirdir. Eğer sık sık acıkıyorsanız, şeker tüketiminizi azaltmanızın ve posa tüketiminizi arttırmanızın vakti çoktan gelmiş demektir.

* Kabızlığın gelişiminin önlenmesinde ve mevcut kabızlığın düzeltilmesinde posanın büyük etkisi bulunmaktadır.

* Diyet posasının yeterli miktarda tüketilmesi kalınbağırsak kanserinin oluşumunun önlenmesine de yardımcı olur.

* Çözünülebilir posa içeren yulaf, arpa ve pirinç kabuğu gibi besinler, karaciğerdeki kolesterol sentezini azaltarak, kötü huylu (LDL) kolesterol düzeyinin düşmesine yardımcı olmaktadırlar.

14C17FB287E2CC4EB87B7BF2r.jpg

Kabızlığı yenen müthiş karışım

* 1 kaşık yulaf ezmesi.

* 4 adet küçük küçük doğranmış kuru kayısı.

* 1 avuç kuru siyah üzüm.

* 2 çorba kaşığı iri dövülmüş ceviz.

* 1 su bardağı süt. Yukarıdaki besinleri bir kasede karıştırıp, sabah kahvaltısı olarak tüketin. Gün içinde bol su içmeyi ve hafif fiziksel aktiviteler yapmayı da unutmayın.

K

İletilerin hepsini okumadım ama konuyla ilgili bişeyler de ben yazmak istedim. Özellikle sabahları aç karnına ılık bir bardak su içmek rahatsızlığın en hat safhasında dahi işe yarıyor. Hele bunu gün içinde de birkaçkere olmak üzere alışkanlık haline getirebilirsek sonuç çok daha iyi oluyor arkadaşlar. Bu yöntemin ilaçlar ve hatta bitkisel çözümler dahi zararlı yan etkileri bulunmamaka birlikte daha başka şeylere de faydası olabileceğini sanıyorum.

dün sıcak bir bal şerbeti içtim öldüm karın ağrısından sabaha kadar uyuyamadım tabiki annemle babamıda uyutmadım kardeşlerim mışıl mışıl uyuyo top patlasa uyanmazlar birtek annem ve babam hemen uyanırlar

Kas Hastalarındaki İç Hastalık Problemleri

merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun diyiyorum.

şimdi ben bir müsküler distrofi duchhenne kas hastasıyım özellikle kışını çok maduru olduğum bir iç hastalığımdan bahsetmek istiyorum belki bildiğim denediğim yöntemlerden örnek alırsınız.

ben bağırsaklarımdan çok şikayetçiyim çünkü bağırsaklarım doğru dürüst çalışmadığı içim yani hastalığım nedeniyle bağırsaklarım çalışmıyor fakat farketdiğim bir olay var mesela yazın akülü tekerlekli sandelyemle akşama kadar dışarıdayım ve fazlaca sıvı tüketme ihtiyacı duyuyorum ve bolca sıvı tüketiyorum ama kışın tam tersi oluyor ve hemen hemen hiç sıvı tüketmiyorum bundan dolayı bağırsağımdaki bu kabızlık şikayeti özellikle kışın çok huzursuz ediyor beni ayrıca gasteenteoroloji doktoruna gittiğimde bana senin kabız olmaman gerektiğini söylüyor şayet kabız olduğumda ayrıca hemoroidimin azdığını söylüyor

sonuç olarak biz hastalığımız iç organlarımızıda etkiliyor ve hemen önlemimizi almamız gerekiyor bu hastalığı olan arkadaşlara tavsiyem aman bol bol sıvı tüketelim hareket edemiyoruz bari iç organlarımız böylelikle çalışsın değilmi neyse bazla çenem düştü galiba hepinize allah şifasını versin benim gibi aciz kullarını eksik etmesin..

size Magnesie Calcinee tavsiye edeceğim her gün yarım ölçek kullansanız kabız olmaktan kurtulursunuz hiç bir yan etkisi yoktur korkmadan kullanabilirsiniz ben de kullanıyorum

slm arkadaslar kabızlık zor bı durum gercekten babamda muskuler dıstrofı hastası bende.babam sureklı yasar kabızlık sorunu sınamekı otunu kım soledıyse saolsun deneyecegım babama.bende sorun yok allahıma sukur motor saglam :D bı bayan arkadas olacak bunlar bıs kas hastasıyız kaslarımız zayıf dedı bole uzucu mesajlar yazmayalım lutfen elınızden geldıgı kadar kasları cok yormadan hareketlı kalmanız dılegıyl kıb

...

Çok kısa süre bu sıkıntıyı yaşadım,berbat bir duygu.Haliyle araştırdım.

Şükür bu sıkıntım kalmadı,Önerilerim;

*Yediklerimize azami dikat edeceğiz.Lifli gıdaların tükettiğim zaman sindirimim çok rahat oluyor.

*Bitkisel çayların düzenli içilmesi.
*Wc öncesi kuru kaysı veya meyve suyu içilirse 2-3 saate çok faydası olur.
*Uzun süreli kabızlıklarda bir kaşık zeytinyağına 1 damla kekik yağı damlatın ve için veya salatanızın içine zeytinyağı.
*Diyelim kabız oldunuz ve acil Wc şart,1 çay bardağı suya 1 kaşık çiçek tozu atın 30 dk sonra olay tamam.

gercekten zor kabızlık babamda yasıyor md hastası tesekkurler paylasımlarınz için

Onur;
Biz beldede yaşıyoruz nenem her hastalık için kendince bir çözümü vardır geneldede doğru çıkar.
Benim sana tavsiye edebileceğim şudur. ARMUT ama normal armut değil hani misket kadar olan yuvarlak armutlar vardır şuan buluna bilir sanırım daha mevsimi bitmedi. İshale iyi geldiğini biliyorum hem doğal denersin ben inanıyorum faydası olacaktır iyi günler. ALLAH C.C şifa versin

sinameki çayı kabızlığa çok iyi geliyor

Fazla hareket edemediğim için en uygun boşalma anı tuvalet oluyor. Dışkılamada başarılı olamadığım için cinsel arzularımdan kurtulayım dedim. Boşalmadan hemen sonra yaptığım teşebbüste fark ettim ki, dışkılama da yapabiliyorum. Psikolojik ya da tesadüftür diye düşündüm; ama sadece bir denemede sonuç alamadım. Öyle sanıyorum ki, özellikle ıkınamama kaynaklı kabızlıklar da işinize yarayabilir.

Deneyenler sonucu yazarsa memnun olurum.

Merhaba Arkadaşlar.
Yazılanları okudumda Bal tüketilmesini öneren arkadaşlar var.Bilindiği gibi balın büyük kısmı enerjidir ve bal tüketen kişinin günlük hayatta hareketli olması gerekir.Balın verdiği enerji başka türlü harcanamaz.Biz kas hastaları malum durumumuzdan dolayı balın verdiği enerjiyi tüketemeyebiliriz bu da vücudumuza yağ olarak eklenecektir.
Bu nedenle bal tüketen arkadaşların çok iyi düşünüp,biraz kaşınıp:):) ona göre karar vermeleri gerek bence.
Hepinize sağlıklı günler.inşallah.
Doktor bile balı önerse çok iyi düşünün kas hastalığından bi haber bir doktor önerebilir.Zararı bize olur.Kas hastalığının doktorlar adını bilirler gerçek kas hastalığını profesör ve ilgili fizik ve nöroloji uzmanları bilirler.
Bence tabi ki.

recetenizi yazayım sabah 1 yemek kaşığı öğlen yemeklerden sonra 2 yemek kaşığı gece yatmadan önce 1 tatlı kaşığı ZEYTİN YAĞI yoksa zeytin yiyorsunuz gün doğana kadar sabırla bekleyin mutlaka ama mutlaka faydasını göreceksiniz.

Halis muhlis zeytin yagi, evde sabahlari kucuk bir tabaga biraz hakiki zeytin yagi koyun uzerine limon sıkın nefis.

Bundan daha dogali olmaz en guzeli zeytin yagi, ornegin pizza yiyeceksiniz onun uzerine gezdirin zeytin yagini hem lezzet kadar hemde en sagliklisi bu olur.

Üst Alt