Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastası H sınıfı ehliyet alım prosedürü..?

sekobaba

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
0
Abim % 40 engelli kas hastası ehliyet alacak şuan da herhangi bi yürüme sorunu yok ellerindede o yüzden elden gazlı bi araba almak istemiyor. otomatik vitesli araba almayi düşünüyor nasıl bi yol izlemeli ? Nasıl bi rapor almalı ve ne yapmalı bilgilendirirseniz mutlu olurum.

B sınıfı alabilse ileride bir problem olur mu?

Belirleyici olan şey alınacak rapordaki ibaredir. Dışarıdan bakılınca bir hareket kısıtlılığı beli oluyor mu?

serdar sizin yerinizde olsam ala biliniyorsa b yerine h sınıfı almayı tercih ederim.. şu anda b sınıfı ehliyetim var hastalığım ilerlediği için h sınıfına çeviremiyorum ilerde hastalık ilerleyince çevrilmek istendiği takdirde kas hastaları sürücü olamaz deniyor.. sadece kendi fikrim tabi bu unutmayın kas hastalıkları aynı klan bir sakatlık değil ilerleyen bir hastalık.
..

Bir de, bugün B alınırsa yarın H'ye dönüştürmek için yeniden rapor ve sürücü kursu süreci olacak. Bu da fazladan para ve zaman kaybı demek...

OturanBoğa;
Yani beli değil oturup kalkarken sorun oluşuyorSiz ne öneriyorsunuz Raporda ne yazması gerek ? Ben otomatik vitesli araba kullanmak istiyorum

Sadece sol bacakta kısıtlılığı olan kişiler otomatik vitesli aracı -hiç bir özel donanım zorunluluğu olmadan- ÖTV'siz olarak satın alabilirler. Bunun dışında kalan herkes ÖTV'siz alıp kullanacağı aracına bir özel donanım takmak zorunda.

Kas hastaları Ehliyet alıp araç kullanabilir mi?

araba almayı düşünüyorum; biz iki kardeşiz. ÖTV indirimini kardeşimin raporu ile alacağız yüzde 96 onun engelli. Benim ehliyetim yok yüzde 40 engelliyim H Sınıfı ehliyet Alıp o arabayı kullanacağım. H Sınıfı otomatik vitesli araç kullanır raporu almak zor mu kas hastaları için bunu Öğrenmek istiyorum.

ÖTV indiriminden ALINAN araç illa sağlıklı birisi mi kullanabilir

sekobaba

Sürücü belgesi almak konusunda kimse örnek olamaz. Bu tamamen sendeki hareket kısıtlılığı ile ilgili bir durum. Ve tabii ona istinaden rapor verecek olan doktorun inisiyatifinde her şey.

Doktor verebilir de, vermeyebilir de...

Otomatik vites ibareli rapor ve ona istinaden sürücü belgesi alırsan, tabii ki otomatik vitesli her aracı kullanabilirsin.

Peki devletten mı alınıyor özel hastaneden alamıyor muyuz raporu

Devlet hastanelerinden alacaksınız.
Özel de olur diyen sürücü kursları çıkabilir, siz ehliyetinizi alırken trafik tescilde sorun yaşamamak için kendinizi garantiye alın özele yanaşmayın bence.

1 aydır uğraştım sonunda otomatik vites araç almak için sınavı geçtim sonra emniyet yeni yönetmelik dedi sağlık raporumu beğenmedi tekrar uğraştım bide il sağlık heyetine girdim 1 yıl da yenilemeli raporumu aldım bugün...
gayet yürüyebilen birisi olarak çok uğraştırdılar

size bir sorum var ; bu rapor yenileme olayı nasıl oluyor her yıl ? emniyette mı gideceğim..
yoksa norolojiden rapor alıp yoksa yukarda belirtiğim işlemleri her yıl mı yapacağım...

sekobaba

Her yıl uzman doktordan yeni rapor almalısın. Bugün yaptıklarının aynısını yapmalısın denebilir. Ama şimdi sistem değişti, zamanı geldiğinde emniyet'e gidip oradan sevk almak şart olabilir.

Üst Alt