Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastasıyım. İlk defa fizik tedavi almayı düşünüyorum. Deneyimlerinizi yazar mısınız?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Doğuştan kas hastasıyım. Hareket edebiliyorum. Tutunarak merdiven inip çıkabiliyorum. Yardımsız yerden kalkmam mümkün değil.
Bugüne kadar hiç fizik tedavi almadım. Fizik tedavi süreci nasıl işliyor. İlk önce nereden başlamak lazım. Fizik tedavide neler yapılıyor. Seans süresi var mı veya Sürekli alma hakkı var mı?
Birde fizik tedavinin faydası var mı? Bu konuda tecrübesi ve bizzat deneyimlemiş arkadaşların yorumlarını beklemekteyim.

@kendihalindebirey, Merhaba hastalığınızın adını öğrenebilir miyim. Bende CMT hastasıyım. Uzun süre fizik tedavi aldım bende nerede fizik tedavi alacağınız da önemli

@kendihalindebirey,
Kas hastaları fizik tedavide hastalığı ilerlemesini geçiktirmek adına yapılması gereklidir yorucu hareket ler olmama adına hareket siz yaşam hastalığı ilerletiyor
Raporunuz varsa Ram yerine gidin fizik tedavi almak istediğinizi belirtin muayene sonucu size aylık 8 saat fizik görüyorsunuz ücretsiz
Diğer yol.Devlet özel fizik rehabitasyon yerlerindede ücretsiz fizik veriyor bazı yerler senelik 60..70 seans verebiliyor raporunuz doğrultusunda a.b.c grubu olarak seans veriliyor
Bende müsküler disrofiyim yıllar dan beri gidiyorum iyi olmaktan ziyade rahatsız lığımın ilerlememesi için uğraşıyorum

@bilgeadam,
Öncelikle yorum için teşekkür ederim. Rapordan kastınız engelli raporu ise var. Ram birimine gitmeden önce özelde fizik doktoruna giderekte ücretsiz seans hakkı veriyorlar mı? Ayrıca fizik tedavide neler yapılıyor?

@kendihalindebirey,
Özellerde a.b.c kategori leri var müsküler disrofi b olabilir a..b ücretsiz c belli ücret ödeniyor ben b yim para alınmıyor özellerde iyi yer bul her yer iyi olmuyor 40 dk sana bakıcakken aynı anda para kazanmak adına 2..3 hastaya bakıyorlar Hem ram a hem özele gidebilirsin el ayak vücut hareket çalışmaları yapılıyor gençseniz gitmenizi tavsiye ederim zira ileri yaşlarda hareket leriniz yavaşlamaması adına mümkünse havuz a ve denizede gidin tekerlekli sandalye ye mümkünse oturmayın alışırsanız iyi olmaz geçmiş olsun

Üst Alt