Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaygısızca, korkusuzca, herkes gibi yaşamak istiyorum...

VUSLAT

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
kaygısızca , korkusuzca yaşamak istiyorum
çok şey mi sorgusuz . yargısız , insanların bakışlarından uzakta, idare etmeden , hesap vermeden , konuşmama engel olunmadan ,
en önemlisi ise bana engelli olduğumu gözüme sokmadan yaşamak istiyorum......

yine canım yanıyor ama biliyorum geçecek :(

İnadına neden nickin gibi yaşamıyorsun. Yada yaşamaya çalışmıyorsun. Hepimizin canını yakanlar oluyor, bu konuda tek değilsin. Bak bende hep söylüyorum umut hiç ama hiç bitmesin. Umudunu kaybetme arkadaşım. Mutlu ve umutlu kal :)

umudum heo var ama artık kendıme bıle yalan soluyorum evet mutlusun dedıkce burnuma sokuyolar artık gülücek halım bıle kalmadı uzgunum ne kadar dayanıcam bılemıyorum hayata ınat yaptıkca yasadıkça gozume gırmesınden ınsanların bunu gormemesınden canım yanıyor

Evet anlıyorum hemde çok iyi anlıyorum. Busabah kötü başlamış olabilir ama akşam böylemi bitecek bilmiyoruz. Eğer geçici rahatsızlıklar değilse yaşadıklarımız bunu kabullenmek dışında yapacağımız bişey yok. Yarın çok daha güzel bir gün olması dileğimle...

gunluk olayları umursamam bıle ama gelıp gecıcı degıl bu olaylar kasıtlı yapılıyo:(

Bazen engelli insanların yaşam azmine,mutluluğuna inanamayarak imrenen belki kıskanan engelsiz insanların,kendilerini bizim yerimize koyarak eğer o durumda ben olsam ne kadar aciz hissederdim ? Nasıl yaşardım ? gibi belki yaşamadan cevaplayamayacakları,gözlerini korkutan gerçeklerle bir anlıkda olsa yüzleşmeleri sonucu size söylemleri ve davranışlarıyla engelli olduğunuzu ama yinede mutlu olmaya çalıştığınızı(sanki olunamazmış gibi) ifade eden insanlar içinde engelsiz ve bize imrenen iyi niyetli arkadaşlarımı tenzih ederek diğer grup için tek düşündüğüm onların aciziyetidir ve beni olumsuz etkilemesine elimden geldiğince izin vermem bu gibi söylemlerin.
Engellimutlu neden olmasın ? Engelli insan mutlu olamaz mı ? Mutluluk insanın içinde onu ne kadar aradığında ve bulabildiğinde saklı bence.

cok guzel acıklama yapmışsın tesekkurler bu ana kadar benım mutluluguma ımrenen ınsanlar artık amaclarına ulaştıkları ıcın benı mutsuz ettıklerı ıcın daha mutlu olduklarnda ellerıne ne gecer anlamıyorum ya neyse....

minerva;

bu mudur budur;)
kankaların güzeli ne güzel anlatmışsın söyleyecek söz bırakmamışsın ama ben bulurum, hıııh :D ben ortak mutluluklarımızdan bahsetmek istiyorum kısa kısa,aklına geldikçe sen de eklersin...;)

ımmmm...:confused:
- en başta dostluğumuz ve "biz" :confused:
- ÇİKOLATAAAAAAAAAAAAAA :D
- metro maceraları
- küçük masum şakalarrrrr
- muziplikler bazen
- karnım çok açken yemek yapmaman, aç aç ölmek istemem dimi ama :D
- bir türlü sinemaya gidemeyişimiz (anladın sen onu)
- üye sayısı bu sene oldukça azalsa da "bekarlar klübümüz" ;)
- alışveriş sonrası süpper bi yemekle karnımızı doyurmak ve yorgunluk atmak
- alışveriş demişken ortak bir kıyafet almamak, bundan feci mutlu oluyorum ama pek başaramıyoruz:D
- yatılı toplandığımızda tek kişilik yatakta iki kişiden fazla yatmamak
- sabah hazır bir kahvaltıya uyanmak
- birlikte ankara içindeki ve dışındaki dostları ziyaret etmek
- bu geziler sonrası kritik yapmak
- sürprizlenmek ya da sürpriz yapmak
- okeyde rakibin (özellikle de kalem ablam) gözüne baka baka renkli okeyle oyun almak yani 8 sayı hele bide göstergesi varsa başta 2+8 :) sonunda beddua alıp sürüm sürüm sürünsem de inanılmaz mutlu oluyorum ya, kalem ablama sevgiler :)
-
-
-

Oy oy kankacığım sağol hayatım sende bana mutluluk listesinde yazcak bir şey bırakmamışsın ama kimin kankasıyız illaki bir şeyler ekleriz bizde;)
-kalem ablam ve çocuklarıyla özellikle izmirdeki tabu oyunlarımız,
-Gece herkes yattıktan sonra sabaha kadar sahilde okey oynamamız ve tabi melek ablanın hazırladığı mükemmel doping sofrası ve canlı müzikkkk eşliğinde;)
-Antalyalı ilham perisi kendisi ve kalbi güzel arkadaşım medişin hadi erzuruma gidiyoruz demesi üzerine (maşallah diyim bir çok konuda tam uyuştuğumuz kankam atomikle)e hadi deyip sonra iyiki yapmışıs diye haftasonu Erzurum kaçamağı yapışımız ve sevgili medişle böylece ilk tanışmamız,Melikenin bizi gördüğündeki yüz ifadesi(bizim ekibin kanında bir sürpris yapma olayı var kahretsin ne yapalım:))
-Ah enişte ahhh geçen yaz bizi yolda polisin çevirip numaradan bize ceza kesme olayı nasılda yedik şahin eniştede çok fena:)
-Kankimle ilk tatilimizde tanıştığımız sevgili güzide teyzelere yaptığımız 2 günlük kısa ama çok güzel geçen ziyaretimiz...
-ve kanka kağıt helva arası dondurmaaaa;)
-...
Mutluluk dostlarla paylaşılan anlardır,dostane bir gülümsemedir,kazanılan arkadaşlıkların,dostlukların kıymetini bilmek basit sorunlar yüzünden zedelemeden birlikte mutlu,güzel zamanlar geçirmeye çalışmaktır.Engelsiz bir çok insanın mutluluğu bulma adına başramadığını istersek biz başarabiliriz önemli olanda sonuçta bizim kendimizi nasıl hissettiğimiz değil mi ? Sitemizi bu anlamda çok seviyorum benim hayatıma anlam katan bir sürü güzel insanla tanıştım,sizi seviyorum dostlarım:)
Not:Atomik nerden getirden beni bu duygusal moda yaw:D

ne guzel beraberlıkler bunlar ama arkadas olmayınca benım gıbı bunalıma gırersınız:)

sorma kanka ya bende muziplikle işe başladım ama kendimi bile soktum duygusal moda ;)
- 10 kasımı 2007 yi unutmayalım içinde çok anı barındırıyor ben en çok mum ışığında oturma sefamıza gülüyorum ev iki dakkada aşıklar tepesi moduna girmişti halbuki dostluklar tepesiydi ;)

Sevgili arkadaşım nickin gibi olmaya bak benden sana tavsiye hayatın hiç bir olumsuz tarafını insanların hiç bir olumsuz tarafını görme bu dünyada hepimiz misafirimiz zamanı gelince hepimiz gideceğiz arkamızdan iyi sözler söyletmek gerçek amaç değilmi? Bak arkadaşların yaptıklarına hayatı ne güzel dolu dolu yaşıyorlar değilmi? karamsar olmayı bırak hayatı deli deli dolu dolu yaşamaya çalış bunu başarırsan eğer tıpkı nikinde yazan gibi mutlu yaşarsın eğer bunu başaramazsan sevgili dostum inan çok zor bir ömür bekliyor seni... umarım dediğimi başarırsın herkese ve her şeye inat dimdik mutlu yaşamlar dileklerimle......Hasan :)

arkadaşımızın düşüncesine dayanarak
engelliler (ben dahi) mutlu olmuyorsa, engelsizlerde mutsuz olmuyor o zaman..
arkadaşlar içimizi karartacak şeyler konuşmayalım, söylemeyeylim hatta bunlarıda bırakın düşünmeyelim bile. düşündükçe, düşünesin konuşasın ve tartışasın gelir.

bu sözü hep söylüyorum ve söylemeye de devam edecem. "dünya ya bir kere geliyorsun hayatını yaşayacaksın" eğer ki yaşama imkanların zorsa bile yaşamaya çalışacaksın ki, o yaşamaya çalışacak olan çaban seni ayakta tutacaktır. bundan emin ol.

teşekkürler...

arkadaşım kusura bakma başlığını istila etmiş gibi olduk ama inan buna dostlukla samimiyetle yapılınca bu sıradan şeyler de büyük haz ve mutluluk veriyor insana yaww ( bu kelime de anti abime aittir,kulağını çınlatayım dedim yaw :) )

senin de hayatında mutlu olabileceğin muhakkak bişeyler vardır, onları görmeye bulmaya çalış gerisi kendiliğinden geliyor zaten... ;)

öyle bardağın dolu tarafı yok boşluğu yok dudak payı, bunları boşver bardak boşsa sen doldur derim ben ;)

ATOM KARINCA;
yok onemlı degıl ıstanbul gıbı bı yerde bu durumdayım demekkı bende bı sorun var olemı?:(

MOONseROSE;
ınsan ıcını dokemedıgı bı dostu olmadıktan sonra ne kadar gezse rahatlamaz ha bı dostum olsun gezım konusım ne mutlu bana ama oda yok:(

arkadaşım benim fiziksel bir engelim yok ama ben de de kaygı endişe panik bozukluk anksiyete ne ararsan var:)ben de bunlarsız yaşamak istiyorummmmmm:))

beterin beteri herzaman vardır arkadaşım..

tabii ki öderiz önemli olan sohbet kahve bahane:)

önümüzdekı hafta kadıköy saat size kalmış gun pazar

uymassa sızden alım

tesekkurler gercekten cok mutlu oldum ben cıkmak uzereyım pazartesı burdayım tesekkurler ılgınız ıcın

asıl ben sıze tesekkur ederım benı yalnız bırakmadıgınız ıcın:)

karar verırsenız ben herkese uyarım yeterkı pazar olsun

Üst Alt