Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonrası kasko ÖTV'siz ödeme yaparım diyor!?

centeli

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar
2013 mercedes aracımızla kaza yaptık arac hurda olacak ama kasko ötv ödemem diyor
ötv siz fiyat veriyor bu konuda yasal bir yazı varmı acaba veya alamayacağı ile ilgili bir yazı varmı örnek kararlar da olabilir selamlar

Hangi kasko şirketi bu. Bununla ilgili forumda birkaç bilgi var

burada farklı bir durum var ama bülent bey
(vfor ) miras yoluyla gectiği için sanırım haklı bulunmuş ötv hakkı tekrar olamayacağı için
bizim durumdada haklı bulunurmuyuz acaba
bir avukat bey le görüştüm kendisi tahkim de komisyondaymış biz red cevabı yazıyoruz dedi
emsal olacak başka giden arkadaşlar varmı acaba?

centeli

Aracınızı trafikten çekecek şekilde hurdaya ayırsın ve size belgesini versin. O zaman ÖTV'siz ödeme yapabilir. Aksi halde, eğer araç trafikten çekilmeyecekse, size ÖTV'li miktarı ödemek zorundalar. Çünkü araç trafikte kalırsa sizin yeniden ötv'siz araç alma hakkınız ortadan kalkıyor.

aracı hurdaya cıkartıyor o şekilde kabul etsem 2. el aracta alamıyoruz sıfır aracta alsak 30-35 binlira ödememiz gerekiyor tam sıkıntı yanı

centeli

Trafikten çekerse, buna dair hurda belgesini size verirse, o zaman ötv'siz mikatrı ödemesinde sakınca yok. Siz de o parayla yine ötv'siz yeni bir araç alabilirsiniz.

Hurda belgesini almayı unutma.. hurda belgesini aldığında 5 yıl dolmadan alabiliyorsun. Parayida kabul etme mahkemeye git.
Ayrıca yeni alacağın araca kasko yaptıracak zaman bana ulaş. Tanıdığım kaskocu var onlar böyle şeylerle uğraştırmiyolar

avukata versek kesin sonuç alırmıyız olumlu olarak hiç örnek karar varmı acaba?
araca hurda belgesi düzenliyeceğiz diyorlar zaten
ama çoz düşük bir tutar ödüyor
yani ötv yi haksız olarak kesiyorlar onu kabul etmiyorum
madem biz haksız zenginleşmiş oluyoruz primleri yüksek alırken onlar haksız zenginleşmiş olmuyorlarmı?

tanıdığın kaskocu kim acaba yeni araç alırken nasıl bir uygulama yapıyorlar bir görüşmek isterim

Kimdir sizin kaskocunuz belliki bu konuda madur olan cok en azindan bundan sonra kasko yapacaklar sorun yasamasin

Benim anlamadığım madem kasko size ötvsiz ödeme yapıyor sizin kaybınızın olmaması lazım. Aracın rayiç bedeli 100bin tl olsun. Ötvsiz yaklışık 69000 tl. Sizde 2013 de yaklaşık bu fiyatlara aldınız zaten. Keşke hepsini ödese ama düşününce bu sonuc cıkıyor.

aracın rayiç değeri 133.650 tl fakat kasko şirketi 110 000 tl den hesaplıyor yanı 79 bin tl ödeme yapıyor bu durumda ne 2. el araç alabiliyoruz nede sıfır sıfırı zaten 175.000 tl ötv indirimli 125 binliraya geliyor

benim kaskocu direk yazmış madde eklemiş ötv siz ödeme yapılır diye

Merha Arkadaşlar, benimde yardımınıza ihtiyacım var.

12 yaşında %90 üzerinde özürlü serebral palsili bir çocuğumuz var.
2013 yılında aldığımız aracımız ağustos ayında annesi sürerken kaza yaptı. Aradan 4 ay geçmesine rağmen sigorta şirketi(Ankara Sigorta) hiç bir konuda bizi bilgilendirmedi.
En son web siteleri üzerinden yaptığım şikayet üzerine, bize aracın HURDA BELGELİ PERT işlemi gördüğünü ve rayiç bedeli 56.000 Tl iken 31,270 Tl ödeme yapabileceklerini bildirdiler.

Sizce bu tutar normal mı? Sonuçta hurda belgeli olarak trafikten ayrılan araçlarda ötv yok. Sigorta şirketi kendisinin ödemediği ötvyi neden bizden kesiyor. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyiz.

Şimdiden ilginize teşekkürler

Eğer araç trafikten çekiliyorsa ve size yeni bir otv siz araç alma hakkı doğuyorsa otv siz ödemeyi kabul edersiniz. Zaten olması gereken de budur

Ama verdiği tutarları ötvsizde olsa aynı aracın muadilini alamayacağız neden kabul edelimki?

Bildiğim kadarıyla 2.el fiyatı verilir aracın.
Sıfır fiyatı değil.

theaprantice

Eğer ilk yıl hurdaya çıkmış olsa belki sıfır fiyatında bir ödeme alırdiniz ama bu şekilde sadece ikinci el üzerinden fiyatlandırma yapılır. Bence kabul edin. Şuan hurdaya çıkıyor olması ve sizin yeni araç alacak şekilde belge almanız bile çok iyi birşey. Genelde kasko şirketleri çok uğraştırirlar.

arkadaşlar
ben huırdaya çıkması karşılığı mercedes 2013 model aracımıza 82.750. tl bedeli kabul ettim aracımızı 120 bin tl ye saydılar ötv yi ödemediler bu şekilde kabul ettik
fakat yeni kasko yaptırmak istediğimizde 2500-3000 tl arası yeni aracımıza kasko bedeli çıkıyor
engellilere uygun kasko önereceğiniz varmı acaba

centeli

2013 model aracınızın rayiç bedeli nedir acaba? Çünkü bize verdikleri bedelle biz yeni bir araç bile alamayacağız.Bu haksızlık değil mi?

centeli

Bizimde aslında istediğimiz o benim aracım 2013 model ford focus titanyum.Rayiç bedel 56000 TL iken sigorta şirketi hurdaya ayırıp(orası bile net değilken) bize 2013 te aldığımız fiyat üzerinden ötv tutarını(28000 TL) düşerek 31270 Tl ödemek istiyor. Rayiç bedeli alana kadar savaşacağım.

Bende aynı durumdan muzdaribim. Araç Pert oldu kasko şirketi hurda belgesi vermeyi kabul etti ancak rayiç bedelden ÖTV yi düşerek ödeme yapmak istiyor? Hurda belgesi alıp aynı Zaman da rayiç bedeli de alabilen varmıdır.

Şuan için mahkeme safhasında konu önemli bir gelişme olursa bildireceğim.Firmayla sıkı pazarlık edin.rayiç olmasada ona yakın bir tutar vereceklerdir.Mahkeme ile tehdit edin gerekirse

Hurda Belgesi Veriliyorsa eğer, Hiç Kendinizi Yormayıniz, Kesinlikle otv düşürülerek ödeme Alırsınız,açık ve NeT.

ne demek uğraşmayınız ben anlamadım.Mahkeme versin kararı size ne.Böyle ezbere ağızlar hukuk arayışını etkisizleştiriyor.Devletin almadığı ötv yi sigorta şirketi neden alsın ki.Sonuçta kazanırsın veya kaybedersin.Ama aramayalım mı Hakkı'mızı.Poliçeye rayiç bedel yaz.Primi bunun üzerinden kes.Kaza olunca hurdaya ayır.Sıfır araç alma Hakkı veriyorum de.Sonrada 20 30 bini cebe indir.Lütfen daha yapıcı yorumlar yapalım

theaprantice
Tabiki Konu ile Alakalı Dava açma Hakkınız var,ama Dava sonucu Karşı vekalet ücreti ve mahkeme masraflarını ödersiniz bence,Çünkü Otv siz aldığınız araç bedeliyle hurda belgesi hakkinizla yeniden Otv siz araç alma Hakkınız var.

Kasko şirketi mahkeme yolunun açık olduğunu istersem dava açabileceğimi söyledi yani asla kendilerinden taviz vermiyorlar.

Kasko şirketinin verdiği ÖTV siz ücretle hurdaya çıkan aracın aynısını tekrar ÖTV siz alamıyorsunuz maalesef

enes75

Kazadan beri hiç görüşemediğimiz kargo şirketi dava açıldıktan sonra 10 kez aradı benimle pazarlık yapmak için 32 bin tl teklif eden sigorta şirketi 45 bine kadar fiyatı yükseltti.Ama benim için bu artık hırs oldu ve sonucu ne olursa olsun davamı devam ettireceğim.Kaldıki kazadan itibaren gecen süreyi düşününce yasal faiziyle zaten verecekleri paranın üzerinde parayı hak edeceğim.Bu yüzden sigorta şirketine o ötvyi hediye etmek istemiyorum.

Üst Alt