Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kekemelik ve askerlik..?

kardeş senin raporun süreliydi dimi? sürekliye çeviremedin mi? psikiyatrı ne dedi? bu arada kekemeliğin biraz ileri düzeydeyse askerlilkten muaf olabilirsin evet. şuben seni askeri hastaneye veya başka bir hastaneye gönderip durumun hakkında bilgi ister.

13 temmuzda heyete çıkcam yeniden.Psikiyatrim muaf olursun askerlikten tecilin bitince askeriye git yanıma gel demişti.İlaçlarımın dozunu artırdılar.ilk rapor aldığımda paxil kullanıyordum düşük dozda şimdi 150 mg venlader xr ve 40 mg prozac kullanıyorum.Siz aldınız mı rapor?

OturanBoğa 2019 a kadar tecilli abi.Doktorum muav olabilceğimi söyledi. Yönetmeliktede yazıyor aşırı kekemelik ve anksiyetesi olan kişilerin muav olabileceği

Kekemeyim. Askerlikte çok zorlanıyorum. Muafiyet için sevk aldım..?

Arkadaslar ben agir kekemeyim. 60 gunluk askerim hergunum aglayarak gecti. Hakkarode Piskiyatriye sevk edildim doktor askeri islevsellik istedi. Taniyada Uyun bozujlugu ve Konusma bozuklugu yazdi. Komutanlarim askeri islevsellik formuma birisi yapabilir fakat geri hizmette yazmis. Birisi yapamaz doktorlarin degerlendirmesini istiyorum yazmis. 3 komutanda asker kekeme oldugundan dolayi kendini ofade etmekte guc cektiginden dolayi doktorlarin deherlendirmesini istiyorum yazmis. Tekrar hakkarideki piskiyatriye gittim Ve beni Van iskele askeri hastanesine sevk etti. Sizce nolur arkadaslar acil yardim edin

geçmiş olsun "Hafif ve orta derecede konuşma bozuklukları"nda askerlik yaptırıyorlar, "İleri derecede konuşma bozukluğu."nda ise muaf tutuyorlar. İleri derecede konuşma bozukluğu* varsa muaf olursunuz.

sizler Uyum bozukluğu ve Konuşma bozukluğu tanısı koyduğunu belirtmişsiniz kısaca muaf olacaksınız.

Icimi rahattiniz saolun. Hava degisimi falan vermezler degilmi direk curuge cikarim

Ama komutanlarim tam olumlu cevap yazmamislar

hava değişimi verirler psikiyatri ilaç verebilir sonrası fayda gördü mü der hayır derseniz durumunuz kritik ise muaf olursunuz 1,2 ayda muaf olacaksınız

Hani hemen ilk heyette muaf olamam degil mi? Ben faha once ilac kullanmistim onu da soylerim de. 1 2 ay cok ben sabredemem ya

Ben daha once piskiyatri ilac vermisti kulkandim fayda gormedim. 1 2 ay cok fazla ilk heyyette muaf olma durumum yok demi?

Bilader bende heyete ciktim uyum bozuklugu ndan ve 1 ay hava degisimi verdile4 bugun askerlik subesine gittim garnizon tabibligine gonderdi yasadigim yerdeki bir kişlaya ve yarin sabah hastaneye sevk icin gidecegim

Yani kardesim ozur dilerim tam iyi anlamak istiyorum. Simdi be n Hava degisimi aldim diyelim birligime geri donmeme gerek var mi yoksa yasadigim memleketteki askeriyeye gitmem mi lazim

Onu tam bilmiyorum ben hava degisimindeyim bugun subeye gittim yasadigim yerdeki topcu tugayina garnizon tabibligine yolladi ordan alip hastaneye gecem sevki

Sen daha once hava degisimi aldinmi

Seyit636363 sana orada iki kişi destek olsa babalar gibi uyum sağlayıp yapardın askerliğini ama yüzde 99 komutanından, erlere kadar herkes dalga geçiyordur orada seninle.

Maalesef hain çok toplumda, düşkünle, hastayla, fakirle dalga geçen bir milletiz. Allah sabır versin sana, takma kafanı. Cenab-ı Allah seni böyle imtihan ediyor. Herkesin bir imtihanı var, sabredersen ne mutlu...

Iyi gunler Acemi birliğim olan izmirde urla ve katip çelebi hastanelerinde anksiyete bozukluğundan hap ve damla verdiler. Usta birligim olan malatyada malatya hastanesinde ileri derecede konuşma bozukluğundan 1 ay hava değişimi aldım yine hap ve damla verdiler.24 kasımda bitti askerlik şubesinden hastaneye sevk istedim . Konya egitim ve arastirma hastanesi eski askeri semt polikililigini hastanesindeki doktor anksiyete ve konusma bozuklugu tanisi ile psikiyatri hastanesine sevk 14 gun yatırdı.04.12.2018 tarihinde psikiyatri hastanesinde heyete girdim 06.12.2018 tarihinde ise konya egitim ve arastirma hastanedinde heyete girdim heyet anksiyete ve konuşma bozukluğundan 2. Defa 1aylik Smklı hava değişimi verdiler yine hap ve damla verdiler. Doktor 6 aylık yaygın anksiyete bozukluğundan ilaç raporu çıkarmış bana gittiğim 5 hastane anksiyete ve konuşma bozukluğu diyor 3 aydır ilaç kullanıyorum fayda etmiyor bunun sonunda çürük alabilirmiyim

2.ci hava değişimim smkli cuma günü hastaneye gidecem çürük verirler mi

benim de ağıra yakın bir kekemeliğim var. 2010 da askere gittim. askerlik şubem istersen seni göndermeyiz demişti ama asla olmaz ben gidip yapacağım dedim. çok da zorluklar gördüm ama sabır ede ede 15 ayı bitirip geldik işte. elin 5 para etmez ciğersiz adamı senınle alay ediyor. o koyuyor insana işte .. neyse şimdi de pişman değilim gittiğime. ama şöyle bir şey var her insanın iradesi aynı değil benim sağlam iradem vardı o zamanlarda çok da sabırlı biriyimdir. eğer bütün bu yaşadıklarınız psikolojinizi artık bozulma noktasına getiriyorsa hava değişimi talep edin. ve bölük komutanınıza dilekçe yazın sizi başka göreve versin.askerlikten kaçmayın ama psikolojiniz artık bozuluyorsa da durumunuzu ilgili mercilere belirtin çekinmeden.

Ben bugun heyete ciktim bana elverisli degil verceklerdi. Ben van askeri hastanesine geldim. Birlik sevkim eksikmis ondan dolayi vermediler. Onu bekliyorum tekrar heyete cijacam

Hava degisimi verirler 1.incide hic kimseye curuk vermiyorlr

Ama hava degisimini doktor verseydi verirdi heyete sevk etmezdi zaten. Ya nolur sizde dua edinde hemen ilk heyette muaf olayim yoksa deliricem yemin ederim. Muaf olunca allah a bir suru adak kurban adadim ya :(

Daha önce hava değişimi almadıysan hava değişimi verirler 2 defa sonra ya çürük yada yine hava değişimi verirler benim de 2.ci hava değişimi heyet tarafından smkli( sonunda muayene kontrol) verildi.Bakalim cuma günü ne olacak.

Evet bende kekemelikten hem acemi hemde usta birliğinde gittim. Acemilikte urla ve Katip çelebi hastanelerinde anksiyete bozukluğu dendi malatya daki 2 kulak burun boğaz doktoru konuşma bozukluğu ve kekemelik dedi. Psikiyatri doktoru ileri derecede konuşma bozukluğu ve kekemelik dedi 1 ay hava değişimi verdi. Konyadaki eğitim ve araştırma hastanesi psikiyatri doktoru konuşma bozukluğu ve anksiyete dedi ve psikiyatri hastanesine sevk etti. 15gun yattim hastanede haplar yüzünden uyku uyuamıyordum yiyemiyordum sıkılıyordum orda heyete girdim 2 gün sonra konya araştırma hastanesinde heyete girdim ve 1 ay smkli hava değişimi aldım askerlik 1 ay uzadı suan

Kardesim neden seninki boyle olmus.? Sen kac defa Heyete ciktin?

Ben heyete 1 kere girdim 1 ay smkli hava değişimi verdi.Malatyadaki doktorda 1 ay hava değişimi vermişti önce toplam 2 ay olmuş oldu sen naptın hastane isini

Heyete ciktim direk verceklerdi birlik sevkim eksikmis. Ben hakkarideki komutanimla konustum dun ptt ile gondercek Van'a bidaha ki hafta tekrar heyete cikcam. Benim direk curuk demelerinin sebebi ben dedim 8 yil piskiyatriye gittim ilac kullandim isimlerini soyledim dedi bizde oyle yapcaktik zaten dediler. Direk curuge cikarticam dedi birlik sevkim eksikti simdi onu bekliyorum . Insallah her sey kalbimize gore olur

Askerlik subesinden garnizona garnizondan hastane eye orada ilac yazdi birligine git teslim kendi doktoruna git dedi

Kardesim birligine git doktora cik senden kita anket formu isteyecektir buyuk ihtimal asmeri islevsellik formu diye bsey komutanlarin yazi yazicak sana komutaarinla konus yapamiyorum diye doktor o askeri islevsellik belgen ile seni tekrar heyete sevk edicektir buyuk ihtimal insallah muaf olursun

Komutan im anlamiyor yapmak istemiyorsan vicdani ret yap dedi

Bilmiyorum cikmazdayim oraya gidince sikintilar başliyor oyurdugum yerdeki doktorda oraya gitmemi söyledi orada onceki doktoron karar verecek dedi

Kardesim sabirli ol yoksa vakit gecmez. Simdi tek yapcagin sey birligine git doktora cik askeri islevsel ister tekrar gidersin heyete cikarir seni bu islem 2 hafta surer kardesim sabirli ol. Ben tam 27. Gundeyim sabir ediyorum heyeti bekliyorun suan. Sonumuz muaftir kardestim. Allaha dua et sadece.

Üst Alt