Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kekemelik ve askerlik..?

Hepinize cok tesekkur ederim arkadaslar. 67 gunluk askerim Ilk heyette Muaf oldum. Tani konusma bozuklugu

Kardesim Allah sabir versin bende yasadim usta birliginde 1 aydan sonra yemekhaneye Attim kendimi cok cabuk zaman gecti benden sana tavsiye boluk komutanin ile konusup kendini herhangi bir goreve at yoksa askerlik cok zor biter simdiden hayirli teskereler kardesim

Kekemeyim Muaf Olmak İçin Ne Yapmam Gerekiyor.

Merhaba Herkese. 23 yaşındayım konuşurken kekeliyorum söylemeyi istediğim kelimeleri takılarak söylüyorum bazen kelime ağzımdan bile çıkamıyor. İnsan içinde bu durum daha çok artıyor. Kekemeliğim ben 3 yaşındayken çatıdan düşmem sonucu ortaya çıkmış yani kendimi bildim bileli kekemeyim. Daha sonra ailevi sorunlar yüzünden daha çok ilerledi ben 4 veya 5 yaşındayken babam annemi bıçakladı daha sonra anneme uyguladığı şiddetler falan bu durum daha çok etki etti sonra 2016 yılında annemi kanserden kaybettim ve o günden beri psikolojik sorunlar yaşıyorum. Askere gidersem kendime bir şey yaparım diye korkuyorum üstüne birde kekemeyim psikolojim daha kötüye gidecek. Askerlikten muaf olmayı istiyorum ne yapmam lazım nereye gitmem gerek bilgi verebilir misiniz? İstanbulda yaşıyorum halıcıoğlu askerlik şubesi yakın bana.

Konuşma bozukluğu gündelik hayatı aksatacak düzeyde ise, tedavi ile düzelme olanağı yoksa, muafiyet verilecektir.
benmert

Hocam aile hekime gittim bana rapor verdi ve hastaneye sevk etti. Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesine psikiyatri bölümüne gittim orada testlere girip doktorun karşısına çıktım. Doktor bana testlerin ve konuşma bozukluğun çok kötü dedi ve heyete sevk etti. Kasımpaşa askeri hastanesinde onat yılmaz (allah belasını versin) diye bir doktorun karşısına çıktım bana sorular sordu birkaç tane cevap vermeye çalıştım ama konuşma bozukluğumdan hiçbir şey anlaşılmadı ve bana raporda "hafif konuşma bozukluğu" askerlik yapmaya elverişlidir diye yazı yazıp verdi. Birkaç tedavi yöntemiyle geçermiş diyo beyfendi ben zaten daha önce kekemelik kursuna gittim hiçbir sonuç çıkmadı değişen bir şey olmadı bana tedaviyle düzelir diyo. Şimdi Halıcıoğlu askerlik şubesine geldim itiraz kararı vereceğim bundan sonraki süreç nasıl olur? Beni gataya sevk ederse oradan elverişsizdir raporu alırsam eğer muaf olur muyum?

Güncel ekleme
: Halıcıoğlu askerlik subesindeki memur sağolsun çok yardımcı oldu. Bana şu an itiraz edersen seni tekrar aynı hastaneye ve doktora gönderirler yine olumsuz sonuç alırsın dedi ve askerliğe alma işlemini yaptı. Mayıs 1 gibi celp dönemi belli oluyormuş, celp dönemi belli olmadan 15 gün önce yani 15 nisan gibi şubeye gel ben rahatsızım de seni başka hastaneye sevk edelim dedi kabul ettim ben de. Aksi halde bugün itiraz edersem hiçbir sonuç alamayacağımı ve yine aynı hastane ve yine aynı doktora göndereceklerini söyledi. Eğer 15 nisanda hastane sevki sonrası elverişsizdir raporu alırsam bir önceki raporda elverişlidir yazmasına rağmen muaf olur muyum yoksa 2 hastanenin raporu tutarsız olduğu için 3. bir hastaneye mi sevk ederler?

OturanBoğa

Son düzenleme:
Kekemelik ve harf söyleyememe durumu sebebiyle muafiyet verilir mi?

Merhaba arkadaşlar,

26 yasındayım 2020 de tecilim bitiyor, yüksek düzey kekeme + R, L ve İ harflerini söyleyemiyorum. Muaf olma şansım var mı?

Son düzenleme:
mvc23 ağır düzeyde mi? raporunuz var mı bundan? aynı sorun bende de var da.

yeni girdiğim ortamlarda ağır düzeyde ama herhangi bir raporum yok.

B ve D dilimleri muafiyete işaret eder. C ertelemeye, A ise askerlik yapabilirliğe.

MADDE 16
A) 1. Geçirilmiş nevrotik bozukluklar (anksiyete, depresif, obsesif spektrum, travma ve strese bağlı bozukluklar, somatoform, dissosiyatif, yeme bozuklukları ve bunların alt tipleri).
2. Tedavi ile kontrol altına alınmış (remisyonda) nevrotik bozukluklar (anksiyete, depresif, obsesif spektrum, travma ve strese bağlı bozukluklar, somatoform, dissosiyatif, yeme bozuklukları ve bunların alt tipleri).
AÇIKLAMA: Tedavi ile klinik düzelme sağlanmış, idame tedavisi devam eden, işlevsellik düzeyi yeterli olgular.
3. Hafif konuşma bozukluğu.
AÇIKLAMA: İşlevsellik düzeyini anlamlı derecede etkilemeyeceği değerlendirilen çok hafif psikojenik olgular.

B) 1. Tekrarlayıcı nevrotik bozukluklar (anksiyete, depresif, obsesif spektrum, travma ve strese bağlı bozukluklar,
somatoform, dissosiyatif, yeme bozuklukları ve bunların alt tipleri).
AÇIKLAMA: Tedavi ile kontrol altına alınmış ve tedavi uyumu iyi olan ancak işlevsellik düzeyi etkilenmiş olgular. C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi, izlem ve nekahet halleri.
D) 1. Kronik nitelik kazanmış nevrotik bozukluklar (anksiyete, depresif, obsesif spektrum, travma ve strese bağlı
bozukluklar, somatoform, dissosiyatif, yeme bozuklukları ve bunların alt tipleri).
AÇIKLAMA: Dirençli veya rezidüel bulgularla seyreden ve işlevselliği bozulmuş olan olgular.
2. Konuşma bozukluğu.
AÇIKLAMA: Bu maddenin (A) diliminin (3) numaralı fıkrasının kapsamı dışında kalan olgular.

Üst Alt