Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kekemelikten alacağım oranı nasıl % 40'a tamamlayabilirim?

nostaljik

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
merhaba.kolay gelsin. dil konuşma bozukluğum( kekemelik ) var. heyete başvuracağım. kbb kliniği özür
oran cetveline göre yüzde 28 veriyor bana. bu oranı 40 a tamamlamak için bu rahatsızlığımdan ötürü başka hangi bölümlere gidebilirim? cvplarınız için şimdiden tşk ederim.

Bu durumun sizi psikolojik olarak etkiledigini soyleyin psikodan alirsiniz doktorla konusarak.

sosyal fobi ve anksiyete durumuna verıyor galiba psikiyatri

Sırf kolayca atanabilmek icin rahatsızlık üreterek rapor almak neden? Allah akıl fikir versin. Birde utanmadan %40'a nasıl tamamlarım diye soru yöneltiyorsunuz.

Milletimizin bir kısmının engelli olmasını anlıyorum da. bir kısmının da engelli olmaya meyilli olmasını bir türlü anlayamıyorum, ama neden siz engelli olmak istiyorsunuz, o zaman ikimiz takas yapalım sen sağlam organını bana ver ben de sakat olanını sana veririm, o zaman sen hem %40'ın üstünde rapor alırsın hem de 2. sınıf vatandaş olursun, valla ne güzel olur yaaa...

Murat Bey Bu Söz Ne : hem de 2. sınıf vatandaş olursun. Ne 2.sınıfı Siz Ne Diyorsun Lütfen Saygılı Olun Kimse Kimseden Üstün Değildir Lütfen

Spirinc

Saygı değer arkadaşım;

Ben 28 yıldır engelliyim, bunca yıl içerisinde hem ailede, hem sosyal ortamlarda, hem de iş hayatında o kadar çok ayrımcılığa uğradım ki, o kadar çok yıprandım ki, mesela bir kız sevdik 5 yıl sonra ailesi kızı bana vermedi, onun acısı mı desem yani aslında anlatacak çok şey var ki ama maalesef ben senin gibi hayata pozitif bakamıyorum aslında seni takdir ediyorum bu tavrından dolayı ama her insanın bu dünyadaki bakışı farklıdır sen belki genç birisisin ama ben 2000 yılından beri devlet kurumlarına girebilmek için sınavlara giriyorum ama hep hüsran yaş olmuş 37 bundan sonra sen benim bu fani dünyaya pozitif bakacağımı mı düşünüyorsun, eğer sizi dışladıysam özür dilerim, gönül ister ki kimse engelli olmasın, herkes atansın iş güç sahibi olsun....

murat6677

Bakın Ben Doğuştan Bu Hastalıkla Doğdum 50 Küsür Ameliyat Oldum 6.Ayımdan 21 Yaşıma Kadar (Şuan Gene Ameliyatlıyım yeni oldum 1 ay anca) çocukluğu yaşamadım oyun oynuyamadım ama genede bir şey için karartmadım kendimi okuluma dershaneme gittim üniversiteyi bu yıl kazandım Ben Deyniksiz hiç yürümedim 21 Yaşıma kadar Otobüse bindim dolmuşa bindim Kimse umrumda olmadı. Eğer hayatı karartmak istiyorsan engelli olup olmaman önemli değil. Sevdiğim kızı vermediler diyorsun belki normal olsan kaşının altında gözün vardı diye vermiyceklerdi kader. Lütfen Yanlış anlama bunlarda benim düşüncelerim

Bir şeyi tam bilmeden olumsuz yorum yapmanız doğru değil. şöyle bir şey diyeyim bir korku sonucu 6 yaşımda konuşma bozukluğum oluştu. kendimi ifade edemıyorum. kpss den yuksek almama rağmen mülakatlarda kekemeliğim sebebiyle hemen eleniyoruz. o halde kekeme bireyleri engelli kadrosundan alacaklar. ben iş bulamıyorum benı eleştirenler bana iş versin o halde. hangi psikolojide olduğu benım durumumda olanlar anca.engellilik sadece ortopedik engelli olmak değildir. bana kbb özürlü oran cetveline göre yüzde 30 verıyor. psikiyatrıden de duruma ve resmi tabloya göre belli bi oran alma hakkım varmış. sadece bir sordum kötü yorumlarınız sizin cahilliğiniz ve önyargılarınız doğrultusunda ortaya çıkar.buna birşey dıyemem...saygılar...

Bir sorum var.

Merhabalar.
Ben yaklaşık 2 hafta önce konuşma bozukluklarından yüzde 28 oranında rapor aldım. Sizin de takdir edeceğiniz üzere bu sorun (konuşma fonksiyon kaybı) bireyin günlük hayattaki her şeyini olumsuz etkilemekte. Özellikle de isdihdam konusunda bu eksikliğimizden ötürü iş bulamıyoruz veya mükakatlarda eleniyoruz. Sorum şu kbb den 28 aldım. Psikiyatriden ise doktor prosedür gereği belli bir zaman içerisinde uygulanan ilaç tedavisi sonunda belli bir oran vereceğini söyledi. Ben bu prosedürü bilmeyerek bu kliniğe başvurdum. Doktora derdimi anlattım ve bana böyle dedi. Dün de tedaviye başladım ilaç verdi. Şimdi ben yüzde 28 raporuma psikiyatri oranımı ekletmek için heyete 6 ay sonra tekrardan mı başvurcam ? Bugün heyetteki memur bana dedi ki : psikiyatri tedavin sonunda doktordan tek hekim raporu al ve onu il sağlık müdüdlüşine götür ve ordan sana tekrar değerlendirme yapsılar.

Bu konusa bilgisi olan var mı acaba aranızda? Şimdiden teşekkür ederim.

simdi arkdaslar eksiklik kötü bisey bende kekemeyim 30 yasındayım ben engel görmesemde bana engelli muamelesi yapıyo yüzüne gülenmi istersin işe basvuruda biz sizi ararız mı istersin işe girsende yükselemessin hakkını arıyamazsın konusmaktan utanırsın ortama almazlar dısşlanırsın haklısındır bi konuda hakkını ararsın karsındaki insan allah cene vermiş diye hakkını yer haksızken haklı cıkar eyvallah cekersin ....müsteri hizmetleri vb telle konusmak ölüm
bi kız senden hoslanır gözünün içine bakar sende konusmaya cesaretin varsa gidersin gitsen sonuc değişmez yine o iş olmaz ve suratına acıyarak bakarlar

herkesin derdi kendine büyük adı üstünde işte engel sıkıntı yaratıyo neden yararlanmasın kimse sıkıntısız olmak istemez hayat kısa üzülmeden yasamak lazım
tekerlekli sandalye deynek hiç kolay işler değil allah hepimizin yardımcısı olsun allahım herkesin gönlüne göre versin

Konuşma bozukluğu ve kekemelikle alabileceğim engel oran nedir?

Konuşma bozukluğu özellikle de kekemelikten engel oranı alan var mı aranızda arkadaşlar? Ayrıca atanmış memur arakdaşlardan bu engele sahip olan var mı? bu bireylere memuriyette ne gibi yerlerde görev veriyorlar?

2015 te vhki olarak atanann tanıdığım var. Konuşmaklı işlere değil bilgisayar başında evrak çıkartıyor falan...

Ama onda kalpte ritim bozukluğu var kalp hızlı atıyor buda kekemeliği körüklüyor haliyle bazen hiç konuşamıyor. Ayrıca hafif mitral kapak yetmezliği, sağ gözde görme kaybı vs. vs. var. Sadece kekemeliği %22

Konuşma bozuklukları, KEKEMELİK hakkında.

Kekemelik , konuşma bozukluğu sorunu olan , Bu sebeple engelli raporu , engel oranı olan var mı aranızda?

Kekemelik engelli raporu nasıl alabilirim?

Merhaba değerli arkadaşlar, 31 yaşındayım. 6 yaşımdan beridir kekemeyim 2 sefer tedavi oldum fakat başarısız oldum hatta 2 tik daha ileriye gitti diyebilirim. Orta derecenin üstünde kekemeyim iş bulamaz duruma geldim. Psikolojim artık kaldıramaz oldu. En azından yüzde 40 engelli raporu alırsam bir nevi rahatlarim diye düşünüyorum. Sadece kekemelik için yüzde 40 verilmiyor diye okudum. Sizce nasıl bir yol izlersen yüzde 40 raporun sahibi olabilirim. Destekleriniz ve cevaplarinizdan dolayı çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalmaniz dileğimle.

arkadaşlar nasıl 40a tamamlarım değişik ve yanlış anlaşılmaya meyilli bir soru oluyor. Eğer başka rahatsızlıklarınız varsa ve bu rahatsızlıklarınızın yönetmelikte puan olarak karşılığı varsa rapor alabilirsiniz. yoksa havadan puanların verildiği bir durum söz konusu değil.
-o şekilde de alan vardır mutlaka ama manevi yönünü geçtim yasal olarak çok baş ağrıtabilir-

engelli yönetmeliğini indirin inceleyin, göz, kkb, sindirim sistemi, psikiyatri, onkoloji, nöroloji vs gibi birçok bölüm var oradan kendinizi ve rahatsızlıklarınızı kontrol edin.

sonuçta burada kimse dahiliyeye ye git sana kafadan 10 puan verirler diyemez. ve bu nedenle belkide hakkınız olan raporu alamazsınız.

bu arada yanlış anlaşılma olmasın sorularınız için sizi yargılamıyorum, ama yanlış anlaşılmaya meyilli bir soru olduğundan bu şekilde cevap verdim. sağlıklı günler dilerim.

Engelim orta şiddetin üstünde kekemeligimin olması 2 sefer özelde tedavi oldum kötüye gitti bir de psikolojim bozuldu sorunlarım bunlar

kekemelik özür veya engelli olarak sayılmıyor. yüzde 10 bile alamayabilirsin .doktora kekeme olduğunu bu yüzden toplum içine karışamadığını depresyona girdiğini asosyal olduğunu gibi şeyler olduğunu söylersen bir ihtimal olur. yani senin kekemelik yüzünden psikolojisi bozuk olduğunu ve bunun kronikleştiğini doktora hissetirmen lazım o da tanı koyar ama o da hemen özür oranı vermez. rapor için en az 6 ay düzenli kontrole gitmen lazım. biraz sabır işi

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın.

Olumsuz yorum yapan arkadaşlara söylüyorum, korku sonucu 6 yaşımda kekeme birey oldum. kendimi ifade edemıyorum. kpss den 90 almama rağmen mülakatlarda dalga geçilerek hemen elediler. Madem engelli değilim beni neden dalga geçerek elediler? ben iş bulamıyorum benı eleştirenler dalga gecenler bana iş versin o halde. hangi psikolojide olduğumu neler neler düşündüğümü benım durumumda olanlar anlayabilir. 2 sefer tedavi oldum 7000 TL param gitti parasında değilim ama eskiden bile kötü oldum. Yani savaştım. Kaçmadım. Ama artık psikolojim kaldırmaz oldu topluma karışamaz evden çıkamaz oldum. sadece bir sordum kötü yorumlarınız sizin cahilliğiniz ve önyargılarınız doğrultusunda ortaya çıkar. Beni sadece benim durumumda olanlar anlar sadece sizden yardım istedim. Sağlıcakla kalın...

Volkano80
Merhaba, soruyu bundan 5 yıl önce soran bendim. Aslında soru, yanlış ve yanlış anlaşılmaya meyilli olarak soruldu; bunu ben de fark ettim yani. Şimdi kekemeliğe değinmek ve bir şeylere açıklık getirmek istiyorum. Kekemelik bir konuşma bozukluğudur. Bunun psikolojik yanları da su altında kalan buzdağının görünmeyen olumsuz sonuçlarını da içerir. Bunun olumsuz sonuçlarına tamamen nesnel olarak bakarsak; ülkemizde işe girişlerde ilk elenen bireyler konuşma kusuru olan kekeme bireylerdir. ve birçok işe girişte de kekemeliği veya konuşma bozukluğu olmama şartı mevcuttur. bu bireyler çokça zorluk yaşamaktadır. ben bu sorumu 5 yıl önce sorarken iş bulamıyordum malesef. soruma da bilinçsizce ve suçlayıcı cevaplar yazanlar da oldu malesef. engel oran cetveline bakarsak kekemeliğe , şiddetine gören yüzde 40 a kadar oran verilmektedir. ağır konuşma bozukluklarına da yüzde 40 verilmeli diye düşünüyorum. ben sadece görüşlerimi belirtmek istedim. iyi günler.

Saygı değer nostaljik yorumlara baktım sende benim gibi uğraşmışsin sonuç ne oldu bilgi verebilirmisin? Benim halimden senin gibiler anlar

Dolgobce07 nostaljik

yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Asla kötü bir niyetle yazmadım -zaten haddime de değil- aksine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. ayrıca görüşlerinize katılıyorum yönetmelikte oranlar pek adil değil. bazı durumların yaşama olan psikolojik etkiler çok düşünülmemiş gibi. İnşallah hayatınız kolayylaştıracak kolaylıklara ulaşırsınız. sağlıklı günler.

Volkan bey teşekkür ederim anlayışın için. Bu engelli yönetmeligini nereden indirebilirim?

Bence bazı konularda hakliymissin . Bazı kesimler (arafta kalanlar diyorum kendimde dahil) ne engelli sayılıyor (ama o muameleyi görüyor) , yada belli oranın altinda kalıyorsun ( sen engelli değilsin diyorlar) . Burda engelli maaşı almak gibi bir amacı olan yok ama bu arafta kalan kişilere sadec hakları verilmeli . En basit örnek iş başvurusunda şu kutucukta düşünmeyen yoktur (bir engeliniz varmı) rapor aldım ama yok yazıyor sonra yüz yüze görüşmede bir hastalığınız varmı evet diyorsun karşıdaki taraf yavaş yavaş aşağıya düşüyor sanki hastalığını bahane olarak kullanıp izin isteceksin sürekli . Hemen akıl veriyorlar engelli raporu alsaydın keşke falan filan. Bazı kişiler %30 oranına sahip olanlar arada kalıyor diğer insanlar gibi pozitif ayrımcılığa uğramadan yaşamak istiyoruz. Bazen soruyorum kendime hangi taraftayim ben diye

murat6677

Kolay atanmak için niye olacak biz engelliler öyleler yüzünden atanamıyoruz sağlam adamlar ile yarışıyoruz bi nevi adam tecilli olmak için uğraşıyor resmen biz keşke engelli olmasak derken herkes engelli ataması ile köşeyi dönme çabasında

Heyet raporu hakkında

Sevgili arkadaşlar bir konuda bilgi almak istiyorum. Engelli raporuna başvuru yaptım. Kulak burun boğaz doktoru kekemelikten yüzde 30 rapor yazdı. Psikiyatri de yüzde 20 rapor yazdı. Şimdi heyette bu rapor dusermi nasıl oluyor acaba?

Üst Alt