Bende kekemeyim. Kekemeliği önemsemiyorlar. Askere gidince acemide daha ilk girişte anksiyete otorite karşısında konuşamama gibi durumlar hakkında form doldurdum. Zaten herkes dolduruyor. 2-3 gün sonra hastaneye götürdüler dolduran herkesi. Doktorun karşısında mükemmel konuştum.( kekemeliğin bizimle dalga geçmesi) doktor hanım siz kekelemiyorsunuz ki neden geldiniz çoğu insandan iyi konuşuyorsunuz dedi. Bende otoriteye karşı arttığından bahsettim. Sonra ilaç yazdı geri yolladı. Acemilik bir şekilde bitti. Usta birliğine girişte tekrardan doldurdu herkes formu. Yine hastaneye gittim. O zamanda yeni deprem olmuştu eşim Hatayda tek başına idi. Benim kaygı,stres, göreve odaklanama artınca konuşma daha da kötüye gitti. 10 gün afet izninden sonra hastaneye gittim 1 ay hava değişimi verdi. Sonra hava değişimden döndüm bölük komutanı beni göndermek istemesede şansıma onun olmadığı gün kıta işlevsellik formunu yerine bakan komutana doldurttum. Tekrar hastaneye çıkınca bu sefer muaf verdiler.
O kışlaya girmek zorundasın çok üzgünüm seni en iyi ben anlarım. Hiç kimse umursamıyor. Canın sıkılacak mutsuz olacaksın ama bu dediklerimi ne kadar hızlı yaparsan o kadar çabuk kurtulursun. Ben muaf olmasamda askerliği yapabilirdim belki ama deprem her şeyi değiştirdi.
Adım adım
1- acemi Birliğinde girişte sağlık formunu doldururken tüm ruh sağlığı ve konuşma problemlerini içeren yazıyı yaz.
2- hastanede psikiyatriye şikayetlerini belirt.
3 - acemide muaf alabilirsen çok iyi olur ama muhtemelen alamayacaksın. Usta birliği batıda bir yere vereceklerdir Rdm kaydın olduğu için.
4 - usta birliğine başladığında ortama bir bak eğer seni çok kötü etkilemeyecekse askerliğini bitir. Ama yok ruh sağlığım daha da kötüye gidecekse yine form doldurup hastaneye çıkacaksın.
5 - hastanede hava değişimi verilir her hava değişiminde dönüşte şikayetlerinin devam ettiğini bildir. Ben ikide aldım ama genelde üçüncü hava değişiminde muaf kararı verilir.
Çok geçmiş olsun Allah şifamızı verir inşallah.