Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi kendime konuşmam normal mi?

berke26

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
176
Atipik otizm ve anksiyeteden muzdaribim. Günlük hayatta sürekli kendi kendime konuşuyorum. Ama var olmayan bir varlıkla ya da sesle değil, direkt kendi kendime konuşuyorum. Sanki derdimi dinleyen birisi varmış gibi duvara konuşuyorum. Ben bunu yalnızlığa bağlıyorum. Çünkü sosyal canlılar olduğumuz için birileriyle konuşup dertleşmemiz, sohbet etmemiz gerekiyor. Ama rahatsızlığımdan dolayı çevremde sohbet edebileceğim ve derdimi anlatabileceğim neredeyse kimse olmadığı için içimdeki yükü günlük yazmaya benzer şekilde kendi kendime konuşarak boşaltıyorum.

Tabii bu benim kendi düşüncem. Sizce bu davranışım normal midir? Ya da ayrı bir tedavi alınması gereken bir şey midir?

aynı durum bendede var hemde çok uzun zamandır...
işin enteresan tarafı ailem veya yakınlarım bunu fark edince insan zor duruma düşüyor...
sosyal medyada bir video da dediği gibi eskiden kendi kendme konuşurdum şimdi üstüne birde tartışıyoruz yakında kavga eder karakola da düşeriz anlaşamıyoruz dayıııı diyordu .. bizşmkide o hesap...

@BayKukla

Yalnızlık sendromu yaşıyor 😂

@Ankisp

Doğru zeki ve yalnız insanlar kendi kendine konuşur. Özellikle bir şeyi unutmamak için tekrar yaptıkları ve sesli şekilde tartıştıktan sonra gerekli analizi yaparlar.

@Elijah Diğer herkesten farklı cevap vermeniz ilgimi çekti.

@Reborn,
Bu durum bende de var. Hatta kendi önermemi test etmek için kendi argümanımı sürekli sesli şekilde eleştirdiğim bile olur. Bu arada zeki biri olduğumu iddia etmiyorum. Sadece bu özelliğin bende olduğunu söylüyorum. Belki de gerçekten bir hastalıktır.

@Pickle, bu kişi psikiyatr değil sadece biyolog. Kendi kendine konuşmak sesli olarak kesinlikle yanlızlıkla mücadele etmek için başlar ama hastalık belirtisidir. Zihninizden istediğiniz kadar düşünün ama bunu sesli yapmayın. Ve bunu normalleştirmeyin çünkü değil. Merak eden doktoruna danışabilir bu konuda.

İnsanın kendi kendine konuşması üstün zeka belirtisidir birde yalnızlık ve seni anlayan kimseler yoksa kendi derdini kendine anlatıp rahatlarsın eğer bunu yapamasaydin daha kötü olurdu

@Elijah, ben psikiyatri doktoruma sormuştum hastalık değil dedi. Evrim Ağacı bilimsel bir kanal diye attım.

@Elijah Bunu araştırıp doktoruma danışacağım.

@Pickle Videoyu izleyeceğim. Teşekkürler.

@kemalgokcek 3 kere IQ testine girmiştim. Biri ilkokulda hocalarımın tavsiyesiyle girdiğim ve yüksek puan aldığım için üstün zekalı olduğumdan şüphelendiklerinden, ikincisi rahatsızlığım yüzünden derslerde zorlanmaya başlayınca kaynaştırma raporu çıkarmak için, üçüncüsü de ehliyet raporu için heyet yollamıştı. Ama üçünde de IQ seviyem normal çıktı. Diğerlerini hatırlamıyorum ama sonuncusu 102 puandı.

Gerçekten kendi kendime konuşup dertleşmeseydin ya da kafamdaki fikirleri bir şekilde dile dökmeseydim işte o zaman gerçekten kafayı yerdim.

Üst Alt