Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi protezimizi kendimiz yapabilir miyiz sorusunun cevabını arıyorum..?

vays kurudu mu peki :)

(arkası yarın gibi takipteyim :) )

hayır maalesef daha kurumamış.havalar soğuk olduğundan yapıştırıcı daha geç kuruyor.zımpara makinasının rahat çalışabilmesi için tutkalın tamamen kuruması lazım.yoksa zımparaya yapışıyor

Bir zamanlar kendime 5 tane protez yapmışdım birini 5 veya 6 sene giydim pimdi soketi değişince . Adaptörlerini bir türlü satmadılar yada ucuk fiyatlar söylediler . çoğu protezci ile kötü oldum beğenmedim işçiliklerini çok karıştım diyelim yada. Sonra en az benim kadar deli bir protezci bulunca duruldum. Ama güzel çalışmaların olmuş , bahause değilde (bahause pahalı) başka ekipman satan yerlerde alırım soluğu.
Evimde komprasör bile var fakat eksiklerimde var ekipman olarak. Yanlız degilsin yani.
Selamlar.

forsa

protezlerini polyesterdenmi dökmüştün.eskiden protez için reçine bulamıyorduk ama şimdi protez için reçine karbon falan satan siteler buldum.

kuruyan köpük uzun olduğundan 2 tane protezimede yetecek.ikiye böldüm

köpükten birini ayağın aparatlarına göre oyup tutkalladım

oyulup tutkalladığımız girinti çıkıntılara dikkat ederek protezi birleştirip köpüğü yapıştırdım.ve bir koli bantıyla sıkı sıkı sıkıştırdım.yarın sabaha kadar bekleyecek ve yarın tıraşlamasını yapacağım.

Polyester ve recine hepsinden nasibimi aldım. Bir zaman sonra bıktım. Aklıma ilk gelen. Çok canım yanmıştı ama! Alcılı sargı bezini güdüge sardım kurumasını bekledim ayagımdan cıkarmak nemümkün oldu ateşgibi hadi cıkaralım aman yarabi cıkmıyor. Mahaleden iki üçkişi çekiyor ben ağlamamak için ugraşıyorum. Cıplak tene sarılırmı alcılı sargı bezi. Neyse cıkardılar fakat komple ağda yapmış olduk güdüge. İki gün ara ara buzlu suya soktum. Ne ugraşlar verdim. Veya sen yazmadığın neler ile ugraştın bu aşamaya kadar. Bir tek delinin ben olmadıgını senin paylaşımlarını görünce anladım. Sevindim
Bir de tavsiyem ortez protez kitaplarını okuman çok faydası oluyor deliligi bür tık üst versiyona taşıyor.
Selamlar.

evet gece yarısı merak edip bantları söktüm ve tutkalın kuruduğunu gördüm.keskin bir falçata yardımıyla fazlalıkları alarak baldır formunu verdim.gece yarısı olduğundan zımpara yapamadım yarın ilk işim protezin geriye kalan kısmınada köpük yapıştırarak zımpara işini bitirmek olacak.

bittiğinde şu şekil olmasını planlıyorum.

Bittiğinde şu şekil olmasını planlıyorum demişsin de bitmiş bu zaten :))))

son resimdeki paintte çizilmiş basit bir plan.daha uygulamaya geçmemiş.

evet protez üzerindeki köpük kurudu.falçata ile belirli bir yere kadar işleme yaptım.fakat son dokunuşun mutlaka zımpara ile yapılması gerekiyor.elle zımparalama köpüğe zarar veriyor.elimde titreşimli zımpara var fakat onunda işe yaramadığını gördüm.yapılacak tek şey ssırf bu iş için zımpara icat etmek.bunun için atölyemdeki eski küskülerin arasından bir tane tel makarası buldum.kulaklarını kestim ve elimde bir adet plastik rulo oldu.buna zımpara yapıştırıp onuda ahşaptan yapacağım bir aparatla elimde bulunan çıkma motora bağlayacağım.

bu gün kendi yaptığım döner daire zımpara imalatı bitti.tutkalları kurudu ve birleştirdim ve kalın zımpara kullanarak işin kabasını bitirdim.yarın nalburlar açıkken ince zımpara alarak son kat zımparayı çekip işi bitireceğim.

çorap yapıştırılmadan önceki son hali.bildiğin şirin baba olduk masmavi bacağımızla :)

bunlarda köpüğün fazlalıkları.

Ee daha ne olsun güle güle kullan;)

çorap neden yapıştıracaksın ki Denizde kullanmak için yapmamışmıydın bunu, Deniz mavi bacak mavi :)))

Bunu deniz için yapmadım.deniz için yaptığımı şu an giyiyorum.şu anda 2 adet protezim oldu.bu şirin baba ayağını tenrengi çorapla kapladıktan sonra ayağımdaki protezi deniz protezine çevirmek için çalışmalara başlıyacağım.deniz protezimde kendi yaptığım karbon soketi kullanacağım.onun görseli daha farklı olacağından acele etmiyorum.planlama aşamasındayım

saygı ve hayretle selamlıyoruz seni hawk14. sözün bittiği yerdesin, hepimize ibret olsun. bende en yakın zamanda yerli otomobile başlıyorum. kontrol kalemi olan var mı bu arada :)

Otomobil konusunda ciddiysen kontrol kalemi hediyem olsun

hazır alıp üzerine sticker yapıştıracağım, benim işim kolay. tekrar tebrikler, harika bir iş çıkarmışsın ve çıkarmaya da devam ediyorsun...

hawk14, yok yok sende şu incir tatlısının tarifini de ver tam olsun:cool:

[FONT=Lucida Grande, Arial, sans-serif]Malzemeler

[/FONT]

• [*=left]20 tane kuru incir
    [*=left]ceviz içi (dövülmemiş)
    [*=left]1 çay bardağı toz şeker
    [*=left]1,5 çay bardağı su
    [*=left]Yapılışı:
    [*=left]
    [*=left]İncirleri ılık suda yarım saat kadar bekletip, yumuşatın. Sap kısımlarını kesip, içini ceviz ile dodurun ve kapaklı bir tavaya dizin. Üzerine şekeri serpin, suyu da ekleyin. En kısık ocakta, incirler iyice yumuşayıp, şekeri de koyulaşana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. afiyet olsun hepinize...

Tebrik ediyorum sizi, başarılı bir çalışma olmuş :) Umarım tüm emeğinizden uzun süreli memnun kalırsınız :)

11 yıl önce o zamanlar piyasadaki en pahalı karbon ayak olan 1c40 almıştım.yaklaşık 2 sene sonra bir çat diye bir ses geldi ve ayaktaki yanyana 2 vidadan birisi kırılmıştı.ottobock türkiyeyi aradım.o vidaların çok özel vidalar olduğunu söylediler.almanyadan ggelmesi 1-2 ay sürüyordu tanesi 70 tl falandı ozamanlar.ben sağlam olanın bir tanesini yanıma alarak ümraniye sanayiye gittim.o 70 liraya özel dedikleri vidanın çelik olanını 1 tlden aldım 2 adet.orjinal olanınıda değiştirdim.tam 9 senedir o vidalarda tık yok.
6-7 ay önce aynı ayaktaki plastik bir parça kırıldı.piyasadaki bütün yapıştırıcıları denedim fakat teflon gibi hiçbir yapıştırıcıyı tutmadı.ottobock firmasını aradım.o ayakta parça satılmıyor yenisini almanız lazım dediler.ister inanın ister inanmayın o ayağın yenisi 2000 model bir reno clio fiyatında.
sanayide bir tornacı buldum.tornacılar genelde bu tür işleri yapmazlar.adama ben tarif ettim o yaptı.o plastik parçayı komple çelik olarak tornacıya çektirdim.şu anda ayağım ottobock firmasının ilk ürettiği günkünden daha sağlam oldu.
özellikle slikon liner yırtılmalarını falan nalburdan aldığım şeffaf slikonla yapıştırılabildiğini keşfettim.3 sene önce yırtılan slikon linerimi hala kullanıyorum ve yapıştırdığım yerden asla birdaha yırtılmıyor.
demem o ki protez bizim bir parçamız.her vidasını her birleşimini her tuhaf sesi her gıcırdamayı bilmek zorundayız.aksi takdirde 1 liralık vidaya 100 doları bayılırız.
gerçi benim bu protezimdeki tamiratlarımı kendi gözleriyle gören çok değerli, bir protezci abimiz biraz bozuldu herkes kendi işini yapsın diye fırçalamaya kalktı ama......

Helal olsun..

Silikon yırtılmasından muzdarip biri olarak müsait zamanında silikon tamirinide bizimle paylaşırmısınız.
selamlar.

slikon yırtılması en basit işlem.maliyeti 5 lira bile değil.2 sene önce yırtılan yerden yapıştırdığım slikonum hala kullanıyorum.

Evet neden olmasın,, bende hareketli el protezimi yapıyorum

Üst Alt