Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendimi tanıyamaz oldum. Bana ne olduğunu bilmiyorum ve çok korkuyorum!

Konular
152
Reaksiyonlar
1
bazen delirecekk gibi oluyorum yaşamak çok anlamsız geliyor. para mı,para hiç bişey bi halta yaramıyo,yaramazda.
karşımdakileri kırdığımı düşünüyorum, aşırı küfürbaz oldum.
şuan yalnız olmama karşın birileri benim hakkımda konuşuyor sanki bundan da rahatsız oluyorum.
gece aniden sesler duyyorum garip garip sesler uyandırıyo beni korkuyorum.
sanki yatağın yanı başında biri beni izliyor yakalayacakmış gibi bir his var içimde.
aileme yakın larıma karşı anlamsız konuşuyorum bunun farkına varıyorum ama kendime dur diyemiyorum.
BEN BÖYLE DEĞİLDİM ARKDAŞLAR BÖYLE DEĞİLDİM.
bunlara aileme yada birine anlatsam bana inanmazlar.
kendimi bazen hiç kontrol edemiyorum kendime zarar verme hissi var içimde,

Kardeş bence biraz dualara sığın birçok sıkıntıyı alip göturur kalbinden

yaradana sığının dua edin,sabırlı olun,olun ki,günün birin de bak nasıl mutlu olacaksınız,herşeyin yeri ve zamanı var,zamanı gelmeden hiç birşey gerçekleşmez buna inanın va Allah'a dua ediniz.Dualarımız sizinle.Allah sıkıtılarınızı en kısa zaman da atmak nasip etsin ve sabırlar versin..

Kardeşim, böyle şeyler hepimizin başına geliyor. Sakin olmalı ve en kısa sürede bir psikologa gitmelisin. Sakın, ama sakın kendi başına baş etmeye çalışma bu hislerinle. Psikologla görüşüp ilaç tedavisine başladığında, göreceksin, bu yorucu sıkıntılarından kurtulacaksın...

Bu tür duygular kendi başına baş etmesi mümkün olmayan duygulardır. Eğer ihmal edersen, kısa sürede çok daha ciddi sonuçlara ulaşabilir. Yarından tezi yok doktora git ve lütfen buraya da bilgi yaz.

Siz şu konuda kullandığınız ilaca karşı bağımlılık sahibi olduğunuzu yazmışsınız: http://www.engelliler.biz/forum/sag...iyorum-yardimci-olur-musunuz.html#post1127360

Kullandığınız ilacın yan etkileri arasında halüsinasyonlar görmek var. Doktorunuzun tavsiye ettiği dozun dışına çıkmayın.. doz aşımı yapmıyorsanız bile doktorunuza şikayetlerinizden bahsedin ilacınızı değiştirsin.. Kullandığınız ilaca bağlı olabilir bahsettiğiniz sorunlar.

Öncelikle bir an önce sıkıntılarından kurtulmanı dilerim, forumda evlenmek istediğini yazmışsın madem bu kadar karmakarışık bir durumdasın neden evlenmeye kalkıyorsun ,öncelikle sıkıntılarından kurtulmanın çaresini ara.Manevi bir boşluk içerisinden anladığım kadarıyla Allahtan uzaklaşma eğer ondan uzaksan istersen beylerin paşaların çocuğu ol herşey anlamsız ve tatsız geliyor insana.Bu mübarek gecede aç elini dua et yardım dile hayırlısını dile. Rabbim hakkında hayırlısı neyse onu versin inşallah.

zor bi durum Allah yardımcın olsun :( hep derim bedenin bir rahatsızlığından daha önemli ruh sağlığı..Hepimizde bir parça var bu tip şeyler ama kardeş senin durum ihmale gelmemeli..bencede önce Allaha sığın,sonra hemen bi doktora görün..Allah korusun daha fazlası olmadan..

kaderimsee çekerim..;

Kardeşim gecmis olsun.Hastalıgını ya da sorunun ne bılmıyorum ama yazdıklarını okuyunca sanki biri beni anlatmış gibi hissettim ... yazdıklarının hemen hepsi bende de mevcut ... 2.5 yıldır kanserle savasıyorum cok bunaldım artık ... ben de sının gıbı kendımı tanıyamıyorum ne oldu bana dıyorum,kişiliğim değişti sanki . o eskiden komik sakin sessiz Furkan gitti yerine asabi sert bir anda parlayan konusmalarında anlamsız küfürler eden bi Furkan .. Anlamaya calısıyorum kendımı ya nıye boleyım ben dıye sonra yıne aynı hersey ... evde annemle babamla ve kız kardesımle sureklı tartısıyorum kavga edıyorum :(
Onlara ettiğim küfürleri söylesem benden nefret edersiniz,zaten ben etmişim galiba da !! birsey tartısırken normal sekılde dıkakt edıyorum hep benım yuzumden kavga cıkıyo buyuyo olaylar bunu artık farkettım .. ama ben öle olsun ıstemıyorum aslında sonra dıyorum bu nasıl iş ! ben de cozemıyorum ısı artık .. Artık Kendımden Nefret Eder Oldum,Insanlarla bi araya gelmekten korkar oldum acaba nasıl bi salaklık yaparım diye onları kırarım diye .

Arkadaslarımın cogundan koptum,akrabalarımın coguyla samımıyetım bozuldu eskısı gıbı olmuyor ... hep benım yuzumden ve de KANSERİN ...
Hayat Insanı Degıstırıyor MAalesef ..

2010 hazırandan bu yana mıdeden hortumla beslenıyorum ... Bırak corbayı su-cay dahı ıcemıyorum ve onceden yemege cok duskundum yemek secmez herseyı yerdım ...
arkadaslarımın bazıları universitede bazıları ıs hayatında bazıları mezun oldu universiteden ben halen ugrasıyorum
tedavıde o lanet makınadan kaynaklı agzımın ıcındekı tukuruk bezlerım tamamen yandı ve dakika da bır agızımı su ıle calkalıyorum
yıne o makınadan kaynaklı kulaklarımda ısıtme kaybım var ..
agızımda tukuruk bezı olmadıgı ıcın uyurken saatte bır uyanmak zorunda kalıyorum ve yıne 2-3 saatte bır wc ye gidiyorum sureklı sıvı mama aldıgım ıcın ıdrar yapıyor ..
duzenlı uyuyamayınca da yaklasık 15 saat uyuyorum bazen 24 saat hatta ... Ama saatte bır uyanarak ...
normal agızdan yemek yıyemedıgım ıcın vucudum cok dırencsız merdıven cıkarken nefes nefese kalıyorum, normal ınsan gibi yuruyemıyorum,sesım bozuk,boguk kimse ne dedıgımı tam anlamıyor ...
burnumdan nefes almakta cok zorlanıyorum ...
akciğerim bitik ..
karnımdakı hortumdan dolayı karnım zaman zaman cok agırıyor .. 2 yıldır nerdeyse; bıse yemedıgım ıcın cenemı acmakta zorlanıyorum ve agrıyo ..
boynum ıncecık kaldı ve asırı sert boynumu saga sola cevıremiyorum duzgun...( hep o lanet makınanın yuzunden )

ALLAH HERKESE YARDIM ETSİN ... ŞU MUBAREK GECE DE HERKESIN DUASINI KABUL ETSİN ..

SANADA ALLAH YARDIM ETSİN KARDEŞ ...

Kullandığınız ilacın yan etkileri arasında halüsinasyonlar görmek var..
Evet ilaçlar yapabilir. Bencede ilaçların yan etkisidir.
Canı yanıyorsa küfür edebilir. Birisinin canınızı yaktığını düşünün..
Gayet normal küfür etmek. Bağırmak...

Genede bir tıpbi profesyonel yardım alınması gerekli...

furkan_81;
Kardeşim çok üzüldüm. Elimden şifa duası etmekten başka bişey gelmiyor malesef.
Allah yar ve yardımcın olsun.

tüm bu davranışlarınız için kendinizce bir neden bulamadıysanız destek almanız elbette doğru ama inanıyorum ki etrafınızda size ruhen yakın biri mutlaka vardır öncelikle onunla konuşmaya başlayabilirsiniz bol bol konuşun dr desteğindede yapacağınız şey bol bol konuşmak olacaktır zaten

Bülent abinin de dediği psikolog desteği bence işe yarayabilir .. ben de sabaha kadar uyumadım bunu dusundum .. bı kac saat sonra evden cıkıcam ve bir psikologa gidip içimi dökecegım ... artık baska yolu yok en azından onlar tecrubelıdır bu konuda bana illa ki yardımcı olacaktır bi nebze de olsa ..

Allahım Sen Yardım Et Herkese ...

Aminnn

:(

Zaman zaman hepizin kapıldığı muhtemelen ilaçların ve yalnızlığınsebep olduğu pisikolojik sıkıntılar. mutlaka bir pisikologdan destek alınKendinize iyi bir dert ortağı edinin.Susarak düşünerek çözüm bulamazsınız.Tabloyu daha vahim duruma dokmayınız.

Tıpkı yaşadığım sıkıntıları sorunları geçmişimi anlatmışsın,Bacıbey,in dediği gibi ilaçlarında çok etkisi oluyor bu duygu düşüncelere girmeye,ilaçlarının dozunu ayarlayıp doktorunla görüşmeni ve herşeyi buraya yazdığın gibi doktorunuzada anlatmanızı tavsiye ederim.Sağlam bir insanım liseyi bitirdim iş hayatına atıldım şımarık yetiştirildim 1 dediğim 2 lenmedi astığım astık kestiğim kestik...
Para desen o biçim arkadaş desen etrafım kaynıyor,bulduğumu yer bulduğumu içerdim (esrar,eroin)hariç alkol hovardalık hesabı yok birgün eve arkadaşlar getirip anacığım sabaha kadar başımı beklemesini hiç unutmam kulağıyla nefesimi dinlediğini yaşıyormu öldümü diye :(:(
Geldi askerlik zamanı,gel zaman git zaman teskere aldım geldim,Yine hovardalık alkol para yeme içme o biçim,başıma bi olaylar geleceği belliydi ki ailem sürekli uyarıyor adam olmamı akıllanmamı söylüyorlarken hiç birşey umurumda değildi..
Ne Allah,ne Kitap biliyordum düşünün mubarek Kadir gecesi sarhoş olduğumu hatırlıyorum neyse artık bi şekilde durdurulmam gerekiyordu,askere gidecek olan arkadaşımla piknik türü hatıra yapalım dedik ve evden çıkarken anacığım bak haftaya ramazan içip miçme artık akıllan he ana tamam babam kapıdan çıkarken arkamdan içme bak araba felan kullanma içipte yav tamam kapat kapıyı,ben vın neyse pikniğe gittik ben yine o zıkkımı içtim ve dönüşte arkadaşın kullandığı araç kaza yaptı ve 1 ölü 1 ağır yaralı(ben)...
Neyse hastaneler ameliyatlar 40 gün yoğun bakımda kalmalar 1 sene put gibi kımıldamadan sırt üstü yatmalar vs vs derken kafayı yicem kolumda sinirlerden dolayı ağrı var uyutmuyor uyumayınca planlar yapıyorum nasıl cinayet işlesem neyse bi ilaç verdiler (ismini yazmıcam) içiyom dünyam şaşırıyor gözlerimi açamıyorum etkisi geçince biyerlerden bi bıçak felan geçirsem elime neler yapacam da ortada bişey yok :)
Velasıl lafın kısası özü bak koçum alikemal neydin ne oldun aklını başına al adam ol artık bu sana ders olsun,herşeye tövbe etdim ilacın içinde azda olsa alkol olanları var ölecen deseler dahi bilerek içmeyeceğime kadar büyük tövbe ettim kendimi inanca bi adadım dualarla şuanda hayattayım,
Özel yaşantımda ters giden olaylar var ve kafayı yemek üzereyimki yine şükürler olsun dualar sayesinde By_RoniN dediği gibi sıkıntıları alıp gidiyor içinden.Biraz uzun oldu ama umarım okursun neler anlatmak istediğimi anlarsın...
Allah yar ve yardımcın olsun....

Kardeş bence biraz dualara sığın birçok sıkıntıyı alip göturur kalbinden

sana tek bir ilaç diyeceğim onu oku bu buhranlı durumundan kurtul (Hastalar Risalesi) temin et oku hiçbir sıkıntın kalmayacaktır..

Ben de en çok lise zamanında yaşadım bu durumu. Ama sonra zaman geçtikçe anlamsızlaştı. Kimi zaman alıştım, umursamadım, kimi zaman da inanmadım..

gerçektende ne kadar zor durumda olan arkadaşlarım varmış bende görme engelliyim ama yazılanları okudum da inanın halime şükrettim bendede var depresyon çok büyük sıkıntılarım var ama yazılanları görünce ben çok iyiyim çok şükür

ALLAH BİZİ BU DÜNYADA SINAVA TABİİ TUTUYOR BU DÜNYADAKİ SIKINTILARIMIZ ÖBÜR DÜNYADA MÜKAFAT OLARAK GELİR BİZE İNŞALLAH ALLAH BETERİNDEN KORUSUN

Ne Allah,ne Kitap biliyordum düşünün mubarek Kadir gecesi sarhoş olduğumu hatırlıyorum neyse artık bi şekilde durdurulmam gerekiyordu,askere gidecek olan arkadaşımla piknik türü hatıra yapalım dedik ve evden çıkarken anacığım bak haftaya ramazan içip miçme artık akıllan he ana tamam babam kapıdan çıkarken arkamdan içme bak araba felan kullanma içipte yav tamam kapat kapıyı,ben vın neyse pikniğe gittik ben yine o zıkkımı içtim ve dönüşte arkadaşın kullandığı araç kaza yaptı ve 1 ölü 1 ağır yaralı(ben)...

Kaza geçirmenin sebebini günahlarına nasıl bağladın gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum:confused:
Peygamberler günah işlemediği halde bir sürü bela ve hastalıklara dücar olmuştur.
Bu mantıkla teziniz malesef çürüyor.

Bence anan baban sana acımamış cezayı onlar kesmiş.:( Allah ıslah etsin demişse olabilir. Ana Baba çocuğuna dua ederken binkere düşünmelidir.
Bir insan günah işliyor diye ıslahı hak etmez.

Allah ı kitabı bilmeyen hangi gayri müslim gördünüz bu sebebden ceza gördüğünü:)

Nice katiller, nice büyük günahkarlar dururken sen içki içtin diye Allah seni cezalındırıyorsa PES.

Bi taneside kalkmış kitap önermiş.PEs.

Önce tıbbi tedavi sonra dua
Adam ölüyor. Acil ameliyat olması gerek siz kalkmış dua edelim iyileşir...
Mantığa kafaya bak.......

bence bir an önce psikolojik yardım al. eminim iyi gelecektir

saww;

Sende anlama "GIT"lığı var ozaman anlasan zaten bunları yazmazdın bana ve kitap öneren arkadaşa...Konuyu saptırma herkes yaşantısından yaşadıklarından pay biçmiş tavsiyelerde bulunmuş bence sende bir gözük doktora anlama güçlüğü çekiyorum diye belki tedavi edilebilirsin...

Bilimsel verilerle bakmakta fayda var gidin bir psikoloğa; kader,kısmet, sabır vs ... Çözüm bilimsel verilerde ve öyle kara düzen filanca ilaç iyi gelirlere bakma.

Psikologa gittim dün biraz konustuk ve anlattım sorunlarımı , sakinlestirici yani sinirimi bastıracagına inandıgı bır ılac verdi bakalım bugün başlıyorum kullanmaya allahın iziniyle 15 gun sonra da tekrar cagırdı kontrole .. hayırlısı diyelim ... İnşalla Ailemi Daha da Üzmem Anlamsız Küfürlerimle ve Salakca Konusmalarımla :(:(

Sevgili Kardeşim Sen de Bir An Önce Git Bir Psikologa Derdini Anlat , Belki Tam Fayda Saglamaz Ama Oturup Beklemekten İyidir Belki Bir Faydası Dokunur Yani Hiç Yoktan İyidir BENCE .. Gerçekten ...

saww;

alemsiniz kim kızdırdı sizi bu kadar ...tebessüm ettim :)

geçmiş olsun arkadaşım. büyük olasılıkla sende panik atak olmuş yada olacak. bu durumda bir psikoloji doktoruna başvurmalısınız. doktorların sizlere yazıcağı ilaçlardan ilk başta şikayetçi olabilirsiniz ama zamanla alışacaksınız. (sürekli uyku - bitkin - yorgun v.s.)

burası çok büyük bir aile hepinize çok teşekkür ederim.
bu siteye evlenmek için konu açmıştım ama inanın ben içine düştüğüm bu durumdan belkide evlenirsem kurtulurum diye düşünüyorum yalnızlık bi anlamda çok zor arkdaşlar..
şuan için iyiiyim şükür mutluluk ilacı kullanıyorum biraz rahatım.
ama maneviyata da tabiki herkez gibi benim de ihtiyacım var..

hepiniz çok saolun, sağlıcakla kalın dostlarım..

Mutluluk ilacı diye bişey yok. O ilaclar uyuşturmaktan unutturmaktan başka işe yaramıyor.

Hatta antideprasan ilacları peynir ekmek gibi topluma satıyorlar.

Hayret sgk bu ilaçları nasıl ödüyor. Vitaminleri ödese bunları(hafif antidepresan) ödemese yeridir.

Amerikada adam bahçesine ekiyor. Otunu kendi tedavisini kendi yapıyor:)
Yada gidiyor. Marihana kılinik markete alıyor. İlacını depresif durumundan kurtuluyor. RELAX ohhh ne güzel.

Bizde ise ilaç şirketleri ile dr lar ortak çalışıyor olsa gerek:confused:

Bu toplumda yasakların neye hizmet ettiğini çok iyi görüyoruz. Ne kadar çok yasak o kadar çok kaos huzursuzluk....
Bireyin özgürlüğüne karışmak demek Türkiye demektir.

Samimi olsalar sigara içilmesini yasaklarlar. Sigara = 3 milyar sağlık faturası + Bir sürü ölümcül kanser hastalığı

can dostlarım..
ben bu durumdan kurtalcam bunu biliyorum..
ilaçlar rahatlatıyor insanı ama bunu manevi olarak destekleme miz gerek ben böyle düşünüyorum..
rabbim her hepimizin yardımcısı olsun.
rabbim bizleri razı olduğu kullarından eylesin inşallah..

allah herkesin yardımcısı olsun ben doğuştan yürüme engelliyim ve beş yıldır da diyalize giriyorum hepimizin yaşadıgı gibi zaman zaman sıkıntılı anlar bende yaşıyorum sebebsiz bir gerginlik ve yalnızlık duygusu özellikle düzenli bir eğitim hayatım olmadı okuma yazmayı evde öğrendim ve sonra acık öğretime başladım her ne kadar zaman zaman kendimi cok bunalmış hissetsemde hala kendi başıma bişeylerin üstesinden gelecegime inanıyorum sizin durumunuza gelince bencede kesinlikle yardım almakdan cekinmeyin bizim gibi engelli yada herhangi bir hastalıkla mücadele eden insanların etrafında onları gercekten kosulsuz sevebilecek ve anlaya bilecek insanlarolması cok önemli cunku zamanla en yakınlarınızdan bile uzaklasa biliyorsunuz yada onlar sizden uzaklasıyor konusacak paylasacak ortak bişeyiniz kalmıyor sonucta her birimizin zor bir hayatı var ve insanlara bu kadar sıkıntılı bir hayatı olan insanlarla bişiler paylasmak keyif vermiyor sanırım yada bu benim alınganlıgım bilemiyorum....

damdan düşeni getirin bana demiş ya nasrettin hoca çok doğru. beni bizleri ancak bizim gibi ler anlar.
çevremdeki insanların çoğunu çoktan kaybetmişimde haberim olmamış..
hatice hanım çok geçmiş olsun sizede bizim ne hissettiklerimizi ancak bir ALLAHım bilir bir kendimiz birde bizim gibi olanlar..

Hekime gitmelisin uyku düzeni verilen ilaçlar inan ki işe yarıyor eğer uyku düzenin bozuksa dünya üstüne üstüne gelebilir, spor yapmak, hobi edinmek ve dertleşmek iyi geliyor bu sıkıntılara.

Üst Alt