Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendimi tanıyamaz oldum. Bana ne olduğunu bilmiyorum ve çok korkuyorum!

vay be valla varya sıkılmadan bunalmadan bu başlık altındaki tüm mesajları okudum ve dedimki vaybe birileri beni anlatmış :p öncelik ile ALLAH hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu gibi sıkıntılar hemen hemen tüm engelli insanların yaşadığı şeylermiş bu bir gerçek diğer yönden ben mesela çare olarak ilk doktoru düşündüm ve defalarca onlarca pisikolok misikolk koymadım kapılarını aşındırdım her gittiğim doktor hoooppp hemn eline kağıdı kalemi aldı tak tak tak al bunları on gün kullan sonra kontrole gel sonuç ( 0 ) en son kendimi aldım karşıma len olum senin derdin ne kaşıntın ne dedim ne kendi kendine caz cuz ediyosun dedim akıllı ol aklını başına al olum dedim ne yapalım kader keşke olmasaydı ama olmuş işte sende artık bir engellisin yapacak birşey yok diye kendime nutuklar verdim ve hep bundan sonra mesela engelim ile ilgili bir dara düştüğüm zman gerildiğim zaman benden beterin beterlerini düşündüm ve ALLAHA şükettim hı % 100 etkili olmasada büyük ölçüde etkisi oluyor hani derler ya bilmem ney kaçınılmaz ise zevk almaya bak diye :D hıh işte bence öle yapın arkadaşlar faydasını görürsünüz bence umarım inş ve en son engelim konusunda oka kendime pozitif nutuklar vermişimki ALLAHA şükür şuanda kendimi seçilmiş ve şanslı insan olarak görüyorum ALLAHIM bana bu engelliliğimi mükafat olarak verdi ben ALLAHIN sevdiği ve tölörans geçtiği kulu olarak görüyorum :) unutmayın arkadaşlar herkez kaderini yaşar birşeyin üzerine çok fazla gitmekte iği değil hı birkaç denersin böle ama denedim çabaladımda olmadı denecek gibi baktın olmuyo üstüne gitmeyeceksin benim kaderimde bu ben buyum deyip altarnatif çıkış yolları arayacaksın bu altarnatifler ne olabilir mesela bulunduğun konumdan azda olsa nasıl mutlu olabilirsin diye bu gibi yollar arayacaksın ve el ense kebap bir fani hayatı yaşayıp günü gelincede bolunu bohçanı alıp ebediyete göçecez uzun lafın en özüüüü ALLAH tüm muhtaç düşkün hasta engelli yardıma ihtiyacı olan herkeze yardım etsin kurban olduğum yaradan iki iğiliğinden birisini versin diyelim ve son noktayı AMİN diyelim

Biz Kur’an’dan, mü’minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz. Zalimlerin ise Kur’an, ancak zararını artırır.( İsra suresi 82.ayet)

Doktora görünün. Kur an okuyun. Kur an ın şifa verici özelliği vardır. Ayetül Kürsi, Felak, Nas, İhlas okuyun. Mevlana okuyun. Abdulkadir Geylani, İmam Rabbani, İmam Gazali, Yunus Emre, Mustafa İslamoğlu, Oktan Keleş ve faydalı olacağına inandığınız başka kitapları okuyun. Boş kalmamaya gayret edin. Boş durmak şeytanı davet eder. Kendinizi meşgul edecek bir şeyler bulun. Okuyun, araştırın, müzik aleti çalın, resim yapın, spor yapın, iyi arkadaşlar edinin... Boş durmayın.

Allah yardımcınız olsun...

maneviyatın ne durumda bilmiyorum ama ;
elinden geldiğince abdesli olmaya gayret göster namazını kıl birazcık allaha yönel sıkıntılarından kurtulacaksın bundan eminim geçmiş olsun

Para herşeye yarar,yeter ki kullanmasını bil..

vakit kaybetmeden psikoloğa gitmen lazım. Psikolojin son derece bozulmuş ve psikolok ile görüşerek düzelebilirsin.

bende de son 5 senedir garip bir durum var. bazen biriyle sohbet ederken karşımdaki kişiye okkalı bir tokat atasım geliyor :) bu kişi bir arkadaşım da olabiliyor, akrabam da...fark etmiyor.. gayet sakin konuşurken birden geliyor aklıma, gözlerimi kaçırıyorum, yumruklarımı sıkıyorum. bir tane patlatsam tepkisi ne olurdu acaba diye düşünüyorum.. sonra "ne düşündüğümü anladı mı" diye geçiyor aklımdan.. saçma sapan işte.. neden bilmem.. psikoloğa gidersem unutmayayaım bunu sormayı... :)

Arkadaşlar şimdi lütfen yazdıklarımı iyi okuyun:
1 - Allaha sığının, dua edin. Dua ilaçtır.
2 - Abdest alın ve iki rekatta olsa namaz kılıp ellerinizi açın huzura varıp dua edin.
3 - Kuran-ı Kerim biliyorsanız onu okuyun o en güzel kitaptır size ayetleriyle derman olacaktır.
4 - Kendinizle konuşun, ben kimim, ben ne yapıyorum diye.
5 - Ağlamayı biliyorsanız ağlayın, ağlamak sinirlerinizi alır, yumuşarsınız.
6 - Kendinizi tokatlayın ve acıyı hissedin.
7 - Gece yatmadan pencereyi açıp temiz havayı sessizliği içinize çekin.

Ben bunları sinirlendiğimde, buğrana düştüğümde, sıkıntı duyduğumda çok yaparım.
Allah sizlerle beraber olsun, dua ediyorum kardeşlerim size.

arkdaşlar kimse kimsenin halinden anlamaz. sen benim ne hissettiğimi bilemessin,bende senin. ancak ve ancak tahmin edilebilir.
rabbim ebedi hayata göçerken imanlı olarak gitmeyi nasip etsin.
insanların gözünü para bürümüş para.
keşke bende evli olsaydım şimdi keşke çocuklarım olsaydı keşke herkez gibi bende gezebilseydim keşke herkes gibi görünseydim keşke keşkee..
ama bunada şükürler olsun yarabbim..

ya hemende dine sarıl diyenlere sinir oluyrum.....

neoplis;

kötü birşeymi söyleniyor ? ne dense hoşunuza gider mesela ?

bence sana biraz korkuyla gelmişler sürekli abdestli ol ve elham felak nas ayetel kürsü allahümme ente 3 yada9 kez oku suyuna aç karnına iç kendine üfle abartmıyorum ben yadumlar çoğalacak beki bana ama ben de öle olmuştum nazarla kurtuldum şükür

hayatta hayallerin olmazsa ve bu hayalleri uygulamaya yönelik amacın yoksa, intihar bile düşük kalır yanında....

ben sadece paylaşmak istedim. sonuçta insan konuşmayı anlatmayı istiyor..

nasibegül;
ALLAH razı olsun. ama evlenmek insanları bazen bambaşka biri yaparmış..

evlen bence ama yinede dualara sarıl okuma başlatcam sana düzelisin dua ilen

İlk önce yaradana sığın sonra sırası ile;

hobi yap kendine
mesala Balık tutmaya git içini denize at,
Futbol maçına git haykırabildiğin kadar haykır,
Fotoğraf çek beterin beteri olduğu bir dünya olduğunu anlayacaksın haline şükredeceksin,

Bende senin gibiydi, kollarım hep faça, hep zarar veriyordum kendime, alışmadığım kötü alışkanlık kalmadı, içmediğim hap kalmadı,
doktorum bana bu 3 ünden birini yaparsın sen dedi, inan hepsini yaptım, sahile gidiyorum bazen balık tutamasamda o hırs beni sakinleştiriyor, maçlarda yenilsemde içim rahatlıyor deli gibi bağırıyorum, fotoğraflar ile gecemi, gündüzümü geçiriyorum,

sende doktorumun dediği gibi birini yaparsın,

Kal sağlıcakla.....

"kaderimse çekerim " nikli kardeşime arkadaşım bende engelliyim seni çok iyi anlıyorum bu banada oldugu için biliyorum kardeşim yaradana sıgın ilaç onda emin ol çok zor zamanlar atlattım bende hiç bişeyy duaların yerini tutmuyor emin ol

Sıkntılı dönemlerde yapılacak en iyi şey hiçbirşeyi önemsememek ,benim tarzım böyle,tabii ki mevcut sorunu çözebilmek adına elimden geleni yapıyorum ama elimden gelmeyecek işler içinde üzülüp sıkılarak kendimi kahredemem:rolleyes:

Allah'a dua et.Allah sıkıtılarınızı en kısa zaman da atmak nasip etsin ve sabırlar versin.. Sakin olmalı ve en kısa sürede bir psikologa gitmelisin.

kardeş sen üzülme ben sana hergün işe giderken dua ederim.(yürüyerek ve 10dakka...):)

Psikoloğa gittiniz mi? Sürekli aldığınız ilaçlar var mı? Varsa aksatmayın.Bu dünya yalan..En sağlıklı en zengin insana 60 yıl kiralık sadece.Yıllar gün gibi geçtiğine göre 60 günlük dünya..Evet bazıları uzun yaşıyor ama sadece yaşlılıkları uzuyor.Ölmeden önce daha çok ağrı çekip,manevi acı çekiyorlar ayrıca. Çünkü uzun yaşayanlar aynı zamanda sevdiklerinin akranlarının yok olduklarını izliyor..Bence de dua et. Başında seni izleyen yok..Birde kızma ama şizofren belirtileri gibi. hastalık bu Allahtan gelen.Olma ihtimali var diyorum sadece.İnşallah hiç bir sıkıntınız kalmaz.(Eğer iyi bir insansanız) ..Düşündüğünüz herşey beyninizde..Küfür insanı felaketlere sürüklüyor. Daha kötü acılar yaşamadan oto kontrolünüzü elinize almanızı dilerim..Profesyonel yardım almanızı öneririm.

nasibegül;
aynı beni tarif etmişiniz hanfendi yazınızda bende manevi boşluk içerisindeyim kim dolduracak acaba bu boşluğu;)çok boşum çokkkkkk.ATAM(m.kemal ATATÜRK)çok yalnızım çokkkkkkk:cool:

Beliz;
prof.dr. BELİZ hocam konuyu açan arkadaşın sorunu aynı ben ne yapmalıyım acaba şimdi şizofrenmiyim engin ve derin bilgilerinizden yararlanmak isterim.ama ben dr sevmiym :cool:aklımda fikrimde başımda 20 sene önceyi bu gün gibi hatırlıyom paradan puldan iyi anlarım .eeeeeee o zaman şizofren deilim .......:Dtmm buldum manevi boşluk içerisindeyim neyse artık bu??????bu boşluğu doldurmak lazım değilmi........:cool:ATAM(m.kemal ATATÜRK)çok yalnızım çokkkkkkk.

Yaw estafirullah .Ne Doktoru..Sadece olasılık olarak söyledim. Çevremizde şizofren hastası olan var çünkü.Şizofren misin bilmiyorum ama komiksin hhehehehe:D:D

BELİZ;Bu dünya yalan..En sağlıklı en zengin insana 60 yıl kiralık sadece.Yıllar gün gibi geçtiğine göre 60 günlük dünya..Evet bazıları uzun yaşıyor ama sadece yaşlılıkları uzuyor.Ölmeden önce daha çok ağrı çekip,manevi acı çekiyorlar =demi uzun yaşayıpta ne yapcaz doğru söylüyon KAVONOZ DİPLİ dünyaya direkmi olcaz:cool:dünya bi han biz kiracı bir an önce kira artmadan kaçmak uçmak lazım değilmi:cool:anam derki=dünya allı bi GELİN gelin sarılır giden sarılır kimse merakını alamaz.:cool:anam benim nede doğru söylemiş.zira KEFENİN CEBİ YOK.diktirecek olanlar düşünsün benim öle bi sorunum yok.ÖLÜLERDE sanıyo DİRİLER her gün helva yiyo.:rolleyes:MEZARLIKLAR HESAP YAPANLARLA DOLU.KULUN Bİ HESABI VARSA ALLAHında bi hesabı vardır:cool: (gene büyük laf ettim wesselam).

SERAFİM;
çok relax sın murat kardeşim hayranım sana:cool:ARZULAR ŞELALE;)akar akar........

Ben canım sıkıldığında Penguen belgeseli izliyorum çok işe yarıyor,sanki o an onlarla birlikteymişim gibi hissediyorum ,Penguenlerin buzlar içerisinde çok soğuk çok acımasız bir yaşam savaşları var,o belgeseli izlediğinde aslında bizim gözümüzde büyüttüğümüz sorunların çok basit olduğunu farkediyorum :rolleyes:

Penguenlerin Yaşamı.Buzun İmparatorları-Bölüm 04/06 - YouTube

SERAFİM;
SERAFİM nassın abiciğim her konuda yazıların msj ların benim için çok değerli yani murat abiciğim kafama yatıyo yazdıkların harbi diyom bak....senin msjlarını okuyunca rahatlıyorum ..EN GÜZEL GÜNLER SENİN OLSUN ABİCİM ....kendine iyi bak.serooooo

kaderimsee çekerim..;
kardeşim geçmiş olsun aynı sorunlarla bende muzdarıbim:Dsen milletin lafına bakma yok hapmış bilmem neymiş asıl onların dediği hapları alırsan HAPI yutarsın :Dkardeşim benim .yok dua oku sabaha kadar dua okusan nafile geçmez bu hastalık kendimden biliyorum :rolleyes:şimdi gelelim mevzunun özüne SENİN VE BENİM İLACIM SEVİŞMEK ...kardeşim bu hastalığın başka tedavisi yok 2.ci yol ise tabikiiii EVLENMEK .........

nasibegül;
aynen kardeşim seninde dediğin gibi evlenmek insanları bazen bambaşka biri yaparmış.çok doğru bizim hastalık birileriyle muhabbet edince geçiyo ben mesela internet kafede arkadaşlarım var gider onlarla sohbet ediyorum rahatlarım.......YALNIZLIĞA gelmiyor bizim hastalık...gene diyorum kardeşim bizim ilacımız sevişmek........yani AVRATLAR.;):rolleyes::rolleyes::cool::DBİRİNİ BULAYIM HEMEN BASICAM NİKAHI.........hemde (YILDIRIM) olanından....:cool:

her insan zaman içinde sorun yaşıyabilir.önemli olan bunların üstesinden gelebilmektir.

Konu açılalı baya bir zaman olmuş sizin şikayetleriniz okb'yi tanımlıyor bu hastalıkta baya bir inatçıdır zamanla geçmez artar çoğunca.Bir doktora görünmenizde fayda olabilir.

SERAFİM;

hay sen çok yaşa yaaa! bende hep öyle yapıyorum ve çokta etkili bir terapi yöntemidir şiddetle tavsiye ediyorum :)

kardeş senin anlattıkların şizofreni tanısına benziyor şizofren değilsindir belki ama olma adayıda olabilirsin lütfen sözlerimi yanlış anlama benim rahatsızlığım şizofreni ve 2003 te başladı tam bir yıl direndim yenmek için doktora psikoloğa ve psikiyatriye gitmedim bir yıl sonra gittiğimde ise artık çok geçti şizofreni olmuşum.allah kimsenin başına vermesin ama psikolojik rahatsızlıkların en şiddetlisi ve en ağırı senin anlattıklarınla benim başlangıcım örtüşüyor. sana tavsiyem acilen ama acilen bir psikiyatri kıliniğine git şikayetlerini olduğu gibi anlat en azından en hafif bir şekilde atlatırsın çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin...

Üst Alt