Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendisinin Mehdi olduğunu iddia eden ve tedaviyi reddeden yakınım için ne yapabilirim?

@xdedahii,

31 yaşında. Sabredemiyor, uyuyamıyor, TMS yaptırmak istiyor. Bir an önce çıkmak istiyor yaşadığı depresyondan.

Böyle bir olay TV programında çıktı.kendisinin Mehdi olduğunu öne sürüp yaklaşık 300 400 kişi toplamis Çanakkale Bayramiç bagli bir tatil beldesine yerleşmişler .evini arabasını kredi çekip bu şekilde birlesmisler.orada köyde bulunanlar korkuyla yaşamışlar sürekli polis jandarma baskın yapmış.sonra sizde Mehdi kaçmış.fakat orada bulunan yüzlerce kadın kız erkeklerin ailesi aradılar yalvardı lar .bu tür şeyler saçma sapan İşler.arkadaslar kesinle inanmayiniz.sizinde tanıdığınız acilen hastaneye yatirilmali

@Tesbix10, sabretmek zorunda ne yapsa belli bir süre ilaç kullanmasa geçmiyor. Ben 4. aya doğru uymaya başlamıştım. Bana da uyku hapı yazmışlardı. Hiç kullanmadım vucudumu alıştırdım. Tekrardan uyku uyumaya.

Bu bir süreç dediğim gibi yönlendiririn. 6 aya bişeyi kalmayacaktır. İlk 6 ay çok zor geçiyor. Atak geçirdikten sonra ayrıca

Birde teşhis yanlış olabilir yaşı daha genç teşhis psikoza benziyor. Tam bu şekildeydim. Bipolar atağı gibi degil.

Antipsikotik tipi ilaçla düzebiliyoruz.

İşinden gücünden olmuştur zaten çalışacak durumda değildir. Bende memurdun sözleşmem sonlandırıldı. O süreçte

Kendini oyalayacak birşeyler bulup stabil olana kadar sabretmesi gerekiyor.

Büyükşehirde yaşamıyorsanız birde büyükşehirdeki doktorlara gösterin.

Doktora başlarda 2 haftada bir gidiyordum. Ayda bir mutlaka gidip kontrol olsun ilaçları düzenler birde hep aynı doktoradan randevu almalısınız.

Bir insan mehdiyim diyemezmi hemen hastalığa vuruyorsunuz belki dalga geçiyordur

@(Gölge),

8 yıldır ateist olan adam, atak geldikten sonra aylarca her gününü cübbeli ahmet hoca, deccal, mehdilik, cennet cehennem üzerine videolar dinleyerek uyuyup, instagramında günde minimum 20 tane hikaye atıp her birinde iyilik, dünyayı kurtarmak, yahudilerin ne kadar kötü insanlar olduğu üzerine hikayeler paylaşıp sonunda da o kişinin kendisi olduğuna dair mesajlar vermeye çalışıyorsa dalga geçmiyordur.

@osmangazi,
1. Mehdi olan adam ben Mehdiyim diyerek kendini kanıtlamaya çalışmaz.
2. Mehdi olduğunu söylediğinde içeri atabiliyorsan Mehdi değildir.
Çok mantıklı bi soru değil o yüzden.

@Mustafa 1972,
Sanrılar yaşıyordur, gerçeklikten kopmuştur.

@xdedahii,
Yakınım dediğim kişi abim. Senelerim onunla beraber geçti. Yıllarca bipolarla uğraşmış aslında ama bu ağır mani döneminde farkına varabildik bu durumun. 27 yaşında başına aklar düşmüştü. 7-8 aylık bir çalışma serüveni dışında hiç çalışamadı. Ama son zamanlarında gönlünce gezdi eğlendi. Maddi gücümüzün çok üzerinde harcamalar yaptı ama en azından hayatında hiç eğlenmediği kadar eğlendi.

Sonrasında saldırganlaştı ve o bahaneyle hastaneye yatırdık. 20 günde çıkardılar. Daha iyileşmemişti. Çıktığı gibi durumunu anlattık 3-4 gün sonra bipolar olduğunu kabullenmeye ve bunun üzerine araştırmalar yapmaya başladı.

İlk haftanın sonunda ilaçların ağır geldiğini doz düşürmek istediğini söyledi. Biz de doktor ne diyorsa o dedik. İlaçlarla birlikte, ağır da bi maniden çıktığı için çok ağır bi depresyona girdi. Onunla her konuştuğumda merak etme iyileşeceksin, çok daha iyi olacaksın, her zaman yanındayız dedim. Yarın kontrolümüz vardı. Doktora doz düşürmesini soracaktık ve TMS e gidecektik…

Ama ne yazık ki abimi kaybettik. Evimizin balkonundan düşmüş. Sebebini bilmiyoruz. Ama çektiği acılara artık dayanamadığını düşünüyorum.

Gerçekten çok zor bir hastalıkmış. Xdedahii bey bu süreçte bize yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Çok iyi bir insansınız. Umarım dengede kalır ve sağlıklı bir hayat yaşarsınız.

Abim de umarım artık aradığı huzura kavuşmuştur… Umarım gittiğin yerde rahat uyursun canım abim.

Bir de bipolar atağı olduğuna eminim. Büyükşehirde yaşıyoruz Prof. Dr. Selçuk Kırlı’ya gittik. O da o tanıyı koydu ama zaten belirtilerin hepsi tutuyor. Manideyken 2 kat hızla konuşup, yerinde duramayan, muhakeme yeteneği olmadığı için anlamsız kararlar veren, her şeyden anlamsızca aşırı keyif alan, maddiyatı gram umursamayan ve anlamsız riskler alan birisiydi atak geldiği son 4 aydan beri. Normalde öyle birisi asla değildi. Alkolü vardı sadece. Alkol ile uyku hapını aynı anda alıp hastanelik olduğu günden sonra yaşamaya başladı bu mehdilik psikozunu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Anneme abinizin durumunu anlatmıştım. 2 gün önce yalnız bırakmasınlar demişti. Bende forumda görünce yazarım demiştim. Çok üzüldüm başınız sağolsun. Keşke benim annemin yaptığı gibi vasi atasaydınız. Hastaneden çıkarmazlardı siz istemeden

Çok üzüldüm

Sizde çok üzülüyorsunuz bu hastalık genetik artı stress etkiliyor. Sizde doktora gidin. Bu süreci atlatana kadar

İlaçların yan etkisinde riskide var yazar kullandığı ilaçların prospektüs okurmusunuz. Doktor sizi uyarması lazımdı. Annem 2 gün önce söylediğimde o yüzden söyledi.

Son düzenleme:
Peki neden hep Mehdi?

Niye biri batman, süperman ne bileyim cin olabilir, istihbarat başkanı falan olabilir da niye ortak özellikleri Mehdilik acaba? Bilim bu konuda bir şey diyor mu bilgisi olan var mı?

@xdedahii

Vasi atamaya çalıştık haziranda mahkeme vardı. Çok yavaş ilerliyor süreçler ne yazık ki. Abimin yanında durmak istediğimde gitmemi bekliyordu, yalnız kalmak istiyorum diyordu. Ve böyle bir şey yapacağını konduramıyorduk. Çünkü ölümden çok korkan, yasamayı seven birisiydi. Ama ne yaşadığını kendi biliyor işte.

Bursa Merkezdeki doktor bizi hiç böyle bir şey için uyarmadı. Yattığı İnegöldeki doktor da abimi resmen apar topar çıkarttı. Mesai bitiş saatinde haber verdiler gelip alın diye. Ne doktoru görebildik, ne konuşabildik.

Düştüğünün ertesi günü kontrolümüz vardı. Orada belki konuşur, doz düşürürdük ama işte…

@Tesbix10, ilaç prospektüslerinde yazıyor. Ayrıca doktorun uyarması gerekiyor. Genellikle atak geçirirken doktor taburcu etmiyor. Durumuna göre taburcu ediyor. Burda sizi uyarmamaları ihmal gibi ama olan olmuş,

Ya da doktorda böyle birşeyi beklemiyordu.

Çok üzüldüm. 5-6 ay sabretse hiçbirşeyi kalmayacaktı. Hepsi geçecekti. Hatta 3-4 aya kesin toparlardı.

Ben hastanede yatarken ayakkabı bağcıklarına kadar almışlardı.

@Tenê,

Bu toplumsal bir hezeyan aslında. Doğuştan itibaren kodlanan en yüce/muktedir şey neyse, ona öykünülür. Amerika'da pekala Süperman olur...

@Tenê,

Mehdi olmak insanın hoşuna gidiyor. Bir kılıçla 1000 tane kafir öldürüyor mesela. Adaleti sağlıyor. Haz alıyor, dopamin fışkırıyor. Bir zamanlar bipolar forum info idi sanırım, birisi peygamber, birisi Allah olduğumu sanıyordum, demişti.

@OturanBoğa,
Evet Fransada da kendini Napolyon zannedenler oluyormuş mesela. Hristiyan bölgelerde sürekli Mesih çıkıyor. Ben en özel kimse o olmalıyım psikolojisi herhalde.

@osmangazi,
Abime de gelmiş sen Allahsın, insanları kontrol etmek için insan formuna girdin düşünceleri ama hayır ben o değilim diyerek kovmuş.
Çok ağır bi psikoz yaşadı.

@Tesbix10,Bir gelişme var mı ? Doktorlar ne dedi.

Anladım, yapacak bişe yok kendine ve ailene dikkat et. Bu hastalık genetik artı çevresel faktörler stress gibi durumlarda çıkıyor

Başınız sağ olsun, dediğiniz gibi umarım gittiği yerde huzuru bulmuştur.

Üst Alt