Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ketya isimli ilaca dair deneyimi olan var mı?

Ankaralıuser

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bu ilacı tok mu aç mı almam gerekiyor geçen gün en yüksek seviyede etki etti ama nasıl kullanılacağını bilmediğim için etki etmiyor aç mı tok mu içicem aç siye biliyorum

Her kafadan ayrı ses çıkar burada, bana sorarsan fark etmez. Fark ettirecek bir algı yaratmaya gerek yok, zira altı üstü bir antipsikotik, klozapini hesaba katmayınız. Seroquel basit bir d2 antagonisti, lakin serotonerjik etkisi daha kuvvetli bir atipik antipsikotir. Histamin H1 reseptörüne olan afinitesi uyku yapar, bu yüzden düşük dozda uyku olan etkisi için kullanılır, yüksek dozda ise antipsikotik etki sağlar, tabi düşük aralıkta. D2 afinitesi hafiftir, ve işgal oranıda düşüktür; tam antipsikotik etkisi görmek için %60-80 işgal oranı olması lazım. Lakin Seroquel, yani Ketya en fazla %60 bağlanır, hafiften kapıyı aralık bırakır, ve bu hafif vakalarda endikedir. Ciddi vakalarda dediğim gibi %60-80 işgal oranı lazım (kapıya herkesi almaz), tam antipsikotik aralık budur. %80 ve üstü genelde EPS yapar ve kapıyı tam kapatır.

Son düzenleme:
Her kafadan ses çıkmış gibi görünmüyor? belliki aç karnına almış veya öyle almak zorunda kalabileceğini düşünerek biraz paniklemiş..gereken şeyi tüm detayları anlatmadan panikletmeden kısaca yazmışız..

Farmakoloji dersi verir gibi anlatırsak soru soran arkadaşlar gereksiz paniklemiş olur,bence gerek yok.

Yazdıklarını hadi ben anladım,peki soruyu soran arkadaş anladımı dersiniz? Gereksiz bilgi sadece karşı tarafı gereksiz yere yorar.

@İçgörüsümaxolan,

Kısa ve net,ketiapin aç karnına uzun süre alınması mide ile ilgili bazı sorunlar veya var olan sorunları alevlendirebilir hepsi bu.

O yüzden tok karnına alınması tavsiye edilir ve öyle kullanılması gerekir.

4 sene kullandım ilk dozum sabah 300mg akşam 300 mg
Beyinde vucutta donukluk
Uyuma isteği
Vucutta güçsüzlük
Boşalırken zorlanma
Tek faydası uğuşukluk
Bırakınca uyuyamazsın belirli süre

Üst Alt