Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz ve skolyoz için hangi oranda rapor veriliyor?

metehan222

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
kifoz ve skoyloz hastalığı olupta engelli raporu alan arkadaş varmı...

Kifoz ve Skolyoz ' da dereceleri ve etkileri önemlidir.

İkisi için de rapor oranının belirlenmesinde yol açtığı nefes darlığı önemlidir. SFT testi yapılarak rapor belirlenir.

Buradan bir şey diyemeyiz.

askeriyeden rapor aldım ya devletten

kasımpaşa askeri hastaneden ileri derece kifoz olduğu için hem savaşta hemde barışta askerliğe elverişli değildir diye rapor aldım acaba devlet hastanesindende %40 felan bi rapor alabilirmiyim

tabi gidip hastaneye konuşucama ama hiç kimse kifoz ve skoylozdan rapor aldımı onu merak ettim

Tabii ki alan çok var. Ama derecelere göre değişiyor yani % 30 alanda olur, % 65'te örneğin.

bakalım inşallah %40 üzeri bi rapor alırız

kasımpaşa askeri hastaneden kifozum olduğu için rapor aldım şimdi sıra devlet hastanesinde salı günü başvuracağım ne gibi yollar izlemem lazım kifoz dan rapor alan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

oturanboğa abi benim kifoz çok ileri derecede belli oluyo 2 km uzaktan bile baksan anlaşılıyor ve nefesimide çok zorluyor kesinlikle çalışamıyorum 3 tane merdiven çıktığımda hemen yoruluyorum nefes nefese kalıyorum abi

kifoz ve skoyloz rapor için hasteneyle görüştüm

kifoz ve skoyloz rapor için hasteneyle görüştüm hastaneden şubatın 4 üne randevu verdiler benden bazı evraklar istediler
1. İş kurdan üst yazı
2. eczaneden ilaç dökümü ( ama ben eczaneden kağırtı aldım herhangi bir ilaç dökümüm yok hiç bir ilaç kullanmıyom)
3. 6 adet foto
4. kimlik fotokoposi
istediler şimdi ben 2 ay önce kasımaşa askeri hastanesinden askerlik için rapor aldım

kasımpaşa askeri hastanesinin koyduğu tanı:
TOROKAL VERTEBLARDA KİFOZİTE DİKKAT ÇEKMEKTEDİR(LATERAL COBB AÇISI 103 DERECE). ORTA VE ALT TOROKAL VETEBRALLARDA MULTİSEVİYE KORPUS
ÖN KESİMLERDE YÜKSEKLİK KAYBI VE KAMALAŞMA İZLENMEKTEDİR(T10 VERTEBRADA BELİRGİN).
ÜST VE ORTA TORAKAL VERTEBRALARDA AÇIKLIĞI SAĞA BAKAN MİMİNAL SKOYLOZ İZLENMEKTEDİR( vertebra grafikleri dorsal iki yön)
HASTANIN YAPILAN MUANESİNDE GÖRÜŞÜ BOZACAK DERECEDE KİFOZ MEVCUTTUR. COBB AÇISI 103 DERECE OLARAK RAPOR EDİLDİ
KARAR İSE : BARIŞTA VE SAVAŞTA ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR.

ŞİMDİ devlet hastanesindende %40 üzeri rapor alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim...

kifoz ameliyatı olan skalyozluların solunuma yol acan tanıları var ıse %40 ve uzerı anca oran verılıyor vertaprada şekıl bozuklugu var ıse her kısının fızıksel aktıvetısene bakılıyor benım bır hastama 28 tane çıvı cakılmasına ragmen %18 verıldı solunum sft de saglam cıktıgı ıcın sadece bu tıp hastalar askerlık yapamazlar

benim bir arkadaşım skoyloz dan %75 eğime ameliyatsız haliyle %30 aldı akciğer e baskıdan da %20 nefesten verdi toplamda %50olan oran baltazart la %44 e düştü

sami bey alır sadece ortapedı vermıyor gogusten cıkar solunum sıkıntısı cektırdıgı ıcın ılerıde yaslandıkca taş kardı rıtım bozukluguna yol acar nefessız kalmak

metehan222;

Abi ameliyatı hiç düşünmüyor musunuz? Devlette çalışan uzman bu konuda çok uzman insanlar var

%43 rapor verdiler yardımcı olurmusunuz?

arkadaşlar devlet hastanesinde heyete girdim % 43 rapor verdiler. Ayın 12 sinde saat 4 de raporu hastaneden alacağım kifoz hastalığından aldım.
şimdi size sormak istediğim ben bu %43 raporla neler yapabilirim hiç bir bilgiye sahip değilim
örneğin gidip engelli arabası alabilirmiyim
ekpps ye girebilirmiyim
engelli sıfatında iş bulabilirmiyim
şimdi bazı araba şirketleriyle kounuştum %40 rapor istediler ben engelli aracı alabilirmiyim
bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun raporu aldım bu ayın 12sinde verecekler bu raporla neler yapabilirim hiç bi fikrim yok...

Bugün aldığım rapor bakarmısınız

a>

a>

22ZnVq.jpg
[/url][/IMG]
BZ2v5g.jpg
[/url][/IMG]

arkadaşlar bugün raporumu teslim aldım ama hiç bir bilgiye sahip değilim
bu sosyal yardım felan ne demek
ben iş için ekpps ye girmek için aldım bu raporu lütfen raporun neye yaradığı hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olurmu
ekkpps ye girebilirmiyim engelli işci olarak bir yerde çalışabilirmiyim

bu raporla ne gibi haklara sahibim hiç bi bilgim yok

% 43 oranda rapor almışsınız .
bu raporla evet EKPSS'ye girebilirsiniz.

evde bakım aylıgı alamazsınız.
şartlarınız uygunsa, hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 Tl altındaysa 2022 aylıgı için vakfa başvurabilirsiniz.

diğer haklarınız için şurayı inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

kafanıza taılan sorular olursa ilgili forumlardan sorarsınız.

açıklama için teşekkür ederim bu raporla ötv indirimden yarlanı araba alabilimirim h sınıfı ehliyet alabilimriyim veengelli kimlik kartı alamıyormuyum raporda işaret yokta

ancak şu şartlarda ortopedik rahatsızlıklarınız olursa ÖTV indiirminden yararlanabilirsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html
aksi takdirde mümkün değil.

engelli kimlik kartı alabilirsiniz. bunun için aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne başvurun.

H tipi ehliyet için degerlendirilme yapılmamış kendi mevzuatına göre. o yuzden H tipi ehliyet için kullanamazsınız bu raporu.

raporunuz 2 yıl sureli. bu sure içinde EKPSS sınavı olursa girebilirsiniz bu raporla. süre bitiminden sonra tekrar rapor alacaksınız.

işkur sevkiyle aldınız değil mi bu raporu? çalışmıyorsunuz yani? emin olmak adına sorayım yine de.

evet işkur un sevkiyle aldım bu yaşıma kadar hiç bir yerde çalışmadım

tamam. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL altındaysa bu raporla vakfa gidip 2022 engelli aylıgı için başvurabilirsiniz.

güzel soru:)

ikamet adresinin baglı olduğu SYDV'ye (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) başvuracaksın:) Kaymakamlıktadır.

Arkadaslar bend3 kifoz ameliyati oldum 1 sene once engel raporu icin basvurdum%5 verdiler askerlikten de muaf oldum sizce bu normal bi sonuc mu itiraz ettim bakalim

Merhaba arkadaşlar bende kifoskilyoz ameliyatı oldum. 76 derece kifoz 25 derece skolyozum vardı. Ameliyattan sonra cok uzun süre Oturamamaya başladım. Sırtımda hiçbir ağrı yok ancak ameliyat sonrasi bacagimda bir ağrı oluştu geçmek bilmiyor. Kamuda çalışıyorum. İşim sürekli oturarak. İşe devam edemezsem malulen emeklilik engelli raporu alabilir miyim. Teşekkür ederim

Merhaba hangi hastaneden kac derecelik ameliyattan sonra aldınız acaba

Arkadaslar. Bende kifoz amelyati oldum yuzde 23 engel raporu verdiler ancak heyet kurulu kifoz da balthazard formulu. Varmis onla hesapladilar ben askerligim suresinde son uc ay kala oldum en onemlisi bu amelyati yapacak olan doktorumuz 22 adet platin takildi bana. 4 sene oldu doktorum 3 sene sonra paltini alacagini soylemisti ancak 3 seneden sonra gerek olmadigini soyledi amelyatimdan sonra 5 ay kadar cok agri cektim hangi ise gitsem engel gosterdiler baska bir doktor ve 2 seviye eksik konmus eger bilen arkadas alan varsa. Yardimci olalim

Son düzenleme:
Arkadaşlar herkese merhaba. Ben doğuşsal kalça çıkığı sebebi ile bundan 35 sene önce yani kalça çıkığı operasyonu geçirmişim. Sonra 2015 yılında varis için skleroterapi operasyonu, 2017 de beyincik sarkması ameliyatı ve bu yıl da kifoz ameliyatı oldum. Omurgamda 26 adet vida var.

Doktorların koyduğu teşhisler ile de nöropatik ağrılar için bir ilaç ve yine huzursuz bacak sendromu için de parkyn adlı ilaçlar kullanıyorum. Psikolojik olarak da çokça yıprandım ve bitmek bilmeyen ağrılar ile yaşıyorum. İş hayatım çok acımasız ve artık gücüm de kalmadı. Engelli raporuna başvursam %40 oran alabilir miyim acaba ?

Rapor için; Kifoz ve Skolyoz ameliyatından sonra oluşan hareket kısıtlılıkları ölçülüyor. (En azından bana öyle yapmışlardı.) Bu oranların, ellerindeki tablodan karşılığına bakıp %30 verdi fizik uzmanı doktor hanım. %18’de işitme kaybından oran almıştım. Formüle göre hesaplandıktan sonra %43 sürekli rapor verdiler.

Taz fizik tedavi mi veriyor oranı? Ben beyin sinir ya da ortopedi verir diye tahmin ediyordum.

Ben de öyle tahmin etmiştim ama FTR’ye yönlendirdiler. :) jamalsoft

Üst Alt