Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kim engelli? Engel ne?!

Hep eksikliğini duyduğum şeydi engellenenlerin edebiyatı..
Fakat öyle engellenmişliğe methiyeler düzen bir edebi dil değil..
Ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşı çıkan bir dil olmalı.. Hatta ötekileştirilmiş bir kitleyi ötekileştirme bilinci ile toparlayıcı olmalı.. Daha da ötesi bu bilinçle genel kitlenin o ezici, baskıcı, aşağılayıcı bakış açısından kurtarıp, ‘’Normal’’ yaşamı sağlayabilmeli, mutlu edebilmeli..
İşte bu kadar önemli benim için engellenenlerin edebiyatı benim gözümde..
Bir güzel taş koydunuz bu duvara Selma Hanım..

Kim engelli ? , engel ne !!!

Yayınlandığı yeni platformda da yardımlaşmayı, insani değerleri hatırlatması
açısından katkı sağlaması yönünde verdiğiniz emek için çok teşekkür ederim.
Ahmet Toksal duyarlı yüreklere bir örnek, o da bir mum yaktı.
Teşekkürüm tüm engelliler adına, sevgi dolu yüreğine . Sağol sevgi kalemi,
Sağol dost yürek. Kaleminin sesi daim olsun.

selma arkadaşım yardımına ve yüregine saglık teşekkürler

Ben engellilere acınmasına hele onlar için ağlanmasına kızıyorum tamam yardımcı olunsun insanlık bunu gerektirir ama engelliler için kimse ağlamasın acımak merhamet etmek yaptığı iyiliğide dönüp anlatmak kusura bakmayın sinir oluyorum.

Duygu sömürüsü değil bu yazı

Paylaştığınız için öncelikle teşekkür ederim. Konuya gelince: yaşadığım acılardan sadece birini yansıttım o satırlarla. Ben de engelliyim.Sol kolum çocuk felci, eşim kaza sonucu omurilik felçlisi, kardeşim otistik , kayınvalidem şizofren... Sanırım o delikanlı için döktüğüm gözyaşının acımakla ilgili olmadığı, insanların duyarsızlığına isyanımın ifadesi olduğunu anlatmaya yeter ailemdeki engelli sayısı...Konuyu yazarken unutulmaya yüz tutmuş insanlığa bir çağrı yapmaktı amacım...Ne mutlu ki duyan, düşünen çok oldu.

Dostlukla kalın.

Duyarsızlığa isyan edin karşı gelin gerekirse kavga edin ama ağlamayın Selma bende engelliyim beni yanlış değerlendirmenizi istemem ben güçlü olmaya çalışın diyorum ağlamayın.

Benim oğlumda dün zihinsel özürlü bir yaşıt arkadaşının okuldan kaçmasına engel olmuş ve ona kızan öğretmeniyle barıştırmış.Gerçekten o çocuk sürekli okuldan kaçıyor çünkü öğretmenleri çok kızgın.Çocuğa bağırınca çocuk çok üzülüyor.

Islık;
Yaşınızın kaç olduğunu bilmiyorum ama ben 52 yaşındayım. 2 yaşında felç geçirmişim. Yıllar hem kendi zorluklarımla , hem ailemdeki engellilerin hayatına olumlu yönde katkı sağlamak çabası ile geçti. Hala da bu uğraşa her anlamda devam ediyorum . Ama ağlamak insani bir tepkidir. Ağlamakdan utanmak ya da bu davranışı güçsüzlük olarak değerlendirmemek gerekir. Bazen çaresizliğe isyanın dışa vurumu böyle oluyor işte.

Sevgiler.

hayrettin;
Paylaştığınız için ben teşekkür ederim. Dostluk ve sevgi ile kalın.

eskiden anne baba cahilmiş benimde televizyonlarda hatta yabancı bir filimde görmüştüm kardeşimin benzerleri vardı para bilmezdi kolayı severdi dügünleri takım el bise geymeyi beni cok severdi onu cok severdim soba zehirlenmesinden kaybettik onu cok özlüyorum selma seni cok iyi anlıyorum aglamak vucudun ve ruhun olgusudur insan mutluluktanda aglar aglayabilen insan iyi ve merhametli insandır saygılar

Sevgili Hasan Kuyucak

Sizler de bizim hayatımıza dostluğunuzla renk kattınız. Tanışmış olmaktan mutlu olduk. Sevgi ve dostlukların engelleri birlikte aşmak için itici güç ve güven duygusunu oluşturduğunu gördük. Hepimiz büyük bir aileyiz. Yaşayacağız, yaşatacağız . Elimizden geldiğince katkıda bulunacağız ailemize.
Dostluk ve sevgi ile kalın. Paylaşımınız için çok teşekkürler.

Bir çogumuz iyi veya kötü bir işte çalışıyordur.Daha iyi yaşam sağlayabilmek için ülke yönetiminde üreten biz yöneten biz olacağız düşüncesiyle gücümüzü dahada fazla göstermek için birlikte el ele tutunarak partimizi kurup herkesin kurucu üye olması için daha ne duruyoruz.Amacım her ilden bir arkadaşımızın vekil olması.2011 seçimlerine yetişmemiz lazım.Şimdiden başarılar diliyorum.

Engelliler Birliği | Facebook

İlker Kaya kim acaba?Buradan mı?

Beyefendi Merhaba

Parti kurma işi çok kapsamlı bir konu. Örgütlenmenin önemi çok büyük. Bu konu öncelikle şu an da kurulu dernekler, fedarasyonlarla bir araya gelinip incelenerek karara bağlanabilir. Öncelikle bu bağlantılar yapılmalı , sorunların çözümü konusunda verilecek her çaba çok kutsal bizler için. Çabalarınızı ve haklı heyecanınızı anlıyorum. Bu konuda fikir alışverişine her zaman katkıda bulunmak isterim. Önce bulunduğunuz ildeki sosyal dayanışmayı incelemekte yarar var derim. Selamlar.

Dernekler zaten kendi başına kuruluş.Onlar zaten destek olurlar.Amacımız yoktan var etmek.Herkes siyaseti sevmez.Biz dişimizle tırnağımızla bir hedefe varmak istiyoruz.Amacımız okadar içimizde cevher varki.Onların kendileri bu işe gönül vermeleri gerekir.Ben kurucu üye olmalıyım demeli.Bize dernek yöneticileri belki sıcak bakmaz.Ama üyeleri lazım bize.

Saygı değer ablamız;

Yazınızı okudum ve o anı yaşadım,engelleyemedim gözümden akanlara,:(:( Fakat ağladığım şey engellinin halimiydi, yoksa benimde yanından geçipte- buda bizden para isteyecek deyip yanından geçteğim ilgisiz kaldığım kulak asmadığım insanlığımmıydı bilemiyorum,:(
Benimde engellendiğim ve ağlanacak çok durumum olmuştur, hep içimize attık ancak ağlamalarımızın yerini biliçlenme ve mücadele , azim,alması gerekiyor,

saygılar sunuyorum,ellerinizden öpüyorum.(empatizan' a bu yönüyle katılıyorum)

vesselam...

Üst Alt