Sürücü belgeme el konulduğunu (sağlık raporumda yazan hiporfonik kardiyomiyopati) daha önce yazmıştım.
Karayolları kanununun 45.maddesinde
a) Sağlık durumlarında sürücülüğe engel bedensel bir değişikliğin görülmesi ve tespiti halinde sağlık kuruluşlarında muayenesi istenir ve yönetmelikte belirtilen sağlık şartlarını kaybettiği sağlık kurulu raporu ile belgelendirilenlerin sürücü belgeleri geri alınır.Bunlardan kaybettiği sağlık şartlarını yeniden kazandıklarını sağlık kurulu raporu ile belgelendirenlere sürücü belgeleri geri verilir.
b) Sahte olduğu, hile ile alındığı veya şartlarına uygun olmadan verildiği tespit edilen sürücü belgeleri adli işlem yapılmak üzere geri alınır.
Karayolları yönetmeliğinde Madde 90 -
Sürücü belgeleri, trafik zabıtasınca aşağıdaki hal ve şartlarda geri alınır.
a) Sürücünün sağlık durumunda, araç sürmesine engel teşkil edecek bedensel bir değişikliğin görülmesi ve bunun bir tutanakla tespiti halinde, sağlık muayenesi istenir. Sağlık raporu ile sürücülük yapmasında sakınca görülenlerin belgeleri geri alınır.
Bunlardan; sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri şartıyla, kaybettikleri sağlık şartlarını yeniden kazananların sürücü belgeleri geri verilir.
b) Kanunun 48, 51, 118 inci maddeleri ile emrettiği diğer hükümlerinde belirtilen hallerde geri alınır.
c) Sürücü belgelerinden;
1) Sahte olduğu,
2) Hile ile alındığı,
3) Şartlarına uygun olmadan verildiği,
tespit edilenler geri alınır ve ilgililer hakkında adli işlem yapılır.
d) Şartlarına uygun olmadan verilmiş olan sürücü belgelerinin geri alınabilmesi için sürücünün bilerek katıldığı bir suç veya kusurunun bulunması şarttır.
İşlemleri yürüten görevlilerden hatalı davranışları tespit edilenler hakkında duruma göre adli ve idari işlem yapılır.
Sürücü Belgelerinin Yetkililerce İncelenmek Üzere Geçici Olarak.
Bu hükümlere göre sadece sağlık raporundaki yazılı hastalık nedeniyle ehliyetim alındı..Bir de
sürücü yönetmeliği var,orada ehliyet verilmez diyor.Ne yapabilirim...Yardım ederseniz çok makbule geceçek.
Kuvvetle karayolları kanunu,yönetmeliği ve ehliyet ve sürücülerde bulunması gereken şartlar yöetmeliği de değişmesi gerekir.Yoksa başıma geldiği gibi yapılan değişiklik bir işe yaramaz...