Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kimlik kartında engel durumuna dair bilgi yer alıyor mu?

Barın17

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
4
Mrblar.. kimlik kağıtlarına engelli oldğumuza dair bi işletme yapabiliyormuyuz?
Aile bakanlığının verdiği engelli kimliği var ama yinede böyle bişey varsa kimliğe işletme gibi işletmek istiyoruz.

N6vat1.jpg

5-6 sene önce aldığım engelli kartı , bu görseldeki gibi. Teşhis yazmıyor. Sadece engel oranı var.

Ama şimdi yeni çıkan kartlarda "teşhis" oluyorsa bilemem

@Barın17,

Kardeşim TC kimlik kartlarına böyle bir işlem yapmıyorlar ve engel durumu bu kimlik kartlarında görünmüyor.
Bu konuyu geçen yıl kimlik kartımı yenilerken bende sormuştum nüfus idaresinden bu cevap verildi.

Şahsen ben öyle bir şeyi tercih etmezdim. Çünkü kimlik ibraz etmem her yerde herkesin gerekmedikçe özel durumumu öğrenmesini istemezdim. Ama isteğe bağlı olması mantıklı bir şey.

@Descartes,
Bundan bende de var ama herşeye kart oluyor veya gösterdiğim halde bszen hsstanede fln vermiyorlar öncelikli sıra kimlikte işli olsa mesela ehliyet gibi otomatik çıkar diye düşündüm:)

@berke26,
Bedensel engelliyim öküz gibi bakıyorlar bazıları o yüzden kimseden bişey sakladığımız yok dn azından işlerimiz kolaylaşsın

@16Caner16,
Bu şekilde düşünüyorum bende basitleştirilmiş kimlik hwrşey orasa :)

Üst Alt