Ben katılmıyorum.
Tamam ağır engelliler kullandığında daha mantıklı beklemesin işini halletsin çıksın.
Ama engeli % 40 ve üzeriyse ve bu şekilde bir hak % 40 ve üstü engellilere tanındıysa,
Siz - biz kim oluyoruz da senin engelin daha az, bu hakkı kullanamazsın diyeceğiz?
Hak afiş gibi ortada.
Engelliler ve yaşlılılara öncelik verilmiş, engeli ayakta duramayacak gibi olmasa bile sonuçta engelli.
O hayatı boyunca hastanelerde sürünmüyor mu sanıyorsunuz?
Sürekli hastanelere gidip sürekli beklemek yerine neden hakkını kullanmasın?
O zaman uçak tren otobüs İETT vs hepsi için bedensel yada zihinsel engelli olmayanlar bu hakkı kullanmasın
Çünkü engeli % 40 ve üzeri olsa bile tekerlekli sandalyede değil!
Olur mu öyle şey!??
Örnek olarak;
Hastalık dışarıdan gözle görünecek bir şey olmayabilir ama engellinin çektiğini çeken bilir, bir de Allah bilir!
Hastaneler testler,sonuçları, diğer bölümün doktorları vs ayda 1 3 ayda 1 vs. Sürekli hastanelere gidiliyor (kendimden biliyorum)
zaten hastanelerden bıkkınlık geliyor. Hasta görmeye dayanamıyoruz artık.
Şimdi bu durumda sırf siz rahatsız oluyorsunuz diye hakkını neden kullanmasın?
Ayrıca eğer bu durum uygun olmasaydı % 40 ve üzeri değil şu grup engelliler için bu hak geçerli denilirdi.
Hem otobüs minübüs EKPSS vs.de kavga çıkaran "senin engelin nerede de bunu kullanıyorsun?" diyen insanlardan yakının
Hem de sizinle aynı durumda olan engelli arkadaşlarınız için bu şekilde düşünün!
Bir de yetmezmiş gibi engelli engellinin halinden anlar yerine siz kalkın genci gönderin...
Siz kusura bakmayın bu düşünce bana göre çok yanlış..