Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kimse alınmasın ama engelliliği birazcık kullanıyor muyuz?

gul38

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Gelelim niye böyle dediğime. Ben hastanede çalışıyorum. Hepimiz biliyoruz hastanelerde öncelik hakkımız var. Ama bunu kötüye kullanan bir örneği anlatacağım size. Bizim birim uzun randevular verilen bir ünite. Engellilere yakın tarihlere randevu vererek kolaylık sağlıyoruz ve yürüyemeyenleri ulaşım zorluğundan dolayı aynı gün alıyoruz, her randevunun saati tam bellidir. Saat 10 gibi genç biri çıkmış gelmiş, randevusu saat 2de. Engelli kartını gözüme sokuyor, ben engelliyim beni almak zorundasın çarşıda işlerim var benim. Öyle sinirlendimki. Sen çarşıda iş kovala diye verilmedi bu hak, bak bende engelliyim akşama kadar eşek gibi çalışıyorum, engelini kullanmaktan utan dedim ve gönderdim genci. Bu gibi insanlar yüzünden haklarımızı kullanamaz duruma geliyoruz.

Bu basit bi ornek kullaniyoruz tabiki ornek ben engelli olmasaydim devlet kapisinin onunden gecirmezdi surunuyor olurdum. Bugunumuze sukur.

gul38 ben çok sıra bekledim. hangi hastanede çalışıyorsunuz bilmiyorum ama sadece 1 kere sekterlikteki bayan sizin önceliğiniz ar dedi gelin dedi. ben de diğer hastalar kızmasın, dr bey kızmasın bana dedim olur mu dedi gelin arkamdan dedi gittim ama çok utandım.

erciyes tıpa 6 senedir giderim.

insan kendini bilmez olunca engelli engelsiz farketmiyor evet engelli bireyler iyi niyeti daha çabuk suistimal ediyorlar siz gibi memurlar engelli derecesine göre değerlendirme yapın aynı yüzsüzlüğü yapamaz ağrı sızı yoksa acil müdahele gerekmiyorsa sırasını bekleyecek

@kaderimsee çekerim.. Ben 10-15 adımda yoruluyorum. Buna rağmen beni kendi çalıştığım hastanede 6yıl falan önce sıra bekletiyorlardı. Sekretere engelli sırası kullanabilirmiyim ayakta bekleyemiyorum dedim, bize talimat verilmedi dedi. Hemen ordan çıkınca hastane idaresine dilekçe verdim bu hakkın aktif kullanımı için. Lütfen aksaklıklara göz yummayıp resmileştirelim.

@erdalakbay bahsettiğim kötüye kullanmak. Otoparkta hiç başına gelmedimi böbrek naklinden engelli kartı olan kişi engelli otoparkına park edip yürüyemeyen kişi uzağa park etmek zorunda kalıyor. Biz birbirimize daha çok zarar veriyoruz.

Biz engelliler her konuda ayricalik talep edip suistimal ederken birbirimize saygimiz yok bu dogru ve istedikce istedigimiz icin zaten sonu gelmiyor bunlarin istediginin diye dikkate alinmiyoruz

Engelli dernekleri bilinçli çalışmadığı için bu haldeyiz. Ben yürüme engellinin halini bilirim, diğeri işitme, diğeri görme. Ama dernek her engel grubunun gerçek ihtiyacını bilir ve temsil yeteneğiyle devlete ulaşabilir. Bu durumun sebeplerinden biride iştebu derneklerin bizle ilgilenmek yerine siyasi parti gibi davranmasından kaynaklı.

Derneklik bisey yok rantsiz is yok engellilerden bi birlik cikmaz.

Cehennemde turklerin basinda zebani bulunmamasinin nedeni gibi biz birbirimizi zaten assagi cekeriz sikinti yok.

Ha haaa komiksin be kardeşim duymamıştım bu zebani işini

Bu durum kişilere ve duruma göre değişiyor sanırım. Muayene için sıramın gelmesini bekliyordum,o arada da doktor beni gördü,sıram gelip içeri girdiğimde doktor beni bir güzel fırçaladı,senin öncelik hakkın var niye bekliyorsun diye..Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim :p

Gül hanıma katılıyorum bu konuda.Ben engelliyim diyerek az iş yapan engelliler bile var,yapabilme durumu olsa bile,yapmıyor iste bu yüzden engellilere düşük maaş veriyorlar.Normal insanlar gibi özverili ve yoğun çalışan engelliler var ama hakettiği maaşı alamıyorlar.

Taksimde wc nin onune beyazkartla giris zimbirtisi koymuslar otobuse biner gibi okutup giriyorsun. Oraya bile beles okutup girdim. Dusun artik nerelerde kullanildigini. ��

Ben 13 yıldır engelliyim bu güne dek çok zorlukla çok insan olmayanla karşılaştım hayatımda. Hiç bir zaman öncelik olarak görmedim engelli olmamı ve genelde kullanmadım bu durumu. Sadece ve sadece engelli otoparklarında hakkımızı gasp eden insan kılığındaki şuursuzlara karşı bize sağlanmış olan haklar çerçevesinde hakkımı aradım ararımda. Kamu kurumlarında sıra bekleme konusunda sadece bankalarda sorun yaşadım bu güne dek öncelik verilmemesi konusunda onun dışında sağlıklı bireyler gibi hayatımı sosyal alanlarda devam ettiriyorum. Kötü örnekler var elbette bizlerden hakkını şuursuzca yada amacı dısında kullanmaya kalkan bu hayatta her alanda sağlıklı insanlarında var olduğu gibi karşılaşılan bir durum. Bilinçli insanlar çoğaldıkca bu durumda ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum

ya arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz devlet bize
öncelik hakkı vermiş bunuda kullanmak en doğal hakkımız
bırakın bu işleri kendimizi savunacağımıza olan haklarımızıda
bizden Alsınlarmı o zaman maaşta Almayın gurur meselesi
yapıyorsanız bırakın bu işleri önce gelinde hakkımızı savunmak için
Aramızda birliği beraberliği savunalım birbirimize sahip çıkalım
önce bunu yapalım

derbeder47

Hakkını savunmana bir şey diyen yok ki senin? Hakkını adabıyla aramak mesele. Ondan bahsediliyor bura da hakkını bırak peşinde koşma diyen yok ;)

Ben katılmıyorum.

Tamam ağır engelliler kullandığında daha mantıklı beklemesin işini halletsin çıksın.

Ama engeli % 40 ve üzeriyse ve bu şekilde bir hak % 40 ve üstü engellilere tanındıysa,
Siz - biz kim oluyoruz da senin engelin daha az, bu hakkı kullanamazsın diyeceğiz?

Hak afiş gibi ortada.
Engelliler ve yaşlılılara öncelik verilmiş, engeli ayakta duramayacak gibi olmasa bile sonuçta engelli.
O hayatı boyunca hastanelerde sürünmüyor mu sanıyorsunuz?
Sürekli hastanelere gidip sürekli beklemek yerine neden hakkını kullanmasın?

O zaman uçak tren otobüs İETT vs hepsi için bedensel yada zihinsel engelli olmayanlar bu hakkı kullanmasın
Çünkü engeli % 40 ve üzeri olsa bile tekerlekli sandalyede değil!
Olur mu öyle şey!??

Örnek olarak;
Hastalık dışarıdan gözle görünecek bir şey olmayabilir ama engellinin çektiğini çeken bilir, bir de Allah bilir!
Hastaneler testler,sonuçları, diğer bölümün doktorları vs ayda 1 3 ayda 1 vs. Sürekli hastanelere gidiliyor (kendimden biliyorum)
zaten hastanelerden bıkkınlık geliyor. Hasta görmeye dayanamıyoruz artık.

Şimdi bu durumda sırf siz rahatsız oluyorsunuz diye hakkını neden kullanmasın?
Ayrıca eğer bu durum uygun olmasaydı % 40 ve üzeri değil şu grup engelliler için bu hak geçerli denilirdi.

Hem otobüs minübüs EKPSS vs.de kavga çıkaran "senin engelin nerede de bunu kullanıyorsun?" diyen insanlardan yakının
Hem de sizinle aynı durumda olan engelli arkadaşlarınız için bu şekilde düşünün!

Bir de yetmezmiş gibi engelli engellinin halinden anlar yerine siz kalkın genci gönderin...

Siz kusura bakmayın bu düşünce bana göre çok yanlış..

saçma sapan bir konu açmışınız eskiden bende öyle düşünürdüm fakat bence öyle değil bize verilen haklar zaten gerekli yaşamı kolaylaştıran şeyler hayat yeterince acımasız kardeşim bu hakları dahada genişletseler keşke insanlarda acımasız bakmayın öyle biz engellinin yanındayız laflarına insanlarımızın geneli cahil olduğu için engelli 'nin evden bile çıkmaması gerekli onların gözünde vesselam
bu haklardan rahatsız olan arkadaşlar iade edebilirler kimse onları zorlamıyor. işini yürütmek için gerekirse özrünü kulanacaksın sen onlarla eşit değilsin (onların gözünde) hatta bazıları insan yerine bile koymuyor. YANİ SÖZÜM O Kİ KULLANIN =)

aylar sonrasına randevu vermemiş , şu güne saat 2 de randevu verilmiş , daha ne yapılsın arkadaş :) 4 saat erken gelmiş başkasının da hakkına giriyor

4 yılı geçti engelli olduğum. Daha engelli kartım bile yok. ilk defa ötv indirimli araç için verilen haklardan yararlanmayı düşünüyorum. Tabi e-kpss den atanmamı saymazsak bir defa da THY den rapor gösterip uçak biletinde indirim yaptırmıştım. Elbette devletin verdiği haklar insanın hayatını kolaylaştırıyor. Ve her engelli de bu kolaylıklarda yararlanmalıdır. Ama kendi yağında kavrulabilen biri olarak her indirimden, her öncelikten ve her fırsattan istifadenin bir kaynağı olarak engelli halimi bir avantaja dönüştürecek bir kişilik istemiyorum. Hem ayrımcılıktan, anlayışsızlıktan yakınıp hem de engelliliği tersten bir kimliğe dönüştürerek bir çeşit faydacı ayrımcılığın zemini kılmaktansa, yağımla kavrulamadığım hayati noktalarda başvurabileceğim bir imkan olarak görmeyi yeğlerim.

Engel oranı maç skoru gibi DİĞERlerinden sizi öne çıkaracak diye düşünmek en büyük engel aslında.

Son düzenleme:
Arkadaşlar haklarımızı kullanmayalım demiyorum, sosyal devlet anlayışı ihtiyacı olan insanı desteklemeyi gerektirir ve bizlerde hakkımız olanı kullanırız ama bunu art niyete dönüştürmek bizlere karşı tepki oluşturuyor ve doğal olarak haklarımız göze batıyor. Engelliler bir sosyal etkinlik düzenlese mutlaka bağış toplama ile sonuçlanıyor. Niye sadece etkinlikle yetinilmiyor. Bi ara bir derneğin adını kullanarak 5 sayfalık boyama kitabını 10 tl ye satmak suretiyle bağış toplamışlardı. Haklar hayatımızı sağlıklı insanlardan geri kalmayacak kolaylıklar sağlayarak eşitlemek içindir, herkesin önüne geçelim diye değildir.

cesar39

aynen size katılıyorum evet bir hak verilmiş ama bu hak verildi diyede hoyratça kullanmanın bir anlamı yok hst v.s. gibi yerlerde öncelik hakkı var örneğin dr 3 adet normal hasta bir adet yaşlı engelli şehit dul ve yakını alıyor o günkü 40 tane muayene olcak hasta varsa bunların 20 tanesi ya yaşlı ya engell,i yada şehit dul malul yakını bu 20 kişide kendi içindemi kavga etsin bazı şeyleri hakkım diyerek bilgisizlik ve cahillik içinde tüketen insanlara karşıyım çünki o kişiler verilen bu hakların lanet olsun denmesine neden oluyorlar

hilal72

İşte burada da görüyoruz ki bazıları engelliyiz diye asıp kesmenin hoyratca davranmanın derdinde insan olmanın gerekliliğini yerine getirerek hakkının peşinde koşmaktan uzak. Bu gibi kişiler yüzünden engelli bireylere sahiden farklı gözle yaklaşılıyor. Neyse biz ne desek boş :)

hilal72 tamda olayın püf noktası bu. Ben hastanede çalıştığım için bu hakların istismarıylada, kullanmak gereken yerde kullanılamamasıylada çok muhatap oluyorum. Bakıyorum teyze zihinsel engelli çocuğunu getirmiş randevu alacak ama çocuğu zaptetmekte zorlanıyor tekrar gelmesi zor, kendisi talep etmediği halde öncelik hakkı olduğunu açıklayıp hakkını kullanmasına yardımcı oluyorum. Engelli raporu yok adam son aşama kanser hastası, ne yapacaz şimdi engelli değilsin randevu verecezmi diyelim. Parmak ampute birinin raporu var ama guatır kontrolüne gelmiş, aciliyeti olmayan bu kişiye engelli raporu var diye öncelik verilmesi iyiniyetli hak kullanımımı.

@gul38
evet size katılıyorum bende sizinle aynı fikirdeyim kişiler konuşurken esas engel statüsünde muhatap olanların yerinde olmadıkalrından dolayı aynen şu lafı kullanıyor sana devlet vertmiş hak sonuna kadar kullan

Benim sorunum işitme kaybı, yani bedensel ve ruhsal bir sıkıntı yok.
Böyle olunca inanın bu gibi durumlarda bırakın öncelik hakkı kullanmayı, kazara aklıma gelse dahi utanıyorum.

Bana devletin verdiği hakkı beni engelsiz insanlarla eşit yarıştıracak ölçüde kullanırım. Fazlası diğer insanların hakkını yemektir haramdır.

Üst Alt