Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kimse alınmasın ama engelliliği birazcık kullanıyor muyuz?

bende hastanede calışıyorum hastanede memurum bende kısa birşey yazıyım, ağır engellı yada hafif engellı sonucda hayatımız hastanelerde sürünmekle gecıyor ve varsa hakkı kullanacak tabıkıde, engelli demek zaten allah,a emanet yaşıyo demek, bırakın kullansınlar haklarını, bende göruyorum hastaneye gelenleri, hic bişeyı yok laf olsun dıye cıkıp gelen cok valla, biz birbirimizi desteklemezsek ,kımse bızı desteklemez, ben yardımcı oluyorum engellı ne olursa olsun, mıllet gezmeye gelıyo valla cogu zaman hastaneye, ama engellıler cogu şeyden mahrum kalıyor, bırakında verılen haklarını kullansınlar,

bu yazıyı açan arkadaşım işine bak sen ..ben mebe engellı hızmetlı olarak atandım.yaptıgım işlerı saysam normal bır ınsandan fazlası yaptırılıyor ,ben bunu yapamam dedıyımde ,şu şekılde yap vs akıl verılıyor .işe engellı alınıyor normal vatandaş şeklınde kullanılıyoruz .ne engelı kullanması ya ,kımse engellıyı tanımıyorkı sen bunu açıyorsun işine bak burda engellılerı haksızmı gıbı gösterme...

Slm arkadaşlar engel durumundan yararlanmak vicdanla alakali bur durum ben sag el engelliyim .yuruye biliyorum arabam engelli araci engelli park yerine park etmiyorum ayagindan engelli biri kullansin hastenede engelli olmayip iki buklum gelenler var onlardan once siraya gecmek beni rahatsiz ediyor hayati kolaylatirmak bizim elimizde biraz empati biraz saygi bence cok sey duzelir.

gül 38 okudum ve o yazıya hak verıyorum lakın,zaten kımse engellı takmıyorkı bu konuyu gundeme getırdı arkadaş ,çok engellı görürse bır kaç ınsanımız öncelık verır .ama fızıkı engelı yoksa beledıyeye bınddıyınde bıle şoförun bakışı deyişiyor kartı okuttunmu yalanmı sızce...

Sanki engellilere hak etttikleri yaşamsal koşular sunuluyormuş gibi arkadaşın dediği lafa bak sen neden bahsediyorsun psikolojik bir engelim olduğu halde MORG TA çalıştırdı bu devlet beni daha bunun ötesi var mı kime neyi anlatmaya çalışıyorsunuz. Allah tan memuuz da bir şey yapamıyorlar daha anlatacak bi sürü şeyim var gel bi de beni dinle kimin kimi kullandığını görürsün

Kesinlikle engelini kullanan çok insan var malesef bunu görüyorum etrafımda

bende engelliyim herkes anlamiyor ama biz engelliler çok güçluyuz

hastanede sıra için hiç kullanmadım zaten dr.gördüğü zaman hemen çağırıyor senin hastalığın ciddi bunları bekleme diye ,kapıda beklerken sıra benim diye diklenerek içeri girenleride dışarı çıkarıp çağırıyor gülerek içeri giriyorum :) ama içime sinmiyor. hastanede tuvalette kullandım sadece giremezsin ora engelli demişti temizlikçi.onun dışında müze,tiyatro gibi yerlerde kullandım.denildiği gibi çok kişi suistimal ediyor.

Arkadaşlar, verilen hakkı kullanmak neden suistimal olsun...tabi ki bazı konularda vicdani davranmak uygun olur ama engelsiz bireylerin bizlere karşı ne kadar vicdanlı olduğu da ortada maalesef..ve kendileri de birer engelli adayı iken...!

engelli haklarının yetersizliği gibi bir şey konuşulmuyor bile bir çok kamu binası vs gibi alanlar engellilere görme işitme veya ortopedik uygun bile değil lakin kimileri hak benim kullanırım tabi ki ama gerisi beni ilgilendirmez diyor bir kısmı da daha fazla hak istememek lazım diyor yani bu işin ceremesini çeken adamlar mümkünse her durumda çeksin dışarı çıkamasın diyecekler bile var aramızda elbette çok güzel kişiler kendilerine tanınan haklar konusunda çok bilgili ve duyarlı başkalarına tanınmayan haklarsa başkalarının hakkı nasılsa :D diye kimse ilgilenmiyor hayır bu sitede hiç tekli sandalye kullanan yok mu otobüse otomatik rampası olmadığı için başkalarından yardım istemek zorunda kalan vs kimisi yok ortopedik tekerlekli dışında binmesin o zaman diyor zaten bu grup adamları otomatik rampa değilse kendi başına binemiyor ki ama tabi umrunda mı değil malesef çok değişik yerlere geliyoruz muhtemelen engellilerin haklarını savunduğumuz için dışlanacağımız günler de gelecek neyse ALLAH hakkımızda hayırlısını versin ALLAH iyilerle karşılaştırsın yoksa cidden bir kısım engellinin işi çok çok zorlaştı malesef ....

Aslında ağır engeli olanlara öncelik verilmeli kesinlikle

ya hu şu hayatta milyon derdi olan insan var, engellilik sadece 1 adedi... takılmayın fazla...

görüyorum çok şükür, bir göz kaç lira kardeşler. Çok değerli değil mi? Duyuyorum çok şükür, aklım başımda çok şükür...

tüm kardeşlerime selam...

takılmayın fazla ya evden çıkamayanlar çıkmasın bize ne niye takılıyoruz ki :D görüyorsan duyuyorsan göremeyip hakkını savunamayanın dışarı çıkamayanın hakkı da senin üzerinde sadece kendimiz için yaşamıyoruz ...

Ben kendi adıma bütün engelli haklarından yararlanıyorum. Umarım daha fazla hak verirler bizlere. Olaylara sadece kendi bakış açınızdan bakıyorsunuz. Bazı kanser hastalarına sadece 6 ay ömür biçiyorlar. Benim gibi organ yetmezliği bulunan insanlar 45 50 yaşını zor görür ki daha 28 yaşındayım. Türkiye de normal yaşam süresi erkeklerde 78 yaşına kadar çıkmış. Ben birde hastane de olsun başka yerde olsun sıra bekleyip vakit kaybedemem. Şu an elimden geldiğince gezip tozuyorum. Hayatın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Size tavsiyem siz de aynısını yapın. Biz sağlıklı insanlar gibi yaşamıyoruz, onlardan daha hızlı yaşamamız lazım.

arkadaşlar neden gereksiz işlere takılıp kalıyorsunuz sizler ? o kadar yerde haklarımız yeniliyor daha bi sürü yerde ayrıcalık tanınması gerekirken kapı dışı ediliyorken 3-5 yerde önceliğimiz var diye kendinizi hakirmi görüyorsunuz neyin kafası bu ? 14 yıldır şeker hastasıyım damarlar tıkalı parmaklar kesildi troid başladı gelmeyen yok başıma, şimdi ben yürüyebiliyorum diye normal otoparkamı aracımı park edeyim ? gidip hastanede sıramı bekliyeyim ? bi yürüyün gidin Allah aşkına. Devlet %40 engelli raporu olan herkes bu haklardan yararlanabilir dediyse bizlerede yararlanmak düşer oturup o harammı bu hakkımızmı demek değil. Biraz gidin hayatın tadını çıkarın fazla filozofculuk oynamayın burlarda hayde..

o konuda içim pek el vermıyor parapreji rahatsızlım hastanede hakım olmasina ragmen randuvu saatinı beklerim hata benle bekliyenler bile ya oğlum gec senin öncelin var gibi laflar etselerde olsun tezem cok sukur beklerim sağlım o kadar da kötü deyıl kendi yerime yaşlı dede veya nineyı aldırtırım icerı uzun zamandır gitmıyorum hastaneye ama sanırım yeni bir sistemle calısıyor lar artık randuvu aldında 65 usdu yaşlı veya engellı olarak alıyorsun ve muane yerıne gıtınde oncelıgi hemşire sistemde görup seni alıyor içeri eskiden dingonun ahırı gibi boş bulan atlıyordu ıcerı

Her ayrıcalık bizim olsun, herkes bizle ilgilensin diyen arkadaşlar var. Bu acıma duygusu değilmi, bize acısınlarmı. Hani biz güçlüydük.

Kimsenin bize acımasına ihtiyacımız yok çok şükür. Hakkımızı da sonuna kadar kullanırız. Daha fazla hak verilmeli bize. KDV den muaf olmamız lazım. Alacağımız benzin mazotda ötv alınmaması lazım.

ulubey kardeşim benzini mazotu indirimli alasak piyasa fiyatına yakın satarız tekrar, tıpkı indirimli aldığımız arabayı kendimize gibi gösterip başkalarına kullandırdığımız gibi.

gul38 hanım bunlar takip edilebilir. Zaten bir sınır konabilir mesela aylık 50 litre gibi. Bir takım düzenlemelerle kontrol edilebilir. Özel cihaz takılabilir arabalara benzini mazotu kontrol için. Devlet isterse yapar kısacası. Takip mekanizması çok önemli tabi ki. Kimsenin böyle durumları sömürmesine göz yumulmamalı.

Üst Alt