Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kiracıyı evden çıkartamıyorum. Ne yapmalıyım?

muhendis3232 ben yorumumda genelleme yaparak tüm ev sahipleri haksızdır veya şudur budur demedim. Tüm kiracılar için de şudur veya budur demedim. Sözüm gözü doymayan veya vicdanı olmayan ev sahipleri içindir. ''Devlet kafasına göre %25 diyemez.'' dediniz. Pardon ama bu ülkede hiçbir ev sahibi devletten veya hukukundan büyük değildir. Borçlar kanununa geçici madde eklenmiş ve devlet demiş ki : ''1 Haziran 2022 ile 15 temmuz 2023 tarihleri arasında imzalanacak sözleşmeler bir önceki yılın kirasını en fazla %25 arttırabilecek.'' bu madde zten geçicidir. ve ortada bu döneme ait olağanüstü bir hal var. mesela enflasyonun birden tavan yapmasıyla örneğin 1500 tl olan ev kirası için bazı ev sahipleri normal zammın dışında yüzde 300 zam istiyor. yani bu geçici madde bazı hak hukuk tanımayan ev sahipleri için. Bana ev sahibim dedi çık evden yüzde 300 arttırarak evi başkasına kira vereceğim. Durum böyle olunca devlet de el attı işte bu duruma.
muhendis3232 devlet memuruna yüzde 40 zam yaptı. ama bu pahalılıkta ne zor şartlarda geçiniliyor bu da işin diğer yanı. asıl mesele şu ki bir kiraya birden yüzde 100 ile yüzde 200 zam yapılması. siz kiracı olsanız bu duruma maruz kalmak istemezdiniz sanırım. saygılar.

@muhendis3232 sen kiracılara acısan ne olur acımasan ne olur sen kimsin ki ! daha öncede dürzüler yazmıştın kiracıları kastederek sensin dürzü bu arada sözleşmesi biter çıkarmış yapma ya ! bak sen uyanığa sözleşmeler bir yıllık yapılıyor genelde her sene ev mi değiştirecek kiracı sen harbiden insafsızmışsın acımaman da normal senin çok kıymetliyse eviniz kiraya vermeyin o zaman veriyorsanız da yasaya uyacaksınız ya seve seve ya sevmeye sevmeye anladın mı

muhendis3232
Sizin rahatsızlığınız psikolojik mi o ne dengesiz konuşmalar neyse ciddiye almamak lazım sizi :) Bir de idam etseydiniz tam olurdu

Down Kızlı Baba
Yok 100 yıl geçerli . sözleşme yapmanın ne anlamı var o zaman boş kağıda imza at o kadar :)

Down Kızlı Baba

bana diyorsanız anlatayım lojmandaydı bu arkadaş lojman süresi dolmasına 1 yıl kala ev aldı lojmandan çıkartıldı. içindeki adamın sözleşmesi bitmesine rağmen çıkacağım demesine rağmen evden çıkmadı.. mecbur sokakta kalmamak için gitti başka eve taşındı boşa para veriyor yasalar kiracılardan yana insanda onur gurur olsa yüz olsa istenmediği yerde durmaz sözleşmesi bitmesine rağmen..ama %99 onursuz insanların

Barda5
yasalar malesef kiracıdan yana sözleşme bittinmi gitmesi lazım ama işte evi sahipleniyorlar..aklınız varsa polis asker dışlında kimseye kiraya vermeyin en azından tayini çıkıyorda gidiyorlar :D

Arkadaş doğru demiş, sözleşmeyi ev sahibi tek taraflı fesh etmesi için 10 yıl geçmesi gerekir. Kiracı her an fesh edebilir. Ev sahibi açısından ise sözleşme her yıl yenilenir. 11. yıl ev sahibinin yenilememe hakkı varr.

sokrates

benimde evim var kirada ama 4000 lira olan evden 2000 alıyorum çıkda demedim dememde yasal rakamın üstünde de artırmamda ama çık deyince de çıkması lazım onu demek istiyorum. orası onun evi değil sonuçta insan istenmediğ yerde oturmaz ben şahsen böyle düşünüyorum aynı durumda olsam çıkarım. en kötü taşınma parasını veririm yada isterim mağdur olmamamamız ve olmaması için kiracının ama ben çıkmam demek mantıklı değil.

Down Kızlı Baba

herkes işine geldiği gibi yorum yapıyor işte dengesizlik burada. neden kiracı yüzünden ben veya arkadaşım mağdur oluyor adam çıkacam deyip çıkmamak nedir imzalı kendi beyanı var beyfendi kendi mağdur olmasında herkes olabilir diyor afedersin ama bu tam bir dolandırıcılıktır...numarasını da engelliyor ne yaparsan yap diyor mahkeme avukat parası taşınma parası ayrıca kendi evine oturamamanın verdiği psikjolojik sorunlar fazladan verdiği kira bunlarda kim suçlu kiracıı...

sakura71

Ev sahibi sözleşmeyi imzalamazsa ne olacak 1. yılın sonunda sözleşme bimiş sonuçta.

Down Kızlı Baba
Ö zaman sözleşme yapmanın bir anlamı yok herkes o zaman 10 yıl garantili oturur ( sözleşmede özel maddeler olursa ö zaman durum değişir) Sporcularda sözleşme yapar sözleşme bitiminde oturur konuşurlar anlaşamazlarsa yolları ayrılır

Barda5

dediğim gibi yasalar kiracıdan yana sözleşme 10 yıl geçerli her sene yenilemeye gerek yok 5 yıl sonra fiyatı güncelleme hakkı var ev sahibinin emsal kiralar neyse o şekilde..saçma bir düzen hele kötü art niyetli birine denk gelirsen sıkıntı ile ölür gidersin :D en temizi evi satmak alan uğraşsın cünkü çıkmadınmı yapacak hiçbir şey yok kanunda..

@muhendis3232 istenmediğim yerde oturmam falan güzel laflarda bir taşınmanın bedeli bu zamanda 15-20 bin lira o da en az çık diyen masrafı da çeksin o zaman ev sahibi kiracı ilişkileri ticari ilişki para ilişkisi tamamen menfaate dayanır seni sevmiyorum çık evimden bende gururluyum çıkar giderim istenmediğim yerde durmam demekle olmuyor yani bu işler . Ev sahibi beni istese ne olur istemese ne olur her ay gününde kirayı yatırırım başka da bir borcum yok ona evin sahibi o benim sahibim mi işime gelirse durumum gelmezse ev sahibinin demesine de gerek yok kendim zaten durmam kira artışlarıyla ilgili fikrimi de zaten yazmıştım bir önceki sayfada %25 çok az hatta tüik rakamı bile gerçek enflasyona göre az ama istenen kiralarda çok yüksek hır gür çıkmasın diye orta yolda anlaşılabilir dedim isteyen de tüik e göre yapar .

ben davamı açıyorum , ne kadar sürerse sürsün , beni kandırmaya çalıştı artniyetli ve yalancı biri ...bunca yıl zam bile yapmadık acıdık ettik meğer yalan söylemiş benden daha zenginmiş .....

Ev benim ne yaparsam yaparım diyebilmen için evini kiraya vermeyeceksin. Kira bir ticarettir ve bununda belirli kuralları vardır. Evini kiraya verirken tüm bunları kabul etmiş oluyorsun. Kirasını düzenli ödeyen evine sahip çıkıp günü geldiğinde yasal artışını yapan kiracı neden suçlanıyor. Aç gözlü ev sahipleri yüzünden mahkemeler kilitlenmiş duruma geldi. Haklı olan ev sahibide bu durumdan mağdur oluyor. Devlet yüzde 25 artış yapın diyerek enflasyonu düşük gösterebilmek için ev sahibi ile kiracıyı birbirine düşürdü. Şimdi kendisi de işin içinden çıkamıyor. (Ben de bir ev sahibiyim.)

Kira geliri gerçekten çok saçma :confused: Kiracıyla uğraş,Apartman yöneticisiyle uğraş,Yılda bir kirayı vergi olarak devlete ver,boyasıydı cilasıydı yok musluk bozuldu yok kombi arızalandı vs vs vs....

Ankara'da kirada bir evim var satsam1,5 milyon civarında ama ayda 2 binlira kira getirecek diye uğraşıp duruyoruz..Yani 1,5 milyon lirayı kiracıya veriyorum bunla ticaret yap kazandıgın paranında 2 binl irasını bana ver diyorum...

Şuan İstanbul Üsküdar'da oturmaktayım en üst katımda kirada oturan bir Ermeni komşum var..Adamın evi kira,arabası kira,hanımının altındaki çocugunun altındaki araba hepsi kiralık...Nedenini sordugumda Savunması ise elimdeki tüm parayla ticaret yapıyorum kazandıgımın çok cüzzi bir tutarını bunların kirasına veriyorum diyor :rolleyes: Türkler eline para gecince ya ev alıyor ya tofaş araba alıyor diyor ;) yani hiç ticaret yapayım diyen yok...

Demem o ki Allah kiracı arkadaşlara'da ev sahiplerinide yardım etsin yılbaşında ankara'daki evi satacağımı kiracıya bildirdim uğraşmak çok zor....

Ev sahibinin eve tadilat yaptıracağım demesi kiracıyı çıkarması için yeterli bir sebep olabilir mi ?

Yeni aldığınız evde bulunan kiracınızın tahliyesini gerçekleştirebilirsiniz. Belirli prosedürleri izleyerek ve bir avukat yardımı alarak. Avukatsız bu işleri takip etmek en ufak bir usul hatasında kiracının tahliye edilememesi gibi sonuçlar doğurabilir.

Kiracıyı evden nasıl çıkartabilirim?

3 yıldır işsizim, işsiz kalırsam kimseye muhtaç olmayayım gelir olsun diye aldığım bir evim vardı onu kiraya vermiştim, kiracı geçen yaz 25% zamlı şekilde kirayı yatırınca otomatik 1 yıl uzadığını öğrendim. Haziran ayında süre dolacak, yeni bir kontrat imzalanmamıştı. Kiracıyı çıkartmak için ne yapabilirim? Maddi olarak zorlanmaya başladım.

Kendin oturacak san tahliye davası açarsın.krqcı çıkmam derse.yasaya göre kiradaki evde kendin ve ya çocukların oturacak olursa direk tahliye davası açma hakkın var.Yanlız evi 3 yıl başkasına kiraya veremiyor sun.tespit edilirse kiraya verdiğin cezası var.3 yıllık kira ücretini senden tahsil ediyor devlet

fenerliyizz evet bunları biliyorum, dava açmak vs uzun ve maliyetli işler maalesef. Belki bir yolu vardır diye konu açtım.

Evi kiraya verirken tam kontrat bitiş tarihini baz alan bir tahliye taahhütnamesi imzalatacağım artık. 25% zam akıl alır gibi değil kiracı 165m² evimde bedavaya oturuyor ve devlet beni korumuyor. Ben makul bir insanım üst katta adam 6.000 liraya otururken benim evimde 1.875'e oturulması bana koyuyor.

Ozamsn kiracıyı sıkıştır korkut bir yoluda bu kestirme iş uzun süre biklemezsin başkada yolu yok

1875 mi ? Söyle 1900 yapsın bari ya da 2000 o ne öyle !

sokrates

Haziran'da bitiyor yapacağını da sanmam

Kiracım sivil polis 😂

Haziran 2021'de girdi

Yeniymiş daha ok. anladım %25 olayı seni de vurdu demek ki !

sokrates evet maalesef... sözlü olarak ben oturacağım deyip tahliye taahhütnamesi alacağım. zaten onu imzalarsa çıkmak zorunda. Kendim oturmayıp kiraya da veririm böyle olunca diye düşünüyorum. Bundan sonra da kiraya verirken bu taahhütnameyi direkt alacağım 1 yıl sonrasına

@kenan91 6000 e 1875 gibi uçurum bir fark varsa arada zaten bende yerinde olsam çıkarmak için her şeyi yapardım kendimi riske etmeden tabii gerekirse gidip kendim bile otururdum hayrat işletmiyoruz burada .

@kenan91 evi satmadan önce değil satılsa bile 6 ay süresi var diye biliyorum şimdiden satsan hazirana kadar oturur herhalde tabii anneye satış olunca da aynı oluyor mu falan bunları bilmiyorum iyice araştır .

merhabalar

hem ev sahibinin hemde kiracının haklarının yer aldığı kanun veya yönetmelik hangisidir ?

gayrimenkul kiraları hakkında diye bi kanun gördüm ama o da yürürlükten kaldırılmış

Üst Alt