Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kiraladığım arabayla yolcu konumunda kaza yaptık. Tazminat alabilir miyim?

wiya

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Kendi kiraladigim rent a car aracinda yolcu konumundaydim,söforde de bir miktar alkol cikti.iki yil oldu hala mahkeme sonuclanmadi.bendede yuzde 14 kusur var maasim o gunku mu olmaiydi yoksa suanki mi.suan 5300tl.yasimda 35.

Sizlere sorum degerli arkadaslar sigorta firmasindan ben para alir miyim.alirsam rent acar dan araci ben kiraladigim icin isleten sifatiyla bana rucu olur mu??bir insan hem isleten hem yolcu hem magdur olur mu?

İsleten sifatinin kazanilmasi:
Kiralik aracin sahibi ,araci kiralayan,araci suren ucude farkli kisi.
Araci kiralayan kisi ,kiraladigi araci 3.bir kisiye vermesi,ve ucuncu kisinin de kaza yapmasi halinde araci kiralayanin sorumlulugu var midir ?

kıra sozlesmesınde kaza esmasındaki surucuyu yazdırdıysan sıkıntı yok yazdırmadıysan ve surucu alkollüyse araç masrafları sana kalır ama dıger konuya gelınce araçta surucunun alkollü olduğunu bılerek bındıgın ıcın sanada bır mıktar kusur çıkara ama alırsın dıye düşünüyorum ama profesyonel bı avukatla calıs derım karışık bı durum

Sigortadan alamam galiba .cunku isleten konumunda oluyorum gibi geliyor. Bu konuda biraz arastirdim.arac kisa sureli kiralama 4gunluk.burdan bakarsak uzun sureli kiralamalarda araci kiralayan isleten konumunda ona rucu edilebiliyor, bende ise oyle bir durum yok(.bu avantaj.)

Gelir durumum kaza tarihinde iyiydi yaşimda genç,kusur oranimda mevcut. hani trafik sigortasindan para almak istedigimde,yolcu konumundayken yaralandigim icin,kalici sakatlik oldugu icin,evraklarimi gonderdigimde ,sigorta bana kazaya karisan aracta yolcu konumunda oldugum icin para verecektir.buraya kadar sikinti yok.sikinti bundan sonra baslayacak diye dusunuyorum.sigorta sirketi tek tarafli,maddi hasarli ve yaralamali trafik kazasi sonrasi 3.kisilere (bana) yaptigi odemeyi o anda arac surucusunun alkollu ve ehliyetsiz olmasi munasebetiyle ya rent a car firmasina rücü edecektir yada surucuye.arac surucusu ile araci kiralayan firma (yani rent a car) isleten konumunda burasi da dogru.

Sunu soylemeki istiyorum:rent a car firmasindan arac tarafimca alinmistir.senet ve sozlesme adima duzenlenmistir.kazadan sonra arac pert oldugundan dolayi aracin parasi 1-2ay icinde rent a cara ödenmis ve senet geri alinmistir.rent a car bu sekilde aradan cikti.buraya kadar da normal hersey.

Simdi esas sorular burada basliyor,arac rent a car araci oldugundan ,tarafimca kiralandigindan ve olayda bir baska kisi kazayi alkolluyken yapmasi nedeniyle ben yolcu konumundayken kalici olarak yaralandim.simdi rent a car sozlesmesinde arac 3.kisilere verilemez gibi bir hukum de bulunmakta.ayrica kazayi yapan soforun adi da eklenmedi sozlesmeye.nerden bilebilirdik ki boyle olacagini.nerden bilebilirdim ki alkollu bir kimsenin benden arabami isteyecegini.

Ben araci kiralayan oldugum icin bende aracin surucusu ,araci kiralayan firma gibi isleten sifati mi kazaniyorum????? sigorta firmasi bana verdigi parayi isteyecektir.ya surucuye gidecektir.yada rent a car firmasina gidecektir.burada ikisi muteselsil sorumlu oldugu oldugi icin istedigine gidecektir.ama sigorta firmasi da tahsil yonden hangisine gitse kimden daha hizli ve kolay elde edebilecekse ona gidecektir .buraya kadar da dogru.

Eger rent a cara giderse ben ona her ne kadar borcumu ödesem de ,senedimi alsamda elinden ,o ikimizin arasindaki sozlesmeyi ileru surerek bana dava acacaktir.ben hem alacakli hem borclu konumda olacagim.

Eger sofore giderse o zaman sikinti yok.beni bu hale getiren kisiden ben zaten davaciyim.ustune ustluk onca zarara ugratti.

Burada sigorta firmasinin yapacagi hamle nasil olur.ben burada aracin rent a car araci olmasi munasebetiyle,araci benim kiralamam nedeniyle , aramizda sozlesme olmasi munasebetiyle isleten sifati kazanir miyim.kazanirsam o zaman hic sigortaya basvurmama gerek yok.cunku para bir bakima once sag cebime girecek daha sonra sol cebimden cikacaktir.ustelik uzerine bazi masraflarda eklenecektir.( avukat masraflari, icra masraflari ,yasal faiz vs)

Yada sigorta firmasi direk surucuye mi gider. Bunda elinde yargitay karari vs olan varmi

Bu durumlarda kime gidildigi ile ilgili.normalde arac kiralik olmasa yada ben bu araci kiralamasam sikinti yoktu.ben kaza sonrasi kalici saktligim oraninda faydalanacaktim​
.​

kardesım senın ıs karışık valla rent a car senden para aldı bu tamam rent acar kaskosundan da para alırsa kasko sırketı surucu alkollü olduğu ıcın arc sahıbıne odedıgı parayı senden talep eder eger araçta rent < car kaskosu mevcut degılse bu soyledıkklerım gecersız olur
buna dıkkat et rent a car fırmaları içinde bu tarz olaylarda art nıyetlı olanlar var cok gecmıs olsun

Uyarilariniz icin tesekkur ederim.rent a car kaskosu yoktu aracin.

@kafasi kirik

Tesekkur ederim.kafam cok karisti kimileri sigorta sirketinin sadece surucuye rucu edecegini soyluyor,o zaman sikinti yok.ben rent a car a odemesini yaptim.senedimi aldim.kimileri ise aralarinda muteselsil sorumluluk oldugunu soyluyor.cevap ariyorum. Bebde muteselsil sorumluluk oldugunu biliyorum ama neye gore diyolar anlamis degilim.

Valla benim avukatim varda sagolsun pek kendisini ofisinde bulamiyorum.oda geregini yapacaktir eminim.guveniyorum kendisine ama gorus ayriliklari olmasi ayrica bazi art niyetli kisiler insanin kafasini karistiriyor.

@ucretsiz destek sizin fikirlerinizi alabilir miyim.

Üst Alt