Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kireçlenmeden dolayı ayak bileği protez ameliyatı olan var mı? Doktor önerir misiniz?

basak23

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim sağ ayak bileğimde ileri derecede kireçlenme var, hareket sıfıra yakın ve çok ağrılı oluyor. aranızda ayak bileği protezi olan var mı? tecrübelerinizi benimle paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler

ayak bilegi kireçlenmesi

merhaba benim sag ayak bilegimde kireçlenme var doktor ayagımın üstüne basmamamı daha sonra kireçlenmenin durumuna göre amliyatla ayak bilegi dondurma işlemi yapılacagını söyledi,
benim gibi kireçlenme problemi olan vede amaliyat olan arkadaşlar varmı yardımalrını bekliyorum,
ayak bilegi dondurma işlemi nedir bilgisi olan varmı acaba
teşekürler

Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun herkese...
Ayak bileği dondurulması demek yani ayak bileği oynak kısım sabitleniyor hiç hareket etmiyor.Ameliyatda yere tam basacak şekilde dondurulup hiç hareket etmemesi sağlanılıyor...
Zorlukları biraz var tabi gerçi herkesin hastalığına göre farklıdır ama benim dizden alt tarafda his olmadığı için birde tabi doktor dondurma hatası yaptığı için merdiven çıkarken zorlanıyorum,terlik giyemiyorum hareketsiz olduğu için giyme şansı yok...
Ağrı oluyormu ?
Dizden alt tarafda his olmadığı için ağrı oluyormu olmuyormu bilemiyorum ama oluyordur tabikide donuk olduğu için yük direk uygulanıyor...benim arada ağrım oluyor hisseder gibiyim ama kendi ağrısımı yoksa başka ağrımı oluyor onuda bilemiyorum tabi...
Herkese geçmiş olsun dilerim....

off peki dondurma işleminden başka bu hastalıgın çaresi yokmu

Benim yoktu illaki dondurulması gerekiyordu yani başka çarem yoktu ya donacak ya donacakdı....diğer arkadaşların inş vardır mecbur kalmadıkca dondurtmasınlar derim ben çünkü dondurma esnasında tam 90 derece dondurmuyorlar oda sıkıntı yaratıyor...Benimnkisi tam 90 derece değil şuanda...

doğrusu ben de merak ettim deltree başka çaresi yok mu ? bana tam 45 sene önce yaptılar tıp tekniği o kadardı.
sadece ayak bileği değil diz eklemi de sabitleniyordu(donduruluyordu.) o zaman
şimdi diz kireçlenmelerinin çaresi var.neden ayak bileğine protez yapmıyorlar acaba?
dondurma işlemi son çare olmalı.geri dönüşü yok.diz çökemezsin,ayağı zorlayıcı iş yapamazsın.vs. çok iyi araştırmak lazım.
belki bileğe yapılan enjeksiyon ve fizik tedavi + ayağın yükünü hafifletici ortapetik ayakkabı ile idare edilebilir.
bence ortapedi üzerine ihtisas sahibi özel hastanelerin de görüşünü alın veya GATA 'nın da geçmiş olsun.

Bende sizler gibi olamaz böyle birşey demiştim ama oluyor malesef....tıpımız daha okadar ilerleyemedi şuanda sadece işlerine dondurma geliyor ve onuda baştan sağma yapıyorlar...Araştırmadığım hastane kalmadı benim onca doktorda tanıdım görüştüm hepsininde ayrı ayrı fikirlerini aldım ( kendi adıma ) yapılması gereken buydu ve yapıldı başka çaresi yoktu...İnş sizlerinde dondurulmaz....

bursa uludag tıp fakultesinde birdoktor varmışyarın ona randevu alacagım bakalım o ne diyecek önceden 15 dakika yürüyeyim ayagımın üstüne basamıyorum şimdi 45 dakika yürüyeyim agrı olmuyor ,cuma gnü gitigim doktorda ayagının üstüne 1 veye birbuuk ay basma dediona göre karar verilecekmiş belki kireçlenme durur diyor Allah herkeze şifa versin,genedebu konuda yardımalrınızı bekliyorumbelki birileri bu işe çare bulmuşlardır

koltuk değneği denemelisin. o ayağın üzerine başmamış olursun.deltree
yapılacak birşey kalmamış ise o kararı vereceksin.
gönülyarası gerçekten şaşırdım.kalça ve diz kireçlenmelerinde epey mesafe alındı.ama ayak bileğine herhalde kemikler küçük diye aynı uygulama yapılamıyor.(benim tahminim.)

slm

ayak bileği ekleminede protez yapılabiliyor. konu ile ilgili benim bulduğum bir doc.dr. ortapedi ve travmatoloji uzm. Nurettin HEYBELİ. TRAKYA ÜNÜVERSİTESİ http://www.nurettinheybeli.com/
BİLGİLERİNİZE...Herkeze geçmiş olsun.

Tıp okadar ilerlemesine rağmen ayak bileğine bi çözüm çare bulamayışları evet insanı şaşırtıyor....
Ama benim ayak bileiğimin durumu çok farklıydı yani doktorların dediklerine göre ayak bileğim dağalmıştı iyice.Ayak bileğini hareket etdiren arkadaki sinir kıkırdak felan parçalanmıştı...
Kemik uzatılıyor damar eklenebiliyor vs... vs.... derken ayak bileğine bi çözüm bulamamaları ilginç...
Size tavsiyem artık yeter dayanacak gücüm kalmadı kesilmesini göze aldım dediğiniz anda dondurma işlemini yaptırın.
Ben Ankara Onkoloji hastanesinde Profa para verip ameliyatıma kendisinin girip yapması için para vermiştim ama adi herif yinede asistanların eline bıraktı beni.Birde dondurma esnasında takılan demir çember çok güzel takılmalı vede pansumanlarınızı çok temiz ve özenerek yapın enfeksiyon kaptırmayın...
Benim demir çember takılırken yaptıkları hata yüzünden 6 ay kalacak demişti kontrole diye gitmiştim apar topar ameliyata alındım ve demirim çıkartıldı...
Üstüne birde düşük dondurma eklenince haliyle ayak bileği biraz düşük kaynadı,daha sonra kendime iyi bir doktor buldum onunla görüşüyordum devamlı fakat oda kendisi itiraf etdi bende yapsam tam 90 derece olmayabilir bi kaç santim düşük eğrilik olabilirdi fakat takılan demir çemberin hatalı takılmasının etkisi daha fazlaydı....

Herkese acil şifalar diliyorum sağlıcakla...

Ayak Bılegı protezı

ayakbılegı uzerıne tıp ılerledı ben trafık kazası sonucu ayakbılegım kırıldı. ve kulanamaz hale geldı.. atrodez onerdı bırcok hastane. ve bana denılen tek sey baska cagresı olmadıgıydı.. hayattan tamamet koptumm koltuk degneyıı tek arkadasımm ve yardımcımm... takı sevgılı dr NURETTIN HEYBELI ıle tanısana kadar... turkıyede ılk defa yapılan amelıyat. yaptı. ayakbılegı protezı takıldı.. 2 sene oluyor n ve cok sukur cokk ıyıyımm.. ve sımdı cok ıyıyımm .. hayat denemeye deger.. ayakbılegı ıle sorun yasayanlar bu sansınızı deneyınn.. benımm cok sevdıgımm dr .. bu ısın hocası.. mutlaka onu bulun:):):) VE ATRODEZ( AYAKBILEGININ DONDURULMASI) DUSUNMEYINN.. TIP COK ILERLEDI .. MUTLAKA BI CAGRE BULUNUYOR:):):):) GECMIS OLSUN

slm

arkadaşım şu protez ameliyatı nasıl bir ameliyat. genel anastesimi lokal mi. kesi çok mu az mı. kaç saat sürer. iyileşme süreci ne kadardır
bilgi verirsen sevinirim. teşekkürler

gitigim bursadaki doktor ayak bileginin dondulması gerekir dedi,protez istedigim zaman senin ayagına protez fazla dayanmaz dedi bende yanlızca agrı kesilsin yeter dedim o da bana o zaman kemik üzerinde delikler açarız kemik kanla beselenir ama belli olmaz 2 veya 3 sene idare eder vede 5 milyar isterim dedi,
bu para benim için çok para tamam saglık önemli ama para yoksa saglıkta yok
ankarada bir doktor oldugunu mahhaleden biri söyledi iki dizinede protez takmış toplam 10 gün sonra taburcu olmuş hastaneden ,nasıl iyimi diye sordum allah razı olsun yürüyorum işte diye söylüyor gercekten çok memnun
ayak bileginede bakarmı acab diye sordum çok iyi doktor anlar dedi hatta birine tavsiye etmiş doktoru doktor o kişiye damar takacakmış telefon ettim randevu aldım doktor o kadar yogunki
randevuyu agustos 22 sine verdiler inaşllah dogru doktoru bulabildik
Bursada oturan varsa özelden msj.atsın doktorun ismini vereyim araştırırsa iyi olur herkez için

basak ve deltree: cok kesı olmuyor. ayakbılegımde rahatsız etmeyecek kadar ız var zaten ayak bılegı ıyılestıgı zaman o ızlerı gormuyorsun bıle ben ayagımda 5 kez amelıyat oldumm sonuncusu ... hepsıne degerdı. ıyılesme surecı 1,5 ayla 3,ay arası koltuk deynegını bı sure kullanmak gerekıo bırden agırlık vermemek ıcın.. dıyorumya sonuc cok basarılı oluyoor:):) amelıya 2,5 3 saat falan suruyor.... deltree ınsallah dogru dr bulmussundur:) dr cok onemlı be 1,5 sene acı cektımm ve sonunda boldumm .. BEN COK MUTLUYUM:):):):):):):) INSALLAH ZIZDE BENIM GIBI IYI BIR SONUC ALIRSINIZ..

nrhn ayak bilegi protezi için 5 keremi amaliyat oldun?,ameliyata vucut tamamenmi uyuşturuluyor yoksa sadece belden aşagısınımı uyuşturuyorlar? bıçak parası için ne kadar ödedin
herkeze ALLAH şifa versin

teşekkürler arkadaş bilgilerin için. bakalım işallah güzel olacak .herkeze geçmiş olsun.

deltree benım ayagıma pılatın takıldı basta fakat vucut kabul etmeı ondan dolayı onun vermıs oldugu harabıyetten dolayı 4 defa amelıyat oldum:( son 5 amelıyatta protezın takılmasıydı:):) hep dıyorumm hepde dıyecegımm cokk sukurr :) genel anestezı yapılıyor amelıyat:):):) deltree senın ayagın neden dolayı bu hale geldı?*??? ben protez parası 2 sene once 5000 ytl odedımm sadece protez parası dıger masraflar harıc. olacagın hastaneye baglı bu amelıyatı.

nrhn benim ayagım ben polinorpati hastasıyım heyet raporlu 1 sene ilaç kullandım,en son gitigim ortopedidoktoru kullandıgın ilaçlardan olmuş olabilir dedi , benim tam ayak bilegim degil ayak biledigin altında bir kemik de problem var doktorun dedigine göre kemigi besleyen damarlar artık kemigi beslemiyormuş , ondan kemik üzerinde delikler açıp agrıyı dindirecekmiş o da 2 veya 3 sene rahat edersin dedi

bende doğuştan iki taraflı kalça çıkıklığından dolayı kireçlenmeler var,bu konu üzerinde epeyce araştırmalar yaptım ve cerrahpaşada Prof.Nazif BİRSEL'i buldum,şimdi tedavime onunla devam ediyorum,inşallah güzel sonuçlar alacağım,sizlerde tavsiye ederim

konu diz

slm arkadaşlar benim dizimle ilgili sorunum var dondurmayı duşunuyorum dizi dondurulmuş arkadaşlar varmı? ve önere bilecekleri doktor varmı ankarada bilgi verirseni çok sevinecem gerçekten zor durumdayım .

Merhaba mayra neden dondurayı düşünüyoruz bu tür problemi olan arkadaşlar protez veya başka yollara başvurmayı tercih ediyorlar,
polatlıda savaş seçen diye ortopedi doktoru var cuma günü randevüm var ben gidicegim istersen o doktora bir git çünkü doktoru çok övüyorlar.

Ne oldu Arkadaşım Gittinmi Dr. ne cevap aldın bende ayak bileği protezi düşünüyorum ve dondurma ameliyatındanda açıkçası korkuyorum neden derseniz şu an çok aşırı ağrı çekiyorum ve o ağrılar dondurma ameliyatından sonra devam ederse düşünsenizi kendi kendinizi daha fazla özürlü yapmak olmazmı. Protez taktıran arkadaşım Dr. nurettin heybeliyle bende görüştüm fakat daha önce ayak bileğinde enfeksiyon oluştuğu için tavsiye etmem dedi ve o durumda kaldı benimde ayakbiliğim paramparça olmuştu kıkırdak filan eklendi ameliyatta ama şuan aşırı kireçlenme var. Neyapacağımı Şaşırdım Bir kişi yokmu dondurma ameliyatı iyi geçti diyen yaa.
Sevgili nrhn dostum bana özel mesajla msn ni veya tlf. no nu atarsan sevinirim seninle görüşmek isterimö.

gokhan24 ankaraya gittim,benim sag ayak bilegimde kireçlneme var,daha önce bursada anadolu hastanesinde doktora gitim bana ayak bilegimin dondurulması gerekir başka kesin çare yok denidi 5000 ytl amaliyat parası istendi.ankaraya giitm dr.savaş seçen bana agrılarını keserim amaliyata gerek yok dedi igne yaptı 2 ilaç verdi 1 ay sonra kontrole gidicegim.ayak bilegim şiş oldugu için içe dogru basıyorum yürüyüş bozukugu da var düzelmezmi dedim bana onu söyleyecektiim ama sen daha gençsin düzelmesi için ayakbilegin dondurulması gerekir dedi ama onunda artıları eksileri var dedi kısaca agrıların geçecek dedi,1 ay sonrada kontrol unutmadan ayak bilegiprotez olmazmı dedim senin ayagına gitmez hem protezler fazla dayanıklı degil dedi birde vitraten moldet diye afo diye bir cihaz verdi bu afonun resmi varmı internete bugun medikalciya gitim bana yanlış gösterdi galiba yarım alçı yipinde oysa doktor bana ayakabının içine koyacaksın demişti bu afonun resmi varmı acaba internete istersen sen de git hasatnede yatan hastalara göre 600 kişiamaliyat için sıra bekliyormuş adam tam doktor tüm sorunalrını ne var ne yok dinliyor derdini tam anlatabiliyorsun istersen adresini burada vereyim istersen bana telefon et tekrar geçmiş olsun

Arkadaşım Tlf. nonu bana özele yollarsan sevinirim çok teşekkürler

ayak bilegi

merhaba aynı sorun bendede var. aynı ayak bilegi 8 yıl önce donduracaklardı .izin vermedim dondurmak çözüm degil şimdi yeni yapılan ayak bilegi protezleri varmış odktorum söyledi. sadece üniversite hasatnelerini tavsiye etti.
herkeze tavsiyem kimse dondurtturmasın
ben 9 yıldır bu acı ile yaşamaya alıştım agrılar kronikleşince pek can yakmıyor.

herkeze geçmiş olsun

trimalleolar (ayak bileği parçalı kırık) var bende.27.07.2009 tarihinde asansör halatı kopması sonucu 8 metreden beton zemine çakıldım.kıkırdaklar parçalandı.8 ay oldu, yeni bastonları bıraktım.doktor %100 üzerine bas dedi.ayağımda aksama var.doktor dedi ağrıları devam eder, ağır işte daha çalıamazsın , ilerde ayağın kreçlenme yapar ve ayağını dondurabiliriz dedi.bunun başka çaresi yokmu arkadaşlar.moralim çok bozldu bu duruma.

ketun; bu ağrılara dayana bilirmiyiz bizde

basak23;

slm
ameliyat kaçınılmaz degil ise alternatif tıp önerirrim.bazı ilaçlar var .dokuları yeniledigine dair söylentiler var.o dedigin ameliyat yeni bir ameliyat ben kortum yaptırmadım .

merhaba nrhn

nrhn;

anneminde böyle bir sıkıntısı var dr arıyoruz beni bilglendirirsen sevinirim

Üst Alt