Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kişi başına 440 TL ile Evde Bakım aylığı bağlanır mı?

okyanu

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar evde bakım ücreti başvurnak istiyorum %88 raporum var yannız evde 4 kişiyiz kişi başına düşen gelır 440 tl bağlanırmı acaba?????

Kişi başı aylık sınır 400 tl olduğu için alamazsınız..

maalesef bağlanmaz 1 lira geçse bile bağlamıyorlar

red cevabı evrakları verıncemi söylüyorlar yoksa sonra posta yoluylamı bu sınırlamıyı niye yapmışlar acaba kişi başına düşen gelir 400 tl olunca zenginmi olunuyo

sınırı geçmişseniz boşuna uğraşmayın çünki bayağı uğraşıyorsunuz tapu kaydı trafik şubesi evdekilerin maaş bordoları nüfüs müdürlüğü derken bayağı uğraşmanız gerekicek ben 7 ay bekledikten sonra 3 ay bakım maaşı alıp sonradan maaşıma zam gelip sınırı 5 lira geçip bakım maaşımı kesilendenim

benim 405 tl sınırı geçtiğim için bağlanmadı...sınır 400 tl

ozaman biz engelliler 440 tl kişi başına düştüğüne göre zenginiz:) demekki madem verıyon bu sınırlamayı niye yapıyon

devlet verecek oldunmu 40takla attırır alacak oldunmu tepene biner işte türkiye burası

slm ağır özürlü raporu olanlar bakım ücreti almak için aranan kişi başına 400 geçtiği zaman bağlanmıyor devlet bunla ilgili bir çalışma varmı değişikle ilgili yasa bilen varmı ????

bakım parası adı üzerinde bakıma muhtaç olan kişiler için verilen paradır...ancak bakıyoruzki bunu süistimal edenler var,arkadaşlar, sapla samanı karıştırmayın bırakın bu parayı gerçek ihtiyacı olanlar alsın...evde diyelim 5 kişi var kişi başı400 tl eve geliyor gelen para 2000 tl,peki evinde 5kişi var sosyal güvenceleri yaok eve giren para 3 ayda 2000 tl ,peki hangisine bakım parası haktır,,,

Okyanu evde bakım aylıgında gelir hesabı şu şekilde yapılır:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Hanede kalan 4 kişi bakmakla yükümlü olunan kimselerdense ve dediğin gibi tüm aylık gelirlerin toplamı kişi sayısına bölündüğünde 400 TL'yi geçiyorsa evet, arkadaşların dediği gibi evde bakım aylıgı baglanmaz.
Lütfen yukarıda verdiğim linki dikkatle incele. Hane dışında okuyanbekar kardeş gibi bakmakla yükümlü olunan kişi var mı? Eğer böyle bir durum varsa hane dışında olsa bile gelir hesabına dahil edilir.
Ya da bakmakla yükümlü olunan beşinci bir akraba bulursunuz:9 İkametgahını yaşadıgın eve aldırırsınız. Ancak bu yolla çözebilirsiniz şimdilik sınır aşma durumunu.
Gelirden bagımsız olarak evde bakım hizmeti devreye alınması konusunda çalışmalar var. Ama henüz bir duyum almadık bu konuda beklemedeyiz. İlgili düzenleme yapılır yapılmaz duyurruz burada.

teşekkür ederim kalem ayrıntılı cevabın için cevabını beklıyorum benden burdan takip ederim

slm kalem evde 5 kişiyiz kişi başına eve giren para kişi başına 360 oluyo ama evde 4 kişi gözüküyoz ozamanda 450 oluyo bunla ilgiline yapmam gerek acaba??

hastanın kendisi çalışırkende evde bakım maaşı alabilirmi

slm KALEM benim bakım maaşı için herleş uygun ama eve giren gelir kişi başına 423 geçdiği için red dendi ve eve mektuplada ulaşdı ve 30 gün içinde itiraz edebilirisiniz diyorbakıcı olarak annemi göstermişdım oda 76 yaşında şimdi benim ne yapmam gerek bakıcı kişiyi ablamı göstersem olurmu hergün bize geliyo ama yannız aynı semtteyiz ama adresler değişik onun evi ayrı ne yapmam gerek şimdiden tşkler cewap için KALEM

Okyanu gelir kriterleriniz uygun bulunmadıysa yani kişi başına düşen aylık gelir 423 TL'yi geçmişse evde bakım aylıgı baglanmaz.
Şurayı bir incele:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Bu linkte kimlerin bakmakla yükümlü bireylerden sayılacagı yazılmıştır. Gelir hesabına da bu bakmaklayukumlu birey kapsamındakiler dahil edilir ve onların geliri hesaplanır. geliriniz yuksek çıktıysa haneye bakmakla yukumlu bireylerden olan bir akraba varsa ikametini size aldırın. Ya da geliri olan akrabanızı hane dışına ihraç edin:)
Linki incele bir yolu varsa bulmaya çalış.
Bu arada bakıma muhtaçlık kriterlerinde ve raporunda sorun yok di mi? Onlarda şata uyuyor musun?

slm KALEM benim raporumda hiçbir sorun yok %88 ahır özürlü raporum

iyi de evde yaşayan kişi başı düşmesi gereken rakkam 423 tl ilk 6ay için 2. 6 ay için 449 TL hanede yaşayan kişi başı düşen gelir miktarı

slm KALEM linki inceledim yanız benim sormak istedım red cevabı geldi kişi başına düşen gelir aşıyormuş 30 gün içinde itiraz edin diyor benım sormak istedım ablamı bakıcı olarak gösterebılrımıyım tekrar müracat edebılırmıyım kaydımı ablama alsam sorun çıkarmı bakıcı onu göstermek istiyorum cevabın için tşk ederim şimdiden KALEM

Gelir kriterleriniz uygun değilse sınırı aşıyorsa itirazla uğraşmayın. İtirazın bu durumda reddedilir zaten.
Dediğim gibi ya bakmakla yükümlü birey kapsamında biri varsa hanenize ikamet aldırsın ya da sen taşın bu işi çöz:)
İkametini değiştirdikten sonra yeniden başvur:) Olur tabi böyle. Merak etme sorun çıkmaz. Yeni değişiklik gündeme gelmiş. Adres değiştirmişsin. BUnu da belgelendirmişsin yani ikametgah belgesi de almışsın. Şimdi ikamet ettiğin yerde gelir durumunu inceleyecekelr hepsi bu:)
Gelir hesabı için de linki biliyorsun zaten.

çok tşk ederim kalem saol cevabın için allah razı olsun hakkını helal et çok soru sordum

Evde bakım ücreti

selam arkadaşlar evde bakım ücreti için müracat ettık Ablamı bakıcı olarak gösterdim konuyla ilgili memurlar geldi eve tekrar evrakları yapın dedı ben gene hangı işlemlerı yapıcam kafam karışdı konuyla ilgili aydınlatırasnız teşekürler şimdiden cevaplarınız için

tekrar evrakları yapın derken sil baştan evraklarımı yoksa heyet geldikten sonra bankada hesap açtırarak kuruma hesap numarasnı götürmenizimi istediler yetkililer ?

selam arkadaşlar gene ben nereleri gezicem evraklar için??

SELAM ACİL Kalem ablamı bakıcı olarak gösterdim bütün kağıtları yapdık teslim ettik görevli ablamın bakdına dail ve benim orda kaldıma dail TAÜTNAME İSTİYO İMZALI ben ne yapayım varmı böyle bir uygulama ???KANUNEN yada vaz geçicem bakım ücretinden cevap herkeze tşk ederim şimdiden

Okyanu, buradan devam edelim. daha önceki yazdıkların da değerlendirilir kolaylıkla böylece.
şu sorularımı cevaplar mısın?
ikametgah adresini ablanın evine mi aldırdın?
İkametgah adresini eğer ablanın evine aldırdıysan fiiilen ablanda mı kalıyorsun? nerede kalıyorsun? İkametgah adresin nerede?

selam KALEM İkametgah adresimi ablama aldırdım orda gözüküyom

Doğru anlayıp anlamadığımı teyit eder misin lütfen?

Sen ikametgah adresini ablana aldırdın ama orada kalmıyorsun halen evinde kalıyorsun. Böyle mi?

Üst Alt