Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kişi başına 440 TL ile Evde Bakım aylığı bağlanır mı?

Şuradaki mesajındaki bilgilere de baktım. Tüm bilgileri görmek açısından:http://www.engelliler.biz/forum/evd...mda-kaldigima-dair-taahhutname-istediler.html
Burada görevliler geldi demişsin. Heyet mi geldi evinize? Heyet, annenizin evine mi gelmişti? heyet geldikten sonra da tekrar evrak istendi senden ve taahhutname imzalamanı istediler öyle mi? Doğru anlayıp anlamadığımı teyit eder misin?

KALEM ilk önce ben annemi bakıcı olarak gösterdim sonra evrakları yapdık ve eve giren az bir farkla geçdıği için red oldu ve mektup gelmişdı itiraz edın dıye hatta burdanda sormuşdum ne yapayım diyesizde itirazla uğraşmayın ya evden birini taşıyın yada sen taşın yazmışdınız bende ablama ikahmetgahımı oraya aldım orada oturyo gözüküyom ablamı bakıcı olarak gösterdım ve heyet geldi bizden tekrar evrakları yapın dendı yapdık teslim ettik gene eksik var dendi ve birde ABLAMDA kaldıma dail İMZALI TAÜTNAME DİLEKÇE İSTENDİ ben ne yapem şimdi

Ablacım, geçmiş süreci biliyorum. sen de özetlemişsin zaten. daha önceki başvurun, gelirin sınırı geçtiği için reddedilmişti.
Bu sorunu aşmak için de ikametgah değişikliği önermiştim. ablanın hanesindekilerle birlikte senin gelir durumun aylık sınırı aşmıyorsa, gelir açısından sorun olmayacak ve evde bakım aylıgı baglanabilecekti.
Şimdi ablanı bakıcı gösterdin. İkametgah adresini ablanın evine aldırdın. Böyle olunca ikametgah adresin ablanda olmasına rağmen, annenle kalmaya devam edebilirsin de. Eğer böyle olursa yani diyelim ki bakım aylıgı baglandı ve sen ablanda da kalıyorsun annende de ve senin kurumdan habersiz annende kaldığın tesbit edilirse aylığın kesilir.
Dolayısıyla bunun gibi böyle yanlışlıklara izin vermemek için taahhutname imzalatmaları ve ablanın baktığına dair bir taahhüt istemeleri senin açından gerekli. Bu şekilde ilerideki olası problemleri önlemeye çalışıyorlar.
Bu durumları bilmediğiniz düşünelerek işi sağlama almaya çalışıyorlar. bence de olması gereken bu. başta da dediğim gibi senin ikametgah adresinde kalmadığın tesbit edilirse aylıgın kesilir çünkü. yasal sorun yaşamamanız açısından o sözleşmeye uymanız ve yapmanız gerekenleri bilmeniz açısından şart.
Sana denilenleri yapmanı tavsiye ederim.
Anennlere de gidebilir kalabilirsin arada. Annenlere gittiğinde kurumdan izin alırsanız sorun hiç çıkmaz. Onlara annenlerde kalacagın zaman soylersin.
Olayı anlaman açısından bir bilgi daha vereyim. bakım aylığı sana bakması karşılığında bakıcıya verilen bir maaş. Haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini sağlaması karşılığında bakıcıya aylık veriliyor. dolayısıyla bakıcının bakım hizmeti verip verilmediği kontrol edilir ve denetlenir. sen annnende kalırsan bu şu anlama gelir: O halde ablan 24 saatlik bakım hizmetini vermiyor ve sen belirtilen ikametgah adresinde kalmıyorsun. Bu durumda o aylık kesilir.
Şimdi kurumun ne yapmaya çalıştıgını anladın mı?

O aylık sana verilmiyor. Sana sunulan bakım hizmeti karşılıgında bakıcıya veriliyor.
Bakıcı, haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmeti karşılıgında o aylıgı alacak.
O yüzden bakıcının yanında kalmayıp annende kalırsan kurumu haberdar etmeniz şart. Ona göre bakıcının kontrolü yapılabilecek. Siz onları bilgilendirmez ve annenlerde kalır ya da onlardan habersiz annenlerde kafana gore kalırsan ve senin ikametgah adresinde olmadıgın tesbit edilirse bakım aylığı kesilir.

teşekkür ederim KALEM eve giren gelır kalksada bu kadar başımız ağrımasa ben zaten gelir yüzünden ablamı bakıcı gösterdım

Biliyorum:) Şimdilik bu şekilde uygula. Sonra inşallah gelirden bagımsız olarak bakım aylıgı baglama sözkonusu olur da bu şekilde sorunlar yaşamazsınız.
Uyarılarımı unutma ama. İkamet adresin dışında bir yere gidersen yatılı olarak, kurumu bilgilendir. onların izni ve bilgilendirmesi dahilinde hareket et.
Ama ablanla birlikte gunu birlik annenleri ziyaret ettiğinde haberdar etmene gerek yok. Sık sık ablanla birlikte annnenlere gidebilirsin. bunu da soylersin zaten kuruma. Kurum da bişi demez buna. çünkü bakıcınla birlikte gunu birlik istediğin kadar gezebilirsin. Zaten sen kuruma sorarsın nasıl davranacagını bu durumlarda, hangi durumda haberdar etmen gerektiğini sana anlatırlar. Bunları sormaktan çekinme asla.

Selamun aleyküm arkadaşlar bende bakım maaşı alıyorum. 470,5 kişi başı gelir çıkıyor,bir de üniversitede okuyan kardeşim var.yanlış yazmışım kişi başı 320 tl çıkıyor.

Limit yükseldi arkadaşlar.

Gelir hesabı şöyle yapılır:Bakmakla yükümlü olunan bireylerin tüm gelirleri toplanır, bakmakla yükümlü olunan birey sayısına bölünür. Çıkan sonuç 449 TL'den azsa, uygundur, fazlaysa, uygun değildir.

Selam arkadaşlar bakım aylığı evde yaşıyan ablam ve eniştemde eve giren gelır kretırıne girermi tşk cevaplarınız için

okyanu,
ablanız ve enişteniz aynı hanede bile olsa evde bakım aylığı için gelir hesabına dahil edilmez.

selam kalem kimler sayılıyo hala bu eve giren krıterle ilgili bir çalışma vardı bir sesde çıkmadı yeğen sayılmıyo kimler sayılcak

okyanu;

http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Şu kişiler gelir hesabına dahil edilir:
Bakmakla Yükümlü Olunan Bireyler: Bakmakla yükümlü olunan bireyler tanımı iki bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölüm, “üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün kendisi ve kendisi ile birlikte aynı evde yaşayan; eşi, çocukları ile ana ve babası, çocuklarının eşleri, evli olmayan torunları, ana ve babasının ana ve babası, evli olmayan kardeşleri, eşinin ana ve babası, eşinin evli olmayan kardeşleri;
başka bir adreste bulunsa dahi evli olmayan ve eğitimini devam ettiren çocukları ile aynı durumdaki kardeşleri ve eşinin kardeşleri ile aynı evde yaşamakta iken er veya erbaş olarak askere gitmiş olan babası, çocuğu ve kardeşi; ayrı adreslerde ikamet etse dahi özürlü üzerinde velayeti devam eden anne ve babayı”;

Üst Alt